Μετάβαση σε περιεχόμενο

Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Μοσχευμάτων-πληροφοριες??


Koukida

Recommended Posts

Καλησπέρα κοριτσια

Με ενδιαφερει να προσφερω τα βλαστοκυτταρα στην Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Μοσχευμάτων στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.

(Θα ρωτησω κ τον γιατρο μου βεβαια)- αλλα θελω κ την εμπειρία σας.

αυτο που ενδιαφερει ειναι η διαδικασία απο μέρους μου- καθως δεν μενω στη Θεσσνικη που θα εκανε τα πραγματα πολυ πιο ευκολα.

εχω ακουσει οτι κάποιος συγγενης ή τελοςπαντων προσωπο που θα εχεις συννενοηθει μαζι του (αν ειναι δυνατον..) μεταφερει τα βλαστοκυτταρα σε ειδική συσκευασία στο Νοσοκομειο όπου ειναι το κεντρο. Το θεμα ειναι οτι αν ισχυει κάτι τετοιο θα πρεπει απο την επαρχιακη πολη οπου ζω να ταξιδεψει άμεσα κάποιος στη Θεσσνικη για να τα παραδωσει εγκαίρως???

Κάποια μανουλα που εχει περασει την διαδικασια κ ζει εκτός Θεσσαλονικης θα μπορουσε να μου πει πως μεταφερθηκαν.

Οχι τπτ αλλο...μην γινει καμια στραβη κ δεν τα δωρισουμε...

στρουμφοευχαριστώ εκ των προταίρων :YMHUG:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

την πρωτη φορα τα εδωσ σε ιδιωτικη τωρα σκεφτομαι να τα δωσω σε δημοσια δεν ξερω λεπτομερειες αλλα λιγο που διαβασα σε συνεννοσηση με το νοσοκομειο τα στελενεις με κουριερ και τα δινουν στο νοσοκομειο αλλα θα ηθελΑ Και εγω να μαθω λεπτομερειες

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οταν ειχα γεννησει τον γιο μου λειτουργουσ εμονο η τραπεζα στην ακαδημια Αθηνων..

τα ειχαμε στειλει με κουριερ το οποιο ηρθε και παρελαβε σχεδων αμσεως μετα τη συλλογη με ειδικο τσαντακι μεταφορας και το παρεδωσε την επομενη μερα στην ακαδημια..

θα μαθεις ποια κουριερ στην περιοχη πουθα γεννησεις παρεχει ατην την ηπηρεσια και θα το στειλεις μαζι με τα χαρτια σημπληρωμενα.

Πρωτα θα επικοινωνησει ςμε τον νοσοκομειο να δηλωσεις την δωρεα και αυτοι θα σου στειλουν το κιτ συλλογης μαζι με οσα χαρτια χρειαζετε να σημληρωσεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μου επιτρεπετε να κανω μια κουτούλα ερωτηση ε?

το σκεφτηκα αυτο με το courier αλλα αν γεννησω ξημερωματα ή νυχτα- τι γινεται-

τα καταψυχουν κ με το καλο την επόμενη μερα τα αποστέλεις μεσω κουριερ ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οχι δεν το καταψυχουν - δενκανει να καταψυχθει, το κρατανε σε ψυγειο..αντεχει καποιες ωρες και εκτος ψυγειου αλλα στις κλινικες το γνωριζουν, επισης η κουριερ θα το μεταφερει σε τσαντα τυπου ψυγειακη σαν αυτα που μεταφερουν τα μοσχευματα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αρα εφοσον διατηρουνται σε ψυγείο κ με παγοκυστες κατα τη μεταφορα- κ νυχτα να γεννησω θα προλαβουμε....κριμα ειναι να παει χαμενο το μοσχευμα..

παντως αυτη η διαδικασια πιστευω- που την βρίσκω πολυ άρπα -κόλα -ευθυνεται κατα πολυ που πολυς κόσμος δεν τα δωρίζει...αυτο ομως ειναι άλλο θέμα...

ευχαριστώ πολυ κορίτσια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Egw ta dwrisa sto Papanikolaou ton Noemvrio pou gennhsa..

Egw piga kai sthn enimerosh pou kanei to nosokomio kathe Tetarth sths 12:00 (para polu kalh enimeroshto sinistw se oles pou theloun na dwrisoun ta vlastokitara tou paidiou tous.

Ekei promitheftika kai to koutaki pou xriazete me ola mesa..Otan gennhseis o giatros sou tha kanei thn lipsh kai meta prepei na paradothei sto nosokomio mesa se ena 24 wro, dexonte mosxevmata kathe mera kai argies akomi. Den xriazetena mpoune se psigio an h thermokrasia den kseperna tous 22 vathmous..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κουκιδα με το καλό να γεννήσεις!Και εμείς τα δωσαμε στην δημόσια τράπεζα ομφαλιοπλακουντιακου αίματος καθώς ο άντρας μου ούτε να ακούσει δεν ήθελε για ιδιωτική! Δεν ξέρω σε ποια πόλη έισαι αλλά εγώ που είμαι Κοζάνη συνεργάζονται με το Παπανικολάου οι εθελοντές αιμοδότες και μέσω αυτών πήραμε το κιτ και ενημερωθήκαμε. Αν δεν έχετε στην πόλη σας μπορείς να πάρεις απ´ευθειας το νοσοκομείο και να ζητήσεις να σε στείλουν κιτ. Όσο για ποτέ πρέπει να το στείλετε αφού γεννήσεις επειδή και εγώ είχα αυτό το ανχος το κιτ πλέον δεν χρειάζεται καν να μπει στην ψύξη ούτε παγοκυστες. Και εμένα μου έκανε εντύπωση γιατί γεννησα κατακαλόκαιρο αλλά το γράφει και πάνω στα σακουλακια που θα σε στείλουν ότι δεν χρειάζεται ψυγείο. Όταν με το καλό γεννήσεις λοιπόν θα κάνει λήψη ο γιατρός σου και θα το στείλετε με κούριερ. Αν έχεις κάποιον Θεσσαλονίκη μπορείς να το στείλεις μα το ΚΤΕΛ και να το παραλάβει από τα ΚΤΕΛ να το παει στο νοσοκομείο. Εμείς έτσι κάναμε γιατί γεννησα Σάββατο και δεν κάνουν αποστολές σάββατο τα κούριερ. Ελπίζω να βοηθησα και ότι αλλά θες ρωτά με. Και αν έχεις αμφιβολίες δες αυτό! http://exandas.ert.gr/el/geografika/eyr ... mo-kyttaro

Εμένα με επεισε πάντως!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

θα συμφωνήσω με δύο μανούλες άνωθεν!Κ εγώ τα δώρισα στο Παπανικολάου αφού πρώτα φυσικά έψαξα πολύ καλά το θέμα των βλαστοκυττάρων κ διαπίστωσα τι εμπόριο γίνεται κ σ΄αυτό το θέμα!Η φύλαξη στη δημόσια τράπεζα είναι ότι καλύτερο!

Κ εμείς πήραμε λίγο πριν γεννήσουμε το κουτί αποθήκευσης κ τα πήγε ο αντρας μου την επόμενη μέρα!ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Πολλά μαιευτήρια χρεώνουν τη λήψη των βλαστοκυττάρων ενώ αυτό είναι παρανομο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Μου το έχουν επιβεβαιώσει μαίες από το σύλλογο τους!Ειναι σίγουρο αυτό που σου λέω!

Πάρε ένα τηλ.στο Παπανικολάου να ενημέρωθεις για το πως θα το κάνεις από την επαρχία που ζεις!

θα τηλ.στο Αιματολογικό κ θα ρωτήσεις!Ο διευθυντής ονομάζεται Σωτηρόπουλος κ είναι ένας πολύ ωραίος γιατρός(επίστημονικά εννοώ)!Με το καλό σου εύχομαι κ εγώ!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ενα δεν καταλαβα, μας χρεωνουν για να το στειλουμε; Μενω Αθηνα. Και ποιος θα το συλλεξει εκεινη την στιγμη , εαν δεν θελει ο γιατρος; Δεν εχω συζητησει ακομη με τον γιατρο μου, αλλα δεν εχω καμια διαθεση να πληρωνω τον γιατρο γι'αυτο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οχι, απλα καποιες κλινικες χρεωναν εξτρα την συλλογη βλαστοκυτταρων..αυτο ειναι παρανομο και τα περισσοτερα κεντρα το εχουν πλεων δωρεαν.

Στην Αθηνα το στελνεις στην Ακαδημηια Αθηνων

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kai egw auto to ntokimanter ths net ida (exantas) kai arxisa na psaxnome..Anakalipsa pos einai sketh apath oi idiotikes trapezes kai otan piga sthn enimerosh tou Papanikolaou mou lithikan oles mou oi apories...

Ethiksan kai auto pou les Juliet, dld oti kapia maieftiria xreounoun ta zevgaria gia thn lipsh ton vlastokitaron. Mas eipe kai gia 2 megala sthn Athina pou exoun faei prostimo giafto.

An parola auta sas xreosoun sto maieftirio gia lipsh vlastokitaron (paranomos vevea) alla an to kanoun tote ton logariazmo ton analamvanei to Papanikolaou, otan tha pate ta vlastokitara tha zitisete na sas taktopihsoun kai auto to zitima...

O giatros einai o monos pou den einai ipoxreomenos na kanei thn lipsh xoris amivh, alla gia mena an to kanei tha einai palianthropos .....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σας, να σου απαντήσω κι εγώ με τη σειρά μου εφόσον έχω την εμπειρία.

Το ψάξαμε πάρα πολύ δεδομένου ότι έχουμε δίδυμα και το κόστος στις ιδιωτικές ήταν λίγο τσουχτερό. Δεν το συζητώ για την υγεία του παιδιού σου, αλλά όλα τα σκεφτόμαστε, ειδικά τη στιγμή κατά την οποία: το υλικό μπορεί να μην επαρκεί, να μην τοποθετηθεί σωστά στα σακουλάκια, άρα να είναι άχρηστο, να μην είναι συμβατό σε κάποια στιγμή αχρείαστη, που όλα είναι σε πειραματικό στάδιο.

Το κάναμε γιατί δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε άλλο παιδάκι και τώρα θα έπρεπε να ζυγίσουμε τα πράγματα και να αποφασίσουμε. Αποφασίσαμε λοιπόν να τα στείλουμε στην Ακαδημία Αθηνών, δωρίζοντας ένα μέρος και κρατωντας για ιδία χρήση ένα άλλο μέρος από το κάθε παιδί (δεδομένου οτι το κάθε μέλος έχει 25% συμβατότητα για τα άλλα μέλη της ίδιας οικογένειας) (δες το ντοκυμαντέρ είναι σχετικά κατατοπιστικό). Πληρώσαμε 1000 ευρώ για την κάθε συλλογή, την οποία ο γιατρός σου είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί και να κάνει ΧΩΡΙΣ ουδεμία περαιτέρω αμοιβή (για όνομα του Θεού). Απλώς να τον ενημερώσεις γιατί μπορεί να μην του αρέσει η ιδέα δεδομένου οτι παίρνουν καλά φραγκάκια από τις ιδιωτικές και μπορεί να του τη δίνει π.χ. το σακουλάκι της συλλογής. Εγώ είπα, είναι θέμα οικονομικό. Άρα έκλεισα στόματα. όχι οτι είχα και πρόβλημα με το γιατρό δηλαδή.

Τέλος, πράγμα που δεν γίνεται στις ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης, επικοινωνήσαμε για να δόυμε αν πήγε εντάξει το δείγμα και αν πήγε ασφαλές όσον αφορά την ποιότητά του. Μας είπαν ολα οκ. Στην ιδιωτική λοιπόν, μπορεί να στείλεις το δείγμα σου, να πληρώσεις τα ωραία 2.5 χιλιαρικα και όταν και άμα τα χρειαστείς, να σου πούνε οτι χύθηκαν κατά τη μεταφορά, οτι δεν έφτανε το γεννητικό υλικό και λοιπά.

Αν σου δημιούργησα νέες απορίες μη διστάσεις να με ρωτήσεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Albiz δε στελνουν ενημερωτικο;;;;

εμας απο την ακαδημια Αθηνων μας ηρθε ενα χαρτι μετα απο 2 μηνες περιπου οπου μας ειπαν οτι το δειγμα ηταν καταλληλο και εγινε δεκτο και οτι ειναι ελευθερο...

και για τα βλαστοκυταρα και για τα μεσεγειματικα κυτταρα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Apo to Papanikolaou pantos na mhn perimeneis kamia apantish. Tha laveis apla mia epistolh pou tha se euxaristoun gia thn dwrea sou , oute tha sou poun pote an to digma htan eparkes h katalilo...

O giatros pou mas milise mas eipe pos den xriazete emeis na kseroume an telika kati den pige kala kai na esthanomaste pos htan xamenos kopos an to digma einai akatalilo.(Kane to kalo kai rikstw sto gialo ) pou leei kai o aplos o kozmakis...Fantazeste mas eipe na sas poume pos ola pigan kala to digma xrisimopih8ike alla o asthenis apeviose :roll::roll::roll:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ Ευακη πεθανα στα γελια.... :lol::lol::lol::lol::lol:

Μαλλων εμας μας στειλανε επειδη ειχαμε κρατησει και για ιδια χριση τα μεσεγχειματικα κυτταρα..

Εγω παντως δεν θα το εβλεπα σαν χαμενο κοπο...

ειδα διαβασει παρα πολλα τοτε..υπηρχε φυσικα και η αντιπολιτευση απο μερικους φιλους που τα δωσανε ιδιωτικα και προσπαθουσαν να μεπεισουν...αλλα ημουν πολυ σιγουρη για τον εαυτο μου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Xrusa esu pali sthn akadimia Athinon tha ta stileis??

Egw pantos apo thn hmera pou piga sthn enimerosh esthanthika san na kanw kati spoudeo gia mia alh manoula pou kapou ston kozmo exei to paidaki ths arosto kai xriazete mosxevma..

Ase pou me episan gia to poso simantiko einai na eimaste dotes kai apofasisa otan me to kalo mporesw na paw na dosw aima sto ipokratio kai na mpw sto arxio os dotis mielou ton oston...

Pleon einai polu efkolh h lipsh vlastokitaron apo ton doti, an kapote xriastei na xarisw zwh se enan alon anthrwpo tha einai ipothesh ligon wron kai tha to kanw me megali mou xara..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

http://hcbb.bioacademy.gr/

τηλ. 210-6597697 κα Καλαντζή (εμείς μιλήσαμε με αυτή την κυρία)

Σεσίλια, τηλεφωνήσαμε πριν κάνουμε την κατάθεση των χρημάτων και μετά μας έστειλαν τη σύμβαση που υπογράψαμε.

Μας είχαν πει οτι μέσα σε τρεις μέρες από την παραλαβή τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουμε για να μας πουν οτι είναι εντάξει.

Επίσης χωρίς να σου χαλάσω το ποστ, να πω το εξής, μήπως κάποια γνωρίζει, σχετικά με μία διαφήμιση στην τηλεόραση που λέει, δώρισε ομφαλικό αίμα και μυελό των οστών. πως γίνεται η δωρεά του μυελού; μήπως γνωρίζετε; και μία φίλη μου είπε κάποια στιγμή για αιμοπετάλεια που τα νοσοκομεία έχουν έλλειψη. ούτε και γι' αυτό γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο δυστυχώς.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Dotis ginese apla me mia lipsh aimatos, se kataxoroun sta arxia tous (sthn pagkozmia trapeza) kai an kapote vretheis simvatos me kapion pou to exei anagkh se idopioun kai pigeneis sto nosokomio se vazoun se ena mixanima paromio me ths aimokatharshs, apo to ena xeri sou pernoun to aima kai apo to alo sto epistrefoun alla to mixanima exei kratisei auta pou xriazete kai to kormi sou mesa se liges wres tha exei anaplirosei auta pou sou piran aimopetalia h vlastokitara..Vlastokitara dimiourgounte sinexia ston mielo mas kai mexri kapia posotita einai asfales gia ton dwth.

H olh diadikasia krataei peripou 4 wres, gia ta aimopetalia nomizw thelei 3 wres.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οχι καλε..γιατι να τα στειλω στην ΑΘηνα...το παπανικολαου ειναι εδω..καποιος θα τα παει..ο αντρας μου ο αδελφος μου ο μπαμπας μου..καποιον θα βρουμε προχειρο

γεωργια αυτο ειναι το τηλεφωνο και το σαιτ που επικοινωνησα..δεν θημαμαι πιος ηταν - ενα ςκυριος πολυ ευγενικος και εξυπηρετικος

Για αιμοπεταλια κλπ δεν ξερω..εδω δεν μπορω να γινω αιμοδοτης εχω πολυ χαμηλο αιματοκριτη και φερριτινη

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα κι απο μένα κορίτσια μου! Καλά αποτελέσματα να έχεις κορίτσι μου. Η πείνα νομίζω θα φτάσει κόκκινο... Υπομονή... Έχεις παρεούλα τουλάχστον;
    • Σ ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου.Μολις πήγα για την εξέταση και τώρα αναμονή μέχρι το μεσημέρι ❤️
    • Καλημέρα κορίτσια! Ήρθα σήμερα για τις εξετάσεις και την καμπύλη..Δεν περνάει η ώρα με τίποτα..Ήπια τη γλυκόζη εύκολα σχετικά ,το περίμενα χειρότερο..Τώρα αναμονή κ μια κάποια πείνα 😋
    • Ωωωωωω!!!!! Εφτασε η μεγαλη μερα!!!! Μεγαλη μεχρι την επομενη πιο ΜΕΓΑΛΗ!!!! Ειμαι σιγουρη οτι ολα θ πανε τελεια Μαριλου μου!!!! Θα αγωνιω μαζι σου αυριο κ θ μπω ν δω τα νεα σου!!!❤️❤️❤️✨️
    • Αχ κοριτσια μου χαθηκα γτ τρεχω πολυ... φιλοξενουμε κοσμο στ σπιτι απ πριν το πασχα κ ετρεχα να μαγειρεψω, να πλυνω, να κανω δουλειες... συν η δουλεια στο γραφειο... μια τρελα... Κ την τελευταια εβδομαδα ειμαι στη λατρεμενη μου Σαλονικη!!!🥰🥰🥰🫶🫶🫶🫶 μ τη δουλεια ηρθαμε αλλα ξεκλεβω χρονο κ βλεπω παλιους φιλους οσο προλαβαινω!!!❤️ @elissavet90μου φανταζομαι πως νιωθετε... υπομονη κ πιστη!!!! Ολα θ πανε τελεια θ το δεις!!! Προσευχησου στην Παναγια ν παρεις δυναμη!! 🙏  εγω περιμενω ν αδιαθετησω, εχω ηδη καθυστερηση 2 μερες (εννοειται εκανα τεστ πρωιμης κ βγηκε αρνητικο) κ φανταζομαι φταιει ο 1ος κυκλος μετα την ωοληψια... Ελπιζω ν πανε ολα καλα κ τον ιουνιο ν προχωρησουμε κι εμεις σε ετ!!🙏
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...