Μετάβαση σε περιεχόμενο

μα χορταινει??


Recommended Posts

κορίτσια μου καλημέρα. Είμαστε Αλεποχώρι για διακοπές, φύγαμε πριν μια βδομάδα ακριβώς..όλα εδώ είναι μια χαρά, η μπέμπα πολύ ευδιάθετη και μεσ στην ενέργεια, ολη μέρα κουνάει χέρια πόδια και κάνει..ααα ααχουυυ αγκου...κτλ κτλ.

το "πρόβλημα" - ανησυχια μου ειναι το εξής : σε 10 μερες γινομαστε 3 μηνών και στα περισσότερα γευματα της ημέρας (7 η 8 συνολικά ) δεν κάθεται πανω απο 10λεπτο στο στήθος..αντε τα ξημερώματα να κάνει κανα τεταρτο, βία εικοσάλεπτο που έχει να φάει 5-6 ώρες ( κοιμάται το πουλάκι μου κιόλας..) χορταίνει άραγε με τόσο λίγο ?? κ αυτο που λενε οτι στο πρώτο 10λεπτο το γάλα μας ειναι πιο λεπτορρευστο για να ξεδιψάνε τα μπεμπεκια και μετα ερχεται το πιο παχυ και πλουσιο θερμιδικά, αν η δικια μου τρωει 10λεπτα, τι παίρνει απ αυτό??εχω προσπαθλησει να την αφήνω λιγο παραπάνω αλλα στο τέλος νυσταζει αποκοιμιεται, η χτυπιέται γιατι νυστάζει ή τώρα τελευταία, εχει βρει το αλλο κολπο, με δαγκωνει με στυλ...μάγκικο...και μετά βάζε κάτι γέλια...παίζει κοινώς απ οτι καταλαβαίνω..τι να κάνω βρε κοριτσάρες? ειναι αραγε φυσιολογικο? εσεις που θηλαζετε παιδακια στην ίδια ηλικια τι λετε?

επισης, δυο μερες εδω εκανα πυρετο (μαλλον περασα καποια ιωσουλα ) ο οποιος ανεβηκε αρκετα, μεχρι και 39 αλλα ευτυχως στις δυο μερες περασε κ απο εχθες ειμαι απυρετη...συνεχιζα να θηλαζω κανονικα την μικρη τις μερες του πυρετου και απλα φορουσα μια μασκα ιατρικη προληπτικα για να μην την κολλησω..(ετσι μου ειπε ο παιδιατρος) ...δεν ξερω ομως αν συνδεονται, αλλα μετα τον πυρετο, παρατηρώ οτι το στηθος μου δεν πρήζεται πια, ακομα και το βραδυ, που η μικρή εχει να φαει 5-6 ώρες ή πρήζεται μονο το αριστερο ( πιο μεγαλο απ το αλλο! )και αυτο πολυ λιγο...επισης δεν τρέχει γαλα πια, παρα μονο αν πιεσω τη θηλη...οταν ηρθαμε εδω και πρησμενο ηταν και το γαλα ετρεχε..δεν ξερω τι να υποθεσω...λετε να μου κοβεται το γαλα?? δεν θελω να σταματησω το θηλασμο ρε γμτ...τωρα που τα πηγαιναμε τοσο καλα και την ειχα καταβρει και εγω...

πεστε καμια ιδεα βρε φιλεναδες...

πληροφοριακα αν βοηθαει, και κανει τσισακια και κακακια και τα κιλα της πριν φυγουμε ηταν 4600 (γεννηθηκε 3100 και βγηκε 2900)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ! ΑΠΛΑ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ! ΑΔΡΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΓΑΛΟΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΙ ΘΗΛΑΣΜΟΙ! ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΞΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΕΣ! ΤΩΡΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ! ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΣ! ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΟ! ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα μια χαρά είναι το μωράκι, και η δική μου από τότε που γεννήθηκε μέχρι σήμερα (10,5 μηνών) ΄πίνει μόνο για 10 λεπτά και τα κιλάκια της είναι παραπάνω από κανονικά. Μέχρι και 6 μηνών με αποκλειστικό θηλασμό και μόνο 10λεπτο έπερνε παραπάνω από το κανονικό βάρος!! Η δική μου από μόνη της σταματά στα 10 λεπτά! λες και κρατά χρονόμετρο!!

Όσον αφορά στο στήθος δεν μπορεί να είναι πάντα φουσκωμένο ή να τρέχει κάποια στιγμή και αφού έχει εδραιωθεί η γαλουχία αυτό σταματά, εσύ όμως έχεις γάλα.

Και το δικό μου έπαψε να τρέχει.......και ξεκίνησε πρίν από ένα μήνα πάλι - 9ο μήνα!!!- να τρέχει!!!! μην ανησυχείς είναι μια χαρά.

Ο δικός μας παιδίατρος μας είχε πει ότι ακόμη και αν η μαμά έχει πυρετό το μητρικό γάλα αποτελεί την καλύτερη τροφή για το μωρό. :)

καλές διακοπές και καλή συνέχεια... :):kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

marga μου καλημέρα.Δεν ξερω αν με θυμασαι απο παλιά, να σου ζησει η ζουζούνα σου.Εγω δεν έχω θηλάσει λόγω της σκλήρηνσης αλλά νομίζω ότι η ζουζούνα σου μάλλον χορταίνει γιαυτύ σταματάει.Το βάρος της αν κρίνω σύμφωνα με την δικιά μου που γεννήθηκε 2820 και φύγαμε 2770 ότα ήταν 3 μηνών ήταν κάπου τόσο όσο και η δικιά σου.Μήν ανησυχεις αν παίρνει βάρος κάθε μήνα εστω και λίγο ελιναι εντάξει.Απόλαυσε τώρα την κατάσταση που βιώνεις γιατί όταν θα αρχίσεται να τρωτε απ όλα αρχίζουν τα πανηγύρια τα μεγάλα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα marga Κάπου εκεί και εμένα στον τρίτο μήνα μου έκανε και εμένα κάτι τέτοια. Έτρωγε πολυ λίγη ώρα το πολύ πεντάλεπτα ενώ συνήθως έτρωγε δεκάλεπτα. Είχα ανησυχήσει πολύ Κράτησε κανα δυο τρεις μέρες αυτό. Μετα έτρωγε κανονικά. Σου προτείνω να μην ανησυχείς Το μωράκι σου ξέρει καλύτερα. Μήπως περνάει και αυτό καμια ιωσούλα? Μπορεί να είναι άλμα ανάπτυξης και ίσως γι αυτό έχει αλλάξει Του έβαλες θερμόμετρο? Η διαθεσή του πως είναι? Όσο για το στήθος που δεν είναι πρησμένο μην αγχώνεσε Δεν σημαίνει οτι δεν έχεις γάλα Τους πρώτους μήνες πρήζετε το στήθος μέχρι να εδραιωθεί η γαλουχία. Το γάλα παράγεται την ώρα του θηλασμού Για να τα έχεις καταφέρει τρείς μήνες σημαίνει οτι όλα είναι καλά... Θα σου απαντήσουν βέβαια και οι πιο έμπειρες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ολε ολε ολε !!! αχ βρε κοριτσαρες σας ευχαριστω πολυ!! ηρεμησα τωρα...ν απολαυσουμε και εμεις τις διακοπες μας με ησυχια!

amanda μου παντως η διαθεση της ειναι μια χαρα, ολο παιζει γελαει και κουνιεται...προχτες που ειχε περασει το δεκαλεπτο και μαλλον ειχε χορτασει την εβαζα εγω παραπανω στο στηθος και εκεινη με δαγκωνε κ επαιζε...βρε παψε της ελεγα ποναει η μανουλα και δωστου με μεγαλυτερη μανια...και ναααααααα κατι γελια μετα...ξεκαρδιστηκε...στο τελος την εβγαλα και ησυχασα...εχουν τον τροπο τους παντως να σου πουν φτανει, χορτασα ! :blink:

ελενα μουυ φυσικα και σε θυμαμαι...μου ησουν και εισαι πολυ συμπαθης...τι κανεις κοπελαρα μου? ειχες χαθει για καποιο καιρο η κανω λαθος?? το μωρακι σου τι κανει?? ( ποιο μωρακι δηλαδη ολοκληρο παιδακι θα ναι τωρα!! ) πες μου νεακια σου, θα χαρω πολυ !

argi μου σ ευχαριστω πολυ, για τις πληροφοριες, φαινεται ειμαστε σε ιδια τροχια..χιχι οσο για το μητρικο το ιδιο μου ειπε και ο δικος μου ο παιδιατρος γ αυτο και τις μερες που ειχα 39 την εβαζα στο στηθος...και να σου πω και κατι?? χωρις ντεπον και μονο με νεζητζρακι που επινα κατα την διαρκεια του θηλασμου, ο πυρετος μου επεφτε στο 38,2! βρε τι σου κανει ενα δεκαλεπτο στο βυζι! μεχρι και τον πυρετο της μανας ριχνει! ζητω το βυζι λοιπον, πανακεια ειναι!

ελενη μου βαλσαμο τα λογια σου..να σαι καλα κοπελα μου :)και παλι εγραψες !πολυ μ αρεσε η τελικη ευθεια! και ναι, εχεις δικιο, ειναι απολαυση πια...το μονο που με στεναχωρει ειναι που δεν μπορω να βγαλω βυζι εξω, στο καθαρο αερα και να κατσω στο μπαλκονακι μας που βλεπει ολοοο το πευκοδασος και να απολαυσω...ειναι ο πεθερος που καθεται εξω, ειναι ο σκυλος που τριγυριζει, ειναι οι γειτονες που θα κοιτανε...τεσπα δεν πειραζει, και μεσα καλα ειναι !

franita μου ειναι κιολας 6500 ο μπεμπαρος σου??? φτου του φτου μου μωλε, μεγαλο αντρακι θα γενει!! να τον χαιρεσαι κοπελαρα μου..να του δωσεις ενα σβουριχτοοο φιλακι απο μενααα

και σ ολες σας φιλαααααακια να στε καλα :))))

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

marga μου έλειψα 11 μήνες απο την παρέα γιατι δεν δούλευα.Η Μαριφίλη μου είναι 11 μηνών πια,17 Αυγούστου χρονίζουμε, μπες στο θέμα "ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΣΑΣ" και θα μας δεις.Η μπουμπουκα είναι γενικώς καλά αναλογα με την περίσταση.Μια έχουμε ζόρι με τα δόντια μας μια δεν θέλουμε να φάμε μια δεν θέλουμε να κοιμηθούμε,την άλλη κοιμόμαστε και δεν θέλουμε να ξυπνήσουμε με τίποτα...Αλλα μόνο τη μέρα...Πάνε οι καιροί που κοιμόταν απο τις 9:00 μεχρι 9:30 το πρωί.Τώρα 6.30 εγερτήριο.Αλλα είναι μεγάλη χαρά το ζουζούνι μου,μη σου πω ίσως η μόνη.Πέρασα κι εγώ πολύ προσφατα 2 περιπέτειες πάλι με την υγεία μου λόγω λοχείας και σκλυρηνσης και ακόμη είμαι σε ανάρωση γιατι πήρα τόση κορτιζόνη που ακόμη θα κάνει καιρό τη δουλειά της.Ασ ελπίσουμε η Παναγία να βαλει για αλλη μια φορά το χεράκι της όπως το έβαλε τότε που της ζήτησα να μου δώσει ένα παιδακι και μου το έδωσε, κι εγώ της έδωσα το όνομα της και της μανούλας μου.(Μαριά-Ευμορφίλη) δηλ. μας κάνει την ΜΑΡΙΦΙΛΗ μου!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...