Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μέτρηση θερμοκρασίας


Crazy

Recommended Posts

Αρκετές φορές το'χουμε συζητήσει με τα κορίτσια στο chat.

Είναι ένα θέμα που εγώ τουλάχιστον δεν το είχα "πιάσει" καθόλου και δεν είχα ασχοληθεί. Και είπα να το ψάξω λιγουλάκι.. :dry:

Ψάχνοντας λοιπόν :S , βρήκα αυτό το site: http://www.fertilitynews.gr/greece/index.jsp , με αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία, από το οποίο και αντιγράφω:

Θερμοκρασία Σώματος

Πως μπορώ να γνωρίζω πότε γίνεται η ωοθυλακιορρηξία;

Η απάντηση δίνεται, είτε μετρώντας τη βασική θερμοκρασία σώματος, όπως περιγράφεται παρακάτω, ή εναλλακτικά χρησιμοποιώντας ένα τεστ πρόγνωσης με μέτρηση των επιπέδων της ωχρινοτρόπου ορμόνης (LH) στα ούρα.

Βασική Θερμοκρασία Σώματος (ΒΘΣ)

Με απλά λόγια, ως Βασική Θερμοκρασία Σώματος ορίζεται η θερμοκρασία του σώματος μας αμέσως μετά το ξύπνημα μετά από ένα φυσιολογικό, βραδινό ύπνο. Σε γυναίκες με ομαλή ωοθυλακιορρηξία εμφανίζεται αύξηση της βασικής θερμοκρασίας κατά 0,5-1 βαθμό Κελσίου αμέσως μετά την ωοθυλακιορρηξία, που διατηρείται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έμμηνου κύκλου, δηλαδή μέχρι την εμφάνιση της επόμενης περιόδου.

Κατά συνέπεια, καταγράφοντας τη ΒΘΣ, μπορείτε να δείτε εάν είχατε ή όχι ωοθυλακιορρηξία στον κύκλο αυτό. Εναλλακτικά το τεστ υπολογισμού της ΒΘΣ μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε, μαζί με το Γιατρό σας, την κατάλληλη χρονική στιγμή για τη χρήση άλλων διαγνωστικών τεστ Γονιμότητας.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα απλή δοκιμασία. Πιο συγκεκριμένα, απλώς θα πρέπει να καταγράφετε ημερησίως τη ΒΘΣ, αμέσως μετά το ξύπνημα και πριν από οποιαδήποτε δραστηριότητα (πρόγευμα, βάδισμα κλπ), γιατί διαφορετικά η μέτρηση δεν θα είναι ακριβής αφού με κάθε δραστηριότητα η θερμοκρασία του σώματος μπορεί να μεταβληθεί.

Η ημερήσια καταγραφή της ΒΘΣ στη συνέχεια παρουσιάζεται σε διάγραμμα ξεκινώντας την πρώτη ημέρα του Γεννητικού Κύκλου και καθ΄ όλη τη διάρκεια αυτού, μέχρι δηλαδή την επόμενη έμμηνο ρύση.

Επίσης θα πρέπει να καταγράψετε και διάφορα γεγονότα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη ΒΘΣ όπως πχ. σεξουαλική επαφή, αιμόρροια, αϋπνία, ασθένεια κλπ. Αύξηση της ΒΘΣ κατά 0,5-1 βαθμό Κελσίου κατά τη διάρκεια της ωοθυλακιορρηξίας δηλώνει ότι έχει πραγματοποιηθεί η επιθυμητή ωοθυλακιορρηξία (περίπου 14 ημέρες πριν το τέλος του κύκλου).

Σημείωση δικιά μου: σε περίπτωση εγκυμοσύνης, η θερμοκρασία διατηρείται στην αυξημένη τιμή (τέτοια θέλουμε!!! :P )

Εδώ θα βρείτε το παραπάνω κείμενο http://www.fertilitynews.gr/greece/conc ... rature.jsp , καθώς επίσης κι ένα αρχείο για καταγραφή των θερμοκρασιών σας! :)

Πάντως όλο αυτό εμένα μου προκαλεί άγχος και μόνο στην ιδέα... :unsure:

Ας μας πουν οι κοπέλες που το εφάρμοσαν με επιτυχία τις δικές τους εντυπώσεις.. :)

Φιλάκια σε όλες σας! :kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τρελοκοριτσο ευχαριστουμε για το αρθρο...παντως πολυ αγχος αυτη η διαδικασια...ας αφησουμε και κατι και στη τυχηηηηηηη!!!!!ευχομαι γρηγορα ολες μανουλες..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ρουλιτσα μου αργω αλλα απαντω!!!

Το εχω δει καιρο αυτο γιατι σαν ζουζουνι το ψαχνω για την ωορηξια αλλα....δεν μπορω με τιποτα να κανω θερμομετρηση εκανα μια φορα μερα παρα μερα σχεδον για να εντοπισω την ωορηξια,αλλα οχι ξανα μονο κανα δυο φορες πλεον...απλα απο τα πολλα υγρα καταλαβαινω οτι μαλλον συμβαινει...βαζω και θερμομετρο και εχω 37.4 οποτε και επιβεβαιωνομαι...ετσι το καταλαβαινω πια...βαζω θερμομετρο αλλα κοντα στην μερα που πιστευω οτι θα γινεται ωορηξια...μετα πεφτει...την αμεσως επομενη μερα και μεχρι να αδιαθετησω εχω 37-36.9....

Ελπιζω να σε βοηθησα καπως...εγω το εχω τσεκαρει...ετσι ακριβως μου συμβαινει

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

καλησπερα. με τι θερμομετρο μετραμε την θερμοκρασια το πρωι? κατι διαβαζα για ειδικο θερμομετρο απο φαρμακειο. ξερει καμια σας?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα και καλή σαρακοστή εύχομαι. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το θερμόμετρο γονιμότητας της TOSHIBA. Είναι αρκετά αξιόπιστο, αλλά βέβαια στην αρχή μπερδευόμουνα μέχρι να συνηθίσω τις ενδείξεις του. Έλπίζω να σε κατατόπισα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γλυκιά μου δε με ζάλισες. Αυτό που έχω και που μου το σύστησε και η φαρμακοποιος μου, είναι της Toshiba το Ovulation thermometer και δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό, περίπου 10-15€. Βέβαια όλα αυτά χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φιλεναδα ωραιο το αρθρακι αλλα και παλι μπερδευομαι...:blink:

Εγω ρε κοριτσια μία που την μετραω και μία που απορω γιατι το κανω....

Ουτε καταλαβαινω τιποτα... ουτε και τις θυμαμαι...:unsure:

Υ.Γ: Αυτο με το θερμομετρο TOSHIBA σε τι κλιμακα εχει μετρηση και σε μπερδευει???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σας κι απο μενα!!!Εχω ακουσει οτι πιο καλα ειναι αυτα που τα βαζεις κατω απο την γλωσσα αν και για να ειμαι ειλικρινης εγω αυτο που θελω να δω το βλεπω και με τα απλα....κι αν το πρωινο δεν βοηθαει κοπελες....ριχτε και κανα απογευματινο μετρημα....αλλα δεν χρειαζεται καθε μερα κοντα στις γονιμες μετα την περιοδο....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα,

Το θερμόμετρο αυτό δεν είναι σαν τα κοινά θερμόμετρα. Οι βαθμοί του φτάνουν μέχρι το 38 και η θερμοκρασία μέχρι 36,6 αν θυμάμαι είναι κιτρινισμένη, που αυτό σημαίνει αν αυξηθεί πέρα από αυτή την γραμμή η θερμοκρασία σου, πιθανότητα υπάρχει ωορηξία. Επίσης έχει διαβάθμιση ΟV για να βρίσκουμε τις μικρές αλλαγές στην θερμοκρασία του σώματος και κάθε βαθμός κελσίου διαιρείτε σε 20 ίσα τμήματα. Ακόμα, πρέπει να τοποθετηθεί κάτω από την γλώσσα για 5 λεπτά κάθε πρωί, πριν σηκωθείς από το κρεββάτι. Ελπίζω να κατάλαβες. Τώρα βέβαια το συγκεκριμένο το έχω συνηθίσει, αλλά επειδή όπως είπα διαφέρει από τα κοινά θερμόμετρα, στην αρχή ίσως μπερδέψει κάποιες κοπέλες:cheer:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

DINA R. εγραψε:

"και κάθε βαθμός κελσίου διαιρείτε σε 20 ίσα τμήματα."

Ρε κοπελιαααααα κανα θερμομετρο για μας της τριτης δεσμης δεν υπαρχει????:P :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Αστο... δεν ειναι για μενα αυτο.... αμα χρειαζομαι κομπιουτερακι για να βγαλω θερμοκρασια...:blink: :silly: :unsure: :laugh: :laugh: :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ,ΕΓΩ ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ(ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ!!)...ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝΩ ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ,ΕΒΑΛΑ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑ 36.5 ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΣΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΝΩ ΗΜΟΥΝ ΕΓΚΥΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΥΨΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ.

ΣΚΑΡΛΕΤΣΑΚΙ ΜΟΥ,ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ!!ΤΟ ΝΙΩΘΩ..ΔΕΝ ΘΑΑΡΓΗΣΕΙ ΠΟΛΥ Η ΠΑΤΟΥΣΙΤΣΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ!!!!

ΡΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΡΗΓΟΡΑ..ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΡΙΣΤΙΝΑ ΜΟΥ.ΜΑΡΙΝΑ,ΜΑΡΑΚΙ,ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ..ΑΝΤΕ ΘΕΛΩ ΠΑΡΕΑ!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου βρε Εφουλα...απ το στομα σου και στου Θεου το αυτι για ολα τα κοριτσια!!!Δεν χρειαζονται σειρες ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ!!!χα χαχα!!!:-)Εμεις να δεις ποσο θελουμε να σου κανουμε παρεα χα χα χα!!!

Πντως Εγω την θερμοκρασια την χρησιμοποιω μονο για τις γονιμες απο κει και περα δεν ειμαι και εκατο τις εκατο σιγουρη αν δειχνει εγκυμοσυνη γιατι οπως ειπαμε μην ξεχναμε οτι κι αυτο ειναι ενα συμπτωμα και απο γυναικα σε γυναικα διαφερουν οποτε ;-)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ! Εφουλινακι μου! Μακαρι αλλα για μενα δεν το βλεπω αμεσα....

Σε κανα 6 μηνο ομως....;) Μπορει να μη σου κανω παρεουλα αλλα θα σε συμβουλευομαι μια που θα εισαι πιο "παλια"...:P

Δε μας ειπες ρε ζουζουνα τις αντιδρασεις του αντρουλη σου....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συγχαρητήρια Έφη! Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να έχεις μια υπέροχη εγκυμοσύνη!!!

Με το καλό και στις υπόλοιπες έυχομαι ένα θετικό τεστ!!!

Φιλιά και Καλή Σαρακοστή!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Nα ρωτήσω κάτι βρε κορίτσια περι θερμοκρασίας? Η θερμοκρασία είναι διαφορετική και στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης και αν ναι πόσο, ξέρετε, τότε που περιμένουμε περίοδο και αυτή δεν έρχεται? Ή απλά είναι διαφορετική μόνο στην ωοθυλακιορηξία?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

marychatzi γεια σου!Απλα λενε οτι οταν εχεις καθυστερηση και η θερμοκρασια ειναι ανεβασμενη σημαινει εγκυμοσυνη και παραμενει ετσι σχεδον σε ολη την εγκυμοσυνη...τωρα το ποσο...πανω απο το φυσιολογικο σου γυρω στο 37...

Τωρα οτι και να σου πω δεν δινω βαση...μονο για την ωορηξια την χρησιμοποιω....κατα την οποια συμφωνα με μενα...κοντα στις γονιμες ανεβαινει...αν καθε μερα εχω 36,5 τοτε οταν κοντευει η ωορηξια μου ανεβαινει στο 36,9 με 37 οταν εχει γινει η ωορηξια εχω 37,4....ολα αυτα σε διαστημα 4-5 ημερων.

Αυτα συμφωνα με την δικη μου εμπειρια...τωρα αν ισχυει θα δειξει χα χα!!:-)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...