Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ ΩΟΘΗΚΕΣ


Recommended Posts

Μαλλον αυτο το θεμα εχει "παιχτει" πολλες φορες, απλα ειμαι καινουργια στην παρεα σας και θα ηθελα να μαθω μεσα απο εσας τι συμβαινει και το μπορει να με βοηθησει. Σας αναφερω οσο πιο γρηγορα και με ακριβεια μπορω το ιστορικο μου.

Ειμαι 31 ετων με κυκλο 40 περιπου ημερων. Την τελευταια φορα που εκανα γυναικολογικη εξεταση (πριν απο 1 μηνα δηλαδη) ο γιατρος με απογοητευσε λεγοντας οτι ειναι πολυ πιθανο να μην παραγω ωαρια... Ειδε λεει οτι οι ωοθηκες μου ειναι πολυκυστικες. ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ... Πριν απο 10 μηνες εμεινα εγκυος στον 1ο μηνα προσπαθειων, αλλα δυστυχως παλλινδρομησε το μωρακι μου. Επειδη μενω σε νησι, ο γιατρος μου ειναι σε αλλη πολη, οποτε ειναι δυσκολο να με παρακολουθει. Μου μιλησε για μια θεραπεια με φαρμακα και παρακολουθηση στον υπερηχο (θα μιλαει τηλεφωνικα με τον γιατρο σε αυτες τις επισκεψεις και θα του λεει τι βλεπει) και καποια στιγμη οτι θα πρεπει να κανω μια ενεσουλα και να εχω επαφες τοτε (συγχωρεστε με αλλα ειχα απογοητευθει τοσο με αυτα που μου ελεγε που δεν τα θυμαμαι και πολυ καλα). Του ειπα οτι εδω που ειμαι ειναι λιγακι δυσκολο να γινει αυτο μιας και 1ον δεν ξερω κανενα γιατρο και 2ον και σημαντικοτερο δεν υπαρχουν γιατροι με υπερηχο εδω, υπερηχο διαθετει το νοσοκομειο μονο. Επισης εκανα σαλπιγγογραφια και ενω ειναι πολυ καλη βρεθηκε ενας πολυποδας στη μητρα 4χιλ, που ομως απ' οτι ειπαν δεν δημιουργει προβλημα οσο ειναι τοσο μικρος.

Πληρης απογοητευση... Δεν δεχτηκα να κανω αυτη τη θεραπεια γιατι πιστευω οτι θεραπεια απο μακρια και δια τηλεφωνου δεν θα πετυχει.. Μου προτεινε να κανω τεστ ωορρηξιας και θερμομετρηση να δουμε αν κανω η οχι ωορρηξια.

Τωρα ρωταω..... Ποσο ευκολο ειναι ρε κοριτσια να μεινει μια κοπελα εγκυος με πολυκυστικες? Επισης τωρα τις ειδε ο γιατρος??? Τοσα χρονια που με εξεταζει 2 και 3 φορες τον χρονο δεν τις εβλεπε, να τις γιατρευαμε και τωρα να ειμασταν ολοι καλα? Αγορασα τεστ απο το ιντερνετ και μου εδειξαν οτι εκανα ωορρηξια αυτον τον μηνα, παραλληλα μετρουσα και τη θερμοκρασια μου αλλα με μπερδεψε λιγακι, οταν θα μου ερθει περιοδος θα αξιολογησω τις θερμοκρασιες.

Ποσο ευκολο ειναι να βρω τις γονιμες μερες μου, αν υπαρχουν? Αραγε εμεις που εχουμε πολυκυστικες ωοθηκες, γενναμε κατα κανονα προβληματικα ωαρια που οδηγουν ειτε σε αποβολες ειτε δεν γονιμοποιουνται καθολου? Δεν ξερω τι να κανω αληθεια. Με εχει παρει απο κατω ολο αυτο και οσο ειμαι εδω στο νησι τα πραγματα ειναι απαισιοδοξα.

Οποια αντιμετωπισε η αντιμετωπιζει προβλημα με πολυκυστικες θα ηθελα να μου πει τη γνωμη της και οτι αλλο νομζει οτι θα με βοηθησει και θα μου δωσει κουραγιο...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σου Πασχαλιτσάκι!!

Είμαι η Γιούλη 31 και έχω και εγω πολυκυστικές!!

Προσπαθούσαμε για παιδί περίπου ενα χρόνο χωρίς αποτέλεσμα. Μέχρι που έμαθα και εγώ για τις πολυκυστικές μου.Μου είχε πεί ο γιατρός να κάνω παρακολούθηση ενα 6μηνο με τεστ ωορρηξίας, όμως του εξήγησα πως ένα εξαμηνο για μένα σημαίνει 4 ή και 3 περιόδου (40-42 κυκλος)

Έτσι ξεκίνησα τη θεραπία με τα χάπια. Σερπαφαρ ή κλομιφαινη τα οποία στρώνουν τον κύκλο μου και παράγουν ωάρια. Ο γιατρός μου είπε πως ευτυχώς που δεν έμεινα εγκυος νωρίτερα γιατί τα ωάρια μου είναι αδύναμα και κατα 80% θα είχα αποβολή.

Ένεση δεν κάνω, δεν ήθελα να επιβαρυνθω και άλλο. Παίρνω ενα χάπι την ημέρα για 5 μέρες ξεκινόντας την 3η μέρα περιόδου. Η παρακολούθηση είναι στην ουσία ενας απλός υπέρηχος την 10η μέρα για να μου πει αν έκανα ωάρια και πότε θα σκάσουν.

Τα χάπια τα πιστεύω εαν το πρόβλημα είναι στις πολυκυστικές και μόνο. Εγω είμαι στο 3ο μηνα και δεν με εχουν πιάσει ακόμα, αλλά οσες κοπέλες ξέρω μέχρι τον 3ο μήνα χρήσης είδαν μπεμπέ.

Επίσης να σου πω πως ενω μένω Θεσσαλονίκη με πολλους γιατρούς, υπέρηχο κάνω στο νοσοκομείο, γιατί έτσι θέλει ο γιατρός μου.

Μπορείς λοιπόν να ξεκινήσεις τα χάπια και να πας στο νοσοκομείο την 9η-10η μέρα και να τους πεις "Παίρνω κλομιφαίνη, θα ήθελα να δείτε αν έχω κάνει ωάριο και πότε θα έχω ωορρηξία".

να μη φοβάσε και να δείς πως όλα θα πάνε καλά. ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημέρα πασχαλιτσάκι κ καλό μήνα. είμα η Μαίρη 34 ετών και σίγουρα με πολυκυστικές ωοθήκες. κ μένα ο κύκλος μου είναι38-42 ημερών αλλά το ξέρω απο μικρή. προσπαθώ 3 χρόνια για bebe κ τώρα τελευταία έκανα 2 φορές σπερματέγχυση. Με τα χάπια κ την ένεση έκανα ένα ωάριο καλό. Η γνώμη μου είναι να μη φοβάσαι αυτή τη διαδικασία κ ο καλύτερος τρόπος για παρακολούθηση είναι πράγματι ο υπέρηχος. κανονικά ο γιατρός θα έπρεπε να τις είχε δεί αλλά...είναι λίγο πιο δύσκολο σε εμάς να μείνουμε έγκυος αλλά μπορούμε ΣΙΓΟΥΡΑ. μην απογοητεύεσαι αλλά προσπάθησε να το παρακολουθείς κ μην αφήσεις το χρόνο να περάσει.σε παρακαλώ μη στεναχωριέσαι δε σου κάνει καλό. Ολες είμαστε εδώ για τον ίδιο λόγο κ σίγουρα να δίνουμε κουράγιο η μια στην άλλη. εγω τις γόνιμες τις βρίσκω με τον υπέρηχο γιατί το τέστ με μπερδεύει. ουτως η άλλως έπρεπε να ξέρω κ τη διάσταση του ωαρίου για να κάνω την ένεση και μετά ναέρθω σε επαφή ή να κάνω την σπερματέγχυση

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σας ευχαριστω πολυ κοριτσια για τα ενθαρυντικα σας λογια. Εδω ειμαι στο νησι περιπου 10 μηνες και ειμαι απογοητευμενη απο την κατασταση που επικρατει στα ιατρεια, αλλα και στο νοσοκομειο δεν πανε πισω. Όταν ειχα μεινει εγκυος και ειχα λιγη αιμοραγια πηγα στο νοσοκομειο γιατι ηταν Κυριακή και τους λεω "ειμαι εγκυος και εχω λιγη αιμοραγια. Καντε μου εναν υπερηχο ή μια χοριακη να δουμε που βρισκομαι, μηπως και εχω αποβαλει και με αγνοησαν κανονικα. Ο δε εφημερευων γιατρος μου ειπε κατα λεξη "μη στεναχωριεσαι, αν το χασεις το εχασες. Εμεις δεν μπορουμε να κανουμε και τιποτα..." Χαλια σας λεω. Ειναι ολοι τους απαραδεκτοι, καταγγελια χρειαζονται, αν ειχα πολλα λεφτα θα τους εκανα μηνυση ολους. Αλλα και τι θα κερδιζα μηπως? Τιποτα δεν θα εφερνε το μωρακι μου πισω... Τελος παντων, παμε για το επομενο μωρακι μου τωρα και πρεπει να μη στεναχωριεμαι!!!

Το κακο ειναι οτι καθε φορα που θελω να εξεταστω πρεπει να ανεβαινω πανω και πληρωνω μονο για τα εισητηρια 250-300 ευρω.

Πρεπει να βρω εδω εναν γιατρο που να τον εμπιστευομαι και να μπορει να με βοηθησει πραγματικα. Ελπιζω να μην ειμαι και σε αυτο ατυχη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δεν υπάρχει καποια γνωστή σου εκεί που να σε συστήσει? απορώ π'ως δεν του έσπασες το κεφάλι κ να του πείς ΄΄έλα μωρέ, για ένα κεφάλι κάνεις έτσι πες στους συναδέλφους σου να στο μαντάρουν΄΄ τους αλήτες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Επισης θα ηθελα να σας καταθεσω και την εμπειρια της αδερφης μου, που ειναι ο αρχηγος των πολυκυστικων ωοθηκων!!!

Έχει περιοδο απο τα 13 της χρονια. Έμεινε εγκυος φυσιολογικα στα 26 1/2 έχοντας περιοδο το χρονο!!!! 3-4 φορες. Δεν πηρε ποτε της καποιο ιδιαιτερο φαρμακο, πλην των αντισυλληπτικων για μια 5ετια, για να εχει περιοδο. Στη δευτερη εγκυμοσυνη της, η οποια ήρθε μετα απο 2 χρονια απο την πρωτη εμεινε επισης φυσιολογικα. Όταν γεννησε εκανε αφαιρεση μιας κυστης απο την ωοθηκη της, την οποια ειχε πριν μεινει εγκυος στο 2ο παιδι της (ισως και πολυ νωριτερα) που ειχε μεγεθος 5 εκ. Ο γιατρος της απορουσε πως εμεινε εγκυος και τις 2 φορες. Η αδερφη μου ποτε δεν αγχωθηκε οτι δεν θα κανει παιδια, απλα εκανε ερωτα με τον γαμπρο μου και δεν εκανε κακες σκεψεις..... Μεγαλη δασκαλα, αλλα δεν της μοιαζω δυστυχως. Εγω ειμαι το ακρως αντιθετο.

Απλα σας λεω την ιστορια αυτη για να παρουμε αισιοδοξα ολες εμεις που αντιμετωπιζουμε κατι παρομοιο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Gioulaki μου η καταγωγη μου ειναι απο ενα χωριο κοντα στη Θεσσαλονικη, αλλα επειδη ο αντρας μου πηρε μεταθεση οντας δασκαλος, τωρα μενουμε στην Μυτιληνη

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου απο μενα..

δεν εχω πολυκυστικες,αλλα η αδελφη μου εχει,εκανε θεραπεια με αντισυλληπτικα για να εχει περιοδο οπως ακριβως κι η αδελφη σου,ο γιατρος της ειχε αφαιρεσει και μια κυστη που ειχε,αλλα δε θυμαμαι λεπτομερειες και σε ασχετο χρονο,χωρις να εχει αγχος,απλα με την πρωτη που ηρθε σε επαφη με τον αντρα της εμεινε εγκυος,ολα πηγαν καλα και εχει ενα κοριτσακι 22 μηνων και παει με το καλο για δευτερο...μολις διαβασα την περιπτωση της αδελφης μου,ηταν σα να επροκειτο για την δικη μου...ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟ....ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γλυκο πασχαλιτσακι και υπολοιπα κοριτσακια μου καλησπερα και απο μενα!!!!!!! εγω ειμαι 24 και ανακαλυψε ο νεος μου γιατρος(ο παλιος ηταν ουφο χιχιιχχι) οτιεχω πολυκυστικες ΚΑΙ ΕΓΩ!!!!!! οπως πιστευω και οι μισες(και παραπανω μη σας πω) ελληνιδες!!! και εγω απογοητευτηκα οταν μου ειπε οτι μπορει να μην κανω ωορηξια καθε μηνα....και αφου με ξετιναξε στις εξετασεις(οικογενειακος φιλος ειναι και με αγαπαει πολυ και γιαυτο ειναι λιιιιγο υπερβολικουλης), μου ειπε να χασω βαρος σε πρωτη φαση και να περνω το Glucophase. πραγματι,εχασα δεκα κιλακια η κακομοιρουλα....εκανα κατι τεστακια ωορηξιας στα οποιια εβρισκα ωορηξια αλλα τζιφος!!!!!!!! ομως εδω εχω μια ΕΝΣΤΑΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!

ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΘΕΤΙΚΑ ΤΕΕΣΤΑΚΙΑ ΩΟΡΗΞΙΑΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΓΟΥΛΑΚΙ!!!!!!!!!!! και εγω αναβδη εμεινα οταν μου ειπε ο γιατρουλης μου ''σταματα βρε πυροβολιμενο να χαλας τσαμπα λεφτα με τα κολοτεστ ολη την ωρα'' !!!! και μου εξηγησε οτι η ορμονη που βγαζει ο οργανισμος μας ακριβως πριν την ωορηξια ειναι αυτο που ανιχνευει το τεστ!!!!! ΟΧΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΩΟΡΗΞΙΑ!!! που σημαινει οτι εμεις ετσι και αλλιως καθε μηνα θα εχουμε αυτην την αυξομειωση της ορμονης(οποτε και να τα θετικα τεστ ωορηξιας) ,ΑΛΛΑ δεν ειναι σιγουρο οτι θα κατεβει τελικα το αυγουλακι στη θεσουλα που πρεπει για να μπει το νινακι στη κοιλιτσα εκεινο το μηνα!!!!!

και φυσικα πηγα να παθω εγκεφαλικο διοτι πρεπει να εχω χααλασει κανα χιλιαρικο σε τεστακια!!!!!

κοριτσια εγω περυσι το ειχα ξεφτιλισει το θεμα,καθε μηνα νομιζα οτι θα εχω μεινει εγκυος,ειδικα απο οταν εμαθα για τις πολυκυστικες, πεισμωσα και προσπαθουσα ακομη πιο πολυ.....και αποτελεσμα.........αγχωνομουν πιο πολυ............. τωρα το εχω γυρισει στο αντιθετο.........δεν πιστευω πια οτι θα κανω παιδι, και εχω σταματησει να αγχωνομαι........ουτε καν τι κυκλο εχω δεν ξερω πια...εγκατελειψα βασικα.... ισως να ερθει απο μονο του ετσι χωρις αγχος....... ξερω και εγω??... προσπαθω να μην το σκεφτομαι, απλα εχω πεσει μονη μου σε μια αντιφαση..απο τη μια πιστευω οτι οι πολυκυστικες πραγματικα δεν ειναι τιποτα μπροστα σε αλλα γυναικολογικα προβληματα που μαλιστα εχουν και λυσεις για να γινει καποια μανουλα, και απο την αλλη νοιωθω ενα ''ουφ''......

αλλα επειδη ημαστε και χαρουμενοι ανθρωποι,..............ολες μας θα τα καταφερουμε!!!!!!!!!! και σας το λεω απο την καρδια μου!!!! :)

ειμαι σιγουρη......θα κανουμε την αγωγη που μας δινουν οι γιατροι και τελος!!!! θα τα καταφερουμε να εχουμε μια κοιλιτσα τοοοοοοοοοοοσο μεγαλη!!!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κοριτσια. Ειλικρινα με τα μυνηματα σας πηρα λιγο τα πανω μου. Σκεφτομαι οτι δεν ειναι και το τελος του κοσμου το προβλημα που εχω,ειδικα λαμβανοντας υποψιν άλλα προβληματα πιο σοβαρα που θα μπορουσα να ειχα. Διαβαζω εδω μεσα μυνηματα απο κοπελες που ειχαν ενα σωρο προβληματα που τα αντιμετωπισαν με θαρρον και υπομονη και τελικα εφτασαν στον στοχο τους και μπραβο τους γι' αυτο, γιατι ο Θεος ειναι δικαιος και δεν αφηνει καμια προσπαθεια να παει στον βροντο, μας ανταμειβει παντα εστω και λιγο καθυστερημενα...

Θα κανω ενα σχολιο σε αυτο που ειπε η mikroulaxristos:

Καπως ετσι κατεληξα να στμπεριφερομαι και εγω. Βεβαια εγω ακομη ειμαι στο σταδιο "προσπαθω με πεισμα και επιμονη και θα τα καταφερω, που θα παει". Αλλα δεν ειναι ετσι δυστυχως. Και εγω απο αυτον τον μηνα αγορασα τεστακια, τα οποια και εκανα και βρηκα τις "υποτιθεμενες γονιμες μερες μου" και χαρηκα. Παραλληλα μετρουσα και τη θερμοκρασια μου. Οσο για τον αντρα μου τον καημενο οτι και να πω ειναι λιγο σε τι μπελα τον εχω βαλει. Ο καημενουλης δεν ηταν ποτε πολυ του "σπορ", πριν απο μενα ειχε πολυ λιγες σχεσεις και μικρης διαρκειας, οποτε δεν εξασκουσε το σπορ καθημερινα. Μαζι μου αρχισε να μπαινει σε ενα ρυθμο... Εδω και 3 μηνες που προσπαθουμε, του εχω δημιουργησει προβλημα (πιστευω). Απο τοτε που τον "αναγκαζω" στην κυριολεξια να εχουμε επαφες σε συγκεκριμενες μερες, δηλαδη μερα παρα μερα για κανενα 20ημερο (μιας και δεν ξερω ποτε ειμαι γονιμη) εχω οδηγηθει σε λαθος αποτελεσμα. Τον εκανα να μισησει το sex. Ειτε ηταν κουρασμενος, ειτε νυσταζε, ειτε δεν ειχα απλα ορεξη τον αναγκαζα να εχουμε επαφη, μηπως και χασουμε την πολυποθητη ωορρηξια μου, με αποτελεσμα εδω και 1 1/5 με 2 μηνες να εχουμε σεξουαλικο προβλημα, δηλαδή να εχει αδυναμια να ολοκληρωσει ή να "διατηρησει το ηθικο ακμαιο".

Και ξερετε τι σημαινει αυτο... Όλο αυτο πλεον ειναι ενας φαυλος κυκλος. Ξεκιναμε, σκεφτεται οτι μπορει να αποτυχει και τελικα αποτυγχανει..Σημερα εχουμε ραντεβου με ουρολογο να δουμε τι φταιει. Πολυ φοβαμαι οτι του δημιουργησα ψυχολογικο προβλημα με τις εμμονες μου. Αν ηταν αλλος θα με ειχε χωρισει. Ελπιζω να ειναι ολα καλα και να ηρεμησουμε.

Απο χθες αποφασισα να αφεθω στην τυχη. Μετα απο μια ομορφη κουβεντουλα που καναμε του ειπα πως δεν οφελει να προσπαθουμε με τετοιο ζηλο και επιμονη. Το μονο που καταφερνουμε ειναι να δημιουργουμε επιπλεον προβληματα και να κανουμε κακο στη σχεση μας. Στο τελος θα μεινω εγκυος, αλλα θα μεγαλωνω το μωρακι μας μονη μου, μιας και ο αντρουλης μου θα με εχει εγκαταλειψει και με το δικιο του!!! Αποφασισαμε να χαλαρωσουμε λιγακι, να κοιταξουμε να γιατρεψουμε τα προβληματα που αντιμετωπιζουμε και μετα με το καλο θα ερθει και το πολυποθητο.

Αυτα τα ολιγα. Θα επιστρεψω με τα αποτελεσματα του γιατρου. Ευχηθητε μου να ειναι ολα καλα και να φταει μονο το ηλιθιο μυαλο μου για τους μπελαδες μας.

Φιλια σε ολες και καλημερουδια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kalispera!!exo polukistikes apo ta 16 mu xronia..ego xanagrapsei kai se paliotera post..perasa polla..eixa pollus ponous apo tote kai mexri pou emeina egkios epairna antissiliptika.se suvdiasmo me auta prosexa polu tin diatofi mu..epine eviol pu kanei polu kalo stis kistes kai polla frouta kai laxanika..ekopsa ta xapia kai meta apo 2 mines emeina egkios..min akous kanenan..mia xara meneis...min anisixeis katholou.kanonika tha prepei na kanonizeis na katevaineis athina na se vlepei enas giatros axiopistos...oti xreiasteis pes mu..

xxxx

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα manm. Σκεφτηκα και εγω να αρχισω να παιρνω βιταμηνη Ε, αλλα φοβαμαι μηπως μου κανει κακο η χρηση τους. Επισης ακουσα οτι ο βασιλικος πολτος κανει καλο γενικα στο γεννητικο συστημα και στο νευρικο επισης. Αγορασα ενα βαζακι απο παραγωγο, 10 ml 50 ευρω και θα το ξεκινησουμε με τον αντρουλη μου απο αυριο και οσο μας παει. Φανταζομαι οτι αυτος κακο δεν θα μας κανει....

Τις βιταμινες εσυ τις πηρες απο μονη σου η σου τις εγραψε καποιος γιατρος? Για ποσο καιρο τις επαιρνες και ποσα χαπακια τη μερα? Ο ομοιοπαθητικος μου (κανω για ημικρανιες) μου ειπε οτι αν δεν μεινω σε 2-3 εγκυος, καλα ειναι να παρω 1-2 κουτακια αντισυλληπτικα για να φυγουν οι κυστες. Μετα θα μεινω πιο ευκολα εγκυος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ki egw exw polukustikes, me trixofiia kai akmh apo ta 17 mou (twra eima 33). Phra xapia gia 3 xronia mexri ta 20 kai ligo eftiaksa alla akoma kustes eixa.

Egw exe meinei 3 fores egkuos (oi 2 prwtes dustuxws den phgan kala, oxi logo polukustikwn) kai twra eimai ksana 18 ebdomades.

Eixa tsekarei an kanw owriksia me ton giatro kai ekana, alla eixa kopsei thn zaxarh, kai ta polla pswmia kai makaronia. Etrwga frouta, salates,laxanika (ladera den peirazei to ladi), turi, kreas, psari, kshrous karpous, ospria kai polu nero. Genika oti exei zaxarh einai xeirotero an exei polukustikes. Kai otan ekana thn diatrofh efugan kai ta spurakia. Prosekse mono na mhn paxuneis giati xeirotereuei ta pragmata. Trwge me metro. Kai na mporeis na gumnazesai kai ligo akoma kalutera.

Eimai sigouri oti ola tha pane kala. Exw toulaxiston 4-5 files me paidia kai polukustikes. Arkei na mhn exeis agxos kai na prosexeis ton eauto sou. An pali den katafereis tipota uparxoun kai farmaka gia na kaneis owriksia

Filia polla

Tania

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τανουλα μου....Τι ενθαρρυντικα πραγματα ακοουω απο ολες σας!! Οταν ξεκινησα αυτο το θεμα πιστευα οτι θα ακουγα δυσαρεστα πραγματα (οσο δυσαρεστα μου τα παρουσιασε ο "γιατρος" μου), αλλα τελικα διαψευδετε και εμενα και ΑΥΤΟΝ κατηγορηματικα. Παιρνω πολυ δυναμη απο ολα αυτα που διαβαζω. Ελπιζω να αποβαλω το αγχος μου και να αφησω τα πραγματα να κυλησουν με τον ρυθμο τους.

Εγω ειμαι 1,63 και 57 κιλα σταθερα, σπανια εχω αυξομειωσεις στο βαρος μου. Δεν καπνιζω, δεν πινω, γενικα η διατροφη μου ειναι καλη, δεν μου αρεσουν καθολου τα γλυκα αλλα δυστυχως δεν τρωω σχεδον καθολου φρουτα και λαχανικα, οπως επισης δεν γυμναζομαι καθολου. Αλλα δεν ειμαι και η μονη....

Εσυ εχεις σταθερο κυκλο? Σε ποσο καιρο προσπαθειων εμεινες εγκυος? Πηρες καθολου βιταμινες, οπως πχ βιταμινη Ε? Να φανταστω οτι την ωορρηξια την τσεκαρες με υπερηχο, για ποσο καιρο την παρακολουθουσες? Για ποιο λογο απεβαλες τις πρωτες φορες (αν θελεις απαντας)??

Σε πηραν παραμαζωμα οι ερωτησεις μου φανταζομαι, αλλα με βοηθατε τοσο πολυ ολες σας....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Loipon,

Egw eimai sta kanonika mou 1,68 kai 67-68 kila opote pio baria apo sena. Eixa sxetika stathero kuklo (apo 32-40 meres to polu) kai owrhksia tsekara me eksetash aimatos (test progesteronhs).

Ekana ki egw test owriksias alla eperna kai thermokrasia. Thn prwth fora pou emeina prospathousame gia 7 mhnes, opote phra ta test kai arxisa na krataw thermokrasia kai emeina ston prwto kuklo . Dustuxws apebala stis 11 bdomades alla den kseroun giati.

Eperna kati polubitamines pou exei edw gia otan prospatheis na meineis eguos (mallon tha exoun kai ellada giati egw menw agglia), exoun diafora kai foliko oksi (polu sumantiko).

Meta thn apobolh emeina ksana me ta test kai thn thermokrasia (h thermokrasia einai pio sigouros tropos gia na ksereis na kaneis owriksia alla den se proeidopiei san ta test)se 3 kuklous (4 mhnes). Dustuxws eprepe na stamatisw thn egkumsunh mou giati to aggeloudi mou (h Lydia mou) eixe problhmata me ta nefra ths (stis 21 bdomades). Meta thn genna emeina me ton idio tropo se 2 kuklous (3 mhnes) kai twra eimai 18 bdomades, perimenoume agoraki kai ola pane kala mexri stigmhs.

Ta test ta eperna apo to internet (den htan digital, h marka alla plhrwna 10 euro gia ta 30 test opoted sumfere). Den einai sigouro oti kaneis owriksia an bgoun thetika alla an meta apo 2-4 meres anebei h thermokrasia sou kai meinei etsi gia 12-14 meres tote exeis kanei. Giauto egw ekana kai ta duo. Kai fusika den elega tipota ston antra mou giati agxwnotan, apla wraia eswrouxa kai den elege oxi ;).

An thes tipota allo pes mou. Tha ta katafereis, panta pernei perissotero xrono thn prwth fora. Den eisai h moni me polukustikes, olh h Ellada exei

Filia polla

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τανουλα μου ποτε πηγες να κανεις εξεταση προγεστερονης? Ηξερες ακριβως ποτε εχεις ωορρηξια? Θελω και εγω να κανω αλλα δεν ξερω ποτε να παω, μιας και ο κυκλος μου οπως ειπα ειναι περιπου 40-42 μερες.

Με την θερμοκρασια φανηκε να εχω οορρηξια στις 19-20 Σεπτεμβριου, 35,8 βαθμους κελσιου και την επομενη 36,3 και σταδιακη ανοδο ενω με τα τεστακια θετικο τεστ (πολυ εντονη γραμμη) 23/9 με θερμοκρασια 36,4 βαθμους κελσιου, 24/9 θερμοκρασια 36,4 βαθμους κελσιου, 25/9 θερμοκρασια 36,4 βαθμους κελσιου, 26/9 θερμοκρασια 36,3 βαθμους κελσιου και 27/9 θερμοκρασια 36,7 βαθμους κελσιου. Με εχει μπερδεψει ολο αυτο. Αραγε εκανα ή οχι ωορρηξια και ποτε?

Ειχα γραψει οτι θα πηγαινα με τον αντρα μου σε ουρολογο. Λοιπον πηγαμε, δειξαμε τιες εξετασεις που καναμε πριν απο ενα μηνα σε γιατρο εκει που ειναι η πατριδα μας (σπερμοδιαγραμμα και υπερηχο) και γενικα

μας ειπε οτι τα πραγματα δεν ειναι και χαλια, με τη θεραπεια που κανει μιας και μας ειχε διαγνωσει ο αλλος γιατρος ηπια προστατιτιδα τα πραγματα θα βελτιωθουν, θα επαναλαβουμε το σπερμοδιαγραμμα σε κανενα 3μηνα και βλεπουμε. Επισης θα κανουμε εξετασεις ορμονικες. Το κακο ειναι οτι εντοπισε μια μικρη κιρσοκηλη, θα κανουμε υπερηχο οσχεου (τριπλεξ) και θα δουμε ποσο προβλημα εχει... Γενικα μας ειπε να μην αγχωνομαστε (πρωτοτυπο) και ολα θα πανε καλα.

Τι να πω ρε κοριτσια...Εκει που πανε να φτιαξουμε το ενα, προσθετουμε κι αλλο προβλημα. Ουφ!!!!!!!!

Αυτα τα ολιγα για την ωρα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα και από μένα.

Είμαι κι εγώ παθούσα με πολυκιστικές ωοθήκες. Την πρώτη φορά που τις εντόπισα ήταν στα 21 μου (τώρα είμαι 34) πήρα αντισυλληπτικά για δύο χρόνια και μου έφυγαν. Στα 26 μου έμεινα έγκυος.

Τώρα στα 34 λοιπόν έκαναν πάλι την εμφάνισή τους. Είναι μεγάλος μπελάς.

Άρχισα πάλι θεραπεία με χάπια προγεστερόνης επειδή έχω χαμηλή. Αν ως τα Χριστούγεννα δεν δούμε αποτέλεσμα θα ξαναρχίσω τα αντισυλληπτικά.

Είναι πραγματικά πολύ κουραστικό αυτό.

Σου εύχομαι κουράγιο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 1 month later...

και εγω απο μυτιληνη ειμαι.ειχα 2 αποβολες μου ειπαν οτι το κυημα ειχε χρωμωσωματικο προβλημα μου φερθηκαν απαισια.πηγα στην αθηνα βρηκα εναν πολλυ καλο γιατρο εκανα ολες της εξετασεις που επρεπε και το συμπερασμα πολυκυστικες ωοθηκες..ο γιατρος γελουσε...το καλο που σου θελω φυγε απο κει...αν θες τα λεμε και μεσω facebook

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kalispera k apo mena eimai 34 k exw polykitikes wothikes apo ta 18 mou. mou eipan oti tha ftiaksoyn ean parw antissuliptika xapia egw omws eixa kapoio provlhma k den mporousa na parw. emeina egkyos apo monh mou xwris xapia xwris tipota ekei pou den to perimena..

ti na pw makari k se sena na fytrwsei ena sporaki ekei pou den to perimeneis :P:P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σας εχω και εγω εχω πολυκυστηκες,για 5 μηνες πηγενα σε συγκεκριμενες μερες να βλεπουμε τα ωαρια,αλλα καταληγανε σε κυστες.μετα μου εδωσε θεραπεια τα σερπαφαρ και τον 2ο μηνα εμηνα εγκυος στον μεγαλο μου γιο,στον μικρο μου με την πρωτη επαφη εμηνα χωρις χαπια.αλλα μου ειπε οτι μαλλον θα ξανα αρχισουμε και να κλεισω ραντεβου,και εκλησα για υπεριχο λογου εγκυμοσηνεις.με το καλο να μηνεις εγκυος.και τωρα εχω 8 ημερες καθηστερησεις λογου κυστης.αλλα μετα τη γεννηση του παιδιου μου ο κυκλος μου εχει στροση μεχρη 10 ημερες εχω καθηστερηση.συγνωμη για τα πολλα πολλα που σου γραφω :silly: :silly: :silly: :silly:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Οπότε @Ersi85 αν κατάλαβα καλά δεν έχεις γυρίσει στη δουλειά που έλεγες; Είχα μείνει στο ότι θα γυρνουσες στους 3 μήνες περίπου.
    • Καλώς σε βρήκαμε πάλι @Ersi85! Α έχετε πολλά δοντακια εσείς! Κανένα ψωμί του δίνεις; Ξεκίνησε τον έστω πατημένα γιατί συνηθίζουν λένε τα αλεσμένα και μετά δυσκολεύονται πολύ να περάσουν σε κομμάτια. Εγώ της έκανα μικτή διατροφή. Της έδινα και κομμάτια να εξερευνά και αλεσμένα για να τρώει 😅 8 μηνών την ξεκίνησα πατημένα και επειδή τα πήγαινε πολύ καλά μετά από μια εβδομάδα την ξεκίνησα κανονικά κομματάκια. Γενικά με τα φρούτα με έχει "βασανίσει" που δεν τα τρώει αλλά τώρα που μπήκε στον 10ο μήνα σαν να ξεκίνησε να της αρέσουν. Αφού πλέον της δίνω την μπανάνα και τρώει σχεδόν μισή μόνη της, ενώ πριν έκανε γκριμάτσα αηδιας και την πετούσε κάτω 🤣🤣 🤣 Αλλά τα πάει εξαιρετικά με τα κομμάτια από την αρχή, ούτε gagging ούτε τίποτα. Αχ κορίτσια εγώ το σκέφτομαι για 2ο αλλά λέω να περάσει λίγο ο καιρός γιατί 1) θέλω vback 2) ε να γυρίσω λίγο δουλειά να βρω τα πατήματα μου πριν έρθει η καταιγίδα του 2ου 😅 Να έχει μεγαλώσει λίγο και η μικρή να καταλαβαίνει περισσότερα. Κι εμείς μόνοι μας την μεγαλώνουμε, αλλά ευτυχώς έχω πολύ βοήθεια από το σύζυγό ❤️ Αφού καμία φορά που δεν την παλεύω του την δίνω 7 το πρωί που ξυπνάει η κυρία να μου την κρατήσει μέχρι τις 8 που φεύγει για δουλειά για να κοιμηθώ 😅 Τώρα ο ύπνος... Μία έτσι μία αλλιώς. Νομίζω έχω συνηθίσει πια και δεν με ενοχλεί 😅 Κάνει και ψιλοστανταρ αφυπνίσεις (12-4-6-7)  οπότε ίσως έμαθε ο οργασμός μου 🤣  Από κατορθώματα μπέμπας , έτοιμη είναι να περπατήσει 😅 Έχει ξεκινήσει να πατάει όλο το πέλμα (τόσο καιρό κινείται μόνο με τις μύτες) και κάνει πρόβες να σταθεί χωρίς να ακουμπάει κάπου! Έχω τρελαθεί! Δεν το περίμενα τόσο νωρίς. Καλά εννοείται θέλει καιρό ακόμα, αλλά μου κάνει εντύπωση πως προπονεί τον εαυτό της! Όταν ξεκινάει κάτι καινούργιο το κάνει συνέχεια μέχρι να το τελειοποιήσει και μου φαίνεται τόσο υπέροχο όλο αυτό!(Φαντάζομαι όλα τα μωρά το ίδιο κάνουν 😅)
    • Η αλήθεια είναι ότι πας με άλλο αέρα...και μπορώ να καταλάβω πόσο κουραστική είναι αυτή η διαδικασία...φτάνεις πολλές φορές σε σημείο να το κάνεις με το ζόρι, χωρίς να το απολαμβάνεις.. Και να ξέρεις ότι θα έρθει την πιο κατάλληλη στιγμή!!! Να ξεκουράζεσαι και να κάνεις πράγματα που απολαμβάνεις!!! Και μόλις έρθει θα τα ξεχάσεις όλα 🥰🥰
    • Καλά θα κάνεις κορίτσι μου!! Εύχομαι όλα καλά να πάνε! Είναι από μόνη της όλη αυτή η διαδικασία και η αναμονή στρεσογόνα οπότε τουλάχιστον να ξέρεις ότι είσαι σε καλά χέρια και πως έχεις έναν γιατρό που θα σε βοηθήσει να τα καταφέρεις! Θα δεις ότι θα κάνεις τα επόμενα βήματα και θα έρθει το μωράκι σου!! 
    • Ναι εγω τόσο έδωσα την τελευταία φορά αφού παίρνει 50 ευρώ επίσκεψη + 50 για το παπ 🤷‍♀️  Εσυ 40 ευρω πληρώνεις σε ιδιώτη γιατρό Αθήνα ; 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...