Μετάβαση σε περιεχόμενο

Κάθε πότε θηλάζετε όταν μπαίνουν οι τροφές;


Recommended Posts

Κορίτσια τα φώτα σας!

Όσες έχετε μεγαλύτερα παιδια για πείτε και σε μένα! Μια φίλη μου έχει μια κορη 8 μηνων και ο παιδιατρος της ειπε να θηλαζει ενα στηθος το πρωι και ενα το βραδυ. Τα υπολοιπα γευματα θα ειναι φρουτο - σουπα - ρυζαλευρο. Η κοπελα δεν ξερει τι να κανει! Θα θηλαζει μια φορα τη μερα απο το καθε στηθος; Και στο νοσοκομειο Ελενα που πηρε αυτο της ειπαν. Μαλιστα της ειπαν να μη βαζει περισσοτερες φορες το παιδι στο στηθος της γιατι θα παθει εξαρτηση!

Στην δικη μου περιπτωση τωρα! Εγω θηλαζω ακαταστατα. Όσο θελει, όποτε θέλει. Συνηθως αυτο σημαινει 3-4 λεπτά κάθε 1-2 ωρες. Η μικρη εφτασε 8,5 κιλα και ο γιατρος με ρωτησε με τι γαλα την ταϊζω!!!! Εφοσον ειναι κιλα απο το δικο μου γαλα δεν ανησυχησε! Αλλα πρεπει και εγω να της βαλω τροφες τωρα.. Η οδηγια ειναι: Πρωτα φρουτο, 3 εβδομαδες μετα χορτοσουπα και 3 εβδομαδες μετα κρεμα δημητριακων (που δεν εχω σκοπο να δωσω). Αυτα θα τα δινω συγκεκριμενες ωρες και όποτε ζηταει στηθος τη βαζω κανονικα; Δεν ρωτησα η ξυπνια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

athna mou ksereis kai esu oti den exoume ftasei se auto to simio alla tha sou pw oti exw diabasei apo thn aglaia .

afou faei thn froutokrema (oso faei) tha tou prosfereis sththos kai tha tou to dineis kai opote zhtaei ,oso gia poses fores thn hmera na dineis frouta ...idea den exw malon 3 prwi -mesimeri bradu.....

emeis arxizoume teli tou mhna!!!!

euxome tora pou h erwthsh enebei prwth na thn dei kamia pou kserei;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

λοιπόν:

1. Αυτό που της είπαν από το Έλενα είναι για να αποθηλάσει (αυτό θα κάνω εγώ αργότερα!) Θα πρέπει να την θηλάζει κανονικά και από τα 2 στήθη.

2. ο δικός μας παιδίατρος μας ξεκίνησε με καροτάκι και όχι φρούτο! ο δικός σου Γερμανός παιδίατρος σου είπε για το φρούτο? τέλος πάντων.

οι στερεές τροφές αποτελούν συμπλήρωμα του θηλασμού.

Θηλάζεις κανονικά, όπως και τώρα και κάποια στιγμή της ημέρας (επιλέγεις εσύ) ας είναι το μεσημεριανό της δίνεις το φρούτο. Της δίνεις 2-3 κουταλάκια και μετά την θηλάζεις ή την θηλάζεις πρώτα, διακόπτεις και της δίνεις το φρούτο. Τα υπόλοιπα γεύματα είναι θηλασμός.

Εγώ τώρα που το μπουμπουκάκι μου είναι 10 μηνών την θηλάζω κανονικά και της δίνω ένα γεύμα με φρουτάκια σαν δεκατιανό και το μεσημεριανό είναι η χορτόσουπα ή κρεατόσουπα και όλα τα υπόλοιπα γεύματα είναι θηλασμός.

Αφού κλείσουμε τον χρόνο θα της δώσω και αυγουλάκι και επειδή αποφάσισα να την θηλάσω μέχρι και τον χρόνο σιγά σιγά θα αρχίσω τον αποθηλασμό μειώνοντας τα γεύματα θηλασμού.

Και εγώ δεν δίνω την κρέμα (ρυζάλευρο ή μπισκοτο ή ό,τι άλλο) γιατί το θεωρώ κενές θερμίδες!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

να κανω μια ασχετη ερωτηση?? οταν σε ενα μωρο ξεκιναμε τροφες ξερω οτι ειναι 3 γευματα (φρουτο-χορτοκρεατοσουπα-κρεμα για οσες το επιθυμουν η αυγο η γιαουρτι)και τα υπολοιπα 2 πρωινο και βραδυνο ειναι γαλα ετσι νομιζω γινεται και ο απογαλακτισμος και στην περιπτωση του θηλασμου το θηλαζεις πρωι και βραδυ μετα τον θηλασμο τι κανετε?? οταν σταματισει εννοω δινεται ξενο γαλα τι??? και κατι αλλο δεν ειναι αργα για ενα μωρο να ξεκιναει τις τροφες μετα τον χρονο?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα Αθηνά.

Το δικο μου μπομπιρακι ειναι 6 μηνων και τις τελευταιες 14 μέρες έχουμε ξεκινησει τις φρουτόκρεμες.

Αυτό που με συμβούλεψε να κάνω η παιδίατρος ειναι να ξεκινησω δειλα με τα φρουτακια ως δεκατιανο (μου τόνισε να μην κάνω συνδυασμους :dry: ), να συνεχίσω με βραστά λαχανικά (καροτάκια, πατατακια κλπ) και αργότερα να προχωρήσουμε στα δημητριακά( κρεμούλα μου είπε για το απόγευμα και μόνο).

Μου έκανε ξεκάθαρο ότι εφόσον θηλάζω να μην του δίνω δυο κρεμες την ημερα (φρουτοκρεμα- δημητριακά) και να συνεχίσει έτσι το μητρικό γάλα να είναι η βασικη του τροφή (φανταζομαι μεχρι τον 7ο θα ισχύσει αυτό γιατι μετα θα πρέπει να ξεκινησει το φαγάκι).

Ίσως να διαφέρει λιγακι απο αυτα που συνιστουν οι έλληνες παιδίατροι (βρίσκομαι στην ολλανδια) αλλά, μου ακούγεται εντάξει.

Το μωρακι έχει όλο τον χρόνο στην διαθεση του να δοκιμάσει φρουτα και λαχανικα και δεν στερειται το γαλατακι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πήρα τηλέφωνο την μαία μου και μου είπε ότι τα παιδιά αποθηλάζουν μόνα τους όταν το θελήσουν. Αλλιώς όποτε μας ζητάνε στήθος καλό είναι να τους το δίνουμε. Επίσης μου είπε ότι μπορώ να το καθυστερήσω λίγο ακόμα για να της δωσω λαχανικά. Πρώτα τα λαχανικά και λίγο κρέας στην πορεία και μετά τα υπολοιπα. Όλα φρέσκα και όλα εποχής.

Κορίτσια το σκέφτομαι και το ξανασκέφτομαι! Ο θηλασμός κρατάει λίγο, είναι εύκολος και χωρίς να εχω αλλες υποχρεώσεις. Τώρα το τάισμα θα παίρνει χρόνο, χρειάζεται μαγείρεμα, πλύσιμο, μίξερ και ΥΠΟΜΟΝΗ. Έτσι αποφάσισα να της δωσω λαχανικά όταν κατεβουμε στην Ελλάδα. Θα φορτωσω στη μανα μου το τάισμα και εγω μετά θα καθαρίζω με θηλασμό!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...