Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ.......


Recommended Posts

Ντρεπομαι,ντρεπομαι για τον ευατο μου, καθε μερα που περναει γινεται ολο κ πιο δυσκολο.

Θελω να σας μιλησω γιατι δεν εχω μιλησει σε κανεναν και δεν αντεχω αλλο.

Ειμαι εδω κ ενα χρονο με εναν αξιολογο ανθρωπο ο οποιος οτι εχει καταφερει στη ζωη του το εχει καταφερει μονος του(οσον αφορα τη δουλεια του). Απο την αρχη μου εδειξε πως ηθελε να κανει οικογενεια,ειδα ποσο λατρευε τα παιδια,αν κ ειμαι 33 ετων ειναι ο μονος ανδρας, ο οποιος μου ξυπνησε το μητρικο μου ενστικτο! Σχεδιαζαμε το καλοκαιρι(μετα τις εξαιτασεις, σπουδαζω ακομα!!) να μεναμε μαζι κ του χρονου που θα τελειωσω τη σχολη να παντρευτουμε. Δεν μου χαλουσε κανενα χατιρι,οτι ηθελε η ελενιτσα του, αφου κ το σπιτι το εχουμε κλεισει εδω κ 4 μηνες επειδη μου αρεσε πολυ!

Πριν εναμιση μηνα εμεινα εγκυος!!!! Τι χαρα,τι ευτυχια,ξετρελαθηκαμε κ οι δυο,αν κ ξαφνικο το θελαμε πολυ!! Ξαφνικα ομως ολα αλλαξαν ο ανθρωπος μου αλλαξε, πελαγωσε δεν ηξερε τι εκανε ολο φασαριες κ φωνες, εβαλα κ εγω το χερακι μου αφου καποια προβληματα που μας απασχολουσαν ηθελα να τα λυσει απο τη μια μερα στην αλλη, ηθελα να φερω το μωρακι μας κ να ειναι ολα τακτοποιημενα.

Για να μην σας κουραζω, καταλαβα πως υπαρχει εντονο οικονομικο προβλημα κ πως δεν γινοταν να κρατησουμε το παιδι κ στο τελος μου το παραδεχτηκε

Και το Σαββατο εκανα.............(ουτε να το πω δεν αντεχω)εκτρωση, συγνωμη, συγνωμη απο τον Θεο απο εσας απο το μωρο , δεν αντεχω καθε μερα γινεται ολο κ πιο δυσκολο ειμαι κλεισμενη μεσα στο σπιτι δεν θελω να μιλαω σε κανεναν,εχω στα χερια μου το υπερηχογραφημα κ ολο το κοιταω κ του μιλαω. Τι εκανα? Αυτος ακομα σε πιο αθλια κατασταση μια τον στηριζω εγω μια εκεινος , απο την αλλη θελω να τον εκδικηθω για το κακο που μου εκανε , που με ειχε αφησει εξω απο το προβλημα του!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις 210
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Κριμα που διαλεξατε αυτο το μονοπατι. Κουραγιο και μη το σκεφτεσαι πλεον. Ο,τι έγινε, έγινε και προσπαθηστε να θεσετε νεες βασεις στη σχεση σας. Μην εκδικεισαι τον ανθρωπο που αγαπας. Στασου στο πλάι του και προχωρηστε μπροστα. Αν το θεωρεις λαθος ό,τι συνεβει, κοιτα να μαθεις απο τα λαθη σου.

Σου ευχομαι να βρεις ξανα τις ισορροπιες σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αthina ευχαριστω που μου απαντησες το ειχα αναγκη. Αυτο ειναι που δεν μας συγχωρω την ευκολη λυση γιατι κ οι δυο εχουμε μαθει να παλευουμε κ τωρα???????? τωρα τι καναμε? Δεν ξερω εαν θα μπορεσω να συνεχισω μ΄αυτον τον ανθρωπο γιατι μεσα μου νιωθω κενο. Δεν ξερω εαν μπορεσω να μαζεψω τα κομματια μου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ελένη μου πετάξατε το πιο όμορφο δώρο που σας χάρισε η ζωή... Την ίδια τη ζωή...

Δε θέλω να γίνω πιο σκληρή, βγάζω το συμπέρασμα ότι το έχεις μετανιώσει οικτρά, αλλά τώρα, κατόπιν εορτής τι περιμένεις να σου πούμε? Ότι δεν πειράζει? Μα και βέβαια πειράζει... Ότι θα το ξεχάσεις? Μα δεν πρόκειται να το ξεχάσεις ποτέ όσα παιδάκια και να κάνεις... Ότι όσο περνάει ο καιρός θα φτιάξει η σχέση σου με τον σύντροφό σου? Πιστεύω πως αυτό που συνέβη θα είναι ένα αγκάθι που θα τσιμπάει τις καρδιές σας για πάντα.. Επίσης όσα παιδάκια και να κάνετε...

Από εμάς μη ζητάς συγνώμη.. Από το Θεό ναι, και από το μωρό!!!

Έγραψα κι άλλα και τελευταία στιγμή τα έγραψα... Είπα ότι δε θέλω να γίνω πιο σκληρή και δε θα γίνω...

Τώρα για να κλείσω θα σου γράψω ότι ότι έγινε έγινε! Πίσω δεν μπορείς να γυρίσεις το χρόνο, οπότε κοίτα να επουλώσεις τις πληγές σου με όποιον τρόπο καταφέρεις να βρεις.. Σκίσε το υπερηχογράφημα... Δε βοηθάει... Βρείτε λύση όσο μπορείτε στο οικονομικό πρόβλημα που σας απασχολεί γιατί εφόσον αυτό στάθηκε η αιτία για την έκτρωση, πρέπει να λυθεί για να μην υπάρξει και δεύτερη φορά αν τύχει...

Και αν πάλι δεν λύνεται.. Ας είστε προσεκτικοί από δω και πέρα! Με τις εκτρώσεις κάνουμε κακό όχι μόνο σε μία αθώα καρδούλα που ίσα που αρχίζει να χτυπά, δεν κάνουμε κακό μόνο στην ψυχολογία μας, αλλά και στο σώμα μας!

Έλενα ειλικρινά συγνώμη αν σε αποκαρδίωσα. Από τότε που με ευλόγησε ο Θεός και έγινα μάνα, έχω γίνει ακόμα πιο σκληρή με θέματα που αφορούν εκτρώσεις, παιδική κακοποίηση, παιδικές αρρώστειες και άλλα δυσάρεστα που έχουν να κάνουν με παιδάκια.

Όλα καλά να σας πάνε από εδώ και πέρα, να στρώσετε τη ζωή σας και να αποκτήσετε μία γερή, ευτυχισμένη και δεμένη οικογένεια...

Σε φιλώ..

Ιφιγένεια :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ελενα θα συμφωνησω απολυτα με την Ιφιγενεια... με καλυψε πληρως...

Λυπαμαι πολυ για οτι συνεβει... τωρα πια δεν μπορει να αλλαξει και πιστευω πως παντα θα σε καταδιωκει... οσο και να το ξεπερασεις, ποτε δεν θα το ξεχασεις...

Ελπιζω να σας πανε καλα τα πραγματα απο δω και περα...:dry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ranini έγραψε:

Makari na eixa auto pou petakses....

Kalo kouragio...

Σύντομα... σου το εύχομαι με όλη μου την καρδια!!!!

Elenap είμαι μητέρα 2 παιδιών και κυριολεκτικά ερωτευμένη μαζι τους και με τον πατερα τους. Απο την αρχη ειχα ξεκαθαρισει ότι έκτρωση δεν προκειται να κανω. Έμεινα έγκυος σε μια περιεργη φάση που ήμασταν φοιτητές και οι δύο. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι τα παιδιά θέλουν αγάπη, τρυφερότητα και ασφάλεια. Όχι ακριβά ρούχα ή ιδιωτικά νοσοκομεία και πολυτέλειες...

Έχω βρεθεί κοντά σε αγαπημένο μου άτομο που έκανε 2 εκτρώσεις από τον ίδιο άνθρωπο που δεν ήθελε να γίνει πατέρας. Δεν μπορώ να σε κρίνω. Πήρες μια απόφαση. Τώρα δοκιμάζεται η σχέση σου και αλλάζει η κοσμοθεωρία σου. Το παιδί που έφυγε δεν ξαναγυρνάει. Προσπάθησε τώρα να μαζέψεις τα κομμάτια σου. Να φανείς δυνατή και να συνεχίσεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κανεις δεν πρεπει να σε κρινει.μονο ο Θεος

αντι λοιπον να σε κρινουμε να σου ευχηθουμε καποια μερα να γνωρισεις τον ανθρωπο που σου αξιζει και να αποκτησεις ενα μωρο.

κοιτα μπροστα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ειλικρινά δεν ξέρω τι να σου γράψω… είχα γράψει ένα κατεβατό αλλά το έσβησα γιατί μάλλον δε βοηθάει σε τίποτα. Εξάλλου τα κορίτσια ήδη έχουν γράψει κάποια από αυτά που σκέφτομαι.

Ξέρεις, για κάποιες από μας που έχουμε χάσει παιδιά, που δυσκολευόμαστε να αποκτήσουμε κλπ κλπ, η δική σου ιστορία προκαλεί οργή! Το λιγότερο!

Αλλά όλοι είμαστε άνθρωποι, με τις καλές και τις κακές στιγμές μας, με τις αδυναμίες και τις φοβίες μας και τα λάθη μας. Και ποια είμαι εγώ που θα σας κρίνει; Και λέω «σας» γιατί θεωρώ πως έχετε εξίσου μερίδιο ευθύνης με τον σύντροφό σου.

Να σου πω και κάτι: το ότι ένας άντρας λατρεύει τα παιδιά (των άλλων) δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι έτοιμος να κάνει τα δικά του. Όταν έρχεται αντιμέτωπος με την ευθύνη και δεν είναι έτοιμος, θα βρει 100 δικαιολογίες και θα εκφράσει άλλες τόσες αντιρρήσεις.

Εύχομαι να βρεις τη δύναμη να το ξεπεράσεις σύντομα και να μην στιγματίσει τη ζωή σου αυτή η στιγμή αδυναμίας και δειλίας που είχατε με τον σύντροφό σου. Εξάλλου, τώρα ό,τι έγινε, έγινε, δεν υπάρχει undo σ’ αυτά. Οπότε, καταρχήν βρες τα με τον εαυτό σου και προχώρα παρακάτω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΒΙΑΣΤΗΚΕΣ;;ΓΙΑΤΙ;;ΤΩΡΑ ΚΑΝΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ.ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΛΛΗ ΣΤΑΣΗ..ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ 20 ΧΡΟΝΩΝ ΕΜΕΙΝΕ ΕΓΚΥΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΤΗΣ 23 ΧΡΟΝΩΝ.ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΑΥΤΟ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΑ "ΣΚΥΛΙ"(ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ) ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ.ΚΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΟΥ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΚΛΗΡΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ελενα λυπαμαι για την κατασταση στην οποια βρισκεσαι και εσυ και ο συντροφος σου..τωρα οτιδηποτε και να πουμε,ειναι οντως κατοπιν εορτης,δεν εχει αξια... η φραση που σου εγραψε η ranini(μακαρι να ειχα αυτο που πεταξες...) με καλυπτει και εμενα πληρως...μιας και ειμαι και εγω μια γυναικα που προσπαθει πολυ καιρο και καθα μηνα η ιδια απογοητευση...και απο το ενα προβλημα στο αλλο,μια ωορηξιες,μια κυστες... ακου να σου πω κοπελα μου,εκανες ενα τεραστιο λαθος...μονο ως εγκλημα μπορει να χαρακτηριστει.....οχι για τιποτα αλλο,αν δεν εφευγε απο εκτρωση μπορει να εφευγε απο ενα τροχαιο,απο μια δυσπλασια που μπορει να ειχε,απο οτιδηποτε....αλλα δεν θα το οριζες εσυ αυτο...μιλαω σκληρα και απο την αλλη θελω να σε παρω αγκαλιτσα,αλλα ετσι ειναι τα πραγματα δυστυχως. εγω δεν θα σου πω οτι εν θα το ξεχασεις...και θα το ξεχασεις,και πρεπει να το ξεχασεις,και θα πρχωρησεις,και θα λυσεις τα προβληματα τα οικονομικα και με τον ανθρωπο σου,και θα ξαναγελασεις,και θα ξανακανεις ερωτα,και θα ξαναμεινεις εγκυος,και θα ευτυχισεις..και στο ευχομαι μεα απο την ψυχη μου..εισαι ανθρωπος,και ολοι οι ανθρωποι μπορουμε να κανουμε την μια στιγμη ενα θαυμα και την αλλη στιγμη ενα εγκλημα.αυτο ειναι το μεγαλειο μας και η καταρα μας μαζι. δεν υποαρχουν ευκολες και δυσκολες λυσεις! ειχα την τιμη να γνωρισω(κατα καποιο τροπο) 2 παιδια 20 χρονων που τα εδιωξαν απο τα σπιτια τους επειδη η κοπελα εμεινε εγκυος...εμειναν 2 παιδια στο δρομο μονα χωρις εναν ανθρωπο..και εχουν καταφερει το ακατορθωτο.....να εχουν δουλειες,ενα ζεστο και ομορφο σπιτι,τις σπουδες που δεν παρατησαν και φυσικα το κυριοτερο....ενα ομορφο νινακι στην κουνια και στην αγκαλια τους..... αυτο ναι,ηταν δυσκολη λυση!!!!!!!!αυτο ηταν δυσκολη κατασταση!!!!!! εαν εκεινα τα 2 παιδια το εριχναν το μωρακι δεν θα ηταν η ευκολη λυση....θα ηταν φοβος για το αυριο,φοβος για το πως θα επιβιωσουν μονα τους,φοβος για τους κινδυνους της ζωης που δεν την εχουν νοιωσει στο πετσι τους λογω ηλικιας.... αν λοιπον το εριχναν,εγω θα τους δικαιολογουσα εκατο τοις εκατο.. εσεις ομως ησασταν 2 μεγαλοι ανθρωποι,που ενω το λαθος ξεκινησε κρυβοντας σου το οικονομικο προβλημα ο συντροφος σου(αν και θα επρεπε λιγο να τον ψυχανεμιζοσουν καλυτερα!!δεν μπορει να μην καταλαβενεις τον ανθρωπο σου), αντι να κοιταξετε αφου εμαθες για το προβλημα να το λυσετε και να αναλαβετε και τις ευθυνες της εγκυμοσυνης-γεννας-μητροτητας,προτιμησατε να ριξετε εναν μαραθωνιο τσακωμο και να το ριξετε. δεν εχει νοημα νακλαις,ανασυνταξου και σηκωσε το κεφαλι να δεις τα προβληματα και να τα λυσεις...αν μολις τα λυσεις θελεις να εισαι μαζι του να εισαι....αλλιως παρε αλλον δρομο μακρυα του. αλλα τουλαχιστον μην εγκαταλειπεις ΚΑΙ αυτον τον αγωνα. εγκαλτελειψες τον αγωνα της ζωης, μην εγκαταλειπεις και τον αγωνα να σωσεις την σχεση σου με τον συντροφο σου και κατ επεκταση να μην τον βοηθησεις οπως μπορεις να ξεπερασει τα οικονομικα θεματα. σε αυτες τις περιπτωσεις 2 ειναι τα τινα.. ή γινεστε ''ενα'',σαν μια μπουνια και τα λυνετε ολα μαζι και προχωρατε, ή χωριζετε και δεν ξαναβλεπετε ποτε ο ενας τον αλλον..αυτα τα δυο ειναι τα επικρατεστερα σεναρια σε μια τετοια κατασταση...... συγνωμη για το μεγαλο ποστ,απλα ηθελα να σου γραψω αυτα που σκεφτομαι....να ξεκουραζεσαι,να προσπαθησεις να κοιμηθεις να παρεις δυναμεις και να σκεφτεις τι νοιωθεις....παει το θεμα του παιδιου,τελειωσε...τωρα τι γινεται σκεψου........

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Elenap έχασα το μωράκι μου , βιοχημική αποβολή μου είπαν, ήταν πολύ νωρίς δεν το είδα ποτέ στον υπέρηχο , δεν άκουσα ποτέ την καρδούλα του, στα γράφω και η καρδιά μου είναι ραγισμένη. Δεν ξέρω πως κατάφερες και έκανες έκτρωση και δε θα σε κρίνω. Ένα παράπονο μόνο μου βγαίνει και μια πικρία, ένα μεγάλο γιατί...

Ελπίζω να κολλήσεις τα κομμάτια σου και να βρεις το δρόμο σου!

Καλή τύχη!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια θα ξεκινησω πρωτα ζητωντας συγνωμη και ξερω οτι οι αντιδρασεις σας θα ειναι ασχημες αλλα εδω και 2 μερες εχω ενα κομπο στο λαιμο που με πνιγει και θελω να ρωτησω μονο ενα πραγμα εσεις που ειστε μανουλες κι εσεις που με τοσο πονο εχετε χασει μωρακια επειδη θελω κι εγω να ξεκαθαρισω πως πανε τα πραμματα εδω μεσα η ερωτηση μου ειναι εξης,κραταμε μονο τα γερα μωρακια και τα αρρωστα τα στελνουμε στην ανακυκλωση;;;;ειναι κακο να κανει μια κοπελα με καποια αλφα προβληματα εκτρωση αλλα δεν ειναι κακο να μην στιριζει το αρρωστο μωρακι της;;;;;;;; ποια ειναι τελικα η καλη και σωστη μανα πειτε μου κι εμενα εχω τρελλαθει εδω και 2 μερες εχω γραψει και εχω σβησει εκατο φορες αυτο το μνμ αλλα ηθελα να το βγαλω,χιλια συγνωμη απο ολες ζητω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δε ξερω το να πω ουτε γω, ολα μου φενονατι ευκολη λυση, να κανω την σκληρη εξω απ'το χορο? να δειξω κατανοηση και να κανω την καλη χαιδευοντας τα αφτια σου? θα σου πω μονο...την επομενη φορα που θα δειλιασεις να ζησεις κοιταξε τον εαυτο σου και ρωτα τον αν αντεχεις να ζεις με το βαρος του δειλου, με το κοστος της πραξης σου...τωρα δε μπορεις να κανεις τιποτα αλλο...αν συνεχισεις ετσι ή θα πας σε μοναστηρι ή στο Δαφνι, κανε μια βολτα απο εναν ψυχολογο, βρες την ριζα του προβληματος σου, η γρηγορη αποφαση σε μια σχεση 4 μηνων, η επιπολαιη ελληψη προφυλαξης και τελικα η εκτρωση ηταν το αποτελεσμα! Βρες το προβλημα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

anastasoudi έγραψε:

κοριτσια θα ξεκινησω πρωτα ζητωντας συγνωμη και ξερω οτι οι αντιδρασεις σας θα ειναι ασχημες αλλα εδω και 2 μερες εχω ενα κομπο στο λαιμο που με πνιγει και θελω να ρωτησω μονο ενα πραγμα εσεις που ειστε μανουλες κι εσεις που με τοσο πονο εχετε χασει μωρακια επειδη θελω κι εγω να ξεκαθαρισω πως πανε τα πραμματα εδω μεσα η ερωτηση μου ειναι εξης,κραταμε μονο τα γερα μωρακια και τα αρρωστα τα στελνουμε στην ανακυκλωση;;;;ειναι κακο να κανει μια κοπελα με καποια αλφα προβληματα εκτρωση αλλα δεν ειναι κακο να μην στιριζει το αρρωστο μωρακι της;;;;;;;; ποια ειναι τελικα η καλη και σωστη μανα πειτε μου κι εμενα εχω τρελλαθει εδω και 2 μερες εχω γραψει και εχω σβησει εκατο φορες αυτο το μνμ αλλα ηθελα να το βγαλω,χιλια συγνωμη απο ολες ζητω.

αυριο εχω να κανω αυχενικη διαφανεια...αν το παιδι ειναι αρρωστο θα τρελαθω...ετσι λεω τωρα...δε ξερω τι θα κανω...καμια γυναικα δε μπορει να το καταλαβει αν δε το ζησει. Θα σου βαλω ομως μερικα ερωτηματα...

Αν εχεις αλλο παιδι? εχεις το δικαιωμα να βαλεις στην ζωη του ενα εμποδιο?

Γιατι ρωτας μονο ποια ειναι η σωστη μανα? Ο πατερας? Η μανα κυοφορει το παιδι το δικο της και του αντρα της...μη το ξεχνας...

Δεν ειναι κτημα σου αλλα ουτε και του αντρα σου. Θα το φερεις στην ζωη αρρωστο? θα κρινεις εσυ αν θα του δωσεις μια δυσκολη ζωη για να μην εχεις εσυ το βαρος της απωλιας? και μετα θα κανεις τι? θα πεις...α δεν εφταιγα εγω που το γεννησα δυστηχησμενο, ο Θεος! Μηπως τελικα η ευκολη λυση ειναι να βαλεις το στεφανι του μαρτηρα? το θεμα ειναι κατα ποσο συνηδητοποιεις οτι το φορας και σε καποιον αλλο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Έλενα η κίνηση που έκανες ήταν λάθος, σίγουρα κάτω από πίεση και ανασφάλειακαι κακός που φέρθηκε έτσι και ο άντρας σου. Μάλλον είναι όλα θέμα πόσο δυνατός είναι καποιος. Ειμαι 100% εναντίον της έκτρωσης ΕΚΤΟΣ εάν το μωρό έχει κάποια ασθένεια που θα του περιορίσει τη διάρκεια ζωής ή θα περάσει τα χρόνια του με πόνο και δυστηχία.

Οταν έμαθα ότι ήμουν έγκυος και ότι ήταν αγόρι τρελάθηκα γιατί ο θείος μου είχε πεθάνει στα 18 του από αιμοροφιλία. Οι μόνες εξετάσεις για να δείξουν ότι το μωρό είναι καλά είναι η αμνιοπαρακέντηση στην 20 εβδομάδα εάν θυμάμαι καλα. Και τότε μπήκε το τεράστιο δίλλειμα, εάν θα κάνω την εξέταση ή όχι. Ο άντρας μου τότε ήταν της άποψης να κάνω έκτρωση εάν έβγαινε με την ασθένεια. Εγώ ήμουν αρνητική μέχρι τέλους γιατί πλέον η αιμροφιλία είναι πλήρως αντιμετωπίσημη. Όμως το μωρό θα έπρεπε για όλη του ζωή να κάνει τρεις ενέσεις την εβδομάδα. Δεν υπήρχε μια στο εκατομμύριο να σβήσω τη ζωή του για τρεις ενέσεις που εδώ οι διαβητικοί κάνουν καθε μέρα.

Οι γονείς μου με στήριξαν 100%. Πήγαμε παντού για πληροφορίες. Με τον άντρα μου ήμουν έτοιμη να χωρίσω εάν δεν δεχόταν την απόφαση μου. Τελικά ύστερα από πανικούς δεν έκανα την εξέταση, γεννήθηκε το μωρό μου και είναι μια χαρά. Αλλά και να είχε το πρόβλημα ΔΕΝ θα τον άλλαζα με τίποτα!!!!!!ω Η ζωή δεν είναι μόνο χαρές και πανηγύρια. Θέλει κόπο και δύναμη. Πιστεύω και στον Θεο και θεωρώ ότι αυτο βοήθησε πολύ. Ένα μωρό είναι δώρο και δεν μπορώ να καταλάβω πως για τέτοια χαζοθέματα πχ οικονομικά χάνονται ζωές....

Το μόνο που σου εύχομαι είναι να βρεις τη δύναμη να συγχωρέσεις τον εαυτό σου και τον άντρα σου και να προχωρήσετε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα συμφωνήσω με την gilie,

δεν τίθεται θέμα αν είμαστε "καλές" ή "κακές" μάνες και τα παιδιά δεν τα στέλνουμε στην "ανακύκλωση". Σε πολλές απο εμάς όμως δεν μας πάει η καρδιά να κρατήσουμε ένα μωράκι με χίλια δυο προβλήματα,όχι γιατί θα ταλαιπωρήσει εμάς, αλλά επειδή ο κόσμος είναι σκληρός, θα είναι δυστυχισμένο και όταν φτάσει στην καλύτερη ηλικία για έναν υγιή άνθρωπο (20χρ), εκείνο μάλλον θα .. φύγει ή και να επιβιώσει δεν θα έχει τίποτα απο όσα έχεις εσύ και εγώ. Θα τυρρανιέται μια ζωή. Είναι κρίμα...

Τώρα όσο για την έκτρωση προσωπικά βεβαίως και δεν το δικαιολογώ σε καμία περίπτωση, θα προτιμούσα να μην τον μάθαινα κιόλας, αλλά όλοι κάνουμε λάθη και δεν μπορώ να κατακρίνω κανέναν.

Μακάρι βρε Ελενη να μας το είχες πει λίγο νωρίτερα, σίγουρα θα σε είχαμε βοηθήσει και ψυχολογικά και με πράξεις...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν θελω να δικαολογηθω γιατι δεν υπαρχει δικαιολογια αλλα δεν ειμαι επιπολαιη οπως ισως εχετε καταλαβει! Τον ανθρωπο αυτον τον γνωριζω 1 χρονο, δεν λεω πως ειναι μεγαλο χρονικο διαστημα,ομως δεν τον γνωρισα κ στο δρομο,τον γνωρισα απο ενα αξιολογο ατομο κ ειχα ακουσει τα καλυτερα γι΄αυτον. Οσον αφορα τα μετρα προφυλαξης τα γνωριζω παρα πολυ καλα εφοσον ειμαι μεσα στο χωρο υγειας επισης στο παρελθον ειχα μακροχρονιες σχεσεις κ ομως ποτε μα ποτε δεν ειχα αφησει να συμβει κατι τετοιο.Τελος οταν μια κοπελα 30 ετων αποφασιζει να συνεχισει τις σπουδες για κατι καλυτερο και μπαινει στη διαδικασια των πανελληνιων για να περασει στο πανεπιστημιο! Πιστεψε με δεν ειναι ευκολο. Ολα αυτα δεν τα λεω για να αποποιηθω των ευθυνων μου. Την ιστορια της hope ην εχω διαβασει κ τη σκεφτομαι συνεχεια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

elena egw den exw logia....

eilikrina s milaw..den xerw ti na pw!pantws to mono p de m erxetai sto mialo einai na pw DE PEIRAZEI!katopin eortis omws den allazei tpt!pote den tha to xexaseis, panta tha to thimasai!

egw eimai ena koritsi p prin 4 mines ekana apoxesi giati den akougotan i kardoula t mwrou m,den anaptissotan to emvrio k to xasa:(twra omws ti na pw se 'sas' pou epilexate auti ti lisi gia mia nea zwi!

isws na eimai skliri mazi sou, alla me tin diki m emperia den mporw na kanw kai diaforetika!auti einai i apopsi m kai ti stirizw!

den eprepe na viasteis!

twra elpizw O THEOS na se sigxwresei kai na se voithisei na mazepseis ta kommatia sou!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θεωρώ πως η έκτρωση είναι το πιο άσχημο πράγμα που μπορεί να κάνει μια γυναίκα. Τα παιδιά είναι δώρο Θεού! Όλα τα προβλήματα και τα οικονομικά αντιμετωπίζονται. Γνωρίζω μια κοπέλα που έμεινε έγκυος στα 20. Αυτή χωρίς δουλειά και ο φίλος της φαντάρος και επίσης χωρίς δουλειά.Κι όμως δε προτίμησαν την εύκολη λύση..κράτησαν το παιδί και σήμερα έχουν ένα γλυκύτατο αγοράκι και δουλεύουν και οι δύο για να μη του λείψει τίποτα! Δε θέλω να σε κρίνω για την απόφασή σου..αυτό μόνο ο Θεός μπορεί να το κάνει. Απο κει και πέρα προσπάθησε να μαζέψεις τα κομμάτια σου και αναθεώρησε τη σχέση σου με το σύντροφό σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

για μενα θεωρω οτι ο συντροφος σου ειναι ανευθυνος και ευθυνοφοβος που αντι να σε στηριξει σε οδηγησε σε αυτην την πραξη!!!! δεν θα σε κρινω γιατι το εκανες αυτο θα το κανεις εσυ στον εαυτο σου...αλλα και εσυ επρεπε να σηκωσεις το αναστημα σου και να τον αντιμετωπισεις και οχι να υποκυψεις σαυτο που ηθελε ειναι μεγαλο εγκλημα πιστεψε με

εγω το εκανα αυτο στα 19 μου και ακομη το μετανιωνω δεν υπαρχει περιπτωση να το ξανακανω με τον συζηγο μου επειδη δεν θελουμε αλλο μωρακι ειμαστε πολυ προσεκτικοι στο θεμα προφυλαξης γιατι του το εχω πει οτι εγω δεν προκειται να το ξανακανω αυτο το εγκλημα!!!!!!

μαζεψε τωρα τα κομματια σου και κοιτα απο εδω και μπρος τι θα κανεις και αν αξιζει τελικα να εισαι με αυτον τον ανθρωπο γιατι δεν νομιζω να θελει να κανει πραγματικα οικογενεια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

συμφωνω απολυτα με την ιφιγενεια. στεναχωριεμαι αφανταστα οταν χανονται μωρακια τοσο αδικα :( . ομως δεν ειμαι εγω αυτη που θα σε κρινω απλα σκεφτομαι γιατι να μην συμβει σε μια κοπελα που προσπαθει και παλευει πολυ καιρο για ενα θαυματακι; ευχομαι να βρεις την ηρεμια σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ! ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ! ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ"ΕΛΑ ΜΩΡΕ, ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ?" ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΛΑΧΤΑΡΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΥΧΗ! ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ! ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΛΑΧΤΑΡΑΜΕ! ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ! ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΟΛΛΗ! ΕΜΕΙΝΑ ΕΓΚΥΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ! ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΡΙΞΑ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ! "ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΗ" ΕΛΕΓΑ! " ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ" "ΔΕΝ ΕΖΗΣΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΜΟΥ" ΗΤΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ. Η ΕΚΤΡΩΣΗ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ! ΑΧ, ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ, ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΑΣ, ΟΛΛΑ ΤΑ ΑΝΝΕΡΕΣΑ! ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΕΤΣΙ! ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΤΗ ΖΩΗ ΟΤΑΝ Η ΖΩΗ ΟΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ! ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ, ΜΙΑ ΑΓΓΑΛΙΑ ΤΟΥ, ΕΝΑ ΦΙΛΙ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΟΙΩΘΩ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! ΑΞΙΑ ΑΝΕΚΤΗΜΗΤΗ! Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΣΑΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΙΣ ΜΗΤΡΩΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗΣΟΥΜΕ ΟΛΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΙΕΣ! ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΟ ΠΩ(ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΝΟΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ) ΤΟ ΓΥΑΛΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΡΑΓΙΣΕ ΑΛΛΑ ΕΣΠΑΣΕ! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ! ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ! ΔΡΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΓΥΡΙΣΜΟ! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΠΟΥΛΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ! ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΝ ΕΓΙΝΑ ΣΚΛΗΡΗ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

elenap έγραψε:

Δεν θελω να δικαολογηθω γιατι δεν υπαρχει δικαιολογια αλλα δεν ειμαι επιπολαιη οπως ισως εχετε καταλαβει! Τον ανθρωπο αυτον τον γνωριζω 1 χρονο, δεν λεω πως ειναι μεγαλο χρονικο διαστημα,ομως δεν τον γνωρισα κ στο δρομο,τον γνωρισα απο ενα αξιολογο ατομο κ ειχα ακουσει τα καλυτερα γι΄αυτον. Οσον αφορα τα μετρα προφυλαξης τα γνωριζω παρα πολυ καλα εφοσον ειμαι μεσα στο χωρο υγειας επισης στο παρελθον ειχα μακροχρονιες σχεσεις κ ομως ποτε μα ποτε δεν ειχα αφησει να συμβει κατι τετοιο.Τελος οταν μια κοπελα 30 ετων αποφασιζει να συνεχισει τις σπουδες για κατι καλυτερο και μπαινει στη διαδικασια των πανελληνιων για να περασει στο πανεπιστημιο! Πιστεψε με δεν ειναι ευκολο. Ολα αυτα δεν τα λεω για να αποποιηθω των ευθυνων μου. Την ιστορια της hope ην εχω διαβασει κ τη σκεφτομαι συνεχεια.

Ελενα μου καλημερα

ελπιζω αυτη η μερα να σε βρησκει λιγο ποιο μακρια απο την απελπισια και λιγο ποιο κοντα στην αυτογνωσια

απο την απαντησηση σου καταλαβα οτι η απαντηση μου σε ξενησε. Εγω θα συμφωνησω μαζι σου, αλλωστε εσυ ξερεις το παρελθον σου και τον εαυτο σου καλυτερα απο μας, ξερεις βεβαια ετσι ειναι το ιντερνετ.

Τεσπα πες μου λιγο, κοιταζοντας την πραξη που σε εχει φερει σε συναισθηματικο αδιεξοδο, τι πιστευεις οτι πραγματικα εφτεξε? Λες οτι δεν ειναι η επιπολαιοτητα, οτι δεν εισαι ευθηνοφοβη σαν ανθρωπος γενικα, ομως εγινε βρε κοριτσι μου. Γιατι? Ηταν φοβος? και αν ναι, τι φοβηθηκες? εσενα? εκεινον? τα ονειρα σου? Κανε την αυτοκριτικη σου, αν θες γραψε κιολλας για να βοηθησεις τον εαυτο σου κι με αλλη κοπελα που ισως μπει εδω πριν παρει μια τετοια αποφαση.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Προσθήκη...