Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ..ΤΙ ΕΙΔΟΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ???


Recommended Posts

Καλησπερα μανουλες..στην καισαρικη(οσες κανατε)τι αναισθησια κανατε??η επισκληριδειος ειναι ασφαλης??ποναει??υπαρχει περιπτωση(το εχω ακουσει και αυτο) να μη σε πιασει :?:? και...δεν θελω να το σκεφτομαι!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα μπεμπουλα με το καλο να ερθει το μωρακι σου!!!!

γεννησα πριν δυο μηνες με καισαρικη κ ραχειαια αναισθησια,η διαφορα με την επισκληριδιο ειναι οτι η βελονα στην ραχειαια ειναι πολυ πιο λεπτη κ μετα την επεμβαση μενεις ξαπλωμενη για 10 ωρες χωρις να σηκωσεις το κεφαλι μπορεις μονο δεξια κ αριστερα να το γυρνας αυτο ειναι κ το μειον της,ψηφιζω επισκληριδιο λοιπον,οσο για αυτο που φοβασε αδικα ανυσηχεις αν ο γιατρος δεν βεβαιωθει οτι επιασε η αναισθησια δεν ξεκιναει σε δοκιμαζει πρωτα...μην φοβασε η ολη εμπειρια ειναι τελεια!!!θα δεις με το που πας στο μαιευτηριο δεν θα προλαβεις να φοβηθεις θα χαιρεσε που θα ερθει το μωρο σου κ θα ανυπομωνεις να το κρατησεις αγκαλια!!!!

στα λεει αυτα Η φοβητσιαρα μεχρι την μερα που γεννησα..ηταν η μοναδικη φορα που ημουν ξεβρακωτη πανω σε χειρουργικο κρεββατι καλωδιομενη με διαφορα εργαλεια γυρω μου χωρις να πανικοβληθω το αντιθετο χαμογελουσα!!!!!!

με το καλο λοιπον κ μην μασας!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κ δεν ποναει απλως νοιωθεις ενα τσιμπημα κ την βελονα αναμεσα στους σπονδυλους μετα ενα μουδιασμα τιποτα δεν ειναι μην ανυσηχεις!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και εγω με επισκληριδιο εκανα τα διδυμακια μου.

απλα προσπαθησε να μεινεις ακινητη την ωρα που σου την κανουν και μετα..... εχει πολυ γελιο η ολη αισθηση!

ενω βλεπεις τα ποδια σου, τα νιωθεις σαν να μην ειναι δικα σου!

την ωρα της επεμβασης νιωθεις απλα μια πιεση την ωρα της τομης.

επισης, εγω επιδη αηδιαζα μονο στην ιδεα του καθετηρα, ο γιατρος μου ειπε στην νοσηλευτρια του χειρουργειου, να μουν τον βαλει αφου πιασει η αναισθησια.

μακαρι να μην υπηρχε και το πανι μπροστα μου και να τα εβλεπα να βγαινουν....

περιπου 14 ωρες μετα, δεν ειχα χρειαστει καθολου παυσηπονα και εδωσε εντολη ο γιατρος μου και μου βγαλανε τα σωληνακια και τον καθετηρα και εφαγα. και πηγα μονη μου για τσισα.

και κατι τελευταιο. ο γιατρος μου με ειχε πει, οταν αρχιζω να αισθανομαι τα δαχτυλα των ποδιων μου, να αρχιζω να τα κουναω οσο μπορω για να φυγει καλα η αναισθησια, ή κατι τετοι τελος παντων... τα μυαλα μου ηταν αλλου... αλλα το εκανα και ισως και γι'αυτο δεν ειχα κανενα προβλημα. η τομη αρχισε να ποναει περιπου 7 ωρες μετα, αλλα σε ενταση λιγο παραπανω απο οταν μου ερχοταν περιοδος, γι'αυτο δε ζητησα παυσηπονο. νομιζα θα πονεσω πιο πολυ μετα για να παρω. αλλα μετα μου φερανε τα μωρα..... και γεια σου πονε!!!

με το καλο!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δεν διαβασα τι γραψανε τα κοριτσια

αλλα ειμαι κάθετη

εννοείτε:

ΕΠΙΣΚΗΡΙΔΙΟΣ!!!!

δεν γενναμε που δεν γενναμε φυσιολογικα

τουλοαχιστον θα δεις το μωρακι σου αμεσως

ειναι καταπληκτικη αισθηση

και φυσικα δεν ποναει καθαλουεγω δεν ενιωσα ουτε το τσιμπιμα - τι να σου πω οπως οταν σε τσιμπανε για να σου παρουν αιμα

τιποτα

να ψαξεις για καλο αναισθιολογο

συζητησε το με τον γιατρο σου

εγω παντως του ειχα απολυτη εμπιστοσυνη και φυσικα μου εβαλε την καλυτερη αναισθησιολογο του ιασω

ημουν αφανταστα ικανοποιημενη απο την συγκεκριμενη γιατρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλύτερα να μη σκέφτεσαι τέτοια...βέβαια όλες ε'ιχαμε μια φοβία πιστεύω αλλά δεν είναι τίποτα....

επισκληρίδιο έκανα και στο προτίνω, είχα πολύ καλή αναισθησιολόγο στο Ιασώ (μπορεί να είναι ίδια με της marker)

να είσαι ακίνητη κ γενικώς συνεργάσιμη και όλα θα πάνε καλά....

για τον πόνο δεν θα πω, η καθε μια είναι άλλη περίπτωση, όμως σκέψου ότι θα είναι για λίγες μέρες ο πόνος ενω θα έχεις πια στην αγκαλιά σου το νινί σου...Αξίζει!!!!

όμως γιατί ρωτάς για καισαρική, είναι σίγουρα? γιατί δεν πας φυσιολογικά?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κι εγω γεννησα με καισαρικη,η ολη φαση ειναι να μεινεις ακινητη..και να μη φοβασαι..οσο αυτο ειναι δυνατον!!

θυμαμαι την μαια μου να με κραταει απο τους ωμους και να σκυβω οσο γινοταν πιο χαμηλα..ουτε καν καταλαβα ποτε μπηκε η βελονα...το μονο που θυμαμαι ηταν το μουδιασμα στα ποδια...αλλο πραγμα!! η απολυτη παραλυση :lol::lol: να βλεπεις να σου κουνανε τα ποδια και να μη καταλαβαινεις οπως ειπε και η vagman αν ειναι δικα σου!!

μετα με ξαπλωσαν και ενιωσα μια πιεση στην κοιλια σαν να μου την παταγε ο γιατρος..και σε δευτερολεπτα ο πριγκηπας μου εκανε την πρωτη του εμφανιση κλαιγοντας...τι υπεροχο συναισθημα!!

ολα θα πανε καλα και να μη σκεφτεσαι απο τωρα τιποτα...

με το καλο το μωρακι σου!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Επισκληρίδιος οπωσδήποτε!

Γέννησα κι εγώ με καισαρική πριν ένα μήνα στο Ιασώ. Όλα τέλεια, η αναισθησιολόγος άψογη, στο τσίμπημα αντανακλαστικά πήγα να τιναχτώ λίγο και με κράτησε η μαία. Από εκεί και πέρα δεν ένιωσα τίποτα, ίσως λίγη πίεση την ώρα της τομής και μετά άκουσα το υπέροχο κλάμα του γιου μου, τον είδα, μου τον έβαλαν αγκαλιά στο στήθος, δεν υπάρχει πιο τέλεια στιγμή!

Συνήλθα κι εγώ πολύ γρήγορα. Έφαγα βέβαια λίγες παρενέργειες, έτρεμα για κανά δίωρο στην ανάνηψη και είχα φαγούρα σε όλο μου το σώμα αλλά μέχρι να πάω στο δωμάτιο είχαν περάσει όλα. Σηκώθηκα και περπάτησα την ίδια μέρα.

Με το καλό!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εχαριστω πολυ κοριτσια,δυστυχως ναι..η καισαρικη ειναι σιγουρη δεν υπαρχει αλλη επιλογη,τι να κανουμε??εμεις να μαστε καλα..μου δωσατε λιγο θαρρος,φοβαμαι βεβαια λιγο την ιδεα της επισκληριδειου αλλα απο την ολικη την προτιμω!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Επισκληριδιο δαγκωτο! ;)

Δεν καταλαβα απολυτος τιποτα γιατι πριν μου κανει ο αναισθησιολογος την επισκληριδιο,μου εκανε τοπικη αναισθησια στο σημειο που θα με τσιμπουσε και ουτε γατα ουτε ζημια ;);););)

.Απο παρενεργειες δεν ειχα τιποτα.

Δεν νομιζω να υπαρχει περιπτωση <να μην σε πιασει>....πριν ξεκινησει η διαδικασια της καισαρικης σε τεσταρουν για να δουν αν επιασε...εξαλλου σου τοποθετουν και ενα,πως να το πω,σαν καθετηρακι κ αν χρειαστει σου βαζουν κι αλλη δοση αναισθησιας.

Μην φοβασαι,ολα μια ιδεα ειναι!

Καλη λευτερια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

mpempoula με το καλό! Δεν χρειάζεται να τη φοβάσαι την επισκληρίδιο νομίζω.. Να φανταστείς εγώ την είχα αποκλείσει στον φυσιολογικό τοκετό που επρόκειτο να κάνω, ήθελα να γεννήσω κ να το βιώσω. τα πράγματα ήρθαν έτσι που την έκανα την καισαρική κ φυσικά με επισκληρίδιο. Είναι άκρως σημαντικό να συνεννοηθείς με τον γιατρό σου για πολύ καλό αναισθησιολόγο. εμένα μου έτυχε στο ιασώ ένας βλάκας+άχρηστος μαζί, που με παίδεψε αρκετά. τεσπα... όπως κ να'χει, η αναισθησία θα πιάσει κ θα νιώθεις αυτή την πίεση που προανέφεραν τα κορίτσια. και μετά έρχεται ό,τι πολυτιμότερο: το μωράκι σου!!!!!!!!!!!!!!1

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καταρχας με το καλο να κρατησεις το μπεμπακι σου αγκαλια...γεννησα και εγω πριν 8μηνες με καισαρικη και φυσικα επισκληριδιο..και αυτο που εχω καταλαβει ειναι πως ειναι μαλλον θεμα οργανισμου..γιατι εγω σηκωθηκα σχεδον το ιδιο βραδυ και μια αλλη κοπελα που ειχε τον ιδιο γιατρο με μενα και τον ιδιο αναισθησιολογο δεν μπορουσε να κουνησει σχεδον τρεις μερες...μην τα ακους ομως αυτα..οπως σου ειπαν και τα αλλα κοριτσια το θεμα ειναι να εισαι ακινητη...εγω ειχα αγκαλια ενα μαξιλαρι και εσκυψα μπροστα και ουτε που καταλαβα κατι...και μετα ενα τελειο γαργαλιστικο μουδιασμα ..μεχρι να με πιασει εντελως ειχα λυθει στα γελια..και μετα το πανι μπροστα σου νοιωθεις μια μικρη πιεση και σε λιγα λεπτα εχεις μπροστα σου τον αγγελο σου και τοτε τα ξεχνας ολα και πονους και ζαλαδες και τα παντα...θες μονο να σηκωθεις αμεσως και να παρεις αγκαλια τον θυσαυρο σου...τι ομορφες στιγμες...μακαρι να τις ξαναζησω πολυ πολυ γρηγορα..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 1 month later...

Γεια σου κοριτσακι. Και εγω με καισαρικη και επισκληριδιο γεννησα. Ολα ηταν μια χαρα. Πηρα και το κοριτσακι μου αμεσος αγκαλια. Μονο το τσιμπημα της βελονας νοιωθεις. Τιποτα το φοβερο. Και μολις πας στο δωματιο θα σου φερουν και το μπεμπακι σου να το θυλασεις. Οσον αφορα το να μην σε πιασει το εχω ακουσει μονο στην περιπτωση του φυσιολογικου τοκετου και αυτο γιατι εγινε την τελευταια στιγμη και με μικρη ποσοτητα φαρμακου. Στην καισαρικη ολα αυτα ειναι υπολογισμενα με ακριβεια.

Με το καλο το μωρακι σου και μην ακους υπερβολες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 1 month later...

kai gw koritsia mia kai shmera pou lene kai fantaroi ΠΕΜΠΤΗ ΠΡΩΙ ΘΑ ΧΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΙΚΗ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΕΧΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΓΕΝΝΑΩ ΣΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΣΑ ΧΤΕΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΤΕΣΤ!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P:oops::lol::D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...