Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


Recommended Posts

Για αλλη μια φορα χρειαζομαι τα φωτα σας [smilie=icon_sunny.gif] [smilie=icon_sunny.gif] [smilie=icon_sunny.gif] [smilie=icon_sunny.gif] [smilie=icon_sunny.gif] [smilie=icon_sunny.gif]

Ειχα ακουσει οτι στους 12 μηνες περιπου ο παιδιατρος συνιστα να γινονται αιματολογικες εξετασεις στα μωρακια....καποιες μαμαδες που το συζητησα μου ειπαν οτι ο παιδιατρος τους, τους εγραψε να κανουν αιματολογικες και καποιες αλλες οχι...

Εγω ειπα στην παιδιατρο να μου γραψει για να κανω στις μικρες μου και μου ειπε οτι δεν χρειαζεται :shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

γιατι δεν υπαρχουν "υποψιες-ενδειξεις" οτι κατι δεν παει καλα :shock::shock::shock::shock::shock:

Σκεφτομαι να παω στον μικροβιολογο μου τις μικρες και να τους κανω εξετασεις.....Θελω την γνωμη σας και την εμπειρια σας...

Εσεις κανατε;;;;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ έκανα γιατί είχαμε αλλεργία στο γάλα και έπρεπε να δούμε αν του είχε περάσει ή όχι. Δεν είναι απαραίτητο. Πολλά παιδάκια κάνουν γύρω στα 2 εξετάσεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κι εμεις κανουμε εξετασεις λογω αλλεργιας κ ενος αλλου θεματος υγειας,αλλα επι ευκαριας κανουμε κ γενικες ,τωρα πχ στα 2 χρονια που ξανακαναμε ειδαμε οτι ειχε πεσμενο τον σιδηρο κ παιρνει συμπληρωμα. εγω θα σου προτεινα να κανεις,μπορει κ να μην χρειαζεται αλλα κακο δεν θα κανει να ξερεις οτι ολα εινια οκ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ από προσωπική εμπειρία θα σου έλεγα να μην ταλαιπωρηθούν τα μικράκια σου χωρίς λόγο!!!! Αφού η παιδίατρος σε διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν ούτε ενδείξεις.....

Η μεγάλη μου είναι τώρα 3...όταν χρόνισε της έκανα αιματολογικές επειδή τρωγόμουν εγώ ότι μπορεί να έχει χαμηλό αιματοκρίτη. Η παιδίατρος βέβαια μου έλεγε να μην το ταλαιπωρήσω το παιδί, εμένα όμως με "έτρωγε"........Τελικά το κατατρύπησαν το καημένο μου γιατί δεν έβρισκαν φλέβα τόσο μικρούλα που ήταν κ φυσικά έσκασε στο κλάμα, κι εγώ μαζί της...

Τώρα που χρόνισε κ η μικρή μου δεν θα της κάνω αιματολογικές....ούτε η παιδίατρος μου είπε να κάνω.....Νομίζω ότι οι γιατροί ξέρουν να διακρίνουν πότε ένα παιδάκι χρειάζεται να κάνει εξετάσεις!

Να σου ζήσουν!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

όταν χρόνισε της έκανα αιματολογικές επειδή τρωγόμουν εγώ ότι μπορεί να έχει χαμηλό αιματοκρίτη.

Αυτο ακριβως τρωει κ εμενα.....αιματοκριτης-φεριτινη-σιδηρος...

Δηλ κοριτσια, η ηλικια των 12 μηνων δεν "επιβαλλει" αιματολογικες....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

lolli μου κ εμεις μια απο τα ιδια.ο παιδιατρος μας δεν μας εγραφε εξετασεις.καθε φορα του το λεγαμε,χαμογελουσε κ μας ελεγε,αφηστε το ακομα..τον προηγουμενο μηνα που πηγαμε του επιμειναμε παρα πολυ μονο κ μονο γιατι ο μικρος δεν τρωει σχεδον τπτ κ κυριως κρεας.εχει να φαει κρεας γυρω στους 6 μηνες.οποτε φοβομουν για σιδηρο,αιματοκριτη κ τα σχετικα.ο παιδιατρος λοιπον μου εξηγησε πως αν ειχε χαμηλο θα φαινοταν.το βλεπουν απο το χρωμα τους,απο τις κορες των ματιων κ τετοια.αλλα αφου επιμεναμε μας τις εγραψε.τις καναμε λοιπον κ τσαμπα το τρυπημα.ηταν μια χαρα ευτυχως!οποτε μην αγχωνεσαι,ξερουν αυτοι..φιλακια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κουκλα μου εμενα η μικρουλα μου ειναι 2 χρ. και 7 μηνων και δεν της εχω κανει καθολου αιματολογικες. Και ο παιδιατρος μας μου ειπε οτι δεν χρειαζεται να κανουμε.Ξερουν αυτοι ποια παιδακια χρειαζονται και ποια οχι. Εαν το παιδι εχει καλο χρωμα, ενεργεια και ειναι υγειης γιατι να το ταλαιπωρησεις με εξετασεις αιματος που εδω καλα καλα εμεις το θεωρουμε ταλαιπωρια φαντασου αυτες οι ψιχουλες!!!!

Ακου τον παιδιατρο σου κατι παραπανω απο εμας ξερουν και αυτοι! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσι αφου ρωτας γνωμη , μην τα ταλαιπωρησεις τζαμπα τα κοριτσια σου. Αφου η παιδιατρος σου δεν θεωρει οτι πρεπει να γινουν, να την εμπιστευτεις. Μακαρι και μην χρειαστει(να αρρωστησετε κτλ) και θα τις κανει οταν ερθει η ωρα. Εμεις παντως τον μεγαλο ουτε μια φορα δεν τον εχουμε κανει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και μας Lollipop ο παιδίατρος μας έλεγε μια χαρά είναι τα παιδιά ροδαλά,στην ανάπτυξη τους μέσα στις καμπύλες δε χρειάζεται να τα ταλαιπωρήσετε με εξετάσεις όποτε του ζητούσαμε.Τελικά φέτος στα 2 τους χρόνια χρειάστηκε να κάνουμε για τη μια αιματολογικές επειδή αρρώστησε και κάναμε και για την άλλη.Βρέθηκε ότι είχε η μια χαμηλη φεριτίνη και αποθήκες σιδήρου σχεδόν άδειες οπότε ξεκινήσαμε σίδηρο για 3 μήνες και εντατικά κρέας που δεν έτρωγε εύκολα.Τώρα επιμένω περισσότερο.Και σαν διαδικασία δε τα ταλαιπωρήσαμε σαν ένα εμβόλιο ήταν,ένα τσιμπηματάκι,αμέσως βρήκε φλέβα ο μικροβιολόγος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμεις καναμε στον μεγαλο..και του εκανα ξανα τωρ απου εγινε 3 αλλα ειναι κατασπρος..χλωμος..δεν τρωει κλπ..

στον μικρο δεν καναμε καν..το ανεφερα την παιδιατρο και μου ειπε πως δεν χρειαζετε γιατι ειναι μια χαρ ατο παιδι..

απλα ειπε πως συνηθως ειναι καλο να γινονται καποιες εξετασεις ανα τακτηκα χρονικα διαστηματα σε παιδια με οικογεννιακο ιστορικο διαφορων ασθενιων..πχ υπερταση, καρδιακε ςπαθησεις, χολιστερινι, αναιμια, σε παιδι απου εχουν στιγμα αναιμιας κλπ..

ο μεγαλοςω μου ταλαιπωρειται με αλλεργιες...γεννικα..

τον καναμε εξετασεις...αλλα ηταν ολα του μεσα στα ορια..στα χαμιλοτερα μεν αλλα μεσα στα ορια..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμεις επρεπε λογω προβληματος υγειας και τον καναμε απο ημερων αιμα και καθε φορα που αλλαζε μηνα!!!ενα θα σου πω...σπαραζει η καρδια μου...επειδη ειναι μικρα δεν τα βρισκουν ευκολα φλεβα και τα χιλιοτρυπανε,,,,,ευτυχως ηρεμησαμε απο αυτο το βασανο γιατι τωρα δεν χρειαζεται καθε μηνα!!!

ΜΗΝ ΤΑ ΤΑΛΕΠΩΡΕΙΣ τα καημενα χωρις λογο.

ακου τον γιατρο σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...