Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΓΚΥΟΣ ΕΙΜΑΙ, ΟΧΙ...ΑΡΡΩΣΤΗ!


Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια!

Είμαι έγκυος 25 εβδομάδων. Το πρόβλημά μου είναι οτι όλοι, με πρώτο και καλύτερο τον άντρα μου, με αντιμετωπίζουν σαν άρρωστη!

Αυτά που ακούω καθέ μέρα είναι να μην σκύβω, να μην κάνω δουλειές, να μην κουράζομαι, να μην κάνω βόλτες (ε πως να το κάνουμε, θέλω να πάω να δω και κανένα μωρουδιακό επιτέλους, να προσέχω να μην κρυώσω,να ντύνομαι καλά, αν πήρα όλες μου τις βιταμίνες, οτι έχω αναιμία και θέλει προσοχή, και οτι πρέπει να τρώω!! οτι δεν έχω παχύνει αρκετά, και οτι δεν τρώω πρωτείνες και οτι πρέπει να τρώω κρέας (που τρώω, αλλά δεν μπορώ να φάω και ένα μοσχάρι ολόκληρο!!). Τα ντουλάπια της κουζίνας μου είναι γεμάτα φαί!!! Ειδικά αυτή η εμμονή με το φαί, ξεκίνησε όταν στο Β' επιπέδου που κάναμε η μικρή ήταν ελαφριά(μέσα στα αποδεκτά όρια βάρους όμως φυσικά). Αφήστε τον ερωτικό τομέα, έχουμε το άγχος μην πάθει τίποτα το μωρό (κι εγώ το έχω εδω που τα λέμε αλλά μέχρι ενός σημείου). Παντού πηγαίνουμε με το αυτοκίνητο μην κουραστώ, θέλω να περπατήσω και λίγο η καημένη!!!

Η μάνα μου όποτε με βλέπει με κοιτάει με ένα βλέμμα μες τη συγκίνηση και την παίρνουν τα ζουμιά, μου φέρνει συνέχεια κουκλάκια και σοκολάτες (οχι πως κάνει τίποτα κακό η γυναίκα αλλά ώρες ώρες με το ζόρι κρατιέμαι να μην τσιρίξω!)Και εννοείται φυσικά οτι και εκείνης το κυρίως θέμα είναι η αναιμία μου και το φαί μου!

Και εμένα που τα διαβάζω μου φαίνονται αστεία όλα αυτά αλλά μου δημιούργουν πολύ κακή διάθεση κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της μέρας. έχω φτάσει πια αντι να απολαμβάνω αυτό που μου συμβαίνει να ανυπομονώ να έρθει η ώρα να γεννήσω, μπας και σταματήσουν όλοι να μου φαίρονται σαν σε ασθενή...Το ξέρω οτι είναι δείγματα αγάπης όλα αυτά και οτι είμαι αχάριστη αλλά το οτι δεν μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματα μου και να δείξω οτι ενοχλούμαι (ο καθένας θα με έλεγε παράλογη) για να μην τους στεναχωρήσω, με κάνει και αισθάνομαι ακόμα χειρότερα!

Συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο, αλλά θα έσκαγα αν δεν τα έλεγα κάπου..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΡΑΝΤΗΣΕΙΣ Π.Χ. ΜΗΝ ΣΗΚΩΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΛΕΧΩΝΑ.ΜΠΕΝΑΚΗΣ ΒΓΕΝΑΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ.ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΜΝΣΑΖΕΣΑΙ.ΠΕΡΣΙ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΕΓΚΥΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΕΓΩ ΕΠΑΙΖΑ ΧΙΟΝΟΠΟΛΕΜΟ.ΕΣΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΝΟΙΩΘΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ.... μια από τα ίδια! Ενώ η μαία μου είπε να κάνω ότι έκανα πριν μείνω έγκυος αλλά με μέτρο. Μόλις δω ότι κουράζομαι να σταματάω.

Στην Ελλάδα με τρέλαναν τελείως! Μη σηκώνεις το παιδί, να τρως ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ κρεας, μη κανεις ποδήλατο, μη κάνεις γιόγκα, μη περπατάς ...στο κρύο, μη πηγαίνεις για ψώνια και απειρα εκνευριστικά ΜΗ.

Αλλά εκεί που δεν άντεξα και έβαλα τις φωνές ήταν που έλεγαν στη μικρή: Η μαμά δεν μπορεί να σε πάρει αγκαλίτσα γιατί πονάει!

Και αυτό χωρίς να πονάω!!!!

Ε λοιπόν, εγώ σταμάτησα να κάνω ποδήλατο όταν ένιωσα ότι κουράζομαι, την γιόγκα τη σταμάτησα την περασμένη εβδομάδα, κρέας τρώω όποτε έχω όρεξη και το παιδί μου το παίρνω αγκαλιά αλλά όχι συχνά. Περπατάω 4 χλμ τη μέρα, κάνω βόλτες και ψώνια. Δεν σηκώνω βάρη γιατί δεν το αντέχω. Με όλα αυτά έφτασα 39 εβδομάδων! Το βασικό για μένα είναι η ψυχολογία. Γι αυτό και έκλεισα τα αφτιά μου και έκανα αυτό που εγώ θεωρούσα καλύτερο για μένα και τα παιδιά μου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ evhdal ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΟΡΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΤΡΕΛΟ ΧΟΡΟ:silly: :silly: ΚΑΝΕ ΕΣΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ;) .ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΝΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ.ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΜΩΡΑΚΙ:P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα και από εμένα.

Θεωρώ ότι κάθε γυναίκα είναι διαφορετική, όπως και κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική.

Η γυναίκα που κυοφορεί ξέρει καλύτερα από τον καθένα πως νιώθει και ποιες είναι η αντοχές της.

Η υπερβολική προσοχή είναι κουραστική αλλά και η αδιαφορία δεν είναι ωραίο πράγμα.

Εγώ είμαι 4 εβδομάδων και χθες που συζήταγα με κάποιες φίλες μου , μου έλεγαν μην είσαι χαζή εκμεταλλεύσου την κατάσταση.

Ότι και να ζητήσεις θα στο κάνουν. Δεν θεωρώ ότι το να είμαστε ιδιαίτερα απαιτητικές είναι σωστό γιατί στο τέλος θα καταντήσουμε κουραστικές.

Όλα με μέτρο λοιπόν… αυτό πρέπει να περάσουμε στους δικούς μας ανθρώπους που επειδή μας αγαπάνε πολλές φόρες μας παιδεύουν . :blink::blush:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Είναι μέρες που δεν έχω κουράγιο να πάρω τα πόδια μου..και άλλες πάλι που νιώθω απίστευτη ενεργητικότητα! Φυσικά ξέρω ποια είναι τα όρια μου - μόλις νιώσω οποιαδήποτε δυσφορία σταματάω αμέσως αυτό που κάνω. Πριν μείνω έγκυος γυμναζόμουν πολύ - το πόστο μου στη δουλειά μου απαιτούσε συνεχές τρέξιμο - έφερνα το σπίτι πάνω κάτω μόνη μου - οδηγούσα μηχανάκι- γενικότερα δεν έβαζα τον πισινό μου κάτω. Τώρα νιώθω λες και είμαι τιμωρία, νιώθω ανύμπορη και αδύναμη, πρώτη φορά στη ζωή μου! Δε λέω, είναι ωραίο να σε προσέχουν αλλά δεν νιώθω γυναίκα πια..όποτε είναι να βγούμε από το σπίτι κοιτάω τον άντρα μου και είναι σαν να βλέπω μπροστά μου τον πατέρα μου όταν ήμουν 5 χρονών κοριτσάκι!!!Ξέρετε, να με κουμπώσει, να μου φτιάξει τα κορδόνια, να μου πάρει και την τσάντα "μην πάθει η πλατούλα μου". ΤΟ ξέρω οτι είναι είναι δείγματα αγάπης αυτά,, γι αυτό δεν μπορώ να πω σε κανέναν άσχημη κουβέντα, δεν θέλω να τους στεναχωρήσω αλλά.. νιάωθω να σκάω από τα νεύρα μου. Μάλλον παίζουν ρόλο και οι ορμόνες, τι να πω..

Athina K, μάλλον εδώ στην Ελλάδα το παρακάνουμε λίγο με τις έγκυες..έιδικά με την αντίληψη οτι η γυναίκα πρέπει να τρώει για 2 και μάλιστα όσο πιο παχυντικά - τόσο το καλύτερο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

θα συμφωνησω με την φωτεινη....εσυ ξερεις καλυτερα απο ολους τι θες και τι οχι...εξηγησε και στους αλλους οτι καποια πραγματα που κανουν σε ενοχλουν....κανε λιγο υπομονη ....και οι υπολοιποι απο αγαπη τα κανουν...θελουν να εισαι καλα εσυ και κατα συνεπεια και το μωρο...οταν θα γεννησεις ολα θα αλλαξουν κανενας δεν θα δινει σημσσια σε σενα ολοι θα ειναι κολλημενοι με το μωρο.....:dry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kalimera katkat..se katalabaino..k mena stin arxi me eixan mi skipsei mi to ena k mi to allo alla to ksekopsa teleios..k douleies kano k boltes pao k odigo..k ayrio kleino ton 7....eyxomai na exeis mia klai egkimosini k ipomoni..pata k ligo podi..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...