Μετάβαση σε περιεχόμενο

1η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΑ. ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ???


Recommended Posts

Καλημέρα σε ολες σας.

Θηλαζω τον μπεμπη απο την αρχη. Θηλασα αποκλειστικα ως τον 7ο μηνα και απο τοτε ως σημερα θηλαζω παραλληλα με τις στερεες τροφες οποτε θελησει. Τον τελευταιο καιρο ο μικρος εκοψε τα νυχτερινα γευματα και κανει τη μερα περιπου 5 γευματα με γαλα, πρωι, βραδυ και 3 ενδιαμεσα.

Σημερα μου ηρθε για 1η φορα περιοδος μετα τη γεννα.

Τι να περιμενω τωρα οσον αφορα την περιοδο? Θα εχει ιδια διαρκεια? Θα εχω πονους στην αρχη?

Πρεπει να παω στον γυναικολογο?

Επισης ειχα (ελπιζω να μεινει παρελθοντικος ο χρονος!!) πολυκυστικες ωοθηκες πριν μεινω εγκυος με κυκλο 37-42 ημερων χωρις να περνω χαπια. Να ελπιζω σε βελτιωση του κυκλου μετα τη γεννα ???

Φιλια σε ολες σας

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμένα η πρώτη περίοδος που μου ήρθε -στους 14 μήνες- ήταν πολύ λάιτ...

Κράτησε περίπου 5 μέρες αλλά είχα πολύ μικρή ροή. Και από πόνους ελάχιστους...

Όλα αυτά "παίζουν" βέβαια από γυναίκα σε γυναίκα οπότε σε μπορείς να ξέρεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα

μετα απο την πρωτη μου γεννα οταν μου ηρθε πρωτη φορα ειχα πολυ μεγαλη ροη,τιποτα αλλο ουτε πονους ουτε τιποτα,ενω πριν καθε φορα ειχα φριχτους πονους και επερνα παυσιπονα τωρα πια μετα και απο την τριτη γεννα δεν εχω καθολου πονους μονο αρκετη ροη στις πρωτες μερες και η διαρκεια ειναι οπως πριν 5 μερες,στον γυναικολογο δεν νομιζω οτι χρειαζεται να πας,εφοσον ειχες παει για ελεγχο μετα τη γεννα,οσο για τον κυκλο σου δεν ξερω αν θα αλλαξει κατι,δεν νομιζω και εφοσον θηλαζεις ακομα δεν μπορεις να ξερεις τι θα γινει τον επομενο μηνα μπορει να σου ερθει ακανονιστα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμένα μου ηρθε μετα απο εξι μηνες χαρη στον θηλασμο!! Πολύ αίμα και πονος στην τομή μου!! Τις συγκεκριμένες μερες μειωνοταν αρκετα το γάλα μου και γενικως ηταν πολυ ακανονιστη η περιοδος μου αυτους τους 3 μηνες!! Κάποιες φίλες και γνωστες μου εχουν πει πως αυτες περα του αίματος δεν ειχαν κανενα απολυτως προβλημα στην περιοδο τους!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου και πάλι, νομίζω οτι όλα είναι σχετικά, κάθε γυναίκα διαφορετική και σίγουρα θα υπάρχουν πολλές διαφορετικές περιπτώσεις απο τις συνήθεις.

Στη δικια μου περίπτωση ίσως επειδή μου ήρθε μόλις στους 3 μήνες και επειδή θηλάζαμε τότε αποκλειστικά η ροή ήταν μικρή διαρκούσε 3-4 μέρες αλλά τακτικότατη κάθε 28. Οταν η μικρή έκλεισε χρόνο, είχαμε μειώσει και τους θηλασμούς σε πρωί βράδυ (και νύχτα) παρατήρησα ότι η ροή ήταν πια όπως προ εγκυμοσύνης και κρατάει 4-5 μέρες. Τώρα που έκοψα τον θηλασμό δεν μπορώ να ξέρωπως υα είναι η επόμενη περίοδος. Υποθέτω λοιπόν οτι κάπως σχετίζονται όλα αυτά....

Πάντως πόνους δεν είχα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

η δικιά μου πριν τις εγκυμοσύνες διαρκούσε μόνο 3 μέρες και πολύ λίγη ροή, μετά τον 1ο τοκετό αυξήθηκαν οι μέρες και η ροή ..... μετά τον 2ο τοκετό, όμως, διαρκεί περίπου 7 μέρες!!!! :o και η ροή είναι πάρα πολύ!!!! δλδ μέσα σε μία ώρα πρέπει να αλλάξω σερβιέτα γιατί αλλιώς θα έχω διαρροές και επίσης δεν μπορώ να φορέσω ταμπόν γιατί χάνω και κομμάτια αίματος!!!! :shock::shock: ,

αλλά ξέρω ότι είναι και λίγο κληρονομικό π.χ η μαμά μου ήταν έτσι και η αδελφή μου έχει το ίδιο πρόβλημα, εκείνη έχει ακόμη μεγαλύτερο στο τέταρτο πρέπει να πάει τουαλέτα οπωσδήποτε!!!!

σε κάθε γυναίκα είναι και διαφορετικά!!!!.....την ροή αλλά και τον πόνο μπορείς να τα ρυθμίσεις με αντισσυληπτικά, .....εγώ τα απορρίπτω γιατί διάβασα πολλές έρυενες που λένε ότι τα αντισ. προκαλούν καρκίνο στα γεν. όργανα και εγώ λόγω ιστορικου........απλά περιμένω την εμμηνόπαυση!!! :?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...