Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αστατος κυκλος


Recommended Posts

Απο τοτε που αδιαθετησα ο κυκλος μου ειναι "οτι να ναι"

Ποτε δεν ειχα σταθερο κυκλο στη ζωη μου ..αλλα τρομερα αστατο απο 28 - 53 μερες(ισως και παραπανω)

Μετα τον τοκετο επαιρνα αντισυλληπτικα για 5 μηνες απο τοτε ειναι απο 28- 46 ημερων (εδω και 2 χρονια)

Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι κανενας δεν μου το εχει αιτιολογησει

Δεν εχω πολυκυστικες ουτε θυροειδη ουτε τιποτα αλλο στις ωοθηκες και στη μητρα αφου εκανα προσφατα υστεροσκοπηση (μου αφαιρεσαν ενα διαφραγμα)

Συμβαινει και σε καποια απο εσας;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου apis , ναι βρε κοριτσι μου πολυ περιεργο. εγω που ειχα χρονια πολυκυστικες με τα αντισυλληπτικα μειωθηκαν αρκετα. ο κυκλος μου δεν τον ελεγες σταθερο αλλα δεν ειχα τρομερες αποκλήσεις 26-30 ημερες το πολυ κατα μεσο ορο επειδη το εψαχνα πολυ ειχα 26. τωρα τι να σου πω καλο θα ηταν να το ψαξεις λιγο παραπανω. ο γιατρος σου αν και δεν σου δεινει μια απαντηση , τι σου λεει ; του φαινεται περιεργο ή οχι; δεν πας για καλο και γιαα κακκο να το συζητησεις και με κανεναν αλλο γιατρο;

αν και μπορει να μην ειναι και τιποτα . ετσι; δεν σημαινει οτι ολες πρεπει να εχουν σταθερο κυκλο και μετα τη γεννα.

εμενα ολοι μου ελεγαν οτι : αντε μωλις μεινεις εγκυος τα μαλλια σου θα δυναμωσουν , τα σπυρακια δεν θα βγαινουν , οι μαυροι κυκλοι θα φυγουν , το δερμα σου θα φτιαξει...κ.α. τι να σου οπως ημουν ειμαι - καμια διαφορα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Apis μου και εγώ με πολύ άστατο κύκλο ήμουν ανέκαθεν (τώρα είμαι στα 28).

Από 35-45 μέρες έως και 3-4 μήνες πολλές φορές.

Έπαιρνα για 5 χρόνια αντισυλληπτικά και είχε σταθεροποιηθεί, αλλά πριν 2-2,5 χρόνια η γιατρός μου είπε να τα κόψω έτσι ώστε να... συνέλθει λίγο το σύστημα και να λειτουργήσει από μόνο του.

Σταδιακά βρήκε ένα μπούσουλα και έιχα κύκλους 45 ημερών περίπου. Η γαιτρός έιχε αποκλείσει το ενδεχόμενο πολυκυστικών (χωρίς να κάνω εξετάσεις ωστόσο :blink::huh: ) και το μόνο που με έβαλε να ελέγξω ήταν ο θυροειδής.Δεν έφταιγε όμως όυτε αυτό και η κατάσταση αποδόθηκε στο άγχος.

Ξέρω ακούγεται κάπως χαζό, αλλά έχω πια πεισθεί (και λόγω άλλων καταστάσεων) ότι το άγχος έιναι ύπουλο και άτιμο πράγμα και ΟΝΤΩΣ μπορεί να είναι η αιτία διαφόρων συμπτωμάτων, ακόμα και παθήσεων.

Συμφιλιώθηκα με την ιδέα τελικά και προσπαθούσα να μην το σκέφτομαι καθόλου. Είχα αποφασίσει ότι έτσι αντιδρά ο δικός μου οργανισμός. Και όταν η περίοδος ερχόταν σχετικά νορμάλ, έκανα μία χαρά :woohoo: Το έβλεπα σαν σημάδι ότι είχα λιγότερο άγχος.

Υπήρχε πάντα η ανησυχία στο πίσω μέρος του μυαλού μου βέβαια για το πόσο έυκολα θα μπορούσα να κάνω παιδάκι, αλλά για θεωρούσα ότι ήμουν ακόμη 'μικρή' για να με ανησυχήσει περισσότερο.

Τώρα βρίσκομαι στη πρώτη μου εγκυμοσύνη, η οποία ήλθε φυσιολογικά, χωρίς προσπάθειες και μέχρι στιγμής όλα βαινουν κατ'ευχήν.

Ελπίζω να βοήθησα... Σκέψου το ενδεχόμενο αυτό-και μην ξεχνάς ότι το άγχος δεν εκδηλώνεται απαραίτητα για κάτι συγκεκριμένο, μπορεί φαινομενικά να μην έχεις 'λόγο' να αγχώνεσαι, αλλά αυτό να ελοχεύει.

car305pb___.png

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...