Μετάβαση σε περιεχόμενο

Νινιδα


Recommended Posts

Κορίτσια τι κάνατε για να βγάλετε τη νινιδα απο τα κεφαλάκια των μικρών σας? Ξέρω πως το θέμα έχει ξανασυζητηθεί αλλά δεν βρίσκω άκρη. Της έβαλα 2-3 φορές ελαιόλαδο στο κεφαλάκι και μετά μασάζ κάποια φύγαν αλλά έχει μείνει ακόμα σε αρκετά σημεία. Τι να κάνω? και δεν είναι βρεφάκι είναι πια 5,5 μηνών. Είχε καμιά απο εσας παρόμοια εμπειρία? Μήπως πρέπει να συμβουλευτώ κάποιον δερματολόγο ή θα φύγει με τον καιρό?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα , και εγώ για το ελαιόλαδο ήξερα , απλά κάνει πολύ καιρό να φύγει!

Ωστόσο , δεν βλάπτει να ρωτήσεις τον παιδίατρο ή το δερματολόγο που λες,ίσως ξέρουν κάτι πιο αποτελεσματικό.

Πάντως είναι κάτι που το μόνο σίγουρο είναι οτι θα περάσει , οπότε μη σκας καθόλου...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα και από μένα. Και ο δικός μου είναι 5 μηνών και έχει ακόμα νινιδα. Το ελαιόλαδο κάνει δουλειά αλλά όπως είπαν και παραπάνω, αργεί λίγο. Μετά από κάθε μπάνιο, που έχει μαλακώσει η περιοχή από το ζεστό νεράκι, όταν τον παίρνω να τον ταίσω, του περνώ το κεφαλάκι απαλά με εκείνη την ειδική χτενούλα με τις στρογγυλεμένες άκρες και κάθε φορά βγαίνουν αρκετά κομμάτια. Είναι λίγο ανατριχιαστικό να τα νιώθεις να ξεκολλάνε αλλά κάνει δουλειά πραγματικά. Πάντως μην ανησυχείς! Οι παιδίατροι είναι πολύ χαλαροί με αυτό το θέμα! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ στον γιο μου είχα πάρει τα βαμβάκια για ντεμακιγιάζ, τα βουτούσα στο ελαιόλαδο και του καθάριζα το κεφαλάκι, μετά από 1 ώρα τον έλουζα και βγήκαν με την 2η φορά κιόλας όλα......στην κόρη μου κορίτσια το έκανα μόνο μια φορά αλλά ακόμη και τώρα έχει και.....ντρέπομαι για αυτό :blush: ..... φεύγουν όμως σιγά σιγά με το λούσιμο!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τι πληγη εξυσες τωρα!!!!απο 5 μηνων εβγαλε νινιδα και εφυγε τωρα που εχει χρονισει!

Εχω δοκιμασει:

Λαδακι της frezyderm,δεν εκανε τιποτα.Μαλιστα ενω λεει μονο μια ωρα πριν το λουσιμο το δοκιμασα και μια μερα ολοκληρη (το χει κανει μια φιλη και της δουλεψε),σε μας τιποτα!

Ελαιολαδο,παλι τζιφος,αλλα τουλαχιστον θρεφει τα μαλλακια του.

Βαζελινη,η μονη που εκανε δουλεια,την αφηνα απο το βραδυ ,μετα με το χτενακι για τις ψειρες αφαιρουσα την νινιδα.Αλλα επειδη κοκκινιζε το κεφαλακι του και επρεπε να βαλω fucicort το σταματησα γιατι δεν ηθελα να τον επιβαρυνω με κορτιζονη.

Οποτε κατεληξα στο ελαιολαδο και παλι χτενακι...Τον πηγαμε σε δερματολογο μηπως και ηταν κανενα δδερματικο αλλο αλλα μας ειπε "υπομονη",ελαιολαδο και θα φυγει.Και τωρα πια -ελεος- εφυγε!Αφου στη βαφτιση του ηταν σαν να χε χιονισει στο κεφαλι του :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι'εμενα ο γιος μου ειχε νινιδα οταν ηταν νεογεννητος και μετα ξαναεκανε παλι γυρω στον 4ο με 5ο μηνα... εβαζα σε ενα στρογγυλο βαμβακι για ντεμακιγιαζ baby oil και καθε βραδυ μιση ωρα πριν κανει μπανιο του αλειφα το κεφαλακι... μεσα σε 3 μερες εφευγε, και το μωρο δεν εμενε λαδομενο... μου το συστησε η παιδιατρος μου...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω της εβαλα το λαδακι της frezyderm.

της εκανα μασαζ στο κεφαλακι λιγη ωρα πριν τη κανω μπανιο.

οσο πηγαινε μαλακωνε και εφευγε σιγα σιγα

περνουσαν ομως η μερες και δεν εφευγε πολυ, ετσι μια μερα πηρα αυτο το πολυ ψιλο χτενακι που χρησιμοποιουν και για τις ψειρες και τις χτενισα ολο το κεφαλι.

εβγαλα μια χουφτα νινιδα με λιγα μαλλακια μαζι

απο τοτε δε ξαναεβγαλε και τα μαλλακια της οσο πανε και δυναμωνουν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα, εγώ χρησιμοποιούσα babyoil και μετα την χτένα. Με το χτένισμα έμεναν κομμάτια από την νινίδα στην χτένα και με καθημερινή χρήση μετά πό λίγες μέρες έφυγε εντελώς.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα, εγώ χρησιμοποιούσα babyoil και μετα την χτένα. Με το χτένισμα έμεναν κομμάτια από την νινίδα στην χτένα και με καθημερινή χρήση μετά πό λίγες μέρες έφυγε εντελώς. ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αυριο θα παω στο φαρμακειο και θα παρω το λαδακι που μου προτεινετε και βλεπουμε. Σας ευχαριστω για ακομη μια φορα για τη βοηθεια σας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Αχ άσε... Αναπολώ τις μέρες που κοιμόταν πολύ τα πρωινά και προλάβαινα να πιω καφεδάκι 🤣 εμένα το παληκάρι κοιμάται 1,5 το πολύ 2 ώρες το μεσημέρι αλλά μόνο πάνω μου... Αν κάνω να τον αφήσω δίπλα ανοίγει μάτια και κλαίει... Οπότε είμαστε αυτοκόλλητοι μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθεί. Δε προλαβαίνω τι-πο-τα 🤯 ξέρω όμως ότι αυτές οι στιγμές αργότερα θα μου λείπουν.  Αααααα σιδερένιο το 7ο δοντακι σας! (Κι εμένα με δαγκώνει το κουνέλι μου 🤣) Ναι όσο μπορείς πάλεψε το με τα πατημένα γιατί μετά αν το αφήσεις ίσως να δυσκολευτεις.  Κι εγώ νιώθω ότι δεν έχω συνέλθει πλήρως από τη φάση γέννα - νεογέννητο... Καταρχάς ακόμα σκέφτομαι τη καισαρική και τη περίοδο της λοχείας και ανατριχιαζω... Μπρρρρρ!  Πότε πέρασε ένας χρόνος Ε; Απίστευτο! Ένας χρόνος απαιτητικός αλλά συνάμα όμορφος! Πως έχουν αλλάξει τα μωράκια μας... από μικρά νεογέννητα έχουν γίνει μικροι εξερευνητές 🤣 Κοιτάζω τις φωτογραφίες από την εγκυμοσύνη ή βιντεάκια με τη κοιλιά μου να κινείται και ακόμα δε μπορώ να πιστέψω ότι το έζησα, σαν ένα γλυκό όνειρο.... Τον κοιτάζω και η καρδιά μου πάει να σπάσει από αγάπη... 💙      
    • Πώς τη παλεύω; Πφφφφ ανάλογα τη μέρα .. υπάρχουν μέρες που βγαίνουμε βόλτα, μέρες που συναντιεμαι με φίλες που έχουν κι αυτές μικρά παιδάκια και μέρες που είναι σκέτη καταστροφή...  Εμένα αν ξυπνήσει μέσα στη νύχτα θέλει οπωσδήποτε να πιει γάλα αλλιώς δεν ηρεμεί με τίποτα.  Ευτυχώς 20:30-21:00 κοιμάται. Τις τελευταίες δυο μέρες και μένα κοιμάται περισσότερο.... Μωρέ λες; Λες να κοιμόμαστε σαν άνθρωποι σιγά σιγά; 🤣🤣🤣🤣 Φτου φτου φτου μη το ματιασω!   
    • Να χαίρεσαι!! Μια χαρά είναι ο τράχηλος! Άλλες έχουν μικρό τράχηλο και κάνουν περίδεση, εσύ δεν έχεις να το σκέφτεσαι αυτό!!  Σε κάποια φάση λογικά ξεκινά και μειώνεται το πάχος για τον τοκετό! Τα κορίτσια που είναι μαμάδες θα ξέρουν καλύτερα κιόλας!
    • Καλά εσενα θα θέλει σίγουρα να σου το αυξήσει όταν μιλήσεις μαζί του πες μας 
    • Είχε ζοριστεί που με έβλεπε τότε με τους εμετούς συνέχεια ξαπλωμένη γιατί ερχόταν και με πείραζε  για να σηκωθώ μετά από ένα σημείο άρχισε να μου τραβάει και τα μαλλιά για να με σηκώσει 😅 τωρα όχι γιατί την παίρνω αγκαλιά αλλά επειδή περπατάει κιολας Εεε δεν την ζητάει συνέχεια την αγκαλιά αλλα οποτε απλώσει χερι να την παρω την παίρνω απλά δεν θα την κρατήσω πολύ ώρα μετά από λίγο την αφήνω 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...