Μετάβαση σε περιεχόμενο

Edie1901

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  1561
 • Έγινε μέλος

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  3

Στοιχεία Προφίλ

 • Φύλο
  Not Telling

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

Το στοιχείο αυτό είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται στα υπόλοιπα μέλη.

Edie1901's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

74

Βαθμός Δημοφιλίας

 1. @kamia με συγκινείς, με βοηθάς και σε ευχαριστώ γι' αυτό. Σκέφτηκα υπερβολικά, το ξέρω, αλλά μάλλον το ότι μέσα σε λίγες μέρες έπρεπε να συνειδητοποιήσω και να κάνω πολλά κι αντικρουόμενα, με έκανε μη αντικειμενική και λογική.. Καλή συνέχεια να έχεις και ό,τι καλύτερο!
 2. Σ' ευχαριστώ για τα ειλικρινή λόγια σου. Έχεις κάθε δίκιο να λες όσα διαβάζω παραπάνω. Για να εξηγήσω αυτό που εννοώ κι έχω στην ψυχή μου να πω το εξής.. Ένιωσα ότι ευθύνομαι, το έριξα όλο πάνω μου, γιατί νιώθω ότι το όλο θέμα μου - με τη θυρεοειδίτιδα, τη διατροφή μου που δεν είναι και η καλύτερη ή ακόμη και το γεγονός ότι από τα 40 κ πέρα ο κύκλος μου κάνει κάτι διάφορα- επηρέασε αυτή τη σύλληψη. Όμως, ακριβώς σε αυτό εστίασα για να γίνω πιο λογική και να έρθω στα συγκαλά μου: στα παιδάκια που έχω. Και την αχαριστία τη βλέπω αλλιώς.. Δεν θέλω να φανώ αχάριστη και αγνώμων και να προσπαθώ με επιμονή και εγωιστικά για άλλο παιδάκι.. Όσο και να με πονάει, "καλύτερα" που έτυχε σε εμένα και όχι στην κουμπαρούλα μου, που είναι ίδια ηλικία, στο πρώτο παιδάκι της. Καμία γυναίκα δεν θα πρέπει να νιώθει μειονεκτικά (ούτε και άντρας, φυσικά) εάν υπάρχει δεδομένο ιατρικό θέμα. Η μόνη μου ευχή για κάτι ιατρικό είναι να βρεθεί ο σωστός επιστήμονας για να βοηθήσει, όπως πρέπει, τη συγκεκριμένη περίπτωση που πρέπει. Εάν και πάλι δεν γίνεται, τότε ως άνθρωποι θεωρώ ότι είμαστε προγραμματισμένοι να εντοπίζουμε πολλά πράγματα που μας δικαιώνουν, μας καθιστούν χρήσιμους, ευτυχισμένους και ολοκληρωμένους. @kamia μακάρι να πάνε όλα καλά για εσένα!
 3. Εννοείται ότι όλες οι γυναίκες που λαχταρούν ένα μωράκι με τον άνθρωπό τους μακάρι να το αποκτήσουν παρά τα όποια εμπόδια, μικρά ή μεγάλα. Και λυπάμαι όταν παρατείνεται η στενοχώρια και το άγχος, κυρίως επειδή οι γιατροί - κάποιοι γιατροί - δεν είναι οι ενδεδειγμένοι.. Βιταμίνες, ναι, υπάρχουν για τη γονιμότητα. Όλο και κάτι θα προσφέρουν φαντάζομαι. Μια χαρά φροντίζεις τον εαυτό σου, προσπάθησε να διώξεις το έντονο άγχος και να απολαμβάνεις στιγμές με τον άνθρωπό σου. Το Πάσχα είναι κοντά, άσε που έως τότε μπορεί ήδη να είσαι εγκυούλα.
 4. Για να επανέλθουμε στο θέμα μας, θα ήταν καλό να αναζητήσεις την καθοδήγηση ενός σωστού γιατρού, το πιστεύω ακράδαντα αυτό. Οι περιπτώσεις ποικίλλουν και τίποτε δεν θεωρείται απόλυτο. Στο δικό μου άμεσο περιβάλλον, θα σου πω ότι φίλη μου είχε φυσική σύλληψη στα σχεδόν 44 της χρόνια, με πολύ χαμηλή ΑΜΗ. Τώρα χαίρεται το παιδάκι της, όλα πήγαν υπέροχα! Προσωπικά δεν είχα σκεφτεί ποτέ τα κακής ποιότητας ωάρια, ούτε την ηλικία μου - ή τουλάχιστον δεν ήθελα να τα παραδεχτώ. Φυσικά, πάντα υπάρχει και η πρόληψη, δηλαδή πολύ καλή διατροφή, λήψη φυλλικού τουλάχιστον 3 μήνες πριν από την έναρξη προσπαθειών, έλεγχος θυρεοειδούς, βιταμινούλες γονιμότητας που βοηθούν προφανώς την ποιότητα των ωαρίων μας (και το σπερμα στον άνδρα), όλα σε μια σχετική ισορροπία. Όλα θα σε βοηθήσουν. Προσπάθησε τα τεστ ωορρηξίας και πιο στοχευμένες επαφές. Σύντομα, κορίτσι μου, να εκπληρωθεί αυτό το όμορφο όνειρό σας!
 5. Καταλαβαίνω τη δική σου θέση και σεβαστή η άποψή σου. Δεν νομίζω, όμως, ότι με τα συναισθήματα πατάμε φρένο και ούτε μπορεί να υποδεικνύει οποιοσδήποτε τι πρέπει να νιώθουμε και εάν δικαιούμαστε να το νιώθουμε. Δεν σημαίνει ότι τα δύο μου παιδιά μου δημιουργούν μια ανάλαφρη διάθεση του τύπου "και τι έγινε που είχες αποβολή;". Η απώλεια είναι δεδομένη και προκαλεί αρνητικές σκέψεις, επίρριψη ευθυνών και πολλά "γιατί", σε συνδυασμό μάλιστα με την ηλικία που εννοείται ότι παίζει τεράστιο ρόλο, Και 10ο παιδί να χάνεις, έτσι νιώθεις, ακόμη κι αν το εκλογικεύεις αργά ή γρήγορα. Και ευλογημένη και τυχερή νιώθω και εύχομαι ,παρά τις δυσκολίες, οι γυναίκες που επιθυμούν να γίνονται μανούλες, να το κατορθώνουν με σωστή καθοδήγηση και σωστούς επιστήμονες δίπλα τους. Γιατί εάν πράγματι έχουν ανοιχτά μάτια και θελήσουν να καθοδηγηθούν, όλες θα το καταφέρουν. Επειδή, όμως, είναι δεδομένη η άποψη ότι όσες γυναίκες έχουν παιδάκι ή παιδάκια δεν δικαιούνται να μιλάνε και να εξωτερικεύουν όσα νιώθουν, καλό θα ήταν να αλλάξει αυτό. Δεν δημοσίευσα σε ένα θέμα τυχαίο ούτε θέλησα να προσβάλω. Εκφράζομαι σε μια κοπέλα με συγκλίνοντες προβληματισμούς.
 6. Καλησπέρα! @Αγγελικη Α βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος, έστω κατά μέρος... Έχω κι εγώ δύο παιδάκια, 10 και σχεδόν 7 ετών. Τρίτο παιδάκι θέλαμε, όταν ήμουν κι εγώ κάπου στα 38 και θα μπορούσα πιο εύκολα ίσως. Όμως, αρρώστησαν οι γονείς μου, πρώτα η μητέρα και μετά από έναν χρόνο ο μπαμπάς μου. Μέχρι να σωθεί και να ορθοποδήσει ο ένας, έπεσε ο άλλος... Καταστάσεις για γερή κράση.. Οπότε αφήσαμε το θέμα παιδί εντελώς. Φέτος τα Χριστούγεννα είχα ένα αναπάντεχο θετικό τεστ και χαρήκαμε. Ξαφνικό γιατί είχαμε επαφή λίγο πριν από την περίοδο και γιατί η "στάση" της επαφής δεν ήταν ευνοϊκή, καθώς έχουμε πια καταλήξει ότι μόνο με έναν τρόπο έρχεται η σύλληψη... Αφού προσπαθούσαμε σχεδόν δύο χρόνια για το δεύτερο παιδί, καταλάβαμε τι γίνεται, προσπαθήσαμε έτσι και τσουπ! ήρθε μάνι μάνι... Η τωρινή χαρά δεν κράτησε γιατί η κύηση δεν προχώρησε και οδήγησε σε αποβολή. Η στενοχώρια ηταν μεγάλη. Ναι, έχουμε δύο παιδάκια, αλλά όπως και να'χει, το κενό και η απώλεια είναι υπαρκτά. Από τη μία, λέω ότι έχω δύο πανέμορφα πλάσματα και πρέπει να "κάτσω στ'αυγά μου". Από την άλλη, νιώθω άχρηστη και διερωτώμαι γιατί να μην ελπίζω παρά τα 43 μου χρόνια. Κυνηγάω το ανέφικτο, άραγε; Δικαιούμαι να προσπαθήσω; Εάν επρόκειτο για το πρώτο παιδί, θα πάλευα μέχρι τα 50 που λέει ο λόγος, αλλά τώρα; Θα μπορέσω άραγε να κάνω ένα υγιές παιδάκι; Μου έχει κολλήσει το μυαλό σε κακής ποιότητας ωάριό μου και ρίχνω το φταίξιμο σε εμένα γι'αυτή την αποβολή...
 7. @Liiida Κορίτσι μου, είναι το πιο όμορφο, συγκινητικό και υποστηρικτικό μήνυμα που θα μπορούσα να έχω και ευχαριστώ θερμά γι' αυτό. Μου έδωσες δύναμη περισσότερη και λογική ευρύτερη. Ήρθε πολύ απρόσμενα το θετικό μου τεστ και ένιωσα ένα "γιατί", όταν διαπιστώσαμε σύντομα ότι δεν... Ωστόσο, η κουβέντα σου είναι σοφή: η φύση ξέρει. Και ο Θεούλης ξέρει, οπότε πάμε παρακάτω, με αγκαλίτσες των δύο πολύτιμων θησαυρών μου. Καλή χρονιά και σε εσένα, όλα να έρχονται όμορφα, ευνοϊκά και να υπάρχει υγεία κι ευτυχία! Χαρούμενο 2021, κορίτσια, με πανέμορφα συναισθήματα ❤️
 8. Ευτυχώς όλα καλά! Εμένα @AlKate δεν προχώρησε καν και δεν υπήρξαν ούτε λεκιθικός, ούτε εμβρυικά στοιχεία. Μόνο ένας κενός σάκος λίγων χιλιοστών, που κι αυτός δεν μεγάλωνε.. Αλλά, όπως και να' χει, δεν άφησε ο οργανισμός να προχωρήσει, το έδιωξε μόνος του (χθες) και έτσι δεν έχω και την αμφιβολία. Φυσικά λυπάμαι, αλλά με δύο παιδάκια ήδη, κάνω τον σταυρό μου και προχωράω.. Να πω την αλήθεια, δεν επιδιώκουμε τρίτο και εάν δεν έκανα το τεστ, νομίζω ότι θα πίστευα ότι είναι μια τυχαία αναστάτωση κύκλου λόγω ηλικίας (42). Προχωράμε και βλέπουμε...
 9. Καλησπέρα σας κορίτσια μου! Τελικά, το 2020 μάλλον δεν ήταν τόσο πολύ τυχερό για εμάς, ελπίζω όμως να είναι για όλα τα υπόλοιπα κοριτσάκια εδώ ❤️ Ήδη από τις 24/12 είδαμε ότι υπερηχογραφικά ήμουν 5+3 και ημερολογιακά 7+0. Υπήρχε μεγάλη απόκλιση, όσο καθυστερημένη και να ήταν η ωορρηξία. Ο οργανισμός λειτούργησε από μόνος του και ελπίζω όλα καλά! Σίγουρα ξέρω να πω, ότι εάν είναι για να γίνει, θα γίνει και θα μείνει!! Ο Θεούλης ξέρει καλύτερα από εμάς, για εμάς. Εύχομαι μια υπέροχη χρονιά, με αγκαλίτσες γεμάτες μωράκια, και υγεία !!
 10. @Elina1 καλησπέρα και χρόνια πολλά! Θα σου πω τη δική μου εμπειρία, φρέσκια κιόλας. Περίμενα περίοδο αρχές του μήνα και από τα πονάκια και τα καφέ, νόμιζα ότι έρχεται. Τόσο σίγουρη, που άνοιξα το πακέτο τις σερβιέτες μου. Τα πονάκια υποχώρησαν μετά από κάτι μέρες, τα πολλά καφέ έφυγαν και στην 19η μέρα καθυστέρησης, είπα να κάνω ένα τεστ. Το τεστ ήταν θετικό. Θα μου πεις γιατί δεν έκανα πιο πριν; Γιατί έχω ήδη δύο παιδιά, γιατί δεν είχα επαφή στις γόνιμες και γιατί είμαι 42 και έχω μετά τα 40 αρχίσει να κάνω ενίοτε μεγάλες καθυστερήσεις.. Οπότε νόμιζα εύλογα ότι είναι μία τέτοια.. Να κάνεις ένα τεστάκι self clear, τα οποία εμπιστεύομαι ή να κάνεις μια χοριακή για απόλυτη σιγουριά. Σου εύχομαι το καλύτερο!
 11. Ευχαριστώ @Mariasmommy, μακάρι να εξελιχθεί! Το πρώτο μου παιδί το γέννησα στο Ιασώ, αλλά οκ, δεν ξετρελάθηκα.. Στο δεύτερο επρόκειτο να γεννήσω στο Λητώ, αλλά λόγω πολλών ιδιαιτεροτήτων στο τέλος της εγκυμοσύνης, κατέληξα στο Αττικόν, γιατί η περίπτωσή μου έχρηζε ιδιαίτερης και λεπτής διαχείρισης. Όλα πήγαν καλά και έμεινα κατευχαριστημένη. Και σε σχέση με τη δική μου υγεία, αλλά και για το προωράκι μου, την κόρη μου. Οι άνθρωποι είναι Επαγγελματίες με Ε κεφαλαίο. Χρωστάω πολλά σε ένα σπουδαίο team ανθρώπων, που είδα μόλις γεννούσα... Ο λόγος που δεν ξεκίνησα τώρα με τον γιατρό του Αττικόν, ευνόητος.. Δεν θα μπορούσα να πάω σε ένα νοσοκομείο αναφοράς covid αυτή τη στιγμή. Μπορεί να είναι κάκιστη η σκέψη μου, αλλά αυτό νιώθω..
 12. Καλησπέρα κορίτσια μου και χρόνια πολλά ! Εύχομαι να περάσατε όμορφα με τις οικογένειές σας τη σημερινή ημέρα των Χριστουγέννων. Δεν πρόλαβα να σας πω τα νεότερά μου.. Λοιπόν, επειδή γιατρό σταθερό δεν κατάφερα να αποκτήσω μετά από δύο γέννες που έχω κάνει, δεν είχα άμεσα πού να απευθυνθώ.. Κι έτσι, πήγα στο Μητέρα για έναν απλό υπέρηχο, να δω μην τυχόν και είναι κανένα εξωμήτριο ή τελοσπάντων να δω τι συμβαίνει.. Επαφή είχαμε μόνο 9η-10η μέρα και 19η-20η, αυτές. Τελικά, είδαμε μόνο σάκο, που όμως δεν αντιστοιχεί στην ημερολογιακή εβδομάδα (7w+0), αλλά σε 5w+3d. Η γιατρός που μου έκανε τον υπέρηχο ήταν μια αγενέστατη, άξεστη και αχαρακτήριστη για πολλούς λόγους, χωρίς κανένα σεβασμό απέναντί μου.. Η χειρότερη εμπειρία της ζωής μου αναφορικά με αυτό το κομμάτι.. Εν πάση περιπτώσει, έκανα και μια χοριακή, η οποία ήταν 3.197 μονάδες. Δύο τινά συμβαίνουν: είτε είχα σύλληψη νωρίς και φθίνει, είτε είχα αργά και πάει καλά, κάτι που σύντομα θα διαπιστώσουμε. Στα δύο μου παιδάκια είχα σύλληψη σε γόνιμες μέρες, πάντα σταθερό κύκλο, οπότε η ημερολογιακή δεν είχε απόκλιση από την υπερηχογραφική ηλικία κύησης. Εδώ αλλάζει το πράγμα... Κοντή γιορτή. Εύχομαι να πηγαίνουν όλα καλά για όλα τα κορίτσια!
 13. Φαίνεται ότι προκύπτει τελικά, από εκεί που δεν το περιμένεις.. Σ' ευχαριστώ, κορίτσι μου, για τα καλά σου λόγια! Και σ' εσένα κάθε καλό!
 14. Γέννησα στην 35+1 και ο μπέμπης ήταν 2900. Όλα κύλησαν μια χαρά! Με το καλό και σ'εσένα!
 15. Αυτή τη φορά, με τη διπλή μου ιδιότητα μανούλας +φιλολόγου, δεν έχω λόγια για τις εικόνες που έπλασες και τους συνδυασμούς που αποτυπώνουν τα συναισθήματά σου. Αυτή τη στιγμή. Γιατί σίγουρα θα έρθει και η άλλη, η ολότελα διαφορετική, χρωματιστή και ελπιδοφόρα, που θα γεμίσει τη συλλογή ποιημάτων που θα γράψετε όλοι μαζί, μια όμορφη οικογένεια. Μια ακόμη πιο όμορφη, καθώς η ομορφιά ήδη υπάρχει στις ψυχές σας.
×
×
 • Προσθήκη...