Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ


Recommended Posts

κοριτσακι μου ημουν και δυστυχως ειμαι ακομα καπνιστρια..μολις καταλαβα οτι ειμαι εγκυος και πριν ακομα κανω το τεστ για να επιβεβαιωθω το εκοψα το ρημαδι..σε ολη την διαρκεια της εγκυμοσυνης και μεχρι να τελειωσει ο θηλασμος,δηλαδη για 15 μηνες δε το εβαλα στο στομα μου,ουτε καν το κραταγα σβηστο ετσι για ψυχολογικους λογους..δεν μου πηγαινε η καρδια...βεβαια ηταν και φιλες μου που την ιδια περιοδο ημασταν εγκυες και ο γιατρος τους τους επετρεπε μεχρι 4 τσιγαρα την ημερα..τι να σου πω!! καλο θα ηταν να μη καπνιζες για το μωρακι σου,αλλα εγκειται μονο σε σενα η αποφαση και σε κανεναν αλλον!!

καλη τυχη, γιατι το ξερω οτι ειναι πολυ δυσκολο κομματι στην εγκυμοσυνη..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω εκανα μισο τσιγαρο οταν εμαθα πως ημουν εγκυος περσι 20 ιουλιου και τελος.τωρα επειδη θηλαζω ακομα δεν εχω το αναψει καν.η αληθεια ειναι πως το ζηταω τρελα και οσο ημουν εγκυος κ τωρα ακομα περισσοτερο.αλλα δεν το συζηταω καν.η επιθυμια μου να ειναι καλα το μωρακι μου ειναι μεγαλυτερη απο την επιθυμια μου για τσιγαρο.εννοειται βεβαια πως μολις σταματησω το θηλασμο θα παρω 3 πακετα κ θα χωσω μεχρι κ στα αυτια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Aν και..."φανατικη" καπνιστρια.. δεν αναψα ουτε ενα τσιγαρο για πλακα οσο ημουν εγκυος..

Ολους τους μηνες της εγκυμοσυνης το ειχα ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο μυαλο μου, αλλα δεν καπνισα.

Γεννησα, θηλασα μονο 40 μερες... αλλα τσιγαρο εκανα οταν η μικρη εκλεισε τους 9 μηνες... :?

Απο τοτε που το ξαναβαλα στο στομα.... καπνιζω σαν φουγαρο... :?:?:?:?:?:?:?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

το τελευταιο μου τσιγαρο το εκανα 13/7/10 την ωρα που περιμενα την απαντηση απο το μικροβιολογικο για την χοριακη.... απο κει και περα δεν ηθελα ουτε να το μυριζω... δεν δυσκολευτικα καθολου.... τωρα μετα απο 3 μηνες που εχω γεννησει το ζηταω σαν τρελη... καθε μερα το σκεφτομαι αλλα θηλαζω... και οσο θηλαζω θα ειναι μονο στη σκεψη μου αλλα μετα... :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΕΓΆΛΟ το ερώτημα που θετεις και δύσκολη απάντηση!!!ξέρω γιατρούς που λένε ότι μέχρι 5 τσιγάρα το πολυ την ημέρα σου τα επιτρέπουν,άλλοι πάλι σου λένε κατηγορηματικά ΟΧΙ!!!είμαι στον μηνα μου τωρα,κι εγω καπνιστρια και προσπάθησα να το αποφύγω όσο μπορούσα αλλα λόγω συγκυριών δε τα κατάφερα,βέβαια δεν καπνιζω συστηματικά δηλ. υπήρξαν και μήνες που δεν καπνισα καθόλου η μπορεί να έκανα 1 με 2 την εβδομάδα,γενικά δεν το είχα σύστημα αλλα ούτε και το εκοψα μαχαίρι,το μωρακι μου απο βάρος αναπτυσεται μια χαρά αλλα κάθε φορά που αναβω ένα τσιγάρο με πιάνουν τύψεις γιατί θυμάμαι έναν γιατρό που μου είπε σκέψου ότι όταν καπνιζεις στην εγκυμοσύνη είναι σαν να έχεις το μωρό σου αγκαλια και το ταιζεις και καθώς κατευθυνεις τη μπουκιά στο στοματακι του του την αρπαζεις μακριά!!! Βέβαια ψηφίζω μανουλες με καλή ψυχολογία ακόμα κι αν αυτο δεν είναι 100% καλο για το μικρό σου αλλα πάντα με μετρο!!! Αυτο που θέλω να πω για να μη σε κουραζω άλλο με τη φλυαρία μου είναι αν ένα τσιγαρακι που και που σε κάνει να ξεσκας λίγο δεν είναι και τόσο τραγικό!!! Αλλα να θυμάσαι πάντα με μετρο!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσια αυτες που καπνιζουν στην εγκυμοσυνη ,λυπαμαι που θα το πω αποτομα, πρεπει να καταλαβουν οτι για την προσωπικη τους ευχαριστηση κανουν κακο στα μπεμπακια τους!!!Τι εχει μεγαλυτερη αξια???Το μωρο ή μια πενταλεπτη απολαυση????

Εκοψα το τσιγαρο την ωρα που ειδα το θετικο(αν ηξερα οτι υπηρχε πιθανοτητα θα το ειχα κοψει νωριτερα) και μεχρι τωρα δεν το εχω ξαναβαλει στο στομα μου...και να πω και κατι στραβωνω και με τον αντρουλη μου ,που συνεχιζει να καπνιζει, οταν επιστρεφει και μου μυριζει τρελα η αναπνοη του! :oops:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

egw kapnisa 4-5 tsigara mexri thn 5h eudomada pou phga ston giatro k to eida live giati den to xa sunhdeitopoieisein k toso...meta ekana alla 5 tsigara ana diasthmata ena ston 2o ena ston 3o ena ston 4o ena sto 5o k meta ntrepomai gia ola auta prin liges merres...den kserw alla apla den mporesa na antistathw..skopeuw na mhn to balw ksana sto stoma mou toulaxiston mexri na kopsw to thullasmo..pantws to agoraki mou to agapaw pio polu apo otidhpote k as parastrathsa ..isws kapote me sugxwrhsei giauto

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θελει υπομονη και προσπαθεια. Εγω ημουν τυχερη γιατι με το που εμεινα εγκυος μου "βρωμουσαν" τα πάντα και ειχα αηδια, οποτε το εκοψα ευκολα. Στον 5ο μηνα που εφυγαν ολα το ηθελα σαν τρελη και αναψα ενα τσιγαρακι. Η αηδια που μου ηρθε (επειδη ειχα καιρο να αναψω) ηταν αρκετη. Μετα αρχισαν οι καουρες στο καπακι και παλι το ξεγραψα.Οταν αρχισε να κλωτσαει πολυ δεν το σκεφτομουν καν. Με το που γεννησα ζητησα εναν καφε κ ενα τσιγαρο :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Στο θηλασμο εκανα 1-2 την ημερα, μετα το θηλασμο και 3 ωρες τουλαχιστον πριν τον επομενο.

Τωρα φυσικα το ξαναρχισα κανονικα. Απλα επειδη ειμαι πολλες ωρες με τη μικρη οι δυο μας δεν θελω να καπνιζω και μετα να την παιρνω αγκαλια. Το βραδακι ομως τρια τρια τα κανω :lol::lol::lol:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ το τσιγάρο είναι μεγάλη ιστορία!

Κ εγώ ούσα τρελή καπνίστρια το έκοψα στην εγκυμοσύνη αναγκαστικά κ μετά το ξανάρχισα όταν σταμάτησα το θηλασμό!

Η παιδιάτρος πάντως τότε μου είχε πει ότι μέχρι κ 5 τσιγάρα μπορώ να κάνω κ δεν περνάνε στο μητρικό γάλα!

Τώρα καπνίζω αλλά κάθε φορά μετά από τσιγάρο πλένω δόντια είτε με οδοντόκρεμα ή με στοματικό διάλυμα!!!!!!!!!!!

Καλό κουράγιο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...