Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΑΥΞΗΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ


Recommended Posts

Ο 40 ημερων μικρουλης λαγοκοιμαται πανω στο στηθος ολη την ημερα ενδεχωμενως μη θηλαζοντας αποτελεσματικα και πεινωντας συνεχεια ,νιωθω εντονες τυψεις και ανεπαρκεια να ανταποκριθω στις αναγκες των αλλων τριων μου παιδιων τα οποια εχω αφη σει στο ελεοσ τους για να πετυχω τον πολυποθητο θηλασμο,βοηθεια δεν υπαρχει απο πουθενα και η κουραση με εχει εξαντλησει ψυχολογικα.Ειλικρινα αν δεν ειχα πεσει πανω σε αυτο το site θα ειχα εγκαταληψει τους συνεχομενους θηλασμουσ καταφευγοντας σε συμπληρωμα σε καθε γευμα.ΠΡΕΠΕΙ να αυξησω σιγουρα το παραγωμενο γαλα το οποιο προς το απογευμα λιγοστευει αρκετα ,τα χαπακια μαγιας μπυρας και τα αφεψηματα μαραθου υπαρχει πιθανοτητα να με βοηθησουν ....εχετε να προτεινετε κατι αλλο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οι κοπέλες εδώ θα σου πουν οτι μπορείς να το αυξήσεις, ότι το γάλα κάθε μάνας φτάνει για το παιδί της και όλα αυτά..

Δεν τις αμφισβητώ αλλά στην περίπτωση μου όλα μα όλα ήταν αναποτελεσματικά, τι να πω, ίσως έπεσα στο ποσοστό...

Οτι μα οτι και να δοκίμασα τελικά δεν κατάφερα να αυξήσω την παραγωγή του γάλακτος, επί τρεις μήνες βάζω την μικρή στο στήθος και εν τω μεταξύ κάνω αντλήσεις κάθε 2-3 ώρες, είμαι συνέχεια με το ρολόι στο χέρι και ούτε μια μέρα δεν της έφτασε της μικρής μου το δικό μου γάλα που της το δίνω με μπιμπερό αφού θηλάσει όσο μπορεί.. Σχεδόν τα μισά γεύματα είναι με ξένο γάλα. Αντλώ πάντα με νοσοκομειακό θήλαστρο και η παραγωγή είναι σταθερή, κάθε μέρα η ίδια!

Τι να πω, μακάρι αυτά που θα σου προτείνουν τα κορίτσια να σε βοηθήσουν, εμένα με βοήθησαν τουλάχιστον στο να μην σταματήσω απο τώρα, ας τρώει όσο μπορεί (ευχαριστώ Lala!!)

Καλή επιτυχία!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω γλυκια μου δεν εχω ιδεα μιας και δεν εχω γεννησει ακομα αλλα γιατι δεν ρωτας τον παιδιατρο σου

μηπως τρωει αλλα του αρεσει το πιπιλισμα και νομιζεις οτι δεν τρωει αρκετα γι αυτο και κοιμαται στο στηθος????

Οπως και να εχει να χαιρεσαι τα παιδακια σου και την οικογενεια σου και καλη δυναμη με τον μικρο!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου ζήσουν τα παιδάκια σου :)

Η συμπεριφορά του μικρουλη σου ειναι φυσιολογική και αναμενόμενη για μωρα τετοιας ηλικιας . Τις πρωτες 40 μερες (και παραπάνω) το μωρο πρεπει να ειναι κολλημενο στο στηθος της μαμας για να εχει η μανουλα οσο γαλατάκι χρειαζεται το μωρο . Για 9 ολοκληρους μήνες ήταν μεσα σου , είσασταν πραγματικά ενα , τώρα πως περιμένεις αμεσως να γινεται δυο ? Υπάρχει καλύτερο μερος για το μωρο απο την αγκαλιά της μανας ?

Η μαγιά και τα αλλα συμπληρώματα αν δεν τα χρειάζεσαι μπορει να σου δημιουργήσουν προβλήματα . Συμπληρώματα παίρνουμε στην περίπτωση που το μωρο δεν βαζει το αναμενόμενο βάρος (πως πατε απο βάρος ? Γραψε μας ζυγίσεις ) και δεν βρεχει 7-8 πάνες (πανες?) .

Η περίπτωση της Ελένης ειναι μια περίπτωση που θα λεγαμε στη μητέρα να δοκιμάσει με μαγιά μπυρας ( Ελένη ειχες πάρει ? Συγνωμη δνε θυμαμαι :blush:)

Το απόγευμα πολλες φορες μειωνεται η ροή -οχι η ποσότητα αλλα η ροή - . Αν παιρνεις ενα υπνάκι το μεσημέρι μαζι με το μωρο θα σε βοηθήσει να εχεις καλύτερη παραγωγή .

Καταλαβαινω πως με 3 παιδάκια και ενα βρέφος στην αγκαλια θα πρεπει να ειναι πολυυυυ δυσκολα τα πράγματα . Με τους θηλασμους σε λιγο καιρο τα πράγματα θα ειναι καλύτερα . Το συμπλήρωμα δεν θα σε βοηθήσει , ειλικρινα πιστευω πως για τις τεμπέλες και για τις μητέρες με πολλά παιδιά ο θηλασμος ειναι λυση !

Παρε αν θελεις και ενα μαρσιπο αγκαλιάς για να μπορεις να φορας το μωρο σου και να θηλάζεις ή να κανεις αλλες δραστηριοτητες με τα αλλα σου παιδάκια . Εμενα με βοηθησε πολυ !

Καλη δυναμη σου ευχομαι !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΛΑΛΑ, ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ, Η ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ? ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ 4 ΜΗΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ Η ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καντινού οποτε τη χρειαστεις την παίρνεις ! Εσυ εχεις θέμα παραγωγής?

Να πουμε οτι η μαγιά απο μονη της δεν κανει ΤΙΠΟΤΑ αντιθέτως μπορει να δημιουργήσει προβληματα . Πρεπει παράλληλα με τη ληψη της μαγιάς να βαζουμε το μωρο στο στηθος γιατι ουσιαστικά το μωρο παράγει το γάλα !

Η δοσολογία ειναι 7 χαπάκια των 300 Χ 3 φορες την ημέρα μετά το φαγητό .

Καντινου για γραψε τι συμβαινει και θελεις μαγιά ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ. ΕΠΕΙΣΗΣ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΑΝΩ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ ΗΤΑΝ 1100 ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΤΑΝ 650 ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ 500. ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ 14 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΖΥΓΗΣΟΥΜΕ. ΨΙΛΟΑΓΧΩΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΟΣ. ΜΗΠΩΣ ΜΕΙΩΝΕΤΕ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΔΙΧΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΟΤΑΙΝΕΙ. ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΜΟΝΟ 500 ΓΡΑΜ. ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΧΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΗΜΟΤΕΡΟ 500 ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΠΕΡΑ 500 ΑΠΟ ΞΕΝΟ. ΕΠΕΙΣΗΣ ΕΧΩ ΜΙΑ ΦΟΒΙΑ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑ ΚΡΕΜΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ. ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΚΤΟ ΜΗΝΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το μωρό το πρωτο τριμηνο πρεπει να παιρνει κατα μέσο ορο 750 γρμ το μηνα ! Αν κανεις τις προσθέσεις θα δεις οτι ειστε μια χαρά :)

Γιατι να αρχίσεις κρέμες απο τωρα ? Δεν υπάρχει λογος , αυτο να πεις και στο γιατρό . Δεν ειναι αστυνόμος ο γιατρος δεν εχει εξουσία επάνω σου .... Συζήτησε μαζι του τι θελεις για το μωρό σου !

Μαγιά μην πάρεις δεν την χρειαζεσαι και μπορει να σου δημιουργήσει προβλήματα .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ. ΘΑ ΔΙΞΕΙ. ΠΑΝΤΩΣ ΟΝΤΟΣ ΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙ ΘΑ ΑΡΝΗΘΩ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΚΙΛΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΔΙΚΙΕΣ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ. ΠΑΝΤΩΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

λαλα , τι εννοεις οταν μιλας για προβληματα με τα συμπληρωματα διατροφης? Ο μικρος βρεχει κανονικα τις πανες κα ενεργειται 1-2 φορες τη μερα.Γεννηθηκε 4060 και πανω στο μηνα ηταν 5090 , επειδη ομως υπαρχει σιη μεση και το συμπληρωμα [σιγουρα μια φορα την ημερα 130gr παντα υστερα απο συχνους θηλασμους και ενω το κλαμα με ενδειξεις πεινας δεν σταματα]η μετρηση για το αν πηρε βαρος απο το θηλασμο δεν ειναι αντικειμενικη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τα συμπληρωματα (οχι τοσο τα αφεψήματα αλλα η μαγια) αν δεν ειναι απαραίτητα δημιουργουν προβληματα οπως υπερπαραγωγή , μαστίτιδα κλπ κλπ.

Τα 130 μλ δεν ειναι σοβαρή ποσότητα γιατι το μωρο παιρνει απο σενα το 80% περίπου της διατροφής του . Το θεμα ειναι οτι οσο εχεις το συμπλήρωμα υπονομέυεις τη παραγωγή σου .

Αν νιωθεις πως πραγματικα τις εχεις ανάγκη παρε για μια εβδομάδα τις ταμπλέτες της μαγιάς . Κοψε το συμπλήρωμα και βαζε το μωρο στο στηθος!

Γράψε μας ξανα πως προχωράτε !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα!!

Να πω και γω την εμπειρια μου μηπως μπορω να βοηθησω.

Η μαια μου,πριν γεννησω, με ειχε συμβουλεψει να πινω το εξης αφεψημα:

Μαραθο+γλυκανισο+ανιθο+τσουκνιδα (με λιγο μελι αν χρειαζεται-οχι ζαχαρη)

Τα βρηκα σχετικα ευκολα σε βιολογικα προιοντα.

Σε μενα ειχε πολυ καλο αποτελεσμα και δεν δημιουργησε προβλημα.

Κανε παντως τον αγωνα σου, πιστευω αξιζει...

να χαιρεσαι τα παιδια σου, πραγματικα σε θεωρω αξιεπαινη καλη συνεχεια:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...