Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΕΡΙΟΔΟΣ-ΓΑΛΑ ΤΕΛΟΣ


Recommended Posts

Κοριτσια,

καλημερα.

Ακριβως τη μερα που σαραντησα μου ηρθε περιοδος...δεν εκανε καθολου υπομονη,δυστυχως.κι ενα μεχρι εκεινη τη μερα ειχα αρκετη ποσοτητα γαλακτος, δυστυχως απο την Πεμπτη το γαλα μου μειωθηκε δραστικα.Η γιατρος μου ειπε οτι ειναι φυσιολογικο...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Απ'οσο ξερω ειναι φυσιολογικό λόγω περιόδου.Μολις τελειώσει θα ξαναεχεις όπως πριν.Βάζε πάντως το μωρό στο στήθος και όσο φάει. Ειναι προσωρινο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Sifo Καλημερα.Και εμενα καπως ετσι εγινε.Βεβαια εγω ειχα ελαχιστο ως καθολου γαλα να μην σου πω ασχετα αν εκανα τρελες προσπαθειες να θηλασω.Τελιακ μετα την περιοδο τελος το γαλα.Φυσικα αφου εσυ ειχες πολυ ποσοτητα "παιζει" ο οργανισμος σου να επανελθει παλι.Τωρα τι να σου πω ειναι αναλογα στον οργανισμο νομιζω.Παντως σου ευχομε να επανελθεις συντομα στον θηλασμο :) .Φιλια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσια που το καταλάβατε οτι μειωνεται το γαλα ?

Δεν υπάρχει κανένα θεμα με το γάλα , μολις εδραιωθει η γαλουχια ειναι οσο θέλει το μωρο . Πολλες φορες η περιοδος συμπίπτει με το αναπτυξιακο αλμα (7η εβδομάδα υπάρχει ενα ) και δημιουργει την αισθηση πως δεν εχει γαλα η μητερα γιαυτο το μωρο θηλαζει συνέχεια .

Αυτο ειναι μυθος ! Το μωρο πρεπει απεριοριστα να θηλάζει για να εχει γαλα :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Lala θα σου πω για μενα γιατι οπως πολυ καλα ισως γνωριζεις ο καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος.Εγω λοιπον το καταλαβα οτι δεν εχω γαλα απο την στιγμη που εβαλα την μικρη στο στηθος (λογο εμπειριας αν το θες απο τα μεγαλυτερα παιδια μου ηξερα πως και τι να κανω).το μωρο λοιπον τραβαγε τραβαγε αλλα τπτ.Το αλλαξα στηθος μετα απο κανα μισαωρο και αφου εσκασε στο κλαμα και απο εκει εβγαλε μονο 2-3 σταγονες μετα μελανιασε σχεδον απο το να κλαιει.Ξανα προσπαθησα σταδιακα αλλα τπτ.Τελικα την 3 μερα και αφου το παιδι εσκαγε στο κλαμα αφου δεν ετρωγε αποφασισα να παω στον νοσοκομειο που γεννησα.Με ειδε ο γιατρος μου και μου ειπε οτι δεν εχει ιχνος γαλατοσ το στηθος (με εξετασε φυσικα).Δεν επαναπαυθηκα ομως φευγωντας απο τον γιατρο μου (αν και του εχω τεραστια εμπιστοσυνη )ανεβηκα και μεχρι τον 4ο οροφο που ειναι η τραπεζα γαλατος και 2-3 κυριες που οι δουλεια τους ειναι κα8αρα για θηλασμο στο Ελενας.Με ειδαν και αυτες και μου ειπαν οτι οντως δεν υπαρχει ιχνος απο γαλα.Οπως ειπε ο γιατρος μου καμια φορα ο οργανισμος δεν παραγει.Τελικα αφου γυρισα στο σπιτι μου και ταισα ξενο γαλα το μωρο μου μετα απο 2 μερεσ πηγα για μαστογραφια και μου ειπαν οτι απλος ο οργανισμος μου εβγαλε ελαχιστο γαλα και "στερεψε" οπως χαρακτηριστικα μου ειπαν.Στα γραφω αναλυτικα μονο και μονο για να δεις οτι ολες μας κανουμε προσπαθεια για θηλασμο απλα μερικες ισως να ειμαστε ατυχες.Ελπιζω να σε κατατοπισα για την δικη μου κακη εμπειρια του πως ξερω οτι δεν εχω γαλα :) .Καλη σου μερα και καλη εβδομαδα :) .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Moussa αν προσέξεις θα δεις οτι τα προηγουμενα μηνυματα μας εχουην διαφορά 1 λεπτο . Δεν ειχα δει το δικο σου μνμ , απευθυνομουν στην Αφροδίτη και στη Σιφος .

Αν θέλεις ομως μπορουμε να το συζητήσουμε . Γραφεις τι εκανες απο τι στιγμη που πηγατε σπιτι αλλα δεν αναφέρεις τι γινοταν πριν . Πηρε το μωρο συμπλήρωμα στο μαευτήριο ? Πως ήταν οι πρωτες μερες εκει? Τρεφοταν αποκλειστικά απο εσενα ?

Περιμένω τις απαντήσεις για να συνεχίσουμε τη συζήτηση . Τωρα για το γιατρο και τις μαιες .... δεν θα σχολιασω καλύτερα γιατι σημερα τα χω ήδη παρει με μια ...μαια !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

na rotiso katire koritsia???

meta ti genna gia poso kairo eixate aima/?????ipotithetai gia 40 meres etsi de einai????

sifos esi pos k sou irthe periodos stis 40 meres???sto leo giati emena aou gennisa eixa aima sxedon k mexri mia bdomada prin 40 ntiso..

exei 3 mines pou gennisa k proxthes me irthe ligo aima alla de ksero an itan telika periodos...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου πω λοιπον lala και την αρχη της ιστοριας.Το κακο ξεκινησε με μενα οταν κολλησα την ριμαδα την ιωση που εριξε την μιση ελλαδα στο κρεβατι δλδ γαστρεντεριτιδα.Αφου εβγαζα την ψυχη μου απο της 3 το βραδυ πηρα τηλ. τον γιατρο μου και μου ειπε να παω απο το Ελενας να με δει.Αποτελεσμα?Ειχα κανει 8 διαστολη απο τον πολυ εμετο και την διαρροια :(.Με βαλανε κακην κακος για να γεννησω γτ η μικρη ειχε κατεβει πολυ και ισα που προλαβαν να με ξυρισουν μιας και η διαρροια και ο εμετος με συνοδεψαν μεχρι και που γεννησα.Εδω καπου αρχιζει το δραμα μου μιας και απο το παιδι μου ειδα μονο τις πατουσες του το πηραν τρεχοντας απο μενα μην την κολλησω ιωση.Ολη ειδαν την μικρη εκτος απο μενα.Δεν μου την εφεραν ουτε για μια στιγμη στο νοσοκομειο και μου απαγορευαν να μπω στην αι8ουσα πρωορων μιας και την φιλοξενουσαν εκει.Απο την στεναχωρια μου μου ηρθε να σκασω ισως και γιαυτο μου ειπε η κυρια του θηλασμου οτι "κοπηκε" το γαλα.Αρα ναι πηρε ξενο γαλα το μωρο μου δυστηχως.Στην 5η μερα που πηρα το μωρο στο σπιτι εκανα οσα ηξερα ,ακουσα,διαβασα, για να μπορεσω εστω και λιγο να την θηλασω.Δυστηχως δεν καταφερα τπτ.Μαλιστα το ειχα συζητη και εδω με καποιες κοπελες και μου ειπαν και αυτες την γνωμη τους.Παντα θα ειμαι πικραμενη για το οτι δεν μπορεσα να θηλασω το μωρο μου εστω και λιγο.Επειδη παντα διαβαζω τι λετε για τον θηλασμο και ειδικα για τις μαιες και τους γιατρους γιαυτο και ψαχτηκα τοσο πολυ μηπως και προσπαθουν να με αποτρεψουν.Αλλα οταν κανεις μαστογραφια εκει δεν χωραει αμφιβολια.Μακαρι να υπηρχε τροπος να ενεργοποιησω ξανα το γαλα.Φυσικα και θα το εκανα με μεγαλη μου χαρα.Ο θηλασμος ειναι ενα δωρο προς τα παιδια μας και ειμαι απολυτα συμφωνει με τον θηλασμο.Ενα θεμα μονο ειχα και εχω για το ποσο να θηλασουμε αλλα και αυτο παλι ειναι στην κριση της καθε μανουλας.Αυτη ειναι η πικρη μου ιστορια lala.:(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαρθα μου μετα την γεννα εχεις αιμα αλλα οχι της περιοδου..εγω μετα την γεννα ειχα γυρω στις 30 μερες λιγο αιμα..ειμαστε 45 ημερων σημερα και ακομα δεν μου εχει ερθει περιοδο.ο γιατρος μου ειπε οτι αμα θηλαζεις αργει λιγο να ερθει..γυρω στις 50-60 μερες..

φιλια..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

na eksigithw ti enoousa giati prin hmouna biastikh kai malon alla katalabate h lathos to egrapsa .

apoti exw akousei ,giati emena akoma den hrthe h periodos ,apo ales mamades pou thilazoun apoklistika einai oti ekeines tis meres den niothoun foskomenes h niothoun to moro ligo anisixo .

gala fysika kai exoun na to threpsoun den tithete logos giauto oute tithete logos na dosoun simpliroma authn thn mia duo meres .

apla exw diabasei apo ales mamades mia anisixia ena kati ligo diaforetiko alla pou einai gia mia mera .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Moussa ναι τωρα βγαινει ακρη . Λυπαμαι ειλικρινά που περασες τετοια ταλαιπωρια αλλα το αποτελεσμα μετραει , εχεις το κοριτσάκι σου στα χερια σου .

Εχεις δικιο ως προς ενα μερος . Ναι , οταν πηγατε σπιτι δεν ειχες γαλα να ταισεις το μωρο σου . Οι γιατροι και οι μαιες ειναι για πολλες μπατσες που δεν μπηκαν στο κοπο να σου εξηγήσουν τα αυτονόητα .

Το γαλα δεν το εχουμε μεσα μας αποθηκευμένο ουτε κατεβαινει απο τα βουνα (ακουω συνέχεια την φράση "να κατέβει το γάλα" γιαυτο και το λεω) .

Τις πρωτες μέρες η φυση εχει προνοήσει να εχουμε το πυαρ ή πρωτόγαλα που ειναι οτι χρειάζεται το μωράκι μας . Δυστυχως εσυ ειχες την περιπέτεια σου (δεν θα κρινω αν καναν καλα ή οχι που δεν σ΄αφησαν να θηλάσεις ή εστω να αντλήσεις με νοσοκομειακο θηλαστρο) και δεν σου εδωσαν το μωρο να το βάλεις στο στηθος . Ετσι ο εγκέφαλος σου δεν πηρε το μηνυμα οτι πρεπει να παραχθει γάλα για το νεο μωράκι . Ο θηλασμος εχουμε πει ειναι προσφορά και ζήτηση . Αν δεν υπάρχει ζήτηση δεν υπάρχει και προσφορά .

Δεν ειχες κανενα οργανικο προβλημα εισαι μια χαρά γυναίκα και ολα οσα σου ειπαν ειναι ανοησιες . Δεν ειχες γαλα γιατι το μωρο δεν ζήτησε γάλα ! Ειναι τοσο απλο αλλα οι γιατροι δεν μπορουν να καταλάβουν την απλη λογική .

Συζήτηση κανουμε δεν αποδιδουμε φυσικά ευθυνες . Οτι εγινε , εγινε . Να χαιρεσαι το μωράκι σου :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σίφος η περίοδος φυσικά και δεν κόβει το γάλα! Κάποιες μαμάδες λένε απλώς ότι την πρώτη μέρα τα μωρά τους γίνονται λίγο ανήσυχα. Εμένα μου ήρθε μόλις χρόνισε το μωρό. (μακάρι να αργούσε περισσότερο γιατί ο αιματοκρίτης μου ήταν πάντα στα όρια). Ποτέ δεν παρατήρησα τίποτα ιδιαίτερο στο παιδί, ούτε ανησυχία ούτε τίποτα, μόνο "ιδιαίτερη" δική μου κούραση! Αυτό βέβαια οφείλεται στον χαμηλό αιματοκρίτη μου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

eyxaristw lala apla enhmerwtika sta eipa gt mhn nomizeis mia pikra thn exw kai egw gia ola ayta poy eginan.Twra anagkastika trwme to kseno gala kai polles fores moy erxete na spasw ta moytra mou poy den mporesa na ths dwsw estw kai gia ligo.telos 8a h8ela na soy pw oti den eimai pote enantiwn toy 8hlasmoy (gt merikes fores nomizate oti hmoyn) apenantias eimai yper me xilia makari na mporoyn oles oi manoyles na 8hlasoyn.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Moussa δεν φταις εσυ για να σπασεις τα μουτρα σου ! Αν μπορουσες ομως να σπασεις τα μουτρα των γιατρων και των μαιων που σου ειπαν χιλιες ανοησιες δεν θα ελεγα οχι ...

Αγαπητή μου Moussa δεν πιστεψα ποτε οτι εισαι κατά του θηλασμου . Δεν πιστευω οτι καμια κοπελα ειναι κατα του θηλασμου . Η αγνοια ομως μερικες φορες μας οδηγει να λεμε πράγματα που ειναι κατά του θηλασμου .

Ουτε εγω ειμαι κατά των γυναικων που για διαφορους λογους δινουν φορμουλα στα μωρά τους ! Ειμαι υπερ να γνωρίζει η μητέρα και να αποφασιζει μονη της τι θα κάνει :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμένα κορίτσια μου ήρθε η περίοδος στους 8 μήνες.Από τότε αρχιζε να μειώνεται το γάλα,μέχρι που εχθές δεν είχα καθόλου.Ημπέμπα μου είναι 10 μηνων τώρα.Εχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ,γιατί το ψάχνει η γλυκεια μου και κλαίει.Σήμερα που την έβαλα πάλι και δεν έβρισκε μου δαγκωσε το στήθος με μανία.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

το καλυτερο πραγμα ειναι ο θυλασμος,δινει στο παιδι ασφαλεια,αυτοπεποιθεση και υγεια,οσες μπορουν και το κανουν ειναι πραγματικα ευλογια!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα σε όλες.Εμένα η περίοδος μου ήρθε μια βδομάδα μετά τις 40 μερες.Δεν είχα πολύ γάλα και μετά την περίοδο μειώθηκε.Όταν γέννησα ο μικρός δε θήλαζε.Προσπαθούσα συνέχεια να τον θηλάσω ,αλλά δυσκολευόταν.Για να μην πολυλογώ, λίγο πριν φύγουμε από το μαιευτήριο μου δώσανε θήλαστρο και έβγαλα μόλις 5 γρ. πρωτόγαλα!!! Αναγκαστικά ο μπέμπης έπινε ξένο.Στο σπίτι και μετά από πολύ προσπαθεια άρχισε να θηλάζει , αλλά είχα λίγο γάλα και σε κάθε γεύμα έπινε και ξένο.Τελικά κατάφερα να τον θηλάσω για 2,5 μήνες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...