Μετάβαση σε περιεχόμενο

υπνοβασια!!!


Recommended Posts

Κοριτσια καλημερα!Ο Αγγελος μου ειναι 4 χρονων και τον τελευταιο καιρο εχουμε προβλημα με τον υπνο.Πεταγεται πολλες φορες απο το κρεβατι του και ουρλιαζει λες και τον σφαζουν,αλλες φορες κλαει σπαραχτηκα.Καποιες φορες σηκωνεται απο το κρεβατι και κανει γυρους το δωματιο.Σημερα για παραδειγμα στην αρχη ουρλιαζε.Μετα τον βλεπω σηκωνεται κατεβαζει τις πιτζαμες και τα εσωρουχα και κοβει για το σαλονι.Αν δεν τον προλαβαινα ποιος ξερει που θα κατουρουσε.!!!Οταν τον οδηγησα προς το μπανιο μου ειπε οτι θελει να πλυνει τα χερια του.Ξερω οτι οταν υπνοβατει καποιος δεν κανει να του μιλας.Τον αγκαλιαζω,τον χαιδευω,αλλα τιποτα.Πως θα τον ηρεμω βρε κοριτσια οταν ουρλιαζει μεσα στη νυχτα και ξυπναει και τ'αλλα δυο;Και σημερα οταν σηκωθηκε τον πηρα ειδηση.Αν καμια φορα σηκωθει και δεν τον αντηληφθω;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ntemi mou...tha sou elega na rwtiseis kana giatro giati oti kai na sou poume emeis den eimaste eidikes....mporei na ginei poli epikindino...o aderfos tis mama mou pou ipnobatouse perase mesa apo tzamaria ston ipno tou..:(...den thelw na se tromaksw alla kalitera na rwtiseis eidikous

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ntemi απ οτι εχω ακουσει τελευταια πολλα παιδακια το παθαινουν.τα ουρλιαχτα ειναι ο λεγομενος νυχτερινος τρομος και θελει πολυ ηρεμα να του μιλησεις και να τον ξαναπας στο κρεβατι του αφου εκεινη την ωρα δεν αναγνωριζει κανενα.μην επιχειρησεις να τον ξυπνησεις.

τωρα για την υπνοβασια φροντισε να ειναι το σπιτι ασφαλες γιατι εχω την εντυπωση οτι δεν υπαρχει θεραπεια ουτε βεβαια ειναι κατι ανυσηχιτικο απλα θελει προσοχη.πολυ βασικο ειναι να κοψετε την τηλεοραση ειδικα τις ωρες πριν τον υπνο,να ειναι ηρεμος πριν παει στο κρεβατι του.

να φανταστεις εμενα ειναι 7 μηνων και πριν κανα 2 μηνες τον βρικαμε στο κρεβατι του κοιμισμενο να μπουσουλαει.σκιαχτικαμε με τον αντρα μου :blink: ο γιατρος παντως μας ειπε οτι δεν ειναι τιποτα .το παθαινουν πολλα παιδακια ειδικα στην ηλικια του μικρου σου και το ξεπερνανε μονα τους.υπομονη!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

βασικα να μην αγχωνεσαι και θα ξεπεραστει μονο του σιγα σιγα

το προβλημα αυτο...

σαν μια επιπλεον προστασια του παιδιου θα σου προτεινα ενα safety gate

στο δωματιο τους ,

επισης αυτο που αναφερθηκε με την τηλεοραση ειναι σωστο,

καλο θα ειναι να παιζει λιγο πριν τον υπνο και οχι να βλεπει

τηλεοραση για να μην συγκρατει ανισσοροπες εικονες που πιθανον

να του διαταρασσουν τον υπνο...

εμενα ακομη κοβουν βολτες μεσ'τη νυχτα,παραμιλανε,μια τους βρισκουμε σε

καναπε στο σαλονι,μια στο κρεββατι μας...ησυχο υπνο γενικως δεν εχουμε

:blink:

υπομονη και ηρεμια:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟ ΜΟΝΟ

ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ

ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ.ΑΝ Κ ΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 16ΧΡ.

ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ Κ ΚΑΝΕΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ:blink: :blink: ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Nτεμι μου ελπιζω να σε βοηθισει αυτο...

• Υπνοβασία και γονείς

Οι γονείς πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί ώστε να αποφύγουν ατυχήματα του παιδιού, γι’ αυτό οι πόρτες και τα παράθυρα πρέπει να είναι κλειδωμένα και να μην υπάρχουν εμπόδια στο χώρο που κινείται το παιδί.

• Υπνοβασία και παιδί

Κατά τη διάρκεια της υπνοβασίας το βλέμμα του παιδιού είναι στο κενό και το πρόσωπο του είναι ανέκφραστο. Έπειτα από μερικά λεπτά (10-30) ξαπλώνει πάλι ή αφήνεται να οδηγηθεί στο κρεβάτι. Την επόμενη ημέρα, το παιδί δεν θυμάται τίποτα.

• Υπνοβασία

Μια σχετικά συνηθισμένη διαταραχή του ύπνου είναι η υπνοβασία. Η υπνοβασία κυριαρχεί στα αγόρια και εμφανίζεται μεταξύ των έξι και δώδεκα ετών.

• Νυχτερινός τρόμος και κρίση

Στο νυχτερινό τρόμο το παιδί παθαίνει κρίση, η οποία διαρκεί μερικά λεπτά. Μόλις τελειώσει η κρίση, το παιδί ηρεμεί και ξανακοιμάται σύντομα. Την επόμενη ημέρα το παιδί συνήθως δεν θυμάται τι συνέβη το προηγούμενο βράδυ.

• Νυχτερινός τρόμος και παιδί

Κατά τη διάρκεια ενός νυχτερινού τρόμου τα μάτια του παιδιού είναι ανοιχτά και η έκφραση του προσώπου του είναι τρομαγμένη. Είναι ωχρό, κάνει μορφασμούς, έχει ταχυκαρδία και η αναπνοή του είναι γρήγορη. Δεν αναγνωρίζει το περιβάλλον, ούτε τη μητέρα του και φαίνεται αδύνατο να δεχτεί οποιαδήποτε συζήτηση. Στην ουσία το παιδί εκείνη τη στιγμή βρίσκεται σε αληθινή νοητική σύγχυση.

• Νυχτερινός τρόμος

Ο νυχτερινός τρόμος είναι ένα δραματικό επεισόδιο, το οποίο χαρακτηρίζεται από έντονη αγωνία και πανικό, που κάποτε ίσως αγγίζει τον παροξυσμό.

• Αγχώδες και τρομακτικό όνειρο

Στο αγχώδες και τρομακτικό όνειρο, η αγωνία δεν είναι τόσο έντονη, το παιδί έχει νοητική σύγχυση εκείνη τη στιγμή, αλλά έχει προσανατολισμό και συνείδηση του περιεχομένου του ονείρου.

• Εφιάλτες και συχνότητα

Η συχνότητα τους αυξάνεται ως επακόλουθο του άγχους, σπανιότερα λόγω φυσικής κούρασης και κάποιες φορές λόγω αλλαγής του περιβάλλοντος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ntemi κλείδωμα καλά τις πόρτες και κρύψιμο και το κλειδί!!

Δεν είμαι ειδικός, δεν ξέρω από τι προκαλείται η υπνοβασία (οι πληροφορίες της Τζοάννας είναι πολύ χρήσιμες) αλλά μέχρι να βρείτε το λόγο και να τον καταπολεμήσετε ή στην τελική μέχρι το παιδί να κόψει αυτή τη συνήθεια, αυτό που μπορείς στο ελάχιστο να κάνεις είναι κλείδωμα καλό! Φαντάζεσαι να βγει στο δρόμο?

Παραμιλούσα και υπνοβατούσα πολύ όταν ήμουν μικρή. Ήμουν δεν ήμουν 10 όταν άνοιξα την πόρτα και πήρα τους δρόμους. Η μαμά μου η καημένη από πίσω να μην ξέρει τι να κάνει. Με πήρε απαλά από το χέρι και με γύρισε στο κρεβάτι. Το επόμενο πρωί δε θυμόμουν τίποτα.

Ελπίζω να το ξεπεράσετε γρήγορα και ο Άγγελός σου να κοιμάται σαν πουλάκι!!! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ntemi γεια σου! Αν η υπνοβασία είναι συχνή και δε συνέβη απλά 1-2 φορές, που ίσως τότε προκλήθηκε από φόβο, ανησυχία ή από κάτι άλλο, είναι καλύτερα ν'απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό. Υπήρχε διάστημα που υνοβατούσα, αλλού κοιμόμουν και αλλού βρισκόμουν το πρωί. Άσε που βόλταρα μέσα στο σπίτι! Η συγκάτοικός μου είχε κατατρομάξει! Πήγα σε κάποιον γιατρό που με εξέτασε και όλα ήταν θέμα άγχους! (ήμουν 2 ετής φοιτήτρια και είχα υπερβολικό άγχος η χαζή!).

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ntemi μου, γεια σου και από μένα!

Εγώ θα σου γράψω τι λέι η Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου στο βιβλίο της "Γνωρίστε το παιδί σας". Ελπίζω να τα βρεις ενδιαφέροντα!

Νυκτερινός τρόμος

Είναι ένα δραματικό επεισόδιο, το οποίο χαρακτηρίζεται από έντονη αγωνία και πανικό, που κάποτε ίσως αγγίζει τον παροξυσμό. Παρουσιάζεται συνήθως στην πρώτη φάση του ύπνου, προτού ακόμη αρχίσουν τα όνειρα. Αιφνιδίως το παιδί πετάγεται κλαίγοντας, φωνάζοντας ή και ουρλιάζοντας. Τα μάτια του είναι ανοιχτά και η έκφρασή του προσώπου του είναι τρομαγμένη. Είναι ωχρό, κάνει μορφασμούς, έχει ταχυκαρδία και η αναπνοή του είναι γρήγορη. Δεν αναγνωρίζει το περιβάλλον ούτε τη μητέρα του και φαίνεται αδύνατον να δεχθεί οποιαδήποτε συζήτηση. Είναι δύσκολο να επικοινωνήσουμε μαζί του, να το ηρεμήσουμε, να το πείσουμε ότι όλα είναι στη φαντασία του. Η κρίση διαρκεί μερικά λεπτά. Μόλις τελειώσει, ηρεμεί και ξανακοιμάται σύντομα. Την επόμενη μέρα που ξυπνά, συνήθως δε θυμάται τι συνέβη το προηγούμενο βράδυ.

Οι νυκτερινοί τρόμοι επέρχονται συνήθως στα 3-4 χρόνια. Έως τα 12, η συχνότητά τους ποικίλλει. Ενδέχεται να είναι μεμονωμένο επεισόδιο, που δεν θα επαναληφθεί ποτέ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως τα επεισόδια επαναλαμβάνονται μερικές φορές μεταξύ 3 και 6 ετών και μετά εξαφανίζονται. Πολύ σπάνια η συχνότητά τους είναι τακτική και καθημερινή. Αν είναι μια κατάσταση επαναλαμβανόμενη, ίσως είναι ένδειξη της αδυναμίας του παιδιού να επεξεργασθεί καλύτερες "ψυχικές άμυνες". Πιθανώς, το παιδί βιώνει διάφερες συγκινησιακές εντάσεις, που προέρχονται από περιβαλλοντικά προβλήματα. Ίσως χρειαστεί σε αυτήν την περίπτωση η βοήθεια ειδικού. Κάποια στιγμή, υπολογίζεται ότι αυτή η διαταραχή εμφανίζεται στο 3-4% των παιδιών κάτω των 7 χρόνων και σχετίζεται με τη φυσιολογική πορεία ωρίμασης του νευρικού συστήματος. Η πρόγνωση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες , όπως η ένταση της διαταραχής, η συχνότητα που παρουσιάζεται, η διάρκεια και η ηλικία κατά την οποία πρωτοεμφανίστηκε και η σύνδεσή της με άλλες ψυχοπαθολογικές καταστάσεις.

Οι γονείς που αντιμετωπίζουν ένα επεισόδιο νυχτερινού τρόμου...

- Διατηρούν την ψυχραιμία τους, δεν πανικοβάλλονται και δεν απελπίζονται.

- Γνωρίζουν ότι είναι μια παροδική κατάσταση

- Καθησυχάζουν τα παιδιά τους, τονίζοντας την παρουσία τους και την κατανόησή τους.

- Δεν προσπαθούν να ξυπνήσουν το παιδί, γιατί μόνο σύγχυση θα του προκαλέσουν

- Παίρνουν τις ααραίτητες προφυλάξεις, ώστε να μην του συμβεί κανένα ατύχημα κατά τη διάρκεια του επεισοδίου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Υπνοβασία (Αλεξάνδρα Καππάτου)

Μια σχετικά συνηθισμένη διαταραχή του ύπνου είναι η υπνοβασία, που κυριαρχεί στα αγόρια και εμφανίζεται μεταξύ 6 και 12 χρόνων. Κατά τη διάρκεια του πρώτου τρίτου της κύριας περιόδου του ύπνου, το παιδί σηκώνεται και περπατάει. Κάποιες φορές παρουσιάζει μια σύνθετη δραστηριότητα, που πάντα είναι στερεότυπη. Το βλέμμα του είναι στο κενό και το πρόσωπό του ανέκφραστο. Έπειτα από μερικά λεπτά ξαπλώνει πάλι ή αφήνεται να οδηγηθεί στο κρεββάτι. Την επόμενη μέρα δε θυμάται τίποτα. Σε αυτή τη μορφή, που είναι η πιο ελαφριά, το παιδί με ανοιχτά μάτια προσπαθεί απλώς να σηκωθεί. Η υπνοβασία συνήθως δεν συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα. Συνδέεται κυρίως με γενετικούς και εξελικτικούς παράγοντες. Οι κρίσεις μπορεί να επιδεινωθούν από ψυχολογικές πιέσεις και ακανόνιστα ωράρια στον ύπνο.

Οι γονείς πρέπει....

- Να είναι πολύ προσεκτικοί, ώστε να αποφεύγονται ατυχήματα του παιδιού και για αυτό οι πόρτες και τα παράθυρα πρέπει να είναι κλειδωμένα και να μην υπάρχουν εμπόδια στο χώρο που κινείται το παιδί.

- Να μην προσπαθούν να το ξυπνήσουν, διότι θα του δημιουργηθεί σύγχυση.

Για την αντιμετώπιση της υπνοβασίας απαιτείται η συνεργασία όλης της οικογένειας. Σε κάποιες περιπτώσεις προτιμάται και η φαρμακευτική αγωγή.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ντεμι μου το μονο σιγουρο ειναι να κλειδωνεις την πορτα....τωρα για τα αλλα καλο ειναι να το πας σε ενα γιατρο να σου πει τι θα κανεις...δεν ειναι τιποτα πολλα παιδακια το παθαινουν

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια εμένα η αδερφή μου υπνοβατούσε όταν ήταν μικρή, σηκωνόταν απο το κρεβάτι, έπαιρνε την τσάντα και έβγαινε απο την πόρτα να πάει σχολείο! Οι γονείς μου κλείδωναν φυσικά την πόρτα και αφού δεν μπορούσε να την ανοίξει πήγαινε, καθόταν στο σαλόνι κια έβγαζε τα βιβλία απο την τσάντα (αφού άναβε όλα τα φώτα:laugh: ) και μετά την ξαναέπεφτε στο κρεβάτι.

Αυτό δεν κράτησε πολύ, 2-3 εβδ, αλλά ένα συνήθειο που δεν έχει κόψει απο τότε, είναι ότι έτσι όπως τη βλέπεις και κοιμάται ξαφνικά απο ξαπλωτή θέση παίρνει την καθιστή, ανοίγει το φώς, κοιτάζει γύρω γύρω, αν την κοιτάζεις σε κοιτάζει (φυσικά ανέκφραστη και δεν απαντάει αν της μιλάς) και ξαναξαπλώνει και ξανακοιμάται σαν πουλάκι...

Είναι κάπως αγριευτικό....:ohmy:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσια διαβασα με ιδιαιτερο ενδιαφερον οσα μου γραφετε και σας ευχαριστω πολυ.Ειναι αληθεια οτι παραλληλα με την υπνοβασια εχουμε και τον νυχτερινο τρομο,μονο που δεν συμβαινει στην αρχη του υπνου αλλα στη μεση της νυχτας.Βεβαια δεν γινεται σε καθημερινη βαση,ωστοσο γινεται.Ζω σε μια επαρχιακη πολη και σιγουρα δεν υπαρχουν παιδοψυχολογοι να τον παω.Εδω ουτε καν ψυχολογους δεν εχουμε,μονο κατι τρελογιατρους,Αλλα και να ειχαμε δεν ειμαι σιγουρη αν θα τον πηγαινα.Πιστευω ειναι κατι που θελει υπομονη και θα ξεπεραστει απο μονο του.Οσο για την τηλεοραση εννοειται πως δεν επιτρεπεται να βλεπουν σκηνες βιας.Ελα ομως που τα περισσοτερα παιδικα που απευθυνονται σε αγορια εχουν βια!(spinderman,power rangers,aκομα και scooby doo)Hρωες που ολα τ'αγορακια εχουν ως προτυπο.Αλλα αυτο ειναι κατι που θα πρεπει να αναλυσουμε σε αλλο θεμα.Και παλι ευχαριστω για την ανταποκριση σας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...