Μετάβαση σε περιεχόμενο

13Μιση μηνων πισω κινητικα


Recommended Posts

καλησπερα κοριτσια!ειναι ισως η τριτη φορα που γραφω εδω με θεμα τη κινητικη αναπτυξη που ειμαστε πισω..εχω ενα υπεροχο αγορακι 13μιση μηνων!

ολους αυτους τους μηνες με ανησυχουσε η κινητικη του αναπτυξη αλλα παντα με καθισυχαζε ο παιδιατρος..αλλα τωρα πλεον το κακο εχει παραγινει και δεν με καθησυχαζει πλεον τιποτα.θα το κοιταξω σε καποιο ειδικο μαλλον

η κατασταση ειναι η εξης,ειναι πολυ παραξενο περπαταει αμα τον κρατας απο τα χερακια αρκετα σταθερα,πλεον οταν κρατιεται απο επιπλα φευγει και μονος του...απο την αλλη ομως δεν σηκωνεται απο ξαπλωτος καθιστος ουτε απο καθιστος ορθιος!

σας παρακαλω πολυ αμα εχει καμια μανουλα παρομοια εμπειρια να μου απαντησει.εχω σκασει απο την ανησυχια μου..

επισεις αμα ξερετε που να τον παω σε καποιο ειδικο ιδιωτικο..στο παιδων..που???

απλα μου φενεται πολυ παραξενο..απο τη μια να ειναι ετοιμος να περπατησει και να μη κανει ομως ολα τα αλλα που θα επρεπε να εχει ηδη κανει πιο πριν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κατερινακι μου να σε ρωτησω λιγο κατι...να τα πουμε απο δω...τι εννοεις δεν σηκωνεται απο ξαπλωτος καθιστος...Δηλ.ετσι πως ειναι ανασκελα να βαλει δυναμη και να σηκωθει???η ετσι πως ειναι ανασκελα να βαλει δυναμη,να γυρισει λιγο προς τα μπρουμητα να βαλει και λιγο το χερακι και να σηκωθει???Γιατι αν εννοεις το πρωτο ουτε εμενα το κανει...απο ανασκελα κατευθειαν να σηκωθει να κατσει οχι...μονο με τη βοηθεια του χεριου η γυρνωντας λιγο στο πλαι καπως...μα νομιζω και εμεις αν ειμαστε ξαπλωμενοι εντελως ανασκελα δυσκολα σηκωνομαστε απ'ευθειας καθιστα ,,εγω τουλαχιστον δεν μπορω να το κανω ευκολα...δεν ειμαστε και γυμνασμενοι...

Και οσο για το δευτερο να σηκωθει απο καθιστη ορθια και παλι τι εννοεις...απ'ευθειας να σηκωθει ετσι οπως καθεται χωρις να πιαστει απο πουθενα σε ορθια η να σηκωθει απο καθιστη σε ορθια πιανομενος απο καπου??γιατι και παλι αν εννοεις το πρωτο ουτε εμενα το κανει ακομα...και ασε εμενα...ξερω μωρακι που περπατησε στους 10 μηνες.,τωρα χρονισε και τρεχει αλλα για να σηκωθει απο καθιστη σε ορθια παει καπου πιανεται και υστερα ...τρεχει!!!!!!δεεν μπορει ακομα απ'ευθειας να το κανει...

Αυτα τα λιγα απο μενα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου γιωτα μου.απο ξαπλωτος δεν σηκωνεται καθολου καθιστος ουτε ακομα γυρνοντας μπρουμυτα.καθολου...

απο καθιστος δεν επιχειρει καν να πιασει απο καπου να σηκωθει...και παλι καθολου....

απο την αλλη περπατα πολυ σταθερα..εχω μπερδευτει :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κατερινιω οταν πηγα στον γιατρο τον ειπα οτι ενω μπουσουλαει ,πιανεται σηκωνεται κανει βηματακια ολα,,,δεν κανει το πιο απλο που επρεπε να το κανει πριν κανει ολα αυτα...να την εχεις αγκαλεια και αυτην να τιναζεται να λυγιζει τα γονατα και να χοροπηδαει...αυτην τα ορθωνει τα ποδια και δεν τα λυγιζει καν...και αυτο το κανουν υποτιθεται απο 6-7 μηνων τα μωρα...και μου λεει ο γιατρος και τι εγινε αν δεν το κανει...μπορει πρωτα να σου περπατησει και υστερα να σου το κανει αυτο και αλλα πολλα πραγματα...αυτα αν σε βοηθησα κοριτσι μου...ελατε και αλλες μανουλες πειτε και εσεις τη γνωμη σας και αν εχετε παρομοιες περιπτωσεις!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κατερινάκι θα σου έλεγα να μην αγχώνεσε άλλο. ο Γιαννάκης είναι μια χαρά..εμένα ο Νωντας αν και έχει φύγει πλεόν μόνος του χθες ξεκίνησε να πιανει ένα τραπεζακι να σηκωθεί. Για να πιαστεί απο καναπέ μια φορά προσπάθησε επειδή του έλεγα εγώ να το κάνει. Και ξεκίνησε απο ξάπλα να κάτσει στον ποπό του τον τελευταίο καιρό..Τώρα ξαφνικά τις τελευταίες μέρες τον βλέπω ότι εχει δυναμώσει πολύ και έχει διάθεση να ανακαλύψει πράγματα και να κινηθει, γιατί πολύ απλά του περασε ο έντονος φόβος. Παραπατούσε λιγο και έβαζε τρελό κλάμα από τον φόβο του. Τώρα πεφτει μερικες φορές και δεν βγάζει κιχ. συνεχίζει αυτό που έκανε...και περασαν σχεδόν 3 μήνες που περπατούσε κανονικά απλά φοβόταν να αφήσει το χέρι μας...έχε υπομονή. Μην βλέπεις τι κάνουν τα άλλα παιδάκια. Το κάθε ένα έχει τον ρυθμό του. Αν είχε πρόβλημα δεν θα περπατούσε μόνος του..

Γιωτα και εμένα δεν το έκανε αυτο με τα ποδια..τώρα το κάνει μόνος του όταν ακούει μουσική..γιο γιο του λέμε και χορεύει...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΤΑ Αγορια ειναι γενικα ποιο αργα απο τα κοριτσια κ κινητικα κ στο μιλανε γρηγορα,το καθε παιδι εχει δικους του ρυθμους,μπορει απλα να βαριεται ή να επεσε καποια στιγμη κ να φοβαται να ξανα περπατησει.

Αφου ο παιδιατρος δεν εχει κατι να σου πει,εσυ γιατι ανησυχεις???δεν ειναι κ πολυ μεγαλο να πεις οτι το παιδι εχει κινητικη ή νοητικη καθυστερηση να ανχωθεις,μπορει να νιωσει ετοιμο σε 1 μηνα κ να τρεχει περα δωθε,ειμαι παιδαγωγος κ ξερω γενικα απο παιδια κ ειμαι κ μανουλα 2 παιδιων.

Ελπιζω να σε βοηθησα .Απολαυσε ολες τις στιγμες του μικρου σου κ χαλαρωσε,ολα καλα θα πανε,φιλια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ετσι ειναι Κατερινα μου οπως τα λεει η Ευγενια,,,,εγω ειμαι σιγουρη οτι πολλα πραγματα δεν τα κανουν ακομα γιατι απλα δεν αισθανονται ετοιμα...και θα σου πω και κατι ακομα που ξεχασα..ειχα διαβασει σε καποιο σαιτ δεν θυμαμαι που να σε παραπεπψω να πας οτι οταν τα μωρακια αναπτυσουν μια δεξιοτητα και ιδιαιτερα οταν κανουν τα πρωτα βηματακια τους αρεσει τοσο πολυ που θελουν συνεχεια να κανουν αυτο και ξεχνανε και απλα δεν θελουν να μαθουν αλλα πραγματα εκεινη την περιοδο, οπως να πουν κουβεντες ,να μαθουν να χαιρετανε παλαμιακια κτλ...δεν θελουν απλα...ειναι συγκεντρωμενα και αφοσιωμενα στα βηματακια μεψρι να προχωρησουν αρκετα καλα μονα τους να το βαρεθουν και υστερα να αρχισουν να μαθαινουν αλλα πραγματα...το πιστευω και αυτο...

και κατι ακομα βρε κοριτσια και το ξαναλεω...οι μαναδες μας παλια δεν νομιζω να ανησυχουσαν τοσο για τις δεξιοτητες του καθε παιδιου και ουτε ψαχνοντουσαν οπως κανουμε εμεις τωρα...γιατι εν τελει εμεις δεν τα καναμε τελικα ολα αυτα...μπορει καποια απο εμας η οι αντρες μας να αργησαν αλλα τοτε δεν το δινανε σημασια ειναι στο παιδι λεγανε και εν τελει ολα γινονταν με τον καιρο τους...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αν ειχε προβλημα κινητικα, δε 8α περπαταγε καν.

8α εβλεπες και αλλα δειγματα οτι κατι δε παει καλα. Μου εχει πει ο γιατρος οτι το οριο για να σηκω8ει ενα παιδι απο κα8ιστος ορ8ιο και ξαπλωμενο κα8ιστο ειναι 9 με 12 μηνων αλλα πολλες φορες μερικα παιδια κα8υστερουν. Αυτο δε σημαινει πως εχουν κινητικο προβλημα.

Ενα παραδειγμα ο ανηψιος μου περπατησε 22 μηνων, επειδη βαριοταν να σηκω8ει ορ8ιος .

Ολη την ωρα μπουσουλαγε ,η μανα του ειχε τρελα8ει απο την αγωνια οτι κατι δε παει καλα. Πολυ απλα το παιδι η8ελε το χρονο του ....

Εννοειται πως για να σου φυγει το αγχος πηγενε το παιδι και σε εναν ειδικο γιατρο αλλα πιστεψε με δεν εχει απολυτως τιποτα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ευχαριστω πολυ κοριτσια μου για τις απαντησεις σας....ειναι και ο περιγυρος...που εκει που λες θα ηρεμησω λιγο και θα χαλαρωσω αρχιζουν να ρωτανε συνεχεια γιατι δε κανει το ενα και το αλλοκαι μηπως εχει καποιο προβλημα και σε ξαναγχωνουν.τις προαλες μια με ρωταγε τοσο επιμονα και με καχυποψια που μονο τα κλαματα που δεν εβαλα.δε με νοιαζει πραγματικα ποτε θα τα κανει ολα αρκει να ειναι καλα το παιδακι μου.ανησυχω πολυ που αμα πεσει ανασκελα δε σηκωνεται με τιποτα.γενικα μου κανει εντυπωση που αμα παει να σηκωθει τεντωνει τα ποδια του αντι να τα λυγισει.και αμα απο ορθιος παει να πεσει τεντωνει ολο το κορμι και πεφτει προς τα πισω με το κεφαλι αντι να πεσει με το ποπο.χθες επεσε και χτυπησε πολυ ασχημα κι ολας ετσι :?

γιωτα μου κι εγω η πρωτη εντυπωση που μου δινει αυτη ειναι οτι δεν τον ενδιαφερει να το κανει γιατι του αρεσει που εχει αρχισει να κανει βηματακια και τα εχει ξεχασει ολα!η μικρη σου ειναι αψογη για την ηλικια της απο αυτα που μου λες!τελεια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κατερινακι μου μην σκας βρε κορίτσι... Το κάθε παιδι έχει τους ρυθμούς του. Εμένα ποτέ δεν ήθελε να κάθεται μπρουμυτα, και να σηκώνει το κεφαλακι, όπως κάνουν όταν είναι βρεφάκια. Αφού το παιδι περπατάει κανονικά μην αγχωνεσαι και μην ψάχνεστε τζάμπα. Μπορείς όταν θα είναι έτσι ανάσκελα καμμιά φορά να πας κοντά του και να του δείξεις πως να λυγίσει να ποδαρακια του, να γυρίσει στο πλάι, και να κάθεται στο πωπο του. Μια δυο δέκα που θα παει θα το κάνει...

Εμείς ακόμα έχουμε 6 δοντακια, τρία πάνω μπροστά,ένα πίσω, δυο κάτω, και διάφοροι περίεργοι μου λένε ακόμα δεν βγάλατε αλλα δόντια;; Ξέρεις που τους γράφω; Εκει που δεν φτάνει ο ήλιος. Μην σκας!! Άρχοντας ο Γιαννάκης σου!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κατερίνα μου όταν είναι ξαπλωμένος ανάσκελα γυρίζει μπρούμυτα? Γενικά γυρίζει στο πλάι?? Από καθιστός υπάρχει περίπτωση να γυρίσει σαν να θέλει να μπουσουλήσει?? Όταν κοιμάται το βράδυ αλλάζει πχ θέση?

Από ξαπλωτός καθιστός κ από καθιστός όρθιος πάντως δεν είναι κριτήριο κ άδικα ανησυχείς!!!

Σταμάτα να ακούς άλλες μαμάδες γιατί όπως σου λέμε όλες το κάθε παιδί έχει άλλους ρυθμούς!! Κ ο Γιάννης σίγουρα κάνει κάτι που άλλα παιδάκια δεν κάνουν, είμαι σίγουρη γι’αυτό!!

Αν όμως νιώθεις έντονη ανησυχία κ τίποτε δεν σε καθησυχάζει, δες έναν καλό ειδικό για να ηρεμήσεις κ εσύ ρε κορίτσι μου!!! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κατερινάκι,κι εγώ πιστεύω ότι είναι μια χαρά το παιδάκι σου και απλά ακόμα δεν έχει την σιγουριά! Ξέρω μια κοπέλα που η κόρη της δεν κουνιόταν καθόλου μέχρι 14 μηνών και ξαφνικά σηκώθηκε και περπάτησε! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα Κατερινα...

Ναι..υπαρχει και αλλο παιδακι που ειναι ετσι..Ο Φώτης μου..

Εχει την ιδια ηλικια με τον Γιάννη.

Περπαταει υποβασταζομενος ..πιανεται απο ολα τα επιπλα και περπαταει, αλλα μόνος του δεν κανει ουτε ενα βηματακι ουτε στεκεται όρθιος.

Επισης η μονη λεξη που λεει ειναι μαμ.

εγω παλι δεν ανησυχω καθολου.το θεμα ειναι να βλεπεις μια εξελιξη εστω και αργη.

Χαλαρωσε λοιπον και τα ξαναλεμε πάλι απο Ιουνη μερια.Φιλακια στην κοιλιτσα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλε ρε Κατερινα σκας για το τι σου λεει ο ενας και ο αλλος???? :shock::shock::shock:

Πες τους και εσυ οτι μπορει να μην περπατησε αλλα ξερει να λυνει διπλα ολοκληρωματα...Ε μα ελεος δηλαδη με τις μπουρδες των αλλων..... :twisted:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κατερινα αν θυμαμαι καλα τα παιδακια μας ειναι ακριβως την ιδια μερα γεννημενα... Κ εγω ημουνα σαν εσενα, αγχωνομουνα υπερβολικα...μεχρι πριν απο 2 μερες που ξαφνικα εκει που δεν στεκοτανε μονης, που την επιανες απο το χερακι να περπατησει κ η μεση της πηγαινε περα δωθε, τελικα περπατησε....εμεινα καγκελο να την κοιταω γιατι πολυ απλα δεν μου ειχε δειξει κανενα σημαδι οτι ειναι ετοιμη... ελπιζω μονο να μη κανεις το λαθος που εκανα κ εγω, ημουνα συνεχεια πισω της-πλαι της μπροστα της κ δε της αφηνα καθολου χωρο...

Αστον ελευθερο...αστον να προσπαθησει κ να πεσει..Οταν εισαι κουζινα, βαλε στη μεση του χωρου ενα σκαμπω, γυρισε του την πλατη κ περιμενε να δεις τι θα κανει...καποια στιγμη να εισαι σιγουρη θα φυγει απο μονος του...οσο το οτι δε σηκωνεται απο ανασκελα στον πωπω, βαλτον ανασκελα κ τραβα τον απο τα χερακια σιγα σιγα να σηκωθει (μην τον σηκωνεις τελειως) κ αστον παλι κατω!!! καποια στιγμη θα καταλαβει το κολπο κ θα προσπαθησει κ μονος τους...

Καθε παιδακι θελει το χρονο του!!! Μη σκας κ μην ακους το μακρυ κ το κοντο του καθενος!!! ολα θα γινουν, απλα δωστου λιγο χρονο!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αλικη μου γυρναει απο ανασκελα μπρουμητα και μπορει να κατσει στα τεσσερα.αυτο το εκανε πριν ενα μηνα αλλα το βαρεθηκε και τωρα ουτε λογος.νομιζα τοτε οτι οπου ναναι θα μου μπουσουλησει αλλα τιποτα.διαβασα στο βιβλιαριο παιδιου πως το οριο ειναι οι 12 μηνες για να μπουσουλησει ενα παιδι και να σηκωθει απο τη θεση του αλλα εδω βλεπω οτι και αλλα παιδακια ειναι ετσι..οποτε μαλλον οι δωδεκα μηνες ειναι απλα ενας μεσος ορος.

παναγιωτα κι εσενα απο ξαπλωτος δε καθεται και απο καθιστος δε σηκωνεται αμα πιαστει απο καπου?και νομιζα οτι ειμαστε οι μοναδικοι στο κοσμο τουτο! :lol::lol::lol::lol:

πραγματικα δε με νοιαζει που δε τα κανει αυτα ουτε η γνωμη των αλλων στην ουσια.το μονο που θελω ειναι απλα να ειναι καλα το μωρακι μου και μηπως θελει καποια παραπανω βοηθεια για να τα κανει αυτα.νομιζω ειναι λογικο να αγχωνεσαι οταν σε ολα τα βιβλια γραφουν για ορια κινητικης αναπτυξης και ολα τα μωρακια στο περιγυρο εχουν περπατησει και σηκωνονται μονα τους.πως γινεται να μην ανησυχησω.

τελος παντων δε θελω να τον ταλαιπωρησω και να τον τρεχω απο δω κι απο κει γιατι κι εγω πραγματικα διαισθανομαι οτι δε τρεχει κατι απλα εχει τους δικους του ρυθμους.θα δω τι θα μου πει και ο γιατρος την αλλη βδομαδα που εχουμε εμβολιο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοπελα μου γλυκεια μην αγχωνεσαι! Ο καθενας λεει και λεει...εσυ ξερεις. Εγω παντως αυτο που σκεφτηκα, το πρωτο καθως σε διαβαζα ειναι το εξης: μηπως απλα εχει συνηθισει να τον σηκωνετε εσεις ορθιο η καθιστο και το θεωρει δεδομενο οτι δεν χρειαζεται να το κανει ο ιδιος; Δειξτου το μερικες φορες και αστον. Ο μπεμπουλης μου δεν εκανε τιποτα απο οσα του δειχναμε, τι παλαμακια, τι να χαιρεταει τιποτα, απλα κοιτουσε και μαλιστα τσαντιζοταν κιολας και μας κατεβαζε τα χερια, ενα απογευμα ξαφνικα αρχισε να τα κανει ολα! Δειξτο και δωστου το χρονο του. Οσο για το μπουσουλημα, ισως να μην μπουσουλησει, να περπατησει κατευθειαν, ειδικα αν δεν εχει πολυ χωρο, τα μωρα φοβουνται πολυ, απο ενστικτο υποθετω...

Δεν ειναι κακο παντως να πας σε εναν ειδικο, απλα για να βεβαιωθεις και να σου φυγει το αγχος...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ισως το εχει και δεδομενο γιατι δεν τον εχω ζορισει και πολυ, τον αφηνω γενικα να παιζει μονος του κατω και δεν τον εχω περιοροσει,δεν τον σηκωνω και με το παραμικρο καμια φορα τον αφηνω να παραπονιεται λιγη ωρα.τι να πω μαλλον ειναι στο παιδι.σημερα καναμε σημαντικη προοδο προσπαθησε για πρωτη φορα να γατζωθει απο το παρκο και να σηκωθει.σηκωθηκε μεχρι τα γονατα και ξαναπεσε!το εχει αυτο μολις με εχει φτασει στο αμην για να κανει κατι και εχω απελπιστει τοτε μου δειχνει και απο ενα καινουργιο του κατορθωμα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Παντως μην αγχωνεσαι για τιποτα, καθε παιδακι εχει το ρυθμο του, ο μπεμπακος 6μιση μηνων σηκωνοταν ορθιος στο παρκο κι εφερνε ενα γυρο ολα τα επιπλα κι ελεγες αυτος θα περπατησει, 9 μηνων το πολυ θα εχει περπατησει, ειναι 12 μηνων κι ακομα αυτα κανει, αντε και κανενα βηματακι χωρις χερια και κατω απευθειας, φοβαται μαλλον. Επισης ενω εγω 7 μηνων μιλησα, αυτος λεει μονο μπα, τα, κα και βγαζει κατι περιεργους ηχους σαν γρρρρρ εδω και μηνες ουτε κουβεντα παραπανω! Τι να κανουμε τωρα, θελει το χρονο του...Μην ανησυχεις και μη σκας, το παιδι ειναι μια χαρα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...