Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΡΟΩΡΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ


Recommended Posts

Γέννησα το γιο μου στις 17/7/2007 με πρόωρο τοκετό. Ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς παρόμοια εμπειρία. Εγώ γέννησα πρόωρα γιατί το παιδί μου είχε αλλοίωση παλμών, αλλά παρολ' αυτά γέννησα φυσιολογικά και μέσα σε δύομιση ώρες. Αυτοί μου σπάσανε τα νερά, μου κάνανε πρόκληση τοκετού αλλά η αλληθεια είναι ότι επειδή έγιναν όλα τόσο γρήγορα, όλα στο μυαλό μου είναι σαν παραμύθι. Σ΄αυτό βοήθησε και το επισκληρίδιο το οποίο έκανα εγκαίρως και δεν πόνεσα όσο λένε, πόνεσα όπως θα πονούσα στην περίοδο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου Άρτεμη

όπως έχω πεί πολλές φορές εδώ στο mammyland είχα κι εγώ πρόωρο τοκετό στην 25η βδομάδα που δεν κατέληξε φυσικά καθόλου καλά. Ελπίζω βέβαια με σενα να πήγαν όλα καλά και να έχεις το νινί σου. Ο λόγος που οδηγηθήκαμε εκεί ήταν γτ τα μωρά μου είχαν το σύνδρομο υποκλοπής και τα αγγεία με τα οποία τρέφονταν ήταν μπερδεμένα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γεμίζει η κοιλιά μου με αμνιακό υγρό πολύ παραπάνω απο το φυσιολογικό. Έτσι έπειτα απο 2 παρακεντήσεις επίπονες και αναποτελεσματικές τελικά μου έσπασαν τα νερά και έπειτα απο μια βδομάδα γέννησα τις μικρές μου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ελπίζω τώρα να είναι όλα καλά αν και καταλαβαίνω πως στην πορεία θα είχατε αναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα στο περπάτημα και γενικά στην ανάπτυξη των κοριτσιών. Ναι μ΄ εμένα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, ήταν αν γεννηθεί τότε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αρτεμούλα το ένα μου κοριτσακι πέθανε αμέσως μόλις γεννήθηκε και το άλλο έζησε μια μερα στην θερμοκοιτίδα. Πήγα να την δώ μεσημέρι,έφυγα και μετά απο λίγη ώρα πέθανε. Σαν να ήθελε να μας αποχαιρετίσει και τους δυό. Πάντως όλα τα προβλήματα που αναφέρεις μας ενημέρωσαν οι γιατροί ότι θα τα είχαμε αν ζούσαν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω γεννησα προωρα στην 27η +6 εβδομαδα

Ειχα μια εγκυμοσυνη με συνεχεις αιμοραγιες με συνεπεια να μην καταλαβω οτι ειμαι εγκυος ως τον 4ο μηνα Στο μεταξυ ειχα παρει ηδη στους 3,5 μνες της κυησης με συμβουλη γιατρου mitrotan και αντισυλληπτικα Να μην ξεχασω οτι μεχρι να το μαθω καπνιζα σαν φουγαρο και κουβαλουσα απιστευτα βαρη..Παρολα αυτα το μωρο ηταν καλα αλλα μια νεα αποκολληση την 25η εβδομαδα μ εστειλε στο νοσοκομειο οπου και μετα απο 2 εβδομαδες ανοιξε ο τραχηλός και τα πραγματα ηταν μη αναστρεψιμα Εκανα καισαρικη επειδη ειχα ισχυακη προβολη και το κοριτσακι μου γεννηθηκε 920 γραμμαρια Εζησε στο Παιδων για 2 μηνες και κατεληξε απο ενδονοσοκομειακη λοιμωξη

Στην πορεια ανακαλυψα ενα διαφραγμα στη μητρα το οποιο ισως ευθυνοταν για την προωροτητα και το αφαιρεσα

Παρ ολα αυτα κανεις δεν μου λεει οτι δε θα μου ξανασυμβει και τωρα ..ετσι ειμαι συνεχεια στο σπιτι, και ελπιζω να μην το ξαναπαθω

Τεsh καθε φορα που διαβαζω την ιστορια σου ανατριχιαζω Ειχα δει το συγκεκριμενο συνδρομο σε ντοκιμαντερ ..δεν βρισκω λογια..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τι λες ρε? Έχω πάθει σοκ. Φαντάζομαι πόσο δύσκολο ήταν για σένα όλο αυτό. Ελπίζω τώρα να είσαι καλά και να ξαναπροσπαθήσεις να κάνεις παιδάκι, αν δεν το έχεις κάνει ήδη.Ξέρεις τι πιστεύω εγώ? Ό,τι κάποια παιδιά φεύγουν απ' αυτή τη ζωή γιατί ίσως έτσι να είναι καλύτερα.Δεν ξέρω ποσο μπορεί να σε παρηγορεί αυτό αλλά αν ζούσαν μπορεί να είχες πολύ σοβαρά προβλματα, ξέρω μια αντίστοιχη περίπτωση, που το κοριτσάκι ζει αλλά η ζωή τους είναι μαρτύριο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τι εμπειρία κι αυτή. Απ' ότι καταλαβαίνω είσαι πάλι έγκυος. Αν έχω καταλάβει καλά τότε με το καλο και χωρίς προβλήματα να υποδεχθείς το παιδάκι σου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ειμαι και εγω στο κλαμπ των προωρων.

γεννησα στην 31η εβδομαδα λογω προεκλαμψιας με καισαρικη το αγορακι μου.

γεννηθηκε 1250 με εγγεφαλικη αιμοραγια και παλεψαμε πολυ για να μπορεσει να γεννηθει(κινδυνεψαμε πραγματικα και οι 2 μας)

εμεινε στην εντατικη ενα μηνα και μολις πηγε 2 κιλα και μπορεσαμε να τον ταιζουμε μας τον εδωσαν στο σπιτι(ευτυχως γιατι απο ενδονοσοκομειακες λοιμωξεις γινοταν χαμος και ετρεμα καθε μερα)

τα προβληματα,οι γιατροι και τα τρεχαματα ηταν το καθημερινο μας θεμα στο σπιτι μας καθως και το αγχος για την σιτιση και την αναπτυξη του.

τωρα μας εχουν μεινει 2-3 τελευταια ραντεβου και ΤΕΛΟΣ!!!!!!!!!!!!!

Ο μικρουλης μου ειναι πλεον 18 μηνων υγιεστατος,πανεξυπνος και φοβερα δραστηριος

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ήταν πράγματι πολύ δύσκολα...συμβαίνει σπάνια αλλά συμβαίνει και δυστηχώς συνέβη και σε εμάς...τώρα δειλά δειλά πάμε για δεύτερη εγκυμοσύνη με το καλό αν και ειμαστε πολύ φοβισμένοι.

apisaki κι εσύ πέρασες δύσκολα αλλά χαίρομαι που τωρα περιμένεις το δευτερο νινι σου μου δίνεις κι εμενα κουράγιο!!!

αρτεμη όχι δεν με παρηγορεί καμμια σκέψη,μου λείπουν τα μωρά μου,τα σκέφτομαι,τα αγαπάω,το προσωπάκι τους ειναι χαραγμένο στο μυαλό μου,θεωρώ πολύ αδικο αυτο που μας συνέβη αλλά δυστηχώς κάποια πράγματα ειναι περα απτον έλεγχο μας,είναι να συμβούν και απλά πρεπει να τα αποδεχτούμε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μπορείς να μου γράψεις περισσότερα πράγματα για την προεκλαμψία? Πώς το κατάλαβες? Στο λέω γιατί η μητέρα μου, πριν 34 χρόνια με γέννησε έχοντας πάθει προεκλαμψία. Με γέννησε στον 7ο μήνα και κινδυνέψαμε και οι δύο να πεθάνουμε όπως είπες κι εσύ. Όταν την ρωτάω για τότε δεν μου λέει τίποτε.Ο γιατρός μου είπε ότι έχω 25% πιθανότητα να πάθω τα ίδια και μου απαγόρευσε το αλάτι. Τώρα είμαι στο 4ο μήνα και η αλήθεια είναι ότι δεν τηρώ τη συμβουλή του. Βέβαια στο πρώτο μου παιδί δεν είχα πρόβλημα αλλά έχοντας αυτό το ιστορικό φοβάμαι, Θα με βοηθήσει πολύ η εμπειρία σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

έχεις δίκαιο. Δεν έχω ζήσει κάτι τέτοιο οπότε ό,τι και να σου πω θα ακουστεί χαζό. Είμαι σίγουρη όμως ότι θα μείνεις πάλι έγκυος και όλα θα είναι καλύτερα αυτή τη φορά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα αρτεμη

εγω μη εχοντας ιστορικο δεν πολυπροσεχα την διατροφη μου

βεβαια δεν ειμαι και φιλος του αλατιου οποτε ευτυχως σαυτο το θεμα προσεχα ετσι και αλλιως.

η προεκλαμψια μου προεκυψε ξαφνικα μαζι με ουρικο οξυ (7 ειχα).

ολες μου οι εξετασεις ηταν παντα καλες και στον 7ο ξαφνικα λυποθυμιες,πολυ πρισμενα ποδια με πονο...κανω εξετασεις και βλεπουμε ουρικο οξυ στα υψη(που σε στελνει κατευθειαν για γεννα γιατι κανει τοξιναιμια)και πιεση 17-11

εεεεε δεν ηθελε δευτερη σκεψη μου λεει ο γιατρος μου ''γεννας...ΤΩΡΑ''

και λογω της επικυνδυνοτητας με εστειλαν στο αλεξανδρας.

νοσηλευτικα στο τμημα επικυνδυνης κυησης για 2 μερες και την 3η μου το πηραν γιατι το εχανα....πανω στο χειρουργειο επαθα την προεκλαμψια και τοτε χανομουν κι εγω η πιεση χτυπησε κοκκινο και δυστηχως περασε και στον μικρουλη μου και του εκανε εγγεφαλικο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κατάλαβα, όλα λοιπόν είναι θέμα τύχης. ευτυχώς όλα τελειώσαν καλά και τώρα έχεις ένα πολύ όμορφο και το κυριότερο υγιές μωρό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...