Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΑΠΟΡΙΑ !


sweety

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ!! ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ! Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 6 ΜΗΝΩΝ... ΟΠΟΥ Κ ΑΝ ΚΑΘΕΤΑΙ ΕΤΣΙ Κ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΦΩΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ.... ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ....

ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΜΩΡΑΚΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Sweety και μενα τα ιδια κανει... ειναι 8 μηνων... τα τραβαει η τβ για καποιο λογο... δεν εχω ρωτησει τη γιατρο να σου πω την αληθεια... αν καποια κοπελα εχει ρωτησει ας μας πει κι'εμας...:)

:kiss: :kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

OLA TA MORAKIA ETSI KANOUN..

EGO ROTHSA DEN PREPEI NA BLEPEI MOU EIPE PANO APO 10 LEPTA THN HMERA LOGO THS AKTINOBOLIAS.

EMEMA LOGO OTI EINAI MIKRH AKOMA THS BAZO ENA MAXILARI MPROSTA KAI DEN BLEPEI TIPOTA.

XERO EPISHS OTI OI KAINOURGIES TV OI TFT (ETSI NOMIZO LEGONTAI:blink: :blush: )DEN EKPEMPOYN TOSH POLU AKTINOBOLIA

PANTOS DEN KANEI:(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

sweety οντως ολα τα μωρα το κανουν αυτο και ειδικα οταν εχει διαφημισεις!Οι καινουργιες τυπου tv οντως δεν εχουν πολυ ακτινοβολια αλλα δεν πρεπει να τον αφηνεις να παρακολουθει πολυ και σιγουρα οχι απο κοντα.Ο γιος μου ειναι 2 χρονων και οταν εχω ανοιχτη tv και παιζουν διαφημισεις δεν ακουει οτι και να του λεω!Πραγματικα καθηλωνεται!Κακα τα ψεματα ομως οταν θα αρχισουν να βλεπουν μικυ μαους θα ειναι για μας πιο ευκολο να κανουμε και καμια δουλεια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

sweety μου και η δική μου μπέμπα που είναι επίσης 6 μηνών τα ίδια κάνει. Καρφώνεται στην τηλεόραση. Εκείνη την ώρα αν την απασχολήσω με κάτι άλλο, της αποσπώ την προσοχή και το ξεχνάει.. Από αυτό που δεν μπορώ να την ξεκολλήσω με τίποτα από την οθόνη, είναι το ποδόσφαιρο.. Δεν ξέρω.. το πράσινο χρώμα, τα ξεφωνητά του σπίκερ, κολλάει, χάνεται.. Και ο πατέρας της τα κάνει πάνω της από τη χαρά του! Ποδοσφαιριστής βλέπεις.. "Α ρε κοράκλα μου, ΠΑΟΚι μου (αυτό είναι καρφί για τη γαβρίνα τη μαμά), καμάρι μου, α ρε αυτά τα γονίδια, πάλι κάνανε το θαύμα τους!"

Πάλι καλά που μου το θύμισες να το σημειώσω στη λίστα με τις ερωτήσεις που θέλω να θέσω στον παιδίατρο τη Δευτέρα που θα την πάω! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

Έψαξα λιγάκι το θέμα και βρήκα τα εξής στοιχεία:

"Τα παιδιά όλων των ηλικιών μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα. Τα πρώτα 2 έτη της ζωής είναι ιδιαίτερα σημαντικά στην αύξηση και την εξέλιξη του εγκεφάλου του παιδιού.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα παιδιά έχουν την ανάγκη καλής και θετικής αλληλεπίδραση με άλλα παιδιά και ενηλίκους. Η μεγάλη έκθεση στην τηλεόραση μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην πρόωρη ανάπτυξη του εγκεφάλου. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες, που συμβαίνει η εκμάθηση της ομιλίας και του παιχνιδιού.

Οι έρευνες τα τελευταία χρόνια δείχνουν ότι τα παιδιά κάτω των 2 ετών που έρχονται σε μεγάλη επαφή με την τηλεόραση παρουσιάζουν τάση για έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, υπερκινητικότητα όταν φτάνουν στην ηλικία των 7, ακόμα και τάση παχυσαρκίας.

Ωστώσο έρευνες των τελευταίων μηνών βγάζουν κάποια αντικρουόμενα συμπεράσματα.

Έως ότου γίνει περισσότερη έρευνα για τα αποτελέσματα της TV στα πολύ μικρά παιδιά, η αμερικανική ακαδημία της παιδιατρικής (AAP) δεν συστήνει την τηλεόραση για την ηλικία μέχρι 2 ετών. Για τα μεγαλύτερα παιδιά, η ακαδημία συστήνει όχι περισσότερο από 1 έως 2 ώρες την ημέρα εκπαιδευτικών και μη βίαιων προγραμμάτων."

Πάντως το 3,5 μηνών μωράκι μας δεν έχει δει μέχρι τώρα τηλεόραση και σκοπεύουμε να το προστατεύσουμε όσο γίνεται μέχρι να γίνει 2 ετών. Ούτως ή άλλως κι εμείς δε βλέπαμε ποτέ ιδιαίτερα. Τώρα πια μόνο κάποιες επιλεγμένες εκπομπές το βράδυ, αφού κοιμηθεί ο μικρός.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η τηλεόραση καθυστερεί τη γλωσσική ανάπτυξη των βρεφών

Η τηλεόραση καθυστερεί τη γλωσσική ανάπτυξη των βρεφών

Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, υπάρχουν και αρνητικές συνέπειες στην μετέπειτα ανάπτυξη τους, όπως επιβράδυνση της εξέλιξης του λεξιλογίου.

ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ που διεξήγαγαν οι ερευνητές Φρέντερικ Ζίμερμαν και ο ελληνικής καταγωγής παιδίατρος Δημήτρης Χριστάκης, του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, για κάθε ώρα που ένα βρέφος ηλικίας 8-16 μηνών περνά στην τηλεόραση, παρακολουθώντας διάφορα παιδικά βίντεο, αντιλαμβάνεται κατά μέσο όρο από έξι ως οκτώ λέξεις λιγότερες σε σχέση με ένα βρέφος που δεν παρακολουθεί καθόλου τηλεόραση.

Μειώνεται σημαντικά η γλωσσική τους ικανότητα

«Όσο περισσότερα βίντεο βλέπουν τα βρέφη τόσο λιγότερες λέξεις γνωρίζουν», σημειώνει ο Δρ Δ. Χριστάκης τονίζοντας ότι οι γλωσσικές ικανότητες αυτών των μωρών είναι κατά 10% μειωμένες σε σχέση με τις ικανότητες των βρεφών που δεν παρακολούθησαν ποτέ τέτοια βίντεο. Σε έρευνα που πραγματοποίησε ο Δρ. Χριστάκης και οι συνεργάτες του, διαπιστώθηκε ότι στις ΗΠΑ τα βρέφη μέχρι τριών μηνών, είναι τηλεθεατές τέτοιων βίντεο σε ποσοστό 40%. Μέχρι την ηλικία των δυο ετών, σχεδόν το 90% των παιδιών περνούν 2-3 ώρες την ημέρα μπροστά από την τηλεόραση.

Σύμφωνα με τρεις έρευνες η παρακολούθηση της τηλεόρασης, ακόμα και εκπαιδευτικών προγραμμάτων όπως η σειρά Sesame Street καθυστερεί σημαντικά την ανάπτυξη της γλώσσας. Η διαδικασία εκμάθησης στα μωρά, επιτυγχάνεται μέσα από την αλληλεπίδραση με ένα άλλο άτομο, υποστηρίζουν οι ερευνητές. Η αλληλεπίδραση αυτή δεν επιτυγχάνεται μέσα από την παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων ή βίντεο, όπου εκεί τα μωρά, λειτουργούν μόνο ως παθητικοί δέκτες.

Πηγή : Καθημερινή

http://www.sovereignty.org.uk/features/eco/tvdanger.html

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ifigeneia έγραψε:

Από αυτό που δεν μπορώ να την ξεκολλήσω με τίποτα από την οθόνη, είναι το ποδόσφαιρο.. Δεν ξέρω.. το πράσινο χρώμα, τα ξεφωνητά του σπίκερ, κολλάει, χάνεται..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...