Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ SOS!!


Recommended Posts

Κοριτσακια μου καλημερα!!

σας παρακαλω χρειαζομαι την βοηθεια σας!!

η κολητη μου ή καλυτερα η αδερφη μου(την λατρευω)ειναι εγκυος!!!!

πηρε εχτες τα αποτελεσματα απο τον προγεννητικο ελεγχο και ειναι ομαδα αιματοσ Ο rhesus -

ειναι η πρωτη κυηση (ελπιζουμε γιατι μπορει να ειχε μεινει ξανα και να μην το ειχε καταλαβει π.χ. βιοχημικη κυηση)

και ο αντρας της ειναι rhesus + ...

σας παρακαλω ξερετε τι ακριβως γινεται?

ξερω οτι μετα την γεννα κανει μια ενεση για την 2 εγκυμοσυνη αλλα τωρα τι γινεται?

με τον γιατρο δεν εχει μιλησει ακομα περιμενει τηλ του και εχουμε τρελαθει..

κατι μονο της ειπε η γραμματεας του οτι θα κανει καθε μηνα μια εξεταση την coombs

εχει καποια κοπελα αναλογη εμπειρια?μπορειτε να με βοηθησετε με τις γνωσεις σας..?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Mitsi kalhmera :-).Mhn stenaxwrieste kalh moy ola 8a pane teleia :-).Egw exw 0 re.- kai o antras moy alfa +.As milhsh me ton giatro ths mia enesoyla sto mwro otan gennhsh einai :-).Isws na ths anebasei kai ligo iktero otan gennhsh logo asymbatoththas toy coombs :-).*a kanei ena ygiestato paidaki 8a deis :-).Egw exw 3 zwh na exoyn kai ola kylhsan yperoxa kai stis 3 egkymosynes.Filia polla kopela moy :-)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η ομαδα αιματος μου ειναι ΑΒ- και του αντρα μου ΑΒ+ και ειμαι μια χαρα εγκυος!!

Ειναι το πρωτο μου μωρο και δεν εχω οποιοδηποτε προβλημα. Το μονο που κανω καθε μηνα ειναι μια εξεταση για τα αντισωματα μου. Η γιατρος ειπε οταν γεννησω με το καλο θα μου κανει μια ενεση για να μην εχω καποιο προβλημα στη δευτερη εγκυμοσυνη.

Ολα καλα λοιπον!! :):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

MITSI2 καλημερα!!! εχω ομαδα αιματος Ο ρεζους - και κατα την εγκυμοσυνη μια χαρα πηγαν ολα. εκανα την εξεταση coombs (αλλα δεν θυμαμαι αν ηταν καθε μηνα). επειδη εκανα και αμνιοπαρακκεντηση εκανα μια ενεση που εχει να κανει με τα αντισωματα και την ιδια ενεση εκανα μολις γεννησα διοτι ο γιος μου ειχε ομαδα αιματος Ο ρεζους +. αν ειχε την ιδια ομαδα αιματος με μενα δεν θα χρειαζοταν να κανω τιποτα. η ενεση δηλαδη αυτη γινεται οταν το παιδι εχει διαφορετικη ομαδα αιματος απο τη μαμα, για να προστατευση τη μαμα απο τα θετικα κυτταρα του μωρου. σε περιπτωση δευτερης εγκυμοσυνης αν δεν γινει η ενεση υπαρχει μεγαλος κινδυνος αποβολης. ελπιζω να βοηθησα. :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

mitsi2,

να μην αγχωνεσαι καθολου ουτε εσυ ουτε η φιλη σου.κ εγω ειμαι ρεζους αρνητικο και ο αντρας μου θετικο.καθε μηνα με τις αιματολογικες εξετασεις που θα κανει η φιλη σου θα κανει κ τη λεγομενη coombs που κοιτουν να δουν τα αντισωματα της μητερας και του μωρου.αυτη τυπικα θα της βγαινει αρνητικη.μολις γεννησει θα κανουν εξεταση στο μωρο να δουν τι ρεζους εχει.αν εχει το ιδιο ρεζους με τη μαμα δε θα χρειαστει καν να κανει αυτην την ενεση,αν οχι αν δλδ το μωρο εχει ρεζους θετικο θα κανει μια ενεση την επομενη της γεννας που εμποδιζει την αναπτυξη αντισωματων,ωστε να μη δημιουργηθει προβλημα σε επομενη γεννα.το ζητημα ειναι λοιπον στο 2ο παιδι οχι στο 1ο κ γι'αυτο γινεται αυτη η ενεση.το αστειο ειναι το εξης:εγω ειμαι β- ο αντρας μου α+ και το μωρο μας βγηκε αβ+,χαχα.πηρε την ομαδα αιματος και των δυο μας.η εγκυμοσυνη μου ηταν μια χαρα παρα την ασυμβατοτητα των ρεζους και το μωρακι μου βγηκε υγιεστατο.

DONT WORRY....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!!ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΦΙΛΗ ΣΟΥ !!!ΕΙΜΑΙ ΑΚΡΙΒΩς ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!!!!ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΝ ΚΟΥΜΠΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΟΧΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ. ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΗ Η ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ!!!ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!!ΣΤΟ ΛΕΩ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ Ο ΓΙΑΤΡΟς ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗς ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΘΕΝΤΊΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΌ!!!!!ΜΕΤΑ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Η ΦΙΛΗ ΜΑΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, ΑΝ ΤΟ ΜΩΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΙΟ ΑΙΜΑ !!!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΓΩ 0 ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΧΩ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑς ΜΟΥ Α ΘΕΤΙΚΟ!!!ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΤΑΙ ΠΕΣΤΗς, ΚΑΙ ΑΓΧΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΙΝΑΚΙ ΤΗΣ!!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΌΛΛΑ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Α ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΤΡΥΠΙΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΜΠΣ!!!ΔΙΟΤΙ ΤΥΠΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ!!1ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΗΜΒΕΙ ,ΧΤΥΠΑ ΞΥΛΟ ,ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗς ΜΗΤΕΡΑς ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ!!ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΡΙΑ!!!!!ΔΥΟ ΞΑΔΕΡΦΕΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩς ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!!!ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΚΟΥΜΠΣ ΤΡΕΙς ΦΟΡΕς ΟΛΟ ΚΙ ΟΛΟ!!!ΤΩΡΑ ΕΙΝΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΡΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΦΟΒΙΤΣΙΑΡΟΥΛΗΣ ΘΑ ΣΕ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ!!!:P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν είναι κάτι φοβερό! Κι εγώ Ο- είμαι κι έκανα δύο ή τρεις φορές την εξάταση κουμπς κι επίσης μου έκαναν μία ένεση γύρω στον 8 μήνα αν θυμάμαι καλά και μία αφού γέννησα. Αυτές τις ενέσεις τις κάνουν για να υπάρχουν αντισώματα για το δεύτερο παίδι. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...