Μετάβαση σε περιεχόμενο

2ο μωρο ποτε ειναι η σωστη ωρα?


Recommended Posts

καλημέρα κορίτσιακαι καλη χρονια γιατι ελειπα με αδεια και ειχα καιρο να μπω στο φορουμ.

βρε κοριτσια θελω να μου πειτε τη γνωμη σας εσεις που εχετε περισσότερα του ενος παιδακια. ποτε αποφασιζεις για δευτερο μωρο??? δηλαδη τι εννοω υπαρχει καποια στιγμή που λες ειμαι ετοιμη?? εγω για να πω την αληθεια θελω και αλλο μωρακι ομως απο την άλλη σκεφτομαι οτι τωρα που το μωρο χρονιζει θα εχουμε παρα πολυ τρεξιμο ολοι αυτο μου λενε δηλαδη πραγμα που με αγχωνει. επισης σκεφτομαι οτι οσο μεγαλωνει οι απαιτησεις θα ειναι ακομη περισσοτερες οποτε ποτε ειναι η καταλληλη ωρα για μωρο??? ο γιατρος μου θυμαμαι ο γυναικολογος μου ειχε πει μην το αργησεις παρα πολυ γιατι μετα μαθαινεις και δυσκολα αποφασιζεις για άλλο. και αυτο το πιστευω γιατι ενω οταν ηταν πιο μωρο το ηθελα το δευτερο σαν τρελη τωρα αρχισα να φοβαμαι οτι θα ειναι παρα πολυ δυσκολο οταν με το ενα και κουραζομαι τοσο. ο δε αντρα ςμου ουτε να το ακουσει για αλλο μωρο τουλαχιστον μεχρι λεει να γινει το άλλο 3 χρονων που θα μπορει να το χειριζεται και αυτος καλυτερα. πεστε μου τη γνωμη σας βρε κοριτσια και σεις που το ζειτε

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ενταξει, για το καθε ζευγαρι η καταλληλη στιγμη δενειναι ιδια...

αλλοι θελουν να ειναι μεγαλο το πρωτο παιδι για να μπορουν να συννενοουνται καλυτερα οταν ερθει το δευτερο..

αλλοι θεουν νατα κανουν κοντα κοντα για να μην "ξεπαιδιασουν" και μετα ποιος ασχολειται παλι με αποστειρωσεις μπιμπερο κλπ κλπ

μην ακους τι λενε οι γυρω σου, εσεις οι δυο εισαστε αρμοδιοι για το ποτε θα κανετε το δευτερο παιδι, μην επηρεαζεστε απο τριτους

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου! και εγω εχω ακουσει απο αλλους οτι οταν φευγουν απο πανες δυσκολα ξαναγυρνανε. εγω εχω ενα παιδι 7χρ. απο πρωτο γαμο και τωρα κανω το δευτερο παιδι με το δευτερο συζυγο. Ηθελα παρα πολυ ενα δευτερο παιδι και δεν με νοιαζει που θα αρχισω παλι απο την αρχη.

Εγω χαιρομαι που εγινε τωρα επειδη ειμαι ξεκουραστει και το πρωτο μου βοηθαει. συμφωνω με τον ανδρα σου, περιμενε να μεγαλωσει λιγο το πρωτο και μετα βρρρρ για δευτερο. Παντως εγω ξεκαθαρισα στον ανδρα μου να γεννηθει με το καλο το δευτερο και μετα απο 2 χρονια να βαλουμε μπρος για τριτο, μπας και κανουμε και ενα κοριτσι.

η αποφαση ειναι δικια σου και του ανδρα σου!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γειά σου Μαριούλα Σ. !

εγώ συμφωνώ με σενα (αν καταλαβα καλά), κατα τη γνώμη μου ισως να ειναι καλύτερα να εχουν μικρή ηλικιακή διαφορά τα παιδάκια μεταξύ τους! εγώ εχω 3 μικρότερες αδελφές και παντα νιώθω πιο κοντά με την ακριβώς μετά απο μενα αδελφή μου! εννοείται οτι τις αγαπω ολες το ιδιο αλλα εχουμε λιγότερο απο 24 μήνες διαφορά και νιώθω οτι εχουμε σχεδόν τα ΙΔΙΑ παιδικά βιώματα και ετσι καταλαβαινόμαστε καλύτερα, παρ ολο που ειμαστε αρκετά διαφορετικοί χαρακτήρες!

ΟΜΩΣ αφού ο συζυγός σου το βλέπει διαφορετικά... ισως δεν πρεπει να πιεσεις καταστάσεις και να το αφήσετε και λιγο στην "τυχη" του... καμια φορα μπορεί η ίδια η ιδέα να "αγχώνει" (τους ανδρες δηλαδή ;) ) ...

εγώ θαυμάζω τις γυναίκες που ΠΡΙΝ καλα καλα χρονίσει το παιδάκι τους, τσουπ! να σου και το 2ο! πως τα καταφέρνουν σε πρακτικά πραγματα ;! πχ δεν επιτρέπεται να σηκώσεις βάρος στην εγκυμοσύνη αλλα τι γίνεται οταν το 1ο σου παιδάκι ζητάει ακόμα αγκαλιά ;! ΗΡΩΙΔΕΣ !

παντως οποτε και να σας ερθει, με το καλό !!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΣΑ ΤΟ 2ο ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΤΑΝ 22 ΜΗΝΩΝ!!ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!!ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΕΓΚΥΟΣ ΑΛΛΑ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΕΡΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΛΟΓΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ!!ΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΛΙΚΙΑΣ!!ΒΕΒΑΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΑΝΤΡΟΥΛΗΣ ΛΙΓΟ ΑΒΕΒΑΙΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΑΕΙ!!ΟΤΑΝ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΓΚΡΙΝΙΑΖΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΜΑΙ ΑΜΕΣΩ ΜΟΥ ΤΟ ΧΤΥΠΑΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ!!ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΕΠΗΡΕΑΣΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ!!ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ..ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΘΕΡΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΜΑΣ!!ΗΤΑΝ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΜΟΥΝ..!!ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ!! ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΜΕΤΑΝΟΙΩΝΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ!!ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΜΑΖΙ!!ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΛΟΓΟ ΗΛΙΚΙΑΣ!!Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ!!ΕΓΩ ΑΠΛΩΣ ΑΝΑΦΕΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα συμφωνήσω με τη Βίκυ ότι η απόφαση είναι δική σας και μόνο δική σας και χρειάζεται να είστε έτοιμοι και οι δύο για να μπορείτε να αλληλοβοηθιέστε αλλιώς τα πράγματα είναι πολύ μα πάρα πολύ δύσκολα.

Εγώ ήθελα 2ο παιδάκι με το που γεννήθηκε η μικρή αλλά λόγω θηλασμού και απουσία περιόδου "άργησα" 9 μήνες. Παρόλο που το θέλαμε και οι 2 και η απόφαση αλλά και οι προσπάθειες ήταν συνειδητές, όταν έμεινα έγκυος ήρθε μια μικρή αναστάτωση κυρίως απο σκέψεις που αφορούσαν άν θα αγαπάμε και το 2ο το ίδιο με το 1ο,κλπ. Τώρα ξέρω πως η αγάπη του γονιού δεν μοιράζεται αλλά πολλαπλασιάζεται.

Θέλω να σου πω επίσης πως είχα και έχω ΜΕΓΑΛΗ βοήθεια απο τη μητέρα μου που ουσιαστικά αυτή μου είπε κάνε και 2ο όταν το θέλεις και εγώ είμαι εδώ. Μόνη σου δεν θα τα καταφέρεις, όχι τόσο στο κομμάτι των αγκαλιών, εγώ την σήκωνα αγγαλιά μέχρι και την ημέρα που πήγα να γεννήσω, όσο σε άλλα λειτουργικά και καθημερινά πράγματα που καθώς θα περνάει ο καιρός και θα βαραίνεις, δεν θα μπορείς να ανταπεξέλθεις.

Αν σου πω ότι θέλω "καπάκι" και 3ο θα το πιστέψεις??? :shock::lol: Το ίδιο και ο άντρας μου αλλά....τώρα μπαίνει το αλλά..οι δουλειές μας είναι ιδιαίτερα απαιτητικές δεν θέλω τα παιδιά να τα μεγαλώνει η μητέρα μου. Γιατί άλλο να τα προσέχει κάποιες ώρες και άλλο να τα μεγαλώνει, δεν το θεωρώ σωστό.

Σου εύχομαι πάντως να πάρεις την καλύτερη δυνατή απόφαση τόσο για σένα, όσο και για όλη την οικογένεια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ!!ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΘΕΜΑ..ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΧΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗ ΚΑΙ ΜΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΜΕΝΑ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΙΔΕΑ ΓΙΑ 2 ΝΙΝΙ ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΑΒΑΩ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ,Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 25 ΜΗΝΩΝ Κ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΗΛΙΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ,ΑΠΑΙΤΗ,ΠΕΤΑΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΜΩΡΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΗΣΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΥΠΝΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΟΛΛΙΚΟΥΣ Κ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΓΑ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ,ΑΦΟΥ ΑΠΟΡΟΥΣΑ.

Η ΣΩΣΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ Κ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΝΑ 2 ΜΩΡΟ ???!!!!!.ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ 1 ΠΑΙΔΙΟΥ.

ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΟΥ ΑΝ ΕΣΥ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΑΣ ΕΣΥ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

gia sou stamymamy!!!ego tha sou po tin diki mou istoria....exo ena giopou tin aniksi tha gini 10 eton ton genisa sta 22 mou.simera pou milame ime 5 minon egios kai ime poli eutixismeni kai pou na dis o gios mou kai o antras mou ksetrelameni!!!!to thema ine oti ego den apofasiza gia deutero pedi giati panta elegaoti ine noris na kitaksoume tis doulies mas elega ston antra mou ala ta xronakia perasan........

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω εχω ενα παιδί και η γνώμη μου ειναι οτι δεν υπαρχει κανονας που να λεει ποτε να κάνεις δευτερο. Απο καθαρα ιατρικης αποψης λενε ότι η γυναικα πρεπει να εχει περασει 1 χρονος απο την προηγούμενη εγκυμοσύνη ωστε να εχει ηρεμησει ο οργανισμός της. Αυτο επισης που εχω διαβασει σε βιβλιο ψυχολογίας ειναι ότι το πρώτο καλο ειναι να εχει κλεισει τα 3 πριν το δευτερο γιατι μεχρι τα 3 χρονια του το παιδι ειναι καλο να παιρνει όλη την προσοχή που χρειαζεται! αλλα παλι καλως να ερθουν οποτε ειναι να ερθουν γιατι υπαρχει η παροιμια ότι όταν ο ανθρωπος κανει σχεδια ο θεος γελαει. και σου μιλαει μια γυναικά πολύ του προγραμματος που ομως δεν της βγαινει παντα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

alex σε καταλαβαινω απολυτα. μπραβο σου που θα κανεις και το δευτερο. Ο γιος μου ειναι 7χρ. και ειμαι στον 6ο. Συνεχεια ειναι διπλα μου,φιλαει την κοιλιτσα, του μιλαει και κανει πολλα σχεδια για το αδελφακι του. Εσενα το δευτερο τι ειναι;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα ειμαι κι εγώ σε παρόμοια φάση με την δική σου η μικρή μου χρονίζει σε 1 μήνα και θέλω πολύ και δεύτερο παιδάκι και μιας και θα είναι εξωσωματική θα πρέπει να αρχίσω τις προσπάθειες όμως ψυχολογικά δεν νιώθω και πολύ έτοιμη απο την αλλη θεωρώ ότι βιολογικά όσο πιο νωρίς γεννήσεις τόσο το καλήτερο και για το παιδί και για το σενα. Απο την αλλη το σκέφτομαι γιατί η διαδικασία είναι δύσκολη και θα χρειαστώ πολύ βοηθεια και αντιμετωπίζουμε και προβλημα υγείας σοβαρό με τον πεθερό μου. Τελικά αποφάσισα να περιμένω λίγο να περάσει και το καλοκαιράκι και μετά θα ξεκινήσω προσπάθεια και πάλι. Μακάρι ο θεός να μου το φέρει πιο εύκολα απο την 1η φορά. Πάντως πιστεύω ότι 2-3 χρονια είναι ιδανική διαφορά για τα παιδιά μας.

Η απόφαση φυσικά είναι του ζευγαριού όποτε τα στειλει ο θεός καλως να έρθουν αρκει να τα στέλνει!!!

Πολλα φιλια Καλή Χρονια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το πότε ένα ζευγαρι θα τεκνοποιήσει είναι πολυ προσωπικο. Επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Κυρίως ψυχολογικούς, βιολογικούς και οικονομικούς.

Ο οικογενειακος προγραμματισμός στις μέρες μας είναι απαραίτητος μιας και οι συνθήκες των καιρών το απαιτούν.

Δική μου άποψη είναι οτι η καλύτερη διαφορά ηλικίας (για τα δικά μου παιδια) είναι απο 2,5 έως 4 χρόνια.

Η κόρη μου είναι τώρα 29 μηνών και μετά το Πάσχα θα αρχισούμε να προσπαθούμε για το δεύτερο.

Προϋπόθεση για μένα είναι:

να μπορώ να συνεννοούμαι με το 1ο, όταν έρθει το νέο μέλος.

να εκμεταλλευτώ στο ακέραιο όλη την άδεια μητρότητας του 1ου παιδιού πριν κάνω το 2ο για να μην τη στερήσω απο τα παιδιά μου

να μην έχω ένα παιδί στο δημοτικό και ένα μωράκι με πάνες

να μπορώ να τα στηρίξω μελλοντικά σε όλες τους τις εξωσχολικές δραστηριότητες, οικονομικά κυρίως

να μπορέσω να ανταπεξέλθω επαξίως, χωρίς να νιώθω οτι θα παραμελώ το ένα από τα δύο.

Κάθε ζευγάρι όμως σκέφτεται διαφορετικά και καλό θα ήταν να είστε σίγουροι και οι δύο για το πότε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΕΓΩ ΠΡΙΝ 3 ΜΗΝΕΣ ΕΚΑΝΑ ΤΟ 2ο ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ 2 ΧΡΟΝΙΑ Κ 3 ΜΗΝΕΣ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΓΕΡΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΝΕΥΡΑ Κ ΥΠΟΜΟΝΗ...ΕΧΩ ΠΙΕΣΤΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ...ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΛΕΩ ''ΓΙΑΤΙ ΛΕΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;;;''

ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΝΙΝΙ ΕΙΧΕ Κ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΝΑΚΙΑ ΑΚΟΜΑ Κ ΚΛΑΙΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΔΙΕΛΥΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ..Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΗΛΙΚΙΑ...

ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΠΕΤΑΓΟΝΤΕ ΜΑΖΙ Κ ΣΚΕΦΤΟΜΕ ΟΤΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!ΑΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΑ...ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΕΠΗΡΕΑΣΩ ,ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ...ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ Κ ΟΠΟΤΕ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΝΙΝΑΚΙ ΣΑΣ!!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΩ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΙΝΙ ΝΑ ΚΑΝΩ...ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ!!!!!

ΕΥΧΟΜΕ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πιστευω να σε καλυψε η Σισσιω.....αυτα ΑΚΡΙΒΩΣ θα εγραφα....και εγω θελω να συνενοουμε πρωτα με το 1ο....να μπορω να το μεγαλωσω ικανοποιητικα ¨να μην στερηθει πολλα...(οικονομικα)¨ και να περασει τουλαχιστον 1ς χρονος που να κοιμαμαι σερι ποια το βραδυ :D:D:D ακομα ξυπναω 2 φορες τουλαχιστον τα βραδια δεν μπορω να φανταστω να το εχω επι 2..... θα καταρρευσω :lol::lol::lol::lol: και εμεις λεμε αν ειμαστε καλα να ξεκινησουμε για 2ο οταν η μικρη παει 3-4 περιπου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σίγουρα δεν υπάρχει σαφής απάντηση στο ερώτημα αυτό, κάθε οικογένεια κάνει τον προγραμματισμό της αν και για μένα ο ερχομός ενός παιδιού είναι πάντα ένα μικρό θαύμα.

Εγώ είμαι υπερ του να είναι κοντά σε ηλικία δηλαδή 2-3 χρόνια διαφορά, για τα παιδια είναι καλό γιατι βρίσκονται σε όλες τις φάσεις τις ζωής τους κοντά για τους γονείς δύσκολο σίγουρα. Εγώ έχω ένα κοριτσάκι που είναι τώρα 12 μηνών και θέλω πολύ ένα δεύτερο παιδάκι...

Σου εύχομαι τα καλύτερα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τα κορίτσια μου έχουν 15 μήνες διαφορά και δεν το μετάνιωσα λεπτό

Πάντα ήθελα να μην έχουν διαφορά τα παιδιά μου

Θέλω 2 μαζί και ένα πολύ αργότερα με διαφορά :lol:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΚΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ 8,5 ΜΗΝΩΝ ΣΧΕΔΟΝ ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΞΥΠΝΑΩ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΗΛΑΖΩ. ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ.Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΣΑΝ ΤΡΕΛΟΣ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ ΠΕΡΑ. ΑΝ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΩΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΟΥΣΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ ΘΑ ΕΚΛΕΙΝΕ ΤΑ 2. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΛΙΚΙΑΣ. ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμεινα εγκυος στον δευτερο γιο μου οταν ο πρωτος μου ηταν 18μηνων και εχουν 27 μηνες διαφορα,τοτε μου φανηκε πολυ νωρις μιας και ο πρωτος ηταν ακομα μωρο,αλλα στην πορεια ειδα οτι εκανα πολυ καλα,οι δυο τους κανουν πολυ καλη παρεα,μπορει να σκωτονονται ορισμενες φορες αλλα ειναι αυτοκολλητοι,η καθε οικογενεια βεβαια αποφασιζει για το ποτε ειναι η καταλληλη ωρα παντως κατα τη γνωμη οσο πιο μικρη διαφορα τοσο το καλυτερο μεγαλωνουν μαζι και ειναι καλυτερα απο ολλες τις αποψεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα κοριτσια και ευχαριστω για τις απαντησεις σας. τωρα που τα διαβαζω αυτα που γραφετε και σκεφτομαι καλυτερα και γω ειμαι μπερδεμενη. συμφωνω απο τη μια με τον αντρα μου γιατι οντως ειναι δυσκολο να ερθει ενα δευτερο μωρο οταν το πρωτο ειναι ακομη μωρο και θελει συνεχεια τη φροντιδα και επιβλεψη μας. χθες τον αφησα 1 λεπτο και μου εσπασε το βαζο το μεγαλο που ειχα στο πατωμα συνεχεια τωρα που αρχισε να περπατα θελει εναν ανθρωπο απο πισω οταν εχεια και αλλο μωρο ειναι πραγματικα δυσκολο αλλα απο την άλλη λεω τα παιδια ειναι και ευτυχια. τελοσπαντων ας ερθει οποτε ερθει. ετσι και αλλιως τα μωρα ειναι δωρα θεου οποτε καλοδεχουμενα οποτε ερθουν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ Μαρία, κι εγώ τον ίδιο προβληματισμό έχω. Αν και δεν γράφεις την ηλικία σου, σου λέω ότι επιπλέον έχω και αυτή την πίεση του χρόνου.

ΑΛΛΑ κι εγώ θα σου πω ότι 1.είναι απόφαση του ζευγαριού και 2.εξαρτάται από το αν δουλεύεις και αν έχεις ή όχι βοήθεια...

Εμείς δεν έχουμε βοήθεια από κανέναν. Ενώ λοιπόν, ήθελα να βάλουμε μπρός για 2ο μετά το χρόνο, το αφήσαμε. Είπαμε με τον άντρα μου να κλείσει και τα 2 και μετά, με ιδανικό να έχουν τα 2 παιδιά γύρω στα 3 χρόνια διαφορά.

Και για μένα είναι πρόβλημα και η εγκυμοσύνη, γιατί την 1η την πέρασα φουλ στις συσπάσεις, αν και σχεδόν ξάπλα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα.

Και εγώ θα ήθελα 2ο παιδάκι άμεσα αλλά ο σύζυγος δεν συμφωνεί, λέει να μεγαλώσει λιγάκι, να ανεξαρτητοποιηθεί περισσότερο γιατί δεν θα τα καταφέρουμε. Να σημειώσω ότι δεν έχω ιδιαίτερη βοήθεια, μεγαλώνω στην κυριολεξία μόνη μου την κορούλα μου (ο σύζυγος δουλεύει όλη μέρα - οι παππούδες έρχονται μόνο για να βγούμε καμιά βόλτα 1 φορά την εβδομάδα) συν το γεγονός ότι στην 1η εγκυμοσύνη αντιμετώπισα δυσκολίες λόγω αποκόλλησης.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημέρα ,

πιστεύω οτί μετά τα 2 χρόνια είναι καλά να ξεκινήσεις . Και εγώ τώρα έχω ένα μωράκι 4,5 μηνών και πρέπει να γυρίσω και στην δουλειά ....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 3 weeks later...

καλημερα!!!!!θα σου πω και εγω την δικη μου ιστορια.οταν γεννησα την κορη μου ελεγα πως θα ηθελα να μεγαλωσει λιγο ναγινει 3-4 χρονων και μετα να μεινω εγκυος για το δευτερο.ομως τα πραγματα δεν ερχονται παντα ετσι οπως τα ''σχεδιαζουμαι''.οταν η κορη μου ηταν 15 μηνων εμεινα εγκυος στον γιο μου.με τον αντρουλη μου δεν τρελενομασταν κιολας στο να μην κανουμε η οχι νωρις η αγα δευτερο.απλα συζητουσαμε και

του ελεγα πως θα ηταν καλυτερα να μεγαλωσει λιγο η κορη μας να και μετα να κανουμε δευτερο.τελικα πιστευω πως ειναι καλυτερα ετσι (οπως μας ηρθαν), γιατι ειναι κοντα κοντα οι ηλικιες τους καθως μεγαλωνουν μαζι,επειτα δεν ειχα ξεφυγει εντελως απο τα μπεμπε (μπουκαλια, πιπιλες, κτλ).η δικη μου γνωμη ειναι πως εαν μεγαλωσει ακρετα το πρωτο μετα πιο δυσκολα παιρνεις την αποφαση για δευτερο και να ξεκινησεις παλι απο την αρχη,δυσκολα!!!!

αφου τωρα που εχει ξεπεταχτει και ο μικρος μου λεω να περπατησει να ειμαστε μια χαρα πλεον και ουτε συζητηση για αλλο.

τωρα αυτο βεβαια ειναι στο τι αποφασιζει και τι θελει το καθε ζευγαρι ωστε να παρει την αποφαση,και να μην επηρεαζεται απο τριτους

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...