Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΔΕΞΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΟ;


Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια!Εχω την εξης απορια,ο γιος μου ειναι 23 μηνων και χρησιμοποιει το αριστερο του χερι λιγο περισσοτερο απο οτι το δεξι.Εγω δεν εχω προβλημα με αυτο ο πεθερος μου μονο τον πιεζει να τα πιανει ολα με το δεξι λογω παλαιων προκαταληψεων για τους αριστεροχειρες αλλα με την παιδιατρο που το συζητησα μου ειπε οτι ακομα δεν εχει 'αποφασισει' ουτε ο ιδιος πιο χερι θα χρησιμοποιει!Γνωριζει καμια σας ποτε καταληγει το παιδι αν θα ειναι αριστεροχειρας η δεξιοχερας;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

lemon καλησπερα.δεν ξερω να σου απαντησω σε αυτο το θεμα αλλα ειχα δει ενα ντοκιμαντερ που ελεγε οτι απο την κοιλια της μανας το παιδι καθοριζει μονο του ποιο χερι θα ναι το πιο δυνατο του.απο την κοιλια ελεγε οποιο χερι το βολευει να βαζει στο στομα αυτο μαλλον θα ναι και το χερι που θα χρησιμοποιει περισσοτερο σαν ενηλικας.εμενα παντως η κορη μου στα υπερηχα το αριστερο ειχε στο στομα και μεχρι τωρα που ειναι 4 μηνων μονο το αριστερο αντιχειρα πιπιλαει.τυχη η οχι δεν ξερω.νομιζω παντως οτι απο το σχολειο σιγουρευομαστε για το δεξι η το αριστερο. φιλια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου lemon,ο γυιος μου οταν ηταν μικρος νομιζαμε οτι ειναι αριστεροχειρας,ακομη και στην πρωτη δημ.εγραφε με το αριστερο και σιγα σιγα μονος του αρχισε να χρησιμοποιει περισσοτερο το δεξι και τωρα γραφει μονο με αυτο.Ομως δεν εχει καμμια απολυτως σημασια με ποιο χερι θα γραφει το παιδι,ειναι ακριβως το ιδιο οποιο και να χρησιμοποιει και δεν πρεπει να επεμβαινουμε σ αυτο,γιατι καθοριζεται απο τον εγκεφαλο του.Το δικο σου παιδακι ειναι πολυ μικρο για να ξερεις απο τωρα αν θα ειναι δεξιοχειρας η αριστεροχειρας!Θα τη βρει την ακρη μονος του μην ανησυχεις!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και εγώ νομίζω οτι είναι νωρίς ακόμα για να πεις με βεβαιότητα ποιο χέρι θα χρησιμοποιεί. Η δική μου μικρή τείνει προς το δεξί χέρι. Εγώ όμως είμαι αριστερόχερη και θα σου απαντήσω απο προσωπική πείρα. Σε καμία περίπτωση μην αφήνεις τον πεθερό σου να πιέζει το παιδί φέροντας ως επιχείρημα γελοίες προκαταλήψεις! Η καταπίεση το μπερδεύει και το στεναχωρεί. Αν είναι αριστερόχειρ ο μικρός καλύτερα να το πάρει απόφαση. Και να μη σε ανησυχεί καθόλου. Θα καταφέρνει να κάνει τα πάντα το ίδιο καλά με το αριστερό σαν να ήταν το δεξι. Ίσως αργότερα στο σχολείο να σου φαίνεται οτι γράφει αναποδα, αλλα δε θα είναι καθόλου έτσι. Οι αριστερόχειρες φέρονται να είναι πιο ευφυείς απο τους δεξιόχειρες. χιχι! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα lemon... θα συμφωνησω με τη Σισσιω... το μονο που μπορει να κανει ο πεθερος σου ειναι να του δημιουργησει κανενα κομπλεξ του παιδιου... αν ειναι να γραφει με το αριστερο καλα θα κανει... δεν πρεπει να επεμβαινουμε σε τετοια θεματα...το παιδι πρεπει να το ενθαρρυνουμε και οχι να το αποθαρρυνουμε...;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kalimera lemon mou...

Agapi mou pes tou petherou sou na afisei isixo to mwraki sou...

Einai akomi grigora gia to paidi na apofasisei pio xeri thelei...

Agapi mou siga siga tha apofasisei...

Sas euxwme ola ta kalitera...

Kai me to aristero xeri na grafei mellontika den uparxei provlima,,,

Siga to pragma...

Filia...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα, η μοναδική εμπειρία που έχω να σου πω είναι η δική μου. Χρησιμοποιούσα πάντα από μικρή την αριστερή μου πλευρά, κλωτσούσα τη μπάλα με το αριστερό και όλοι με ρωτούσαν αριστερή είσαι? και γω δε καταλάβαινα τι εννοούν γιατί το έβρισκα νορμάλ, να χρησιμοποιώ όποιο χέρι ή πόδι θέλω, ότι με βόλευε. Αργότερα όταν μάθαινα να γράφω, ο Παππούς μου όταν με είδε να γράφω με το αριστερό, μου έλεγε "όχι με το αριστερό, με το καλό το χέρι γράφουμε που κάνουμε τον σταυρό μας" και μου κρατούσε πίσω το αριστερό χέρι κι έτσι έμαθα να γράφω και....

...με τα δυο μου χέρια.

τώρα όταν με βλέπουν να χρησιμοποιώ στο γράψιμο πότε το δεξί και πότε τ αριστερό παθαίνουν όλοι τη πλάκα τους και με κοιτάζουν λες και κατέβηκα απ τον Άρη.

Δε θυμάμαι πότε ξεκίνησα να χρησιμποιω το αριστερό χέρι, αλλά θυμάμαι πως δεν έκανα τίποτα με το δεξί. Έπίσης λένε πως άτομα που χρησιμοποιούν και τα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου είνα πιο έξυπνα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗ REBBEKABLUE1,ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ Κ ΕΓΩ..ΑΠ ΤΗ ΚΟΙΛΙΤΣΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΧΕΡΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ..ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΑΣΙΑ,ΟΥΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ... Κ ΕΓΩ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΑΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΜΙΚΡΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΣΤΗ ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΔΕΣΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΩ ΤΟ ΔΕΞΙ!

ΕΞΑΛΛΟΥ,ΟΝΤΩΣ,ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ ,ΛΕΝΕ, ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΓΙΑ ΕΥΝΟΕΙΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!

ΧΙΧΙΧΙ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

http://platon.gr/arthro-2-2006-07.htm

lemon επειδη δεν μπορω να ακουω τετοιες βλακειες διαβασε το σχετικο άθρο και βγαλτο και καμια φωτοτυπια να το δωσεις στον ασχετο το πεθερό σου να ανοιξει τα μάτια του μα ξεστραβωθει .Το να μη ξερει κάποιος δεν το θεωρω και το τέλος του κόσμου αλλα το να μη ξερει και να προσπαθει αν επιβαλλει την αποψη του δημιουργωντας ισως και πρόβλημμα στο παιδι .Μην τους αφησεις και ασε το παιδι μονο του να αποφασισει ποιο χερι θα χρησιμοποιησει .

Εγω για παραδειγμα ολες τις δουλιες της κανω με το αριστερο μονο το γραψιμο κανω με το δεξι αλλα και με το αριστερο τα καταφερνω. λοιπον μην τον αφηνεις να επεμβαινει και δημιουργησει πρόβλλημα στο παιδι .Ξερω παιδακι που απο την πιεση επαθε μεγαλη ζημια με τα νευρα του .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ (ΠΛΕΟΝ)LEMON. Ο ΓΙΟΚΑΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ Ή ΤΕΊΝΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΙ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΏΝΟΝΤΑΣ ΚΥΡΊΩΣ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ, ΨΑΛΙΔΙΑ, ΚΟΛΛΕΣ ΚΤΛ ΑΛΛΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΓΡΑΦΗ. ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ. ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΕΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ, ΠΟΔΙ ΚΤΛ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΑΚΟΜΗ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΛΛΟΧΕΥΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ "ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ". ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γλυκιά μου Λεμον συμφωνώ με τα κορίτσια ... μην αφήσεις κανέναν να καθορίσει πιο θα είναι το βασικό χέρι του μικρού σου !!!! Σου μιλάω από πείρα. Όταν ήμουν μικρή χρησιμοποιούσα το αριστερό χέρι για όλα ... και η γιαγιά μου επειδή ήμουν κορίτσι και δεν θα μπορούσα να ράψω (και είναι και μικρή γυναίκα) με ανάγκαζε να χρησιμοποιώ το δεξι. Το αποτέλεσμα ήταν να γράφω με το δεξί και το αριστερό, να ράβω με το δεξί (κανένα κουμπί μην φανταστείς) και να κάνω σχεδόν όλες τις υπόλοιπες δουλειές μου με το αριστερό !!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γυρω στα 4 χρονια του το παιδι κανει πλευριωση δηλαδη δειχνει προτιμηση σε μια πλευρα του σωματος πχ Πιανει το μαρκαδορο με το αριστερο χερι, κλωτσα τη μπαλα με το αριστερο ποδι

Ο παππους πρεπει να ενημερωθει το συντομοτερο:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσι καλημερα,τι χαζες προκαταληψεις ειναι αυτες?Εμενα η αδερφη μου ειναι αριστεροχερη κ ειναι μια χαρα.Κ η κορουλα της ειναι 3,5 χρονων κ αυτη το ιδιο.Οταν ειχε ρωτησει την παιδιατρο που ηταν ποιο μικρη της ειχε πει ''πεσ της να κουμπωσει το μπουφαν της το φερμουαρ με το χερι που θα το κανει θα δεικει την προτιμηση της,η με ποιο χερι κρατα το κουταλι πιρουνι!!''εμας αριστερο κ ειναι μια χαρα το παιδι ασε που αργοτερα θα το χουν κ σαν αμυνα θα περιμενει ο αλλος να του ρθει απο δεξια κ θα την φαει απο αριστερα..καλο θα του κανει κακο οχι!!!

Φιλια

Κατερινα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η επιλογή του δεξιού ή του αριστερού χεριού είναι θέμα εγκεφαλικής λειτουργίας και είναι άσκοπο και καταπιεστικό να επιβάλλουμε εμείς ποιό να χρησιμοποεί κάποιος: οι αριστερόχειρες πέρνουν εντολή από το δεξί τμήμα του εγκεφάλου, ενώ στους δεξιόχειρες η εντολή δίνεται από το αριστερό. Επομένως, η φύση έχει ήδη αποφασίσει σε ποια κατηγορία θα ανήκουμε, η επιλογή έχει γίνει τυχαία και δεν συνδέεται με τίποτα άλλο, ούτε συνεπάγεται κάτι άλλο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

λεμον δεν ξερω ποτε καταληγει αλλα ξερω οτι τα ατομα που ειναι αριστεροχειρες αναπτυσεται πρωτα το δεξι ημισφαιριο του εγκεφαλου τους κ εχουν εφεση στα μαθηματικα-φυσικη-χημεια.αυτο εχω διαβασει πριν χρονια.. η γυναικα του αδερφου μου ειναι αριστεροχειρη κ το ψαχναμε να δουμε που εγκειτε αυτη η διαφορα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σισσιώ έγραψε:

Οι αριστερόχειρες φέρονται να είναι πιο ευφυείς απο τους δεξιόχειρες.

Συμφωνώ απόλυτα.Αυτό ισχύει κ το άκουγα πρόσφατα που το έλεγε ένας καθηγητής νευρολογίας.

Στην Αθηνα υπάρχει κ ενα ωραιότατο μαγαζάκι με αντικείμενα μόνο για αριστερόχειρες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...