Μετάβαση σε περιεχόμενο

2 ετων και 6 μηνων ειναι νωρις για Παιδικό?


Recommended Posts

Καλησπέρα!

Η κορούλα μου ειναι 2 ετων και 6 μηνων με τα νεα αποτελέσματα του Εσπα ειδα οτι περασε σε εναν ιδιωτικό σταθμό κοντα μας και την πηγαίνω απο την προηγούμενη εβδομάδα δηλαδη 5 μέρες τωρα.

Την πρώτη μέρα εκατσα κι εγω μαζί της και όλα ήταν τελεια.

Μετα ομως που εφυγα εκλαιγε και ελεγε θέλω τη μαμα μου.

Εκ τοτε καθε μερα κλαιει μόλις την πηγαίνω και μετα απο 15-20 λεπτακια ηρεμεί και ξανακλεει όταν πάω να την παρω και με βλέπει. Δεν την αφήνω πολύ 2-3 ωρες για αρχη.

Εχω ομως αμφιβολία μήπως το παιδί ειναι μικρό και δεν ειναι ετοιμο ακόμα.;

Εγω ψαχνω για δουλεια και η γιαγια της ειναι διαθέσιμη αλλα της κάνει όοοολα τα χατήρια και για αυτο δεν θελω να γινει κακομαθημένη δεν ξερει καν το οχι απο την γιαγια κι εγω ημουν η κακια που προσπαθούσα να βαλω όρια. Το παιδι εχει μάθει να τρωεει στο δρόμο παρεα με όλα τα κατικίδια της γειτονίας. Ετσι σκεφτηκα το σταθμό γιατι δουλευα τότε.

Μίλησα καιμε την δασκάλα και ειπε ο σταθμός του κάνει μόνο καλο το μονο αρνητικό ειναι οι ίώσεις αλλα θα μου πει εκεινη την περίοδο και δεν θα την πηγαίνω μήπως και γλιτώσουμε τίποτα.

Μακάρι να βρω και δουλίτσα γιατι θα σαλτάρω παρεα με την πεθερούλα.

Καλα εκανα και την πηγα σταθμό τελικά ή ειναι πολύ μικρή;

O σταθμός φαίνεται τελειος και φυσικα δεν θα την αφήνω ποτε πανω απο 4-5 ώρες 9-2το πολύ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου πω Λαμπρινή εγώ είμαι υπέρ του παιδικού. Και αφού σας πήραν κι εσάς μέσω έσπα και δεν επιβαρύνεσαι οικονομικά καλά κάνεις και το στέλνεις το παιδί.

Είναι μικρή αλλά αυτό δεν σημαίνει πως και λίγο μεγαλύτερη να ήταν δεν θα έκλεγε όταν θα την άφηνες. Στην αρχή ο αποχωρισμός είναι λίγο δύσκολος, όσο χρονών κι αν είναι.

Καλές και χρυσές οι γιαγιάδες αλλά κακομαθαίνουν το παιδί. Ο παιδικός κάνει καλά, από πολλές απόψεις. Το παιδί κοινωνικοποιείται, ανεξαρτητοποιείται και όταν με το καλό βρεις δουλειά και χρειαστεί να το αφήνεις περισσότερες ώρες θα είναι ήδη στρωμένο στο σχολείο.

Εγώ και τα δυο παιδάκια μου τα έχω στον παιδικό. Δεν ξεκινήσανε στα 2,5 γιατί δεν μπορούσα οικονομικά, αλλά λίγο μεγαλύτερα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λαμπρινή μου καλησπέρα!!!!

Να σου ζήσει το κοριτσάκι σου!!!

Η γνώμη μου είναι ότι παρόλο που είναι μικρούλα ακόμα η κορούλα σου (τα ίδια λέω και για την δικιά μου που θα γίνει 3 τον Δεκέμβριο) πρέπει να αρχίσει να συναναστρέφεται με παιδάκια της ηλικίας της και φυσικά θα μάθει πάρα πολλά πράγματα στον παιδικό (π.χ. να μοιράζεται, να είναι ανεξάρτητη κτλ.) Οι γιαγιάδες και οι παππούδες από την πολλή αγάπη δεν τους χαλάνε χατήρι (όπως κι εμείς οι γονείς κάποιες φορές) - αν και καμιά φορά σκέφτομαι δεν βαριέσαι μικράκια είναι ακόμα τί πειράζει να τα "κακομάθουμε" και λίγο??? - αλλά νομίζω ότι έτσι μεγαλώνουν μαθαίνοντας ότι εκεί έξω πρέπει να γίνεται πάντα το δικό τους με οποιονδήποτε τρόπο! Και δεν μαθαίνουν ότι εκεί έξω υπάρχει και το όχι........Έχω φίλες (με παιδιά στην ίδια ηλικία με το κοριτσάκι σου) που λόγω εργασίας αναγκάστηκαν να τα στείλουν στον παιδικό από πέρυσι (σε ακόμα μικρότερη ηλικία δηλαδή) και όλα πήγαν μια χαρά!!!

Κι εγώ φέτος έστειλα την κόρη μου για πρώτη φορά στον παιδικό...δεν σου κρύβω ότι είχα την ίδια ανησυχία με σένα, είναι άραγε έτοιμη?????? Αφού δεν δουλεύω (έχω ακόμα μια μπεμπούλα) τί πειράζει να την έχω στο σπίτι? Όμως ήθελα να αρχίσει να συναναστρέφεται με παιδάκια της ηλικίας της......καλοί οι παππούδες και οι γιαγιάδες αλλά ήθελα να μάθει να συνυπάρχει με συνομήλικούς της. Με εξέπληξε το ίδιο το παιδί όταν είδα πόσο καλά ανταποκρίθηκε.....της αρέσει πολύ παρόλο που την πρώτη μέρα έπεσε και χτύπησε και πίστεψα ότι αυτό ίσως την φοβίσει αλλά τελικά μόνο εγώ φοβήθηκα, η Μαρία δεν χαμπάριασε!

Είναι λογικό να ανησυχείς για το παιδί σου αλλά η κορούλα σου νομίζω ότι θα σου δείξει από μόνη της αν είναι έτοιμη........ίσως κλάψει λίγο τις πρώτες μέρες (τα περισσότερα παιδάκια το κάνουν εκτός από την δική μου την πορτογύρα :lol: ) αλλά πιστεύω ότι θα συνηθίσει και θα της αρέσει κιόλας το σχολείο!!!!!!!! Θα σου πώ αυτό που είπε η δική μας δασκάλα σε μια φίλη μου εδώ στο χωριό που το κοριτσάκι της αρνείται πεισματικά να καθήσει στον παιδικό με αποτέλεσμα όπως την πηγαίνει η μαμά της το πρωί, έτσι φεύγουν και μαζί μετά από λίγη ώρα.........πρέπει πρώτα εμείς οι μαμάδες να το πάρουμε απόφαση να αφήσουμε τα βλαστάρια μας να φύγουν (καταλαβαίνεις τί εννοώ με το να φύγουν........ο παιδικός νομίζω ότι είναι ο πρώτος "αποχωρισμός" από την αγκαλιά μας)!!!!!!!! Αν πάλι διαπιστώσεις ότι παρόλες τις προσπάθειες το παιδάκι δεν θέλει με τίποτα να πάει δεν χάθηκε και ο κόσμος αν ξεκινήσει του χρόνου.........

Εύχομαι όλα να πάνε καλά και συγνώμη για το μεγάλο ποστ!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου Λαμπρινη,

Η κόρη μου ξεκινησε παιδικο τον Απρίλιο όταν ήταν δυο και έξι μηνών όπως η δικια σου τώρα. Στο ερώτημα αν είναι μικρη θα σου απαντήσω πως όχι ίσα ίσα που είναι στην κατάλληλη ηλικία σύμφωνα με τις γνώμες των περισσότερων παιδοψυχολογων, όπου υποστηρίζουν ότι μετα τα δυόμιση τα παιδάκια επιβάλλεται να πανε παιδικο είτε η μαμα δουλεύει είτε όχι. Και απο την στιγμη που μέσω του προγράμματος δεν επιβαρυνεστε οικονομικά μην το σκέφτεσαι καθόλου.

Ο παιδικός θα της προσφέρει πολλα, το βλέπω και εγω απο την μικρη μου, θα μαθει να είναι με αλλα παιδάκια, να μοιράζεται, να περιμένει την σειρά της, να υπακούει σε όρια και κανόνες γενικα. Οι δραστηριότητες που έχουν τα κάνουν να εκτονωνονται και να δημιουργούν.

Τώρα το ποσο εύκολα και γρήγορα θα προσαρμοστει το κάθε παιδάκι εξαρταται απο την προσωπικότητα κάθε παιδιου, απο το ποσο καλα προετοιμασμενο είναι απο το σπίτι και φυσικα απο το πως οι παιδαγωγοί θα το προσεγγίσουν και θα το εντάξουν στην ομάδα. Η δικια μου προσαρμοστηκε πολυ γρήγορα, μόλις σε μια βδομάδα και απο την δευτερη ακολουθούσε φουλ προγραμμα 9-4 και ξυπναει κάθε μέρα με χαρα για το σχολείο.

Ελπίζω να προσαρμοστει γρήγορα και θα δεις ποσο θα τις αρεσει και ποσο εσυ θα συγκινησε με κάθε τι καινούριο που θα σου λέει ότι έμαθε και με τις ζωγραφιές και τις χειροτεχνίες που θα σου φέρνει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κορίτσια.

Σας ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις σας, πόσο πολύ δίκιο εχετε ειναι αλήθεια οτι μονο καλο εχει να προσφερει το σχολέιο. Την παρασκευη η δασκάλα μου ειπε ότι ηταν καταπληκτική επεξε και της αρεσε πολύ μονο όταν με είδε αρχισε παλι τα πείσματα και τα κλάματα. Σήμερ το πρωί με παρακάλαγε μην με πας σχολειο δεν θελω μόλις όμως μπήκε μέσα μια χαρα εκατσε και αρχισε να παίζει. Θα προσαρμοστεί που θα παει.

Πολλα φιλια να χαίρεσται τα παιδάκια σας και να ειναι παντα γερα και ευτυχισμένα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μην ανυσηχεις ειναι η καταλληλη ηλικια οπως ειπαν και τα κοριτσια.

Εμενα ο μεγαλος μου επι 1 χρονο εκλεγε μιλις τον αφηνα και οταν πηγαινα μετα απο 8 ωρες να τον παρω δεν ηθελε με τιποτα να φυγει. Κλαιει επειδη σε θελει!!!

Ο μικρος μου ειναι 17 μηνων και τον ξεκινησα και εγω παιδικο. σημερα εκατσε 7 ωρες και δεν εκλαψε καθολου. την προηγουμενη εβδομαδα τον πηγα πρωτη φορα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ τις διδυμούλες μου τις πήγα πρώτη φορά παιδικό 1 έτους πέρσι τέτοια εποχή δηλαδή γιατί έπρεπε να γυρίσω στη δουλειά.Για μένα το μόνο αρνητικό της χρονιάς που πέρασε ήταν οι ιώσεις τίποτα άλλο.Κατά τα άλλα μου αρέσει που τα παιδιά έχουν πρόγραμμα.Θα φάνε πρωινό μεσημεριανό θα κοιμηθούν συγκεκριμένη ώρα θα παίξουν.Και έτσι εγώ θα τις παραλάβω ξεκούραστες.Και μας πέρσι μας πήραν με το εσπα φέτος όμως όχι.γκρρρρρρρρ.

Συμφωνώ με Νάσια,πρέπει εμείς να είμαστε οι μανούλες έτοιμες να τα αποχωριστούμε πρώτα .Εγώ τα άφηνα πρώτη φορά από την αγκαλιά μου και έλεγα μα καλά θα τα προσέχει αλλος σαν εμένα...κι όμως συνήθισαν και όλα κυλάνε ρολόι.

Εκανες την καλύτερη επιλογή μην ανησυχείς...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...