Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΑΦΕ ΥΓΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗς ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.ΤΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ?


Recommended Posts

Καλησπέρα σε ολες σας.

Γεννησα με καισαρικη πριν απο 15 περιπου μηνες, θηλαζα μεχρι πριν απο 2 σχεδον μηνες και περιοδο ειδα για πρωτη φορα μετα τη γεννα τελη Μαρτίου. Απο τοτε εχω περιοδο καθε μηνα με κυκλο απο 30 ως 40 ημερες, κατι "φυσιολογικο" για εμενα, μιας και εχω πολυκυστικες ωοθηκες και ο κυκλος μου ηταν παντα απο 30 ως 42 μερες.

Αυτο που μου συνεβη στους 2 τελευταιους κυκλους ειναι το εξης : Ξεκινησε η περιοδος κανονικα, κρατησε 7 ημερες, οπως κρατουσε παντα και αφου τελειωσε μετα απο 3-4 μερες ειχα καφε-κοκκινα υγρα για 2 μερες. Δεν βρισκομουν στα μεσα του κυκλου ωστε να θεωρησω οτι σχετιζονται με την ωορρηξια μου.

Μετα το τελος της προηγουμενης περιοδου πηγα στον γυναικολογο ο οποιος μου εκανε ενα υπερηχογραφημα και ειδε οτι ειναι ολα καλα. Δεν παρατηρησε κατι το οποιο να τον ανησυχησει ουτε που να δικαιολογει την παρουσια των υγρων αυτων. Μου ειπε να αγνοησω αυτα τα υγρα, να μη με ανυσηχουν και να ξεκινησουμε κανονικα τις προσπαθειες για παιδακι, μιας και αρχισαμε να το σκεφτομαστε. Ρωτησα αν πρεπει να κανω καποιες ορμονολογικες εξετασεις να δουμε μηπως φταινε αυτες, αλλα μου ειπε να μην κανω γιατι σταματησα να θηλαζω πριν απο 2 μηνες και ακομη οι ορμονες θα ειναι "καπως". Τελος μου ανεφερε οτι οταν ο κυκλος ειναι μεγαλος, οπως ειναι ο δικος μου, υπαρχουν σε καποιες γυναικες τετοια υγρα μετα το τελος της περιοδου.

Αυτον τον μηνα αφου αδιαθετησα παλι την 3η μερα μετα το τελος της περιοδου ειδα καφεκοκκινα υγρα. Δεν σας κρυβω οτι ψυχολογικα με ενοχλουν και με στεναχωρουν οταν τα βλεπω.

Τι λετε να φταιει ρε κοριτσια? Τον Ιουνιο εκανα τεστ ΠΑΠ και εξεταστηκα απο τον γυναικολογο μου και ολα ηταν ενταξει.

Εχει συμβει και σε καμια απο εσας? Ειναι λογω των ορμονων της γεννας και του θηλασμου που ακομη δεν σταθεροποιηθηκαν?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμένα αυτό που περιγράφεις μου συνέβαινε αρκετά συχνά πριν μείνω έγκυος. Κι εγώ είχα κάπως άστατο κύκλο, και κρατούσε 7-8 μέρες ή και περισσότερες. Συνήθως η περίοδός μου, τελείωνε με αυτά τα καφέ. Μετά τη γέννα δεν ξέρω να σου πω, γιατί δεν έχω γεννήσει ακόμα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καταρχην με το καλο να ερθει το μωρακι σου.

Εσυ εχεις πολυκυστικες? Τα υγρα τα εβλεπες ΜΟΝΟ στο στο τελος της περιοδου σου ή αφου σου τελειωνε μετα απο λιγες μερες? Ο γιατρος σου τι ελεγε?

Εμενα αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι η "σταθεροτητα" του φαινομενου, δηλαδη οτι 3 μερες αφου μου τελειωσει ακριβως τοτε μου εμφανιζονται τα παλιοκαφε.....

Ουφ, και πανω που ελεγα οτι μετα τη γεννα ο κυκλος μου θα στρωσει..... Μεγαλο ψεμα οτι η εγκυμοσυνη σταθεροποιει τον κυκλο και εξαφανιζει τις πολυκυστικες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Είχα πολυκυστικές, αλλά όχι σύνδρομο πολυκυστικών, και σε κάποια φάση έφυγαν από μόνες τους.

Συνήθως είχα καφέ στα τελειώματα, αλλά γενικά έχω πολλές ανωμαλίες στον κύκλο. Π.χ. μου έχει τύχει για πέντε μέρες περίπου να έχω καφέ, μετά να μου έρθει περίοδος, και να τελειώσει πάλι με καφέ, το όλον καμιά δεκαριά μέρες και βάλε. Πριν μείνω έγκυος την πρώτη φορά, εκεί που τελείωνε και είχα ελάχιστο και άρχιζαν τα καφέ, ξανάρχιζε το πολύ αίμα με κομμάτια και θρόμβους, για μια-δυο μέρες. Επειδή η περίοδός μου είναι ό,τι να 'ναι, δεν έδωσα ποτέ σημασία σε όλα αυτά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα εισαι απο τις λιγες κοπελες που σου συμβαινει συχνα να εχεις τα παλιοκαφε!!!Οι πιο πολλες τα εβλεπαν περιστασιακα και δεν μπορουσαν να δωσουν καμια γνωμη...

Ο γιατρος σου δεν σου ειπε τι μπορει να φταιει? Εμεινες εγκυος γρηγορα και φυσιολογικα? Πως να ξερω ποτε κανω ωορρηξια για να εχουμε τοτε πιο συχνα επαφες?

Στον γιο μου εμεινα εγκυος σχετικα γρηγορα, σε 2 μηνες προσπαθειων. Αλλα τωρα εχω αρχισει και ψιλοαγχωνομαι...... Λες να τα αγνοησω και εγω και οποτε ειμαι "καθαρη" απο αυτα να εχουμε επαφες?

Α! Επισης και κατι αλλο. Οταν εχω τα χαζοκαφε μπορω να εχω επαφες ή απαγορευεται?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τι να σου πω, δεν το είχα αναφέρει στο γιατρό, γιατί μου φάνηκε φυσιολογικό για τα δικά μου δεδομένα.

Δεν μπορώ να πω ότι δυσκολεύτηκα τρομερά να μείνω έγκυος. Ειδικά τη δεύτερη φορά, έμεινα για πλάκα!

Δεν μπορώ να σου απαντήσω σ' αυτά που ρωτάς, αν δε σε κάλυψε ο γιατρός σου, καλύτερα να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου και καταρχήν να χαιρεσαι το παιδάκι σου και γρήγορα να αποκτήσεις και το δεύτερο, πριν μερικά χρόνια μου είχε συμβεί το ίδιο και στην δική μου περίπτωση ήταν λόγω αντισσυλιπτηκών, παρόλο που τα έπαιρνα για πολύ καιρό ξαφνικά άρχισε να συμβαίνει αυτό, τα σταμάτησα και συνέχίστηκε για τους επόμενους 1 -2 μήνες δεν θυμάμαι καλά. Μηπως για τις κύστες που ανέφερες σου έχουν δώσει καποια αντισυλληπτικα? Ισως να φταίει αυτό. Αν συνεχιστεί μη το αφησεις καλύτερα να το ψάξεις σε βάθος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οχι δεν εχω παρει ποτε αντισυλληπτικα, δεν χρειαστηκε μιας και εχω καθε μηνα περιοδο και οταν αποφασισαμε να κανουμε παιδακι εμεινα πολυ γρηγορα εγκυος, στην πρωτη μου εγκυμοσυνη η οποια παλλινδρομησε εμεινα στον πρωτο μηνα προσπαθειων και στην δευτερη που απεκτησα τον γιο μου εμεινα στους 2 μηνες.

Επισης ο γιατρος μου ειπε να τα αγνοησω αλλα εμενα καθε φορα που τα βλεπω με "χαλανε".

Ααααααα. και κατι ακομη. οι ωοθηκες μου δεν ειχαν εντονη μορφη πολυκυστικων με μεγαλες κυστες που να τον ανυσηχησουν.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πασχαλιτσακι, κατ'αρχάς να χαίρεσαι το παιδάκι σου κ σύντομα στο 2ο!

πριν απο την εγκυμοσύνη είχα κύκλο 28-31 ημερών, τώρα ελαφρώς είναι διευρυμένος κατα 1-2 μέρες κ μάλιστα μετά το πέρας των 6-7 ημερών, βλέπω αρκετά ψιλοκαφετιά. πχ. τον Νοεμβριο αδιαθέτησα στις 2 του μήνα, τέλειωσα με τα πολλά-πολλά στις 9 του μήνα και μέχρι τις 12/11 ακόμη πού κ πού είχα λίγο καφέ. εμένα μου τη σπάει που αργώ να "καθαρίσω", αλλά μάλλον είναι η αλλαγή του κύκλου μετα τη γέννα. εγώ γέννησα πριν απο 9 μήνες. στο παπ μου ήταν όλα καλά!

ρώτα ξανά τον γιατρό σου, λοιπόν!φιλιά

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 3 months later...

ΚΑΛΗΣΠΑΡΕ ΣΑΣ!

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ.ΕΙΜΑΙ 31 ΕΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΣ 29-33 ΜΕΡΕΣ.ΟΤΑΝ ΑΔΙΑΘΕΤΗΣΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΑ ΕΧς ΤΑ ΦΝΩΣΤΑ ΚΑΦΕ ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΡΟΗ.Ες ΠΟΛΥ ΤΗΝ 2 ΚΑΙ ΤΗΝ 3 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ.ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΡΑΤΑΕΙ 6-7 ΜΕΡΕΣ.ΤΟΥΣ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ.ΕΧς ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΑΦΕ ΥΓΡΑ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΡΟΗ.ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙ ΥΠΕΘΕΣΑ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΑΚΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΚΣΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 months later...

γεια σας είμαι 25 χρονών ήθελα να ρωτήσω κάτι άσχετο.. πριν την περίοδο μ είχα κάτι ροζ κουκκίδες κ δεν της είχα ξανά παρατήρηση στης περιόδους μ.. κ ήθελα να ρωτήσω αν είναι φυσιολογικό.. τώρα άρχισα να σημειώνω της περιόδους μ.. κ είναι :26/2-1/3 , 22/3-27/3 , 14/4-19/4 , 10/5-14/5 κ στην τελευταία περίοδο αν θυμάμαι καλά.. είχα 2 μέρες αίμα μετά από τις ροζ κουκκίδες κ 2 μέρες καφέ..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν ξερω σιγουρα,αλλα μαλλον σαν ορμονικο μου ακουγεται....Παρε τον γυναικολογο σου ενα τηλεφωνο,δεν χανεις τιποτα...

ευχαριστώ για την απάντηση σου.. αν κ δεν εχω ακόμα γυναικολόγο.. :oops: κ για να κανω γενικά εξετάσεις πρέπει να τελειώσω την δουλειά πού έχω μέχρι αρχές ιουλιου :? ούτε test παπ δεν έχω κάνει ακόμα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...