Μετάβαση σε περιεχόμενο

προληπτικός προγεννητικός έλεγχος


elpis

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα.

έχω αρκετές μέρες να μπω κ χαίρομαι ιδιαίτερα που αυξήθηκε ο αριθμός των εγγύων!!!!!!!!!!! εύχομαι σε όλες μια πολύ καλή εγκυμοσύνη κ σε όλες εμάς που προσπαθούμε να μην αργήσουμε..

μετά απο 5-6 μήνες προσπαθειών είπα να πάω για έναν προγεννητικό. αρκετά καλές βγήκαν οι εξετάσεις αίματος. αλλά με προβληματίζουν τα εξής: έχω περάσει κ μάλιστα λέει πρόσφατα τοξόπλασμα καθώς παρουσιάζοναι αυξημένα αντισώματα IgG και ελάχιστα IgM.

Δεν έχω όμως αντισώματα κυταρρομεγαλοιού, που παρεπιπτόντως πρώτη φορά τον άκουσα.. ξέρετε τίποτα? τρόπο πρόληψης ή αντιμετώπισης???

ευχαριστώ για τις απαντήσεις κ τον χρόνο σας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ELPIS ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΤΗΛ. ΣΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ? ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟΝ 5ο ΜΗΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ & ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ.ΘΑ ΑΡΧΗΣΩ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ:blush: ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ...ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια ούτε κι εγώ ξέρω τι είναι αυτό αλλά σας εύχομαι να σας πάνε όλα καλά και σύντομα να μας ανακοινώσετε κι εσείς την εγκυμοσύνη σας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σου στέλνω κάτι που βρήκα στο ίντερνετ

Τοξοπλάσμωση

Η τοξοπλάσμωση είναι ασθένεια που προκαλείται από κάποιο παράσιτο που βρίσκεται συχνά στα άψητα κρέατα και στα περιττώματα της γάτας.

Εάν η έγκυος προσβληθεί από τοξοπλάσμωση τους πρώτους 3 μήνες της εγκυμοσύνης μπορεί να προκληθεί βλάβη στον εγκέφαλο του εμβρύου, υδροκέφαλος, επιληψία ή πρόβλημα στα μάτια και στα αυτιά του.

Πιστεύεται πως μία στις τρεις ή τέσσερες γυναίκες έχει προσβληθεί από τοξοπλάσμωση κάποια στιγμή στη ζωή της και έχει αποκτήσει ανοσία. Η εξέταση αίματος μπορεί να το αποδείξει. Σημαντικό ποσοστό γυναικών στην Ελλάδα έχει κίνδυνο να νοσήσει, εάν εκτίθεται στη μόλυνση.

Εάν η έγκυος δεν έχει ανοσία στην τοξοπλάσμωση, θα πρέπει να τρώει μόνο καλοψημένο κρέας και ν? αποφεύγει οποιαδήποτε επαφή με γάτες και ιδιαίτερα νεαρές. Η προφύλαξη αυτή επιβάλλεται, γιατί η περιποίηση και το χάϊδεμα της γάτας μπορεί να μολύνει την έγκυο, καθώς, όταν η γάτα είναι μολυσμένη, απεκκρίνει με τα κόπρανά της ωοκύστεις, οι οποίες είναι δυνατό να διατηρηθούν στο περιβάλλον μέχρι ένα χρόνο και να ενεργοποιηθούν μόλις βρεθούν σε κατάλληλες συνθήκες υγρασίας. Εάν η ίδια η έγκυος έχει στο σπίτι της γάτα πρέπει να της κάνει κτηνιατρικό έλεγχο για τοξοπλάσμωση, να την απομονώσει από άλλες γάτες, να την ταϊζει «ξηρά τροφή» και να μην αδειάζει η ίδια το κουτί με τις ακαθαρσίες.

Είναι όμως δυνατό, η έγκυος να μολυνθεί από ωοκύστεις που έχουν ωριμάσει ακόμα και σκαλίζοντας τον κήπο της ή τρώγοντας λαχανικά που δεν έχουν πλυθεί αρκετά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καταρχάς γεια σου και όλα να πάνε καλά!:)

Είναι πολύ θετικό που έχεις αντισώματα για το τοξόπλασμα, έτσι δεν θα έχεις φόβο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου!;)

Ιδιαίτερα το τοξόπλασμα είναι πολύ επικίνδυνο και μάλιστα αρκετά συχνά προσβάλλει, αν μάλιστα δεν εφαρμοστούν κάποιοι κανόνες προφύλαξης.:dry:

Ωστόσο νομίζω ότι πρέπει να επέλθει κάποιος χρόνος εφόσον νόσησες, όχι πολύς, για να προχωρήσεις σε εγκυμοσύνη. (ο γυναικολόγος σου θα σε ενημερώσει).

Σχετικά με τον κυτταρό.... δεν είναι ανάγκη να νοσήσεις φυσικά!

Είναι σπάνιο και μεταδίδεται σεξουαλικά!:blink: :blink: :blink:

Είχα ρωτήσει το γιατρό μου και πήρα αυτήν την απάντηση!

Καλή συνέχεια!!!:cheer: :cheer: :cheer:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τα igG και igM

έχουν να κάνουν με τα αντισώματα που έχεις στον οργανισμό σου.

ο μεγαλοκυτταροιός

μου είχε πει ο μικροβιολόγος μου

είναι ένας ιός που είμαστε όλοι μας φορείς

άλλοι σε μεγαλύτερο και άλλοι σε μικρότερο βαθμό.

Δεν είναι κάτι ανησυχητικό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κορίτσια σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας..

το έψαξα και εγώ λίγο, ρώτησα και γιατρό κτλ και μου είπε τα ίδια με σας..

όντως για το τοξόπλασμα απο τη στιγμή που υπάρχουν ήδη αντισώματα, δεν υπάρχει κάποιος φόβος.

για τον κυτταρομεγαλοϊο τώρα, δεν είναι κάτι ανυσηχητικό, απλά θέλει κ αυτός την προσοχή του σε κανόνες υγιεινής κτλ...

απλά είχα πανικοβληθεί γιατί ψάχνοντας στο δίκτυο διάβαζα οτι μπορεί να προκαλέσει πολλές διαταραχές σε ενδεχόμενη εγκυμοσύνη..

σας ευχαριστώ πολύ ξανά!!!! θα ρωτήσω κ κάτι άλλο σε νέο θέμα για να μην τα μπλέκουμε! ευχαριστώ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...