Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ενδυναμώστε τη σχέση με το παιδί σας με αυτές τις καθημερινές συνήθειες


admin

Recommended Posts

Όπως συμβαίνει με όλες τις διαπροσωπικές σχέσεις, έτσι και η σχέση του γονιού με το παιδί χρειάζεται φροντίδα ώστε να παραμείνει ισχυρή.

Αν επιθυμείτε να δυναμώσετε ακόμη περισσότερο τη σχέση που έχετε με το παιδί σας, κάτι το οποίο θα συμβάλλει ώστε να έχετε μία καλή επικοινωνία και όταν αυτό θα έχει ενηλικιωθεί, βάλτε στην καθημερινή σας ρουτίνα τις ακόλουθες συνήθειες!

Αγκαλιάζετε το παιδί σας 12 φορές την ημέρα. Η οικογενειακή θεραπεύτρια Virginia Satir υποστηρίζει ότι, «χρειαζόμαστε καθημερινά 4 αγκαλιές για να επιβιώσουμε, 8 για να διατηρηθούμε σε καλή κατάσταση και 12 για να εξελιχθούμε».

Παίξτε μαζί ακόμη και αν αυτό είναι παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους και φροντίστε να δίνετε μία αίσθηση παιχνιδιού σε καθετί, από τις προετοιμασίες για να πάτε κάπου μέχρι το φαγητό και το μπάνιο.

Τις στιγμές που περνάτε μαζί με το παιδί σας, βάλτε το κινητό σας τηλέφωνο στην άκρη.

Αποδεχθείτε τα δάκρυα και τον θυμό του παιδιού σας, δίχως να του λέτε πως δεν πρέπει να κλαίει ή να φοβάται και μάθετέ του πως να διαχειρίζεται τα δύσκολα συναισθήματα.

Βρείτε ή δημιουργήστε χρόνο ώστε να είστε αποκλειστικά και μόνο οι δύο σας.

Ακούστε πραγματικά με προσοχή τι έχει να σας πει και προσπαθήστε να μπείτε στη δική του θέση.

Συζητήστε μαζί του στο κρεβάτι λίγο προτού κοιμηθεί, σχετικά με όσα του άρεσαν την ημέρα που πέρασε καθώς επίσης και για όσα άλλα θα ήθελε να κάνει.

Μην βιάζεστε και απολαύστε την κάθε στιγμή!


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

×
×
  • Προσθήκη...