Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΑΓΧΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ ΑΓΚΑΛΙΑ


VAIA

Recommended Posts

Γειά σας. Είμαι νέο μέλος,αλλά όχι και νέα μαμά. Έχω μία κόρη 5 ετών.

Πέρυσι είχα μία αποβολή στην 8η εβδομάδα και τώρα είμαι πάλι έγγυος στην 26η εβδομάδα και πολύ χαρούμενη μέχρι πρότεινος. Πρίν τρεις εβδομάδες και κατά τη διάρκεια του υπέρηχου β΄επιπέδου και ενώ όλες οι μετρήσεις βγήκαν πολύ καλές, ο εμβρυολόγος μου πρόσεξε ότι η μικρή μου έχει τη χολή της μετατοπισμένη προς τα αριστερά. Αυτό είναι πολύ σπάνιο εύρημα, μου είπε και μου πάγωσε το αίμα. Μου είπε βέβαια να μην ανυσηχώ, ότι το μωρό μου είναι γερό και ότι θα έπρεπε να κάνω ένα υπερηχοκαρδιογράφημμα στο έμβρυο και αν είχαμε και εκεί ευρήματα θα προχωρούσαμε σε αμνιοπαρακέντηση. Εγώ είχα αποφασίσει να κάνω την αμνιοκέντηση ούτως ή άλλως, γιατί είχα τρελλαθεί από την αγωνία μου.

Το υπερηχοκαρδιογράφημα, σύμφωνα με την παιδοκαρδιολόγο, ήταν άψογο και η ίδια δεν έβλεπε τον λόγο να ρισκάρουμε με μία αμνιοκέντηση και μάλιστα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Ανωμαλίες ανατομικές παρατηρούνται σε πολλούς ανθρώπους, μου είπε,οι οποίες δεν επηρρεάζουν τη μετέπειτα ζωή τους. Ο γυναικολόγος μου ήταν κι αυτός αρνητικός στο να κάνω αμνιοκέντηση γιατί δεν υπήρχαν ενδείξεις για κάτι τέτοιο. Ο εμβρυολόγος, μου είπε ότι οποιοδήποτε εύρημα μπορεί να συνδεθεί με χρωμοσωματικές ανωμαλίες, γι΄αυτό και κάναμε την εξέταση στην καρδιά του μωρού. Αφού βγήκε καλό το υπερηχοκαρδιογράφημμα, επιστρέφαμε στα αποτελέσματα της αυχενικής που ήταν πολύ καλά. Όσο για την αμνιοκέντηση, μου είπε ότι η απόφαση είναι δική μου και μου τόνισε ότι η εξέταση αυτή έχει κινδύνους αποβολής. Σε επικοινωνία που είχε με τον γυναικολόγο μου, ήταν και οι δύο αρνητικοί στο να κάνω αμνιοκέντηση, λέγοντάς μου βέβαια ότι τον τελευταίο λόγο τον έχω εγώ και ότι ο μόνος λόγος για να κάνω την εξέταση ήταν η ψυχική μου ηρεμία. Έτσι δεν την έκανα. Ηρέμησα κατά πολύ. Έχω σταματήσει τα κλάματα ολημερίς και ολονυχτίς (ούτε μπροστά στην κόρη μου δεν μπορούσα να κρατηθώ, βρίσκοντας ηλίθιες δικαιολογίες για τα ξεσπάσματά μου),αλλά μέσα μου δεν θα ησυχάσω μέχρι να την δω.

Συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα, αλλά δεν θέλω να στενοχωρώ άλλο τους δικούς μου και κάπου πρέπει να τα πω. Νομίζω άλλωστε ότι μπορείτε να καταλάβετε καλύτερα τα άγχη μου και τις ανησυχίες μου.

Ευχαριστώ. Εύχομαι τα καλύτερα σε όλες σας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 1 month later...

Αφου ο γιατρος σου ειναι καθησυχαστικος απ' οτι καταλαβα πρεπει να το αντιμετωπισεις οσο πιο χαλαρα γινεται

Δεν γνωριζω τιποτα για την περιπτωση σου δυστυχως..

Ουτε εγω θα εκανα αμνιοκεντηση στη θεση σου εφοσον η αυχενικη και η β επιπεδου ειναι καλες.

Προσπαθησε καλη μου να εισαι ηρεμη και να σκεφτεσαι θετικα και ολα πιστευω θα σου πανε καλα!

Σου ευχομαι μεσα απ' την καρδια μου το μωρακι σου να ειναι υγιες και να το κρατησεις οταν θα ερθει η ωρα στην αγκαλια σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

πιστευω οτι πηρες την πιο σωστη αποφαση και δεν την εκανες

δεν ειχα παρομοια εμπειρια για να ξερω κατι παραπανω αλλα ξερω οτι οπως σου ειπε και ο γυναικολογος σου εχει καποιους κινδυνους

προσπαθησε να σκεφτεσαι μονο θετικα για να μην επιρεαζει το μπεμπακι σου και ολα θα πανε καλα με το να κλαις απο την μια ξεσπας αλλα δεν βγαινει και κατι

ολα καλα θα πανε να σκεφτεσαι το μωρακι σου και οτι καθε βδομαδα που περναει σε φαιρνει ολο και πιο κοντα στο να το αντικρισεις και να το παρεις αγκαλιτσαααααααααααααααααααααα

:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοπέλα μου, καταλαβαίνω απόλυτα πως νιώθεις! Θα σου πω όμως τη δική μου ιστορία για να καταλάβεις ότι όλα όσα μας λένε οι γιατροί στην περίοδο είναι "πιθανότητες", "ίσως". Εμένα με συμβούλευσαν ότι επείδή η αυχενική δεν είχε βγει καλή να ΚΑΝΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ αμνιοπαρακέντηση για το σύνδρομο DOWN. Εγώ όμως φοβόμουν τις ελάχιστες πιθανότητες αποβολής που υπήρχαν και δεν το έκανα(!!!). Μέχρι να γεννήσω και να πάρω αγκαλιά την κόρη μου και να δω ότι ήταν καλά, καταλαβαίνεις τι πέρασα!

..Εσένα οι γιατροί είναι καθησυχαστικοί όμως! Έχεις έναν σοβαρό λόγο να μην ανυσηχείς! Όλες μας όμως ανησυχούμε! Και αυτές που κάνουν αμνιοπαρακέντηση, και αυτές ανυσηχούν μέχρι να γεννηθεί το μωρό τους. Και η αμνιοπαρακέντηση έχει πιθανότητα 2% να κάνει λάθος!!!!!!

Σου εύχομαι το μωρό σου να είναι υγιέστατο και μετά από μερικούς μήνες (που θα έχεις γεννήσει) να σκέφτεσαι αυτούς τους φόβους σου και να χαμογελάς!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Vaia, οταν και οι δυο γνωμες των γιατρων σου συμφωνουνε στο να μην κανεις παρακεντηση γιατι δεν υπαρχει λογος... μην ανησυχεις καθολου!!!

Το μωρακι σου θα βγει υγιεστατο και θα χαρεις πολλεεεεεεεες αγκαλιτσες!!!:)

Καταλαβαινω ομως την αγωνια σου...

και εγω εχω να κανω ληψη τροφοβλαστης την Τεταρτη λογω αυξημενης αυχενικης διαφανειας και τρεμω...

το κλαμα και τα νευρα πανε συννεφο!!! :(

Με το καλο σου ευχομαι και θα δεις που ολα θα ειναι τελεια!!!;):kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Vaia

δεν εχω παρομοια εμπειρια για να σε βοηθησω.

Απλα ηθελα να σου πω οτι καταλαβαινω απολυτως την ανυσηχια σου!

Σου στελνω τις θετικες μου σκεψεις και τις πιο ζεστες ευχες μου να σου πανε ολα καλα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τελικα το αγχος μιας μανας για το παιδι της ξεκινα απο τοτε που το εχει στην κοιλια της και δε σταματαει ποτε!

Αφου οι γιατροι σε καθησυχαζουν ειμαι σιγουρη πως ολα θα πανε μια χαρα και θα γεννησεις ενα υγιεστατο μωρακι!

Κι οταν θα το δεις οοολα αυτα που περνας τωρα θα τα ξεχασεις.

Ευχομαι να περασει γρηγορα ο καιρος και να γενησεις το νινι σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...