Μετάβαση σε περιεχόμενο

Θηλασμός: μήπως χρειάζεστε βοήθεια;


Recommended Posts

Στο σημερινό (15-2-2009) τεύχος του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ (που κυκλοφορεί μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής) έχει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο σχετικό με το θηλασμό. Είναι αρκετά μεγάλο για να σας το μεταφέρω ολόκληρο, ωστόσο σας μεταφέρω το εξής:

Μήπως χρειάζεστε βοήθεια;

Στην Ελλάδα, παρ' όλο που το 95% των μητέρων θηλάζουν κατά την παραμονή τους στο μαιευτήριο τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό, μόλις το 13-16% κατορθώνει να θηλάσει αποκλειστικά τους πρώτους έξι μήνες ή και περισσότερο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Καλλιόπης Μάλφα-Νικολοπούλου, προέδρου του Συλλόγου Επιστημόνων Μαίων-Μαιευτών Αθηνών. Ένας από τους βασικούς λόγους γι'αυτό είναι η άγνοια, που κάνει τις γυναίκες να πελαγώνουν. Αν χρειάζεστε λοιπόν βοήθεια επειδή μόλις γεννήσατε, ή είστε έγκυος και θέλετε να προετοιμαστείτε, μπορείτε να απευθυνθείτε στο μαιευτήριο "Έλενα Βενιζέλου", όπου λειτουργεί το μοναδικό (!) στην Ελλάδα Τμήμα Μητρικού Θηλασμού. Εδώ σίγουρα θα σας βοηθήσουν ειδικευμένες μαίες του νοσοκομείου εντελώς δωρεάν και θα σας εξετάσουν στο Ιατρείο Θηλάζουσας Μητέρας. Να πάτε με το μωρό σας!

Επίσης λειτουργεί ανοιχτή τηλεφωνική συμβουλευτική υπηρεσία για τις μητέρες σε όλη την Ελλάδα: 210 6462782 και 210 6402360.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η σωστή ενημέρωση στις υποψήφιες κ μέλλουσες μανούλες ας ελπίσουμε να αυξήσει το μικρό αυτό ποσοστό!! Για το καλό των παιδιών!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ειχα την τυχη να γεννησω στο νοσ.Ελενα ηθελα να θηλασω και το καθε τι που μου ελεγαν οι μαιες και οι κοπελες που ειναι στο τμημα θηλασμου το εκανα .... ηταν μεγαλη συμπαρασταση σε μενα να μην τα παρατησω οταν η μικρη μου ηταν στην μοναδα... με βοηθησαν παρα πολυ.... τους αξιζουν πολλα ευχαριστω.... δεν αρνουνται την βοηθεια αρκει να την ζητησεις... και δεν ειναι ντροπη να ζητας! εγω εμεινα πολυ ευχαριστημενη... μου εδωσαν και ενα εντυπο που απο τις τοσες φορες που το ειχα διαβασει το ειχα μαθει απ έξω!ακομα και οταν κατεβασα αποτομα γαλα την τριτη μερα και η μικρη ηταν στην μοναδα... ανυμπορει ακομα και να ανοιξει το στοματακι της να θηλασει , με βοηθησαν να κανω μαλλαξεις στο στηθος προς αποφυγη μαστιτιδας!

δεν ξερω αν εδειξαν μεγαλυτερο ζηλο σε εμενα λογω συναδελφικοτητας αλλα αυτο που ξερω εγω ειναι οτι θηλαζουμε 10 μηνες και συνεχιζουμε!

αξιζουν πολλα μπραβο σε αυτες τις κοπελες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...