Μετάβαση σε περιεχόμενο

Παλυνδρομη κυηση


bibibo

Recommended Posts

Κοριτσια s.o.s. στην εντεκατη εβδομαδα η εγκυμοσυνη μου εξελιχθηκε σε παλυνδρομη κυηση.Οπως καταλαβαινετε η ψυχολογια μου ειναι χαλια(15/12 εγινε η αποξυση)περασα τα χειροτερα χριστουγεννα της ζωης μου. Ξερετε κατι γι αυτο? Οπως πχ τι προκαλει παλυνδρομη κηυση, ευθυνεται καθολου αν εχει γινει καισαρικη τομη στην πρωτη γεννα, ποτε πρεπει να ξαναπροσπαθησω.Βοηθεια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν πρόκειται για αποβολή. Διακόπτεται όμως η εξέλιξη της εγκυμοσύνης για κάποιο λόγο, όπως για παράδειγμα, φλεγμονή, χρωμοσωμική ή άλλη ανωμαλία του εμβρύου, του οποίου παύει η καρδιακή λειτουργία. Το νεκρό κύημα μπορεί να παραμείνει στη μήτρα πολλές ημέρες και να το ανακαλύψει ο γιατρός τυχαία από τον τακτικό έλεγχο ρουτίνας. Τα μόνα συμπτώματα που έχει ίσως η γυναίκα είναι ότι σταματάνε οι ναυτίες, ενώ το στήθος της μαλακώνει και πέφτει.

Είναι ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο φίλη μου. Το έπαθα και εγώ και πάρα πολλές άλλες κοπέλες. Επειδή η ιστολογική του εμβρύου έδειξε δείγμα θρομβοφυλίας έκανα παραπάνω εξετάσεις (θρομβοφυλίας, αντιπατρικών και άλλες 821€ στο ΙΑΣΟ, κάνει και το ΕΛΕΝΑ και άλλα Νοσοκομεία) και μου βρήκαν και το θέμα των αντιπατρικών. Τώρα κάνω εμβόλιο.

Μπορεί απλώς να είχε κάποια χρωμοσωμική ανωμαλία -τυχαίο γεγονώς.

Να ξαναπροσπαθήσεις σε δύο με τρεις μήνες λένε οι γιατροί για να επανέλθει ο οργανισμός.

Έχει την συμπαράσταση όλων μας. Τα έχουμε περάσει και εμείς και καταλαβαίνουμε απόλυτα πως νιώθεις.

Τώρα ξεκίνησα πάλι την προσπάθεια και γω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΕΙΑ ΣΟΥ BIBIBO,ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΩ ΦΡΙΚΑΡΕΙ,ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΕΣ ΚΥΗΣΕΙΣ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΡΩΜΟΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ.ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΕΣ ΑΠΟΞΕΣΗ ΔΕΝ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ?ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΤΥΧΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΑΝΤΕΞΩ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ Η' ΘΑ ΜΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΔΑΦΝΗ.ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΗΔΗ..........ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2-3 ΜΗΝΕΣ.ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣ ΜΩΡΑΚΙ...........ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τελικά κ εγω πριν ανακαλύψω το μαμυλαντ οταν ειχα κ εγω παλινδρομη πριν 2 χρονια δεν ηξερα καν τι ηταν κ νομιζα οτι για ολα ευθυνομαι εγω κ οτι ειναι ενα εξαιρετικά σπανιο φαινομενο. Τελικά ισχυει το αντιθετο. Και εγω ξερω οτι ειναι καποιο προβλημα στα χρωμοσωματα κ σταματα να εξελισεται το εμβρυο. Εμένα τοτε μου ειχε πει η γιατρος μου οτι θα επρεπε να χαιρομαι που η φυση δεν αφησε απο μονη της να εξελιχθει σε μια προβληματικη εγκυμοσυνη κ κατ επεκτασιν σ ενα προβληματικο βρεφος. Αλλαξα γιατρο για να πω την αληθεια μου αλλα φετος εχω μια μπουρμπουληθρα 6,5 μηνών οποτε ολα θα πανε καλά. δεν ειναι καθε εγκυμοσυνη ιδια οπως λεμε οτι δεν ειναι ολα τα δαχτυλα ιδια. Κανε μια νεα αρχη μετα απο 2 μηνες και θα δεις που συντομα θα εχεις το πολυποθητο μωρακι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

βρε κοριτσια...ti ginete?????????olo gia palindromes akouw kai poli lipamai....bibibo mou...kopela lipamai poli....alla kalitera omws opws eipe kai i karmen pou i fisi apo moni tis ...ti na pw...kouragio....kai eyxomai mexri to telos tou 2009 na dianueis mia ygiestati egkimosini...filiaaaaaaa

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

bibibo καλησπέρα, όπως γράφω και σε άλλο σημείο του site έπαθα κ εγώ παλίνδρομη στη 12η εβδομάδα, 25/12/08 νοσοκομέιο για απόξεση..Οπότε καταλαβαίνω ακριβώς πώς πέρασες τις γιορτές...Τι να πω, δεν περίμενα να έχει συμβέι σε τόσες πολλές κοπέλες..Με τι κουράγιο ξαναμπαίνει κανείς σε αυτή τη διαδικασία λοιπόν?? Τι να πω..

Παρεπιπτόντως, αν κάποιος δεν μπορεί να διαθέσει τόσα πολλά χρήματα για αυτές τις εξετάσεις μετά την παλίνρομη, τι κάνει??Οέο??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 3 weeks later...

Martha1 ευχαριστω για τις πληροφορειες. Εμενα ο γιατρος μου δε μου ειπε να κανω τοσες εξετασεις ισως επειδη εχω ενα κοριτσακι 2 χρονων....μονο εξεταση για τοξοπλασμα μου ειπε να κανω η οποια βγηκε αρνητικη. Η αληθεια ειναι οτι με πειρε πολυ απο κατω, ομως τωρα μετα απο σχεδον δυο μηνες το βλεπω αλλιως. Ισως ο Θεος να εχει αλλα σχεδια για μενα και οπως μου εστειλε ετσι ξαφνικα το κοριτσακι μου να μου στειλει και ενα αλλο μωρακι οτι να 'ναι δε με πειραζει γερο να 'ναι. Ευχομαι κι εσυ να εισαι τυχερη και να εχεις εχεις ενα μωρακι στην αγκαλια σου. Φιλακια πολλα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Tο άρθρο μας έστειλε: Το μέλος του Mammyland Simone

Στη διαδικασία της τεχνητής γονιμοποίησης (IVF) μεταφέρονται στη μήτρα περισσότερα του ενός έμβρυα. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχουν όλα τα έμβρυα τη δυνατότητα να αναπτυχθούν, να εμφυτευτούν και να οδηγήσουν σε εγκυμοσύνη. Το αποτέλεσμα είναι να εμφανίζεται μεγαλύτερο ποσοστό πολύδυμων κυήσεων (δίδυμες, τρίδυμες κλπ) στους κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Στην Ελλάδα σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία επιτρέπεται να μεταφερθούν από 2 έως 4 έμβρυα ανάλογα με την ηλικία της γυναίκας.

Πιθανότητα πολύδυμης εγκυμοσύνης (αποτελέσματα ΗΠΑ για το 2001)

Από τις 26.550 εγκυμοσύνες που προέκυψαν από κύκλους IVF, 58% ήταν μονόδυμες, 29% ήταν δίδυμες και περίπου 7% ήταν τρίδυμες ή πολύδυμες. Περίπου 5% των κυήσεων κατέληξε σε αποβολή, στην οποία ο αριθμός των εμβρύων δεν μπορούσε να καθοριστεί ακριβώς. Επομένως, το ποσοστό των κυήσεων με περισσότερα από ένα έμβρυα θα πρέπει να ήταν υψηλότερο από το αναφερόμενο 36% (29 +7).

Από τις παραπάνω 26.650 εγκυμοσύνες γεννήθηκαν 21.813 βρέφη. Το συνολικό ποσοστό που αφορά γεννήσεις περισσότερων του ενός βρέφους σε έναν τοκετό ήταν 35,8% και υποδιαιρείται ως εξής: δίδυμα 32,0%, τρίδυμα ή περισσότερα 3,8%).

Οι δυσκολίες της πολύδυμης κύησης

Γενικά όλες οι πολύδυμες κυήσεις θεωρούνται υψηλού κινδύνου. Χρειάζεται πιο συχνός ιατρικός έλεγχος από ότι συνήθως, γιατί η συχνή επίσκεψη στον μαιευτήρα προλαμβάνει και αναγνωρίζει νωρίτερα πιθανές επιπλοκές. Αυτές είναι πολύ πιο συχνές στις πολύδυμες κυήσεις και αφορούν τόσο την έγκυο, όσο και τα έμβρυα.

Αναφέρουμε κυρίως την αποβολή, την υψηλή πίεση αίματος, το διαβήτη της κύησης και την ενδομήτρια θνητότητα.

Επίσης οι πιθανότητες του χαμηλού βάρους γέννησης, της πιο συχνής εισαγωγής σε νοσοκομείο, της καισαρικής τομής και της θνησιμότητας των νηπίων είναι υψηλότερες σε αυτήν την ομάδα.

Σε μια απλή εγκυμοσύνη η γυναίκα συνήθως γεννά στο διάστημα μεταξύ 37-42 εβδομάδων, ενώ σε μια πολύδυμη κύηση σπάνια φτάνει τις 40. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο μέσος όρος είναι οι 37 εβδομάδες. Πριν από αυτό το όριο ο τοκετός ονομάζεται πρόωρος. Όταν βέβαια έχουμε τρίδυμη κύηση ο τοκετός μπορεί να έρθει αρκετά νωρίτερα.

Αν ο γιατρός κρίνει ότι υπάρχει κίνδυνος πρόωρου τοκετού είναι πολύ πιθανό να συστήσει περιορισμό της δραστηριότητας της εγκύου, αποχή από το σεξ, συχνή παρακολούθηση των εμβρύων, ανάπαυση ή ακόμη και εισαγωγή στη Μαιευτική Κλινική.

Αρκετά συχνά, τα νεογνά πολύδυμων κυήσεων χρειάζονται παρακολούθηση στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης Νεογνών για τις πρώτες ημέρες ή και εβδομάδες τις ζωής τους, ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασής τους και το βαθμό προωρότητας. Αυτό αυξάνει σημαντικά το κόστος του τοκετού τόσο για το ζευγάρι, όσο και για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πόσα έμβρυα πρέπει λοιπόν να μεταφέρουμε στη μήτρα;

Μέχρι πρόσφατα τον αριθμό των εμβρύων που μεταφέρονται καθόριζε κυρίως η ηλικία των γυναικών. Άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο είναι η ποιότητα των εμβρύων και ο αριθμός των προηγούμενων αποτυχημένων προσπαθειών με μικρότερο αριθμό μεταφερόμενων εμβρύων. Ο νέος νόμος για την εξωσωματική γονιμοποίηση ορίζει ως μέγιστο αριθμό τα 2 έμβρυα για γυναίκες ηλικίας έως 37 ετών, 3 για μέχρι 40 και 4 για μεγαλύτερες ηλικίες.

Μεταφορά ενός μόνο εμβρύου!

Η γέννηση ενός υγιούς παιδιού είναι η επιθυμητή έκβαση της προσπάθειας του ζευγαριού που καταφεύγει στις τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Υπάρχουν μερικοί ειδικοί, οι οποίοι επιλέγουν την μεταφορά ενός μόνο εμβρύου για να επιτύχουν αυτόν τον στόχο.

Οι γιατροί ενός κέντρου υπογονιμότητας στο Sidney, στην Αυστραλία, έχουν διαπιστώσει ότι η μεταφορά ενός αντί για δύο εμβρύων κατά τη διάρκεια ενός κύκλου IVF δεν μειώνει τις πιθανότητες γέννησης αν ληφθούν υπόψη και τα πιθανά κατεψυγμένα έμβρυα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον. Το σκεπτικό τους είναι ότι για να μεταφερθούν στη μήτρα τα 'παγωμένα' έμβρυα δεν χρειάζεται η γυναίκα να πάρει από την αρχή όλες τις ορμόνες, αλλά μόνο να προετοιμαστεί κατάλληλα το ενδομήτριό της.

Βέβαια οι γυναίκες που επέλεξαν να μεταφέρουν δύο έμβρυα σε έναν κύκλο εμφάνισαν υψηλότερη πιθανότητα επιτυχίας (50%) σε αντιδιαστολή με την ομάδα των γυναικών που επέλεξαν να μεταφέρουν ένα μόνο έμβρυο (36%). Όταν όμως στη συνέχεια τα προϋπάρχοντα κατεψυγμένα έμβρυα μεταφέρθηκαν στις γυναίκες που είχαν αποτύχει να μείνουν έγκυες στον πρώτο κύκλο, τα συνολικά ποσοστά γέννησης και για τις δύο ομάδες γυναικών ήταν τα ίδια.

Ο διευθυντής εμβρυολογίας Δρ Catt είπε: 'Υπό τους όρους αυτής της μελέτης, οι δίδυμες εγκυμοσύνες μπορούν να μειωθούν δραστικά χωρίς συμβιβασμό στις πιθανότητες μιας επιτυχούς εγκυμοσύνης.

Ποια είναι η σφαιρική εικόνα

Ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι σε αυτήν την μελέτη όλες οι ασθενείς ήταν νεότερες των 38 ετών. Ο σχεδιασμός ήταν τέτοιος ώστε να αποφύγουν την ανάλυση της ευρέως γνωστής επίδρασης της ηλικίας στα ποσοστά εγκυμοσύνης. Βέβαια η τάση προς την μεταφορά 1 μόνο εμβρύου είναι ακόμα αμφισβητήσιμη παρά τα οφέλη σε σχέση με μερικούς από τους κινδύνους που συνδέονται με τις πολύδυμες εγκυμοσύνες.

Συνάδελφοι από το Ηνωμένο Βασίλειο, ύστερα από προσωπική επικοινωνία, μας έχουν εμπιστευτεί ότι το γενικό ποσοστό επιτυχίας των κέντρων τους έχει μειωθεί ελαφρώς λόγω της πίεσης από την HFEA (Εθνική Αρχή για την Ανθρώπινη Γονιμοποίηση και την Εμβρυολογία) να μειωθούν οι πολύδυμες εγκυμοσύνες, ενώ παράλληλα υπάρχει μια σχεδόν συνολική απαγόρευση για τη μεταφορά περισσότερων από 2 εμβρύων.

H τάση για τη μεταφορά ενός μόνο εμβρύου ξεκίνησε από τις Σκανδιναβικές χώρες, όπου οι προσπάθειες IVF χρηματοδοτούνται από το κράτος. Η πρακτική αυτή είναι λιγότερο ελκυστική σε ένα ιδιωτικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης όπου το κόστος των προσπαθειών IVF μπορεί να αποτελέσει το σημαντικότερο πρόβλημα για τα ζευγάρια.

Ένα ζευγάρι προσπαθεί να έχει το μέγιστο ποσοστό επιτυχίας με όσο το δυνατόν λιγότερες προσπάθειες. Στις περισσότερες θεραπείες IVF στην Ελλάδα μεταφέρονται συνήθως 3-4 έμβρυα. Θα υπήρχε πιθανότατα πρόβλημα για τους γονείς να επιλέξουν τη μεταφορά ενός μόνο εμβρύου τη στιγμή μάλιστα κατά την οποία πολλοί βλέπουν τα δίδυμα σαν την ιδανική λύση για την ολοκλήρωση της οικογένειάς τους.

Σε οποιοδήποτε κύκλο της Εξωσωματικής η πιθανότητα για εγκυμοσύνη θα αυξάνεται αν έχουμε τη δυνατότητα κατάψυξης των εμβρύων που δεν μεταφέρονται. Το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η προσεκτική επιλογή των μεταφερομένων εμβρύων και η κατάψυξη των υπολοίπων, έτσι ώστε τελικά μα μην συμβιβαζόμαστε πολύ ως προς τις πιθανότητες επιτυχίας, αλλά και ταυτόχρονα να μην έχουμε υψηλό ποσοστό πολύδυμων κυήσεων.

Πότε μαθαίνει μια γυναίκα ότι έχει πολύδυμη κύηση;

Την υποψιάζεται ο κλινικός γιατρός με τις πρώτες μετρήσεις χοριακής γοναδοτροπίνης (β-ΗCG), όπου οι τιμές στην πολύδυμη κύηση αυξάνουν ανάλογα με τον αριθμό των λεκιθικών σάκων. Η τεκμηρίωση γίνεται 2-3 εβδομάδες μετά την πρώτη μέτρηση της β-ΗCG, με το κολπικό υπερηχογράφημα, όπου φαίνεται πλέον εμφανώς ο αριθμός των λεκιθικών σάκων και η καρδιακή λειτουργία των εμβρύων.

Οι πολύδυμες εγκυμοσύνες μπορούν να μειωθούν σε δίδυμες ή μονές μέχρι τη στιγμή γέννησης. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε φυσικά (π.χ. εμβρυϊκός θάνατος, παλίνδρομη κύηση), είτε όταν ένα ζευγάρι και ο γιατρός αποφασίσουν να μειώσουν τον αριθμό των εμβρύων.

Τα μεικτά συναισθήματα της μείωσης

Η μείωση μιας πολύδυμης κύησης είναι ένα ζήτημα που πρέπει να συζητείται σχολαστικά. Πρόκειται για μια δύσκολη απόφαση, γιατί η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα ιατρικής θεραπείας και τα ζευγάρια έχουν επενδύσει χρόνο, χρήμα και συναισθήματα σε αυτήν. Πολλές φορές λοιπόν είναι απροετοίμαστα να πάρουν μια τόσο σημαντική απόφαση. Και οι δύο γονείς πρέπει να ενημερωθούν σωστά και να υποστηριχθούν ακόμη και ψυχολογικά αν χρειαστεί.

Η διαδικασία συνήθως λαμβάνει χώρα ανάμεσα στην 9η και 12η εβδομάδα της κύησης και η μητέρα επιστρέφει στο σπίτι της την ίδια ημέρα χωρίς να χρειαστεί να παραμείνει στο νοσοκομείο. Το ποσοστό αποβολής και για το άλλο έμβρυο με τη διαδικασία αυτή είναι 4-5%. Αν όμως η διαδικασία περατωθεί χωρίς προβλήματα το εναπομείναν έμβρυο μεγαλώνει φυσιολογικά.

Η μείωση λοιπόν είναι ένα χρήσιμο εργαλείο το οποίο εξασφαλίζει την υγεία τόσο της μητέρας, όσο και του εμβρύου, γιατί χωρίς αυτήν τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους. Πρέπει πάντα να αποφασίζεται με τη συμβουλή του μαιευτήρα και να λαμβάνονται υπ’ όψιν όχι μόνο η συναισθηματική φόρτιση της στιγμής, αλλά και οι μετέπειτα επιπτώσεις της πολύδυμης κύησης στην έγκυο, την οικογένεια, αλλά κυρίως τα υπόλοιπα έμβρυα.

Eπλιζω να ειναι αυτο που θεσ αγαπι μου...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 3 weeks later...

Κοριτσια καλημερα. Θα ηθελα να ρωτησω οσες κοπελες εχουν εμπειρια στο θεμα. Ειχα παλινδομη(αν θυμαστε) στις 15/12 για την οποια εγινε αποξυση. Μετα η περιοδος μου ηρθε στις 11 Ιανουαριου και απο τοτε ακομα περιμενω να ερθει. Ειναι λογικη η καθυστερηση το ξερω αλλα με τον ανδρα μου δε φυλαγομαι, δε κρατιεται κι αυτος... Ρωτησα το γιατρο μου και μου ειπε να περιμενω λιγο ακομα και μετα να παω να με δει. Τζοαννα ευχαριστω πολυ για το αρθρο το εκτυπωσα κιολας! Εσεις τι λετε?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΒΙΒΙΒΟ ΜΟΥ ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΤΕΣΤΑΚΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.....ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΥΟΥΛΑ......ΚΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!!!!!!!ΦΙΛΙΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΕΑ ΣΟΥ!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστω bourique, πριν 4 μερες πηρα το clearblue(sorry για τη διαφημιση) και ηταν αρνητικο. Ομως δεν εχω καταλαβει αν εχω σταθερο κυκλο, πριν την αποξυση ημουν τακτικοτατη μεχρι και την ωρα ηξερα, τωρα ομως.... Τελος παντων να μην σας κουραζω αλλο, απο βδομαδα θα παω στο γιατρο να δουμε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...