Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ


Recommended Posts

Κορίτσια θέλω την βοήθειά σας.

Η μπέμπα μου σε 10 μέρες θα γίνει 2 μηνών.

Θηλάζουμε αποκλεοστικά αλλά δυστυχώς εγώ αρχές Ιουνίου θα επιστρέψω στην δουλειά. Δεν θέλω όμως να σταματήσω τον θηλασμό.

Στην δουλειά θα λείπω 9 ώρες.

Από πότε πρέπει να ξεκινήσω να μαζεύω γάλα?

Πόσο κρατάει στην κατάψυξη?

Τι θήλαστρο να πάρω? Σκέφτομαι για το swing της medela? Θα με βοηθήσει?

Κάθε πότε πρέπει να βγάζω γάλα?

Τι μπουκάλια πρέπει να πάρω για αποθήκευση στην κατάψυξη?

Πόσο γάλα πρέπει να βγάζω σε κάθε μπουκάλι?

Έχω τόσες απορίες και κανείς δεν μπορεί να με βοηθήσει από το οικογενειακό μου περιβάλλον. Περιμένω βοήθεια μόνο από εσάς.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

AX NATASOYLA ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΜΩΣ. ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ! ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΒΟΗΘΕΙΑ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα! να σας ζησουν τα μωρακια σας!

λοιπον επιδη απο οσο καταλαβα το μωρακι σου θα ειναι 3 μηνων οταν επιστρεψεις στη δουλεια , αρα σιτιζεται μονο με γαλα! υποθετω μονο μητρικο!

κατα την γνωμη μου θα πρεπει να νοικιασεις νοσοκομειακο θηλαστρο , το swing ειναι για 1 το πολυ 2 ανλτησεις την ημερα και οχι για καθε μερα!! εσυ στ 9ωρο θελεις σιγουρα 3, εγω εχω το swing αλλα στην δουλεια κανω στο 8ωρο 2 αντλησεις και οταν εργαζομαι 5,5 ωρες 1, αλλα η διαφορα μας ειναι οτι η μικρη μου σχεδον 14 μηνων και τρωει μερικες φορες και στερεες τροφες!

ποσες φορες την ημερα θηλαζεις περιπου?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΤΟ SWING ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΙΑΚΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ? ΜΕ ΤΟ ΑΠΛΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΓΑΛΑ. ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΓΑΛΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΡΕΘΗΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΓΑΛΑ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΛΑ. ΤΟ SWING ΤΟ ΚΑΝΕΙ? ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΙΑΚΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΣΚΩ? ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θηλάζω 8-10 φορές το 24ωρο.

Το νοσοκομειακό θήλαστρο πόσο εύκολο είναι να το κουβαλάω στην δουλειά?

Γιαυτό σκέφτηκα το swing.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το swing ειναι της medela, δεν ειναι νοσοκομειακο αλλα ειναι πολυ καλο αν θελετε να βγαλετε 1-2 γευματα. Κοστιζει περιπου 140 ευρω

Καντινου, το συγεκριμενο κανει αυτο που λες, στην αρχη δηλ. ενα μικρο ερεθισμα για να ξεκινησει η ροη και μετα αυτοματες κινησεις που μοιαζουν πολυ με το θηλασμο του μωρου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΕΝΤΕΛΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ. ΤΟ ΠΟΥΛΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΖΑΜΠΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SWING. ΕΤΣΙ? ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΓΡΑΦΕ? ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΣΚΩ ΤΟ ΣΥΓΓΕΚΡΙΜΕΝΟ? ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ Η ΣΕ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΙΔΗ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

natasoula σε περιπτωση που βολευτεις με το συγκεκριμενο θηλαστρο, να σου απαντησω και στις υπολοιπες αποριες σου.

Λοιπον θα αντλεις οποτε εσυ μπορεις και εχεις χρονο. Συνηθως το πρωι ειναι ποιο ευκολο γιατι δεν θα εισαι τοσο κουρασμενη αλλα και παλι δεν ειναι απολυτο. Το ποτε θα αντλεις δεν επιρρεαζει την παραγωγη παντως. Εγω στις αρχες εβγαζα συνεχεια απο λιγο μεχρι να συνηθισω τη διαδικασια.

Το γαλα εγω θα σου προτεινα να το αποθηκευσεις σε πλαστικα μπιμπερο τα οποια αποστειρωνεις πριν. Ειναι πολυ οικονομικα, μπορεις να τα χρησιμοποιησεις πολλες φορες και μαλλιστα να ταιζεις το μικρο σου απευθειας απο αυτα.

Οσο αφορα την ποσοτητα καλυτερα να αποθηκευεις σε μικρα μπιμπερο, οποτε αν χρειαστει να δινεις δυο για καθε γευμα παρα να γεμιζεις ενα μεγαλο και να πετας το υπολοιπο.

Το γαλα κραταει σιγουρα 6 μηνες στην καταψυξη αλλα υπαρχει και αναλυτικοτερη αναφορα σε ενα παλαιοτερο ποστ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καντινου, μαλλον εχεις το mini electric, δεν ειναι το ιδιο. Το swing μπορεις να το παραγγειλεις απο οπου πουλανε προιοντα της medela γενικοτερα. Και απο φαρμακειο και απο βρεφικα ειδη και σιγουρα μεσω ιντερνετ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

με το νοσοκομειακο θηλαστρο εχεις την δυντοτητα να κανεις διπλη αντληση κανει την ιδια δουλεια σε λιγοτερο χρονο! εχει φαση διεγερσης και ευθμιση εντασης θηλαστικων κινησεων. το ιδιο κανει και το swing αλλα δεν ειναι τοσο γρηγορο, για να καταφερω αντλησω 240-250μλ μπορει να κανω και μιση ωρα!

πολλες κοπελες μπορει να θηλαζουν κανονικα και να μην μπορουν να αντλησουν!

το νοσοκομειακο βοηθα στη διατηρηση της γαλουχιας!

το βαρος τους ειναι 2,5 με 3,5 κιλα!

το φθινοπωρο θα πρεπει να λειψω εκτος ΕΛΛΑΔΑΣ για μια εβδομαδα για ενα σεμιναριο:( :( :( :( :( θα νοικιασω πιο νωρις το νοσοκομειακο να κανω μια καλη τραπεζα και θα το παρω και μαζι μου ωστε να μπορεσω να διατηρησω την γαλουχια!

απο οτι καταλαβατε δεν θελω νασταματησω;) ;) ;) ;) ;) ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΤΗΣ AMEDA.EIXE 150E TO 3MHNO.ΕΧΩ ΤΟ ΤΗΛ.ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ.

ΕΛΕΙΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 8ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΩΣ ΤΙΣ 2-3-4 ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΑΝΤΛΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΘΕ 2 ΩΡΕΣ.ΒΕΒΑΙΑ ΕΓΩ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΑΠΟ 40ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑ(:( :( :( ) ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΜΕΧΡΙ 4ΜΗΝΩΝ...:( :(

ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΡΙΝ ΝΑ ΦΥΓΩ ΘΗΛΑΖΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΝΟΥΣΑ ΚΑΝΟΝΙΖΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ (ΟΣΟ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΒΕΒΑΙΑ) ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΤΑΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΩ.

ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΠΕΙΣ..(ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ) ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΠΕ Η ΝΑΤΟΥΡΑΛ(:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:) ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΠΕΤΙΕΤΑΙ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ!! ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.....ΟΤΑΝ ΜΕ ΚΟΠΟ ΘΑ ΤΟ ΜΑΖΕΥΕΙΣ.....:) :) :) :) ;)

ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΟΣΟ ΓΑΛΑ ΕΧΟΥΜΕ...ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΟ..ΑΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΛΛΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ..ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ....;)

ΑΛΛΟ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΑΛΛΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ.

ΚΑΛΕΣ ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ!!!!!:) :) :) :) :) :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Θέλω να ρωτήσω κάτι ακόμα.

Η μπέμπα τρώει περίπου κάθε 2 ώρες

Στο ενδιάμεσο θα μπορώ να αντλώ γάλα ή δεν θα έχω?

Μήπως είναι καλύτερα να αντλώ το βράδυ που κομάται 3-4 ώρες?

Veni θα ήθελα να μου στείλεις το τηλ της ameda.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Koritsia vrika auto an voithaei!

Διατήρηση-Αποθήκευση Μητρικού Γάλακτος – Περιληπτικός Πίνακας

Φρεσκοαντλημένο γάλα

Σε ζεστό δωμάτιο 25°C 4-6 ώρες

Θερμοκρασία χώρου 19 έως 22°C 10 ώρες

Σε θερμονωτικό τσαντάκι με παγοκύστες 15°C 24 ώρες

Στο ψυγείο (στο πίσω μέρος, μακριά από την πόρτα)

Στο ψυγείο που δουλεύει στο μέγιστο (φρέσκο γάλα) 0 έως 4°C 8 μέρες

Στο ψυγείο (αποψυγμένο) 0 έως 4°C 24 ώρες

Στο ψυγείο που δουλεύει μέτρια και ανοιγοκλείνει συχνά η πόρτα, αποθήκευση στην πόρτα (η χειρότερη θέση) 4 έως 10°C 2-4 μέρες

Στην κατάψυξη (Μην ξανακαταψύχετε, αποθηκεύετε

στο πίσω μέρος, μακριά από την πόρτα)

Κατάψυξη μέσα στο ψυγείο Ποικίλει 2 εβδομάδες

Κατάψυξη με ξεχωριστή πόρτα Ποικίλει 3-6 months

Καταψύκτης -19°C έως -32°C 6-12 months

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

natasoula προς θεου, μη χαλασεις τον υπνο σου για να αντλεις!!:woohoo:

μπορεις ενδιαμεσα απο τους θηλασμους να βγαζεις, δεν προκειται να μειωθει το γαλα σου, το πολυ πολυ να αυξηθει!! :laugh:

επειδη ομως και εγω ειχα αυτη τη απορια παλια, να ξερεις οτι το γαλα παραγεται τη στιγμη που τρωει το μωρο, δεν μενει αποθηκευμενο στο στηθος ωστε να εξαντλειται

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ Pebi για το τηλέφωνο.

Τελικά νοίκιασα νοσοκομειακό.

Ήταν όντως πολύ ευγενική και εξυπηρετική η κοπέλα που μίλησα.

Πήρα μαζί και σακουλάκια για αποθήκευση στην κατάψυξη.

Θέλω όμως να σας ρωτήσω κάτι. Όταν θα τα βγάζω από την κατάψυξη θα τα αφήνω έξω μέχρι να ξεπαγώσουν ή πρέπει να τα βάζω στο ψυγείο μέχρι να ξεπαγώσουν? Και πόση ώρα θέλουν για να ξεπαγώσουν?

Μήπως τα μπουκαλάκια είναι πιο βολικά από τα σακουλάκια?

Έχετε χρησιμοποιήσει καθόλου?

Εκτός του ότι μου φάνηκαν και ακριβά. 20 σακουλάκια 18 ευρώ.

Μήπως τα μπουκαλάκια είναι πιο φτηνά?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δεν εχω χρησιμοποιησει σακουλακια! εχω παρει μικρα μπουκαλακια των 125-130 μλ . οταν ειναι να της το δωσουν το πρωι τα βγαζω(2) απο το βραδυ απο την καταψυξη το βαζω στην συντηρηση και το πρωι το ζεσταινουν σε χλιαρο νερο και της το δινουν!

τα μπιμπερο μπορεις να τα ξαναχρησιμοποιησεις!

το ποση ωρα χρειζεται εξαρταται απο την θερμοκρασια περιβαλλοντος

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 1 month later...

Κορίτσια επανέρχομαι στο θέμα και θέλω και πάλι βοήθεια.

Έχω ξεκινήσει δουλειά από 01/06 και λείπω 9 ώρες.

Η μπέμπα τις ώρες που λείπω κάνει 3 γεύματα από 170-200ml.

Στην δουλειά έχω το swing της medela και καταφέρνω να βγάλω τα δύο από τα τρία γεύματα της μπέμπας. Το τρίτο το αντλώ την νύχτα όταν η μπέμπα κοιμάται. Τις τελευταίες 2 μέρες όμως δυσκολεύομαι πολύ να βγάλω γάλα. Βγάζω 50ml από κάθε στήθος και μετά αρχίζει και με πονάει και δεν τρέχει ούτε σταγόνα. Τι μπορεί να φταίει? Εγώ δεν έχω αλλάξει κάτι στην διατροφή μου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

το θηλαστρο που εχεις για το πολυ πολυ 2 αντλησεις την ημερα για τρια γευματα κια για την ηλικια που ειστε χρειαζεστε νοσοκομειακο θηλαστρο το οποιο υπαρχει μονο προς ενοικιαση, τωρα στο θεμα μειωσης της ποσοτητας παιζουν πολλα ρολο, η κουραση, ηαυπνια η ισως και η περιοδος αλλα αυτα ειναι παροδικα! προσπαθησε να θηλαζεις την μικρη σου το διαστημα που εισαι μαζι της οσο πιο πολυ μπορεις ωστε να διατηρεις την παραγωγη! θα σου προτεινα να ενοικιαζες ενα θηλαστρο μεχρι να ξεκινησετε στερεες τροφες τις οιοποιες κια θα καταναλωνει το διαστημα που εσυ θα λειπεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

natasoula καλησπερα. το θήλαστρο που έχεις είναι μόνο για 1 -2 αντλήσεις την ημέρα. προσεχε μην τραυματίσεις το στήθος σου. θα σου έλεγα να δοκιμάσεις με το mini electric plus της medela αλλα έχεις ήδη αγοράσει το άλλο και δεν σε συμφέρει. να ξέρεις πάντως ότι είναι άλλο θήλαστρο και άλλο θηλασμός. μην πιέζεις το στήθος σου αν σε πονάει ξανα δοκίμασε σε λιγη ώρα. μαλλον έχεις αγχωθεί. μια ξαδερφη μου που της προτεινα το mini electric plus δεν έχει βάλει το μωρό καθόλου στο στήθος έδω και 9 μήνες...βγάζει μόνο με το θήλαστρο. όσο για τα σακουλάκια στα φαρμακείά τα έχουν 12 ευρω. δεν συμφερουν τα μπουκαλακια οταν θες πολλα. εγω εχω στην καταψυξη γυρω στα 25 των 180ml.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...