Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ


Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΗΛΙΚΙΑΣ 3 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ. ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΣΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΌ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΩ. ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΑΥΤΟΥΣΙΑ(ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ): "...ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΥΡΩ ΣΤΟΝ 3ο ΜΕ 4ο ΜΗΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕΙ, ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΜΑΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΓΑΛΑ. ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΦΑΕΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ, ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΕΖΕΤΕ. ΑΥΤΗ Η ΑΚΑΤΑΣΤΑΣΙΑ ΚΡΑΤΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΞΑΝΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ, ΤΗΝ 1η ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥ".ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Η ΜΙΚΡΗ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ, ΧΑΛΑΡΩΝΕ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕ, ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΑΛΛΟΚΟΤΑ. ΤΡΩΕΙ ΓΙΑ 3 ΛΕΠΤΑ ΛΑΙΜΑΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΘΗΛΗ ΚΑΙ ΚΛΑΙΕΙ. ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΤΡΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΗΛΗ. ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ, ΧΑΖΕΥΕΙ, ΜΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ, ΠΑΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΑΕΙ, ΞΑΝΑΚΛΑΙΕΙ, ΝΕΥΡΙΑΖΕΙ...ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΓΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΤΡΑΒΗΞΕΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ..ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΗΣΥΧΗ, ΟΡΕΞΑΤΗ, ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ "ΚΟΝΤΑ" ΣΕ ΕΜΕΝΑ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ 5 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ (ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ 7 ΜΕ 9 ΩΡΕΣ)ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΚΑΚΚΑ ΤΗΣ 3 ΜΕ 4 ΦΟΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ.ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΤΙΚΙΑ Η΄ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΕ, ΔΕΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΓΧΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ 1,5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΘΕΛΕΙ. ΣΤΟΥΣ 3 ΜΗΝΕΣ ΗΤΑΝ 5530 ΚΙΛΑ (ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 2730 ΚΙΛΑ). ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑΙΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ. ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΕΥΡΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ. ΘΑ ΕΚΤΙΜΗΣΩ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ, ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ, ΚΑΠΟΙΑ ΓΝΩΜΗ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δεν ξερω αν ισχυει και ασ μου απαντησει η κυρια Αγλαια, η μικρη μου εβγαζε πολλεσ γουλιεσ απο την αρχη καπου στον 3 μηνα ειχαμε ανα τετοιο περιστατικο,η παιδιατροσ φοβηθηκε μηπωσ απο τισ γουλιεσ ειχε ερεθιστει ο οισογαγοσ τησ και την ενοχλουσε οταν καταπινε.......ισχυει αυτο;;;καναμε υπερηχο και τησ βρηκανε μια μικρη εσωτερικη παλινδρομηση.....αν το λεω σωστα..

ARSIS δεν ξερω τι συμβαινει απλωσ σου αναφερω το δικο μου περιστατικο:unsure:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τα ιδια περάσαμε και εμεις . Ξεκινησε με τα απογευματινα γεύματα και καποια στιγμη το ειχαμε αυτο το "προβλημα" ολη μερα . Υπομονή , ηρεμία απο μέρους σου και θα το ξεπεράσετε .

Στον 3ο μηνα τα μωρά "μεγαλώνουν αποτομα" . Η ακοη τους ειναι τελεια , η οραση τους ειναι τέλεια , αρχιζουν να πιάνουν , να κινουντε , να αντιλαμβάνονται το περιβάλλον κλπ . Ολα αυτα τους δημιουργουν υπερένταση και δεν μπορουν να ηρεμήσουν ουτε στο στηθος .

Μην ανησυχεις για τιποτα , τα πηγαινετε τελεια ! Καλη συνέχεια :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Έχει 6 μέρες που συμβαίνει αυτό. Την πρώτη μέρα το έκανε στα 2 πρωινά γεύματα, τις υπόλοιπες 2 μέρες μια φορά σύνολο και εν συνεχεία η συχνότητα εμφάνισης αύξανε προοδευτικά με αποτέλεσμα χθές να το κάνει σε κάθε γεύμα, ακόμα και στο βραδυνό που συνήθως είναι πιο ήρεμη και κοιμάται πιο πολύ επάνω στο στήθος. Σήμερα δεν το έχει κάνει ακόμα και ξανάρχισε να χαλαρώνει και να κοιμάται την ώρα που θήλαζει, όπως δηλαδή κάνει κατά κανόνα τον τελευταίο μήνα.Ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μέσα στην απόγνωση μου άρχισα να ψάχνω στο internet και ανακάλυψα αυτό το forum.Η δυνατότητα επικοινωνίας που παρέχει για τέτοια θέματα είναι σημαντική, πόσο μάλλον όταν δεν έχεις στον περίγυρο σου ανθρώπους που να έχουν βρεθεί σε παρόμοιες καταστάσεις ή που να μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες. Περιμένω και την γνώμη της κας Αγλαίας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ARSIS έγραψε:

Lala, αυτό διήρκεσε σε εσάς πολυ καιρό;

Το εκανε αρκετές φορες ναι ! Για ενα διαστημα ήταν συνεχομενο καθε μερα , μετα σταμάτησε και γινοταν ολο και πιο αραιά .

Εμενα μεχρι τον 6ο μηνα μου το εκανε ποτε ποτε , ευχομαι να μην συμβει και σε σας αυτο . Ειδικά θυμαμαι μια μερα ειχαμε βγει βολτα και εδιχνε να πεινάει , την βάζω στο στηθος και εκανε λες και την εκαιγε το γάλα !!:huh:

Μην αγχωνεσαι και μην στεναχωριεσαι δεν υπάρχει κανενα προβλημα με το γάλα σου . Το μωρο σου ειναι αρκετά μεγάλο πλεον και ξερει τι να κανει για να φάει :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αχ ρε κοριτσια αν τα ξερα αυτα απο την αρχη....

ισως ηταν ο λογος που σταματησα το θηλασμο, ο βλακας.

τι να πω... τωρα ξερω για το 2ο.τοτε καμια ενημερωση δεν ειχα.:(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα. Σήμερα η μπέμπα το κάνει σε κάθε γεύμα. Η περιγραφή σου Lala ανταποκρίνεται με ακρίβεια σε αυτό που συμβαίνει. Πίνει για 5 λεπτά και ξαφνικά αφήνει τη θηλή και κλαίει, την ξαναπιάνει και την αφήνει πριν προλάβει καλά καλά να την πιάσει, λές και την καίει το γάλα ή της προκαλεί τέλος πάντων κάτι άσχημο. Αν δεί κάποιος την χθεσινή και την σημερινή συμπεριφορά της στα γεύματα θα νομίσει ότι πρόκειται για διαφορετικό μωρό! Χθές έπινε αρκετή ώρα με ηρεμία και σήμερα δεν μπορεί να πιεί. Όπως και να 'χει δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο εκτός από υπομονή. Πάντως αυτό που συμβαίνει είναι αυτό ακριβώς που περιγράφεται στο απόσπασμα το οποίο βρήκα σε ενημερωτικό φυλλάδιο και έστειλα με το πρώτο μου μήνυμα. Έχω πραγματικά πολύ περιέργια για το πού το αποδίδουν οι ειδικοί και οι πιστοποιημένοι σύμουλοι θηλασμού. Το φυλλάδιο έχει τίτλο "Συμβουλές για μητρικό θηλασμό" και συντάκτες τους Θέμις Ζάχου και Ιωάννη Σοφατζή, Δ/ντές Νεογνολογικού τμήματος Νοσοκομείου "ΕΛΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ".

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

πιστευω οτι θα το ξεπερασετε. Κ εμενα η δικια μου το εκανε αυτο καπου εκει στον 3ο μηνα. Και τωρα πολλες φορες αν καταλαβει οτι θα την ταισω για να την κοιμησω πιανει κ αφηνει τη θηλή συνεχεια. Αλλη μια φορα μου το εκανε αυτο γιατι ειχα φαει κατι βαρυ κ μαλλον την ενοχλησε. Να σου ζήσει κιολας η μπεμπουλα σου. Πιστευω οτι ειναι κατι περαστικο κ θα στρωσει

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μήπως θέλει να ρευτεί και την ενοχλεί ο αέρας που έχει εγκλωβιστεί στο στομαχάκι της; Ο δικός μου κοντεύει να κλείσει τους 3 μήνες και τώρα τελευταία δεν του αρκεί που τον κρατάω όρθιο να ρευτεί πριν αλλάξω στήθος, θέλει και ενδιάμεσα. Παραπονιέται, τον βάζω στον ώμο μου χαΐδεύοντας την πλατούλα του, ρεύεται και συνεχίζουμε...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...