Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΟΝΟΣ!!!


Mary78

Recommended Posts

Κορίτσια να θέσω ένα θέμα που με απασχολεί όλο και περισσότερο με το πέρασμα του χρόνου.

Εχουμε πει -πρώτα ο Θεός- να βαφτίσουμε την μπέμπα Αύγουστο ώστε να μπορέσουν να έρθουν και τα σόγια από μακριά. Το θέμα όμως είναι ότι δεν έχουμε βρει νονό ακόμα.

Μάς έχουν προτείνει δυο από τον εργασιακό μου χώρο, τις οποίες προτάσεις απέφυγα με διακριτικό τρόπο και αυτό γιατί δεν θέλω οποιουδήποτε είδους "δεσμεύσεις" για ευνόητους λόγους και μία από ένα φίλο (μαζί με την γυναίκα του) του συζύγου με την γυναίκα, του οποίου οι σχέσεις είναι τυπικές (δεν κολλάνε τα χνώτα που λέμε... και κάτι παραπάνω!!!). Προς το παρόν δεν έχουμε καμία άλλη πρόταση και για να πω την αλήθεια δεν βλέπω και καμία άλλη γιατί όλοι οι "επιθυμητοί" φίλοι παντρεύονται φέτος το καλοκαίρι!!! (και συνεπώς θα είναι πνιγμένοι στα έξοδα)

Επειδή Θεωρώ το θέμα του νονού πολύ σημαντικό για τα παιδιά με τυρρανάει το εξής δίλημμα λοιπόν στο μυαλό μου: είναι σωστό να προτείνουμε εμείς σε κάποιον ή όχι; Προσωπικά, δε νιώθω καθόλου άνετα: αισθάνομαι οτι φέρνω τον άλλο σε δύσκολη θέση, οτι δεν θα μπορεί να αρνηθεί, οτι ακόμα και αν δεχτεί ή αρνηθεί μπορεί να νιώθει πιεσμένος μετά, οτι τον επιβαρύνουμε οικονομικά, κλπ.

Εσείς πως τα καταφέρατε με αυτό το θέμα? Θα κάνατε την πρόταση σε αυτήν την περίπτωση? Και αν ναι με ποιον τρόπο? (γιατί θέλει πολύ ιδιαίτερο τρόπο υποθέτω!)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Φιλικά

Mary78

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα!!!!

Εγω πριν 3 μερες ζητησα απο μια ξαδερφη-φιλη μου να γινει νονα της μπουμπους μου πριν καν γενννηθει:laugh: :laugh: :laugh: !!!!!!!!!την τριτη μπαινω στον 8ο!!!!

Ειδικο τροπο???Μπα απλα αν θελει και μπορει ( εεφοσων πανε και ολα καλα πρωτα ο Θεος ) και οικονομικα να γινει μια εκ των 2 νονων

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοιτα εμεις προτειναμε στην κολητη του αντρα μου..

κολητη το τονιζω γιατι αυτο σημαινει οτι ειχε το θαρρος να αρνηθει και επισης της ειπαμε οτι το οικονομικο να μην το σκεφτεται οτι θα βοηθησουμε και θα βρουμε οικονομικες λυσεις(αλλο βεβαια που η κοπελα,και να ναι καλα πηρε τα καλυτερα)

αν και εσεις εχετε καποιο κολητο που λες οτι παντρευεται και σκεφτεσαι οτι θα τους προβληματισει το κοστος(και λογικο ειναι)πες τους οτι θα τα βρειτε ολοι μαζι και να αποφυγεται τα δωρα που κανουν μεταξυ τους κουμπαροι και γονεις..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Mary 78 καταρχήν να σας ζήσει η μπουμπούκα και με το καλό η βάφτιση!:)

Μην τα βλέπεις μονόπλευρα όμως..

Αν το προτείνετε τελικά εσείς, θα είναι η μέγιστη τιμή για τον υποψήφιο αναδοχο! Έτσι τουλάχιστον θα ένιωθα εγώ αν μου γινόταν η πρόταση. Κι επιπλέον πιστεύω πως δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεται κάποιος να αρνηθεί κουμπαριά για οικονομικούς λόγους. Με την κρίση στις μέρες μας η άρνηση γι'αυτό το λόγο δικαιολογείται. Θα μου άρεσε εμένα προσωπικά να μου απαντήσει ο υποψήφιος "Πολύ θα το ήθελα, με τιμάτε με την πρότασή σας αλλά δυστυχώς δε θα μπορέσω γιατί τα οικονομικά μου δεν είναι καλά αυτή την περίοδο". Στην περίπτωση αυτή θα συζητούσα το ενδεχόμενο να συμμετέχουμε κι εμείς οι γονείς σε κάποια έξοδα, προκειμένου να γίνει η κουμπαριά. Και αυτό σε περίπτωση που τον εκτιμούσα πολύ και ήθελα σώνει και καλά αυτός να βαφτίσει το παιδί μου. Αν είχα και άλλη επιλογή, θα πρότεινα και σε άλλον.

Πάλι πολυλογώ..

Η συμβουλή μου είναι να το προτείνετε. Με όποιον τρόπο και να το κάνεις (απλά, λιττά ή ευρηματικά) το αποτέλεσμα θα είναι ένα! Ο υποψήφιος θα αισθανθεί μεγάλη τιμή, ασχέτως της απάντησής του. Και σκέψου αν δεχτεί.. Θα έχετε επιλέξει εσείς τον καταλληλότερο για ανάδοχο του παιδιού σας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ τι ζόρι κι αυτό...

Εμένα ο κουμπάρος που μας πάντρεψε, είναι φίλος του άντρα μου απ το σχολείο.

Το 8έμα είναι πως ούτε γω, ούτε ο άντρας μου 8έλουμε να μας βαφτίσει το μωρό, όταν με το καλό έρ8ει εκείνη η στιγμή.

Εκείνος το έχει δεδομένο, χωρίς όμως να γνωρίζει τις αποφάσεις μας.

Από προτάσεις έχω ένα σωρό...

πιστεύω πως ο νονός, πρέπει να επιλεχθεί, να μελετη8εί σωστά.

πρέπει να υπάρχει σωστή επικοινωνία με το μωρό, να το νοιάζεται και πάνω απ όλα να είναι φίλος σωστός με τους γονείς.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δυσκολο θεμα η κουμπαρια κοριτσια ειτε προκειται για γαμο ειτε για βαφτιση!

Εγω πιστευω πως ειναι σωστοτερο να κανεις εσυ την προταση παρα να σου την κανουν οι υποψηφιοι νονοι.Η επιλογη ειναι καθαρα του ζευγαριου οποτε οταν εσεις αποφασισετε απλα προτεινετε το!Αν υπαρχει προβλημα ειναι πολυ ευκολο να αρνηθουν οι αλλοι(οπως ειπαν τα κοριτσια) και να το θεωρησουν και τιμη!

Σκεψου την αλλη πλευρα!Εμας ακομα δεν την ειδαμε και ηδη καποιοι "απαιτουν" να γινουν νονοι.... :ohmy: Του στυλ δλδ "ΕΕΕ,εγω θα σου βαφτισω την κορη οκ?" Αν ειναι δυνατον! Λες και δεν εχουμε εμεις γνωμη!!!

Φυσικα στο πρωτο παιδι προηγειται ο κουμπαρος απ'τον γαμο.Αλλα ουτε κ αυτο το θεωρω απαραιτητο.Εγω ειχα 3 κουμπαρες!Την τοτε κολλητη μου κ τις 2 πρωτες ξαδερφες του αντρα μου.Με την "κολλητη" εχουν χαλασει οι σχεσεις μας....

Οποτε αποφασισαμε πως δε θα ξαναδημιουργησουμε "συγγενειες" και αν θες "υποχρεωσεις" με ξενους....Μονο με συγγενεις μας που ετσι κι αλλλιως θα τα αγαπανε τα παιδακια μας κ δεν θα κανουν κατι επειδη "πρεπει"!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Προσωπικα ποτε δε θα πηγαινα με το ετσι θελω να βαφτισω ενα μωρο. Θα περιμενα απο το ζευγαρι να μου το προτινει.

Εμας δε θα μας βαπτισει το μωρο ουτε ο κουμπαρος ουτε η κουμπαρα μας διοτι ηδη εχω ζητησει απο αλλο ατομο να βαφτισει το μωρο μου - τον αδελφο μου. Πρωτον η κουμπαρα μου πολυ συντομα θα βαφτισει ενα αλλο παιδακι και θα ειναι δυσκολο γι αυτη οικονομικα και δευτερον ο κουμπαρος εχει μπει και αυτος σε πολλα εξοδα αφου αγορασε σπιτι και εχει ηδη ενα βαφτιστηρι και μονος του μας λεει οτι ειναι σε δυσκολη κατασταση ετσι ουτε απο αυτον ζητησαμε να μας βαπτισει.

Αυτα :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ifigeneia έγραψε:

Η συμβουλή μου είναι να το προτείνετε. Με όποιον τρόπο και να το κάνεις (απλά, λιττά ή ευρηματικά) το αποτέλεσμα θα είναι ένα! Ο υποψήφιος θα αισθανθεί μεγάλη τιμή, ασχέτως της απάντησής του.

Μακάρι να ταν έτσι Ifigeneia μου, αλλά νομίζω ότι εσύ το κοιτάς καλοπροαίρετα και το βλέπεις ως τιμή, άλλοι όχι...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

MITSI2 έγραψε:

αν και εσεις εχετε καποιο κολητο που λες οτι παντρευεται και σκεφτεσαι οτι θα τους προβληματισει το κοστος(και λογικο ειναι)πες τους οτι θα τα βρειτε ολοι μαζι και να αποφυγεται τα δωρα που κανουν μεταξυ τους κουμπαροι και γονεις..

MITSI2 μου το έχω σκεφτεί και αυτό και δεν τίθεται θέμα να μην το συζητήσω, αν τελικά αποφασίσω να ξεκινήσω να προτείνω. Ούτως ή άλλως εκείνο που έχει σημασία για μένα είναι το παιδί μου να έχει νονό με τον οποίο θα έχει πάντα επαφή του ίδιο και καλή σχέση οι γονείς του.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δ πιστευω πως ειναι ντροπη να προτεινεις σε ανθρωπους που αγαπας να γινουν νονοι,θα μπορουσεσ να βαλεισ 2 ατομα ετσι ωστε να εινα λιγοτερα τα εξοδα ,αδερφια δ εχετε η εσυ η ο ανδρα σου ?? εγω θα ηθελα η αδερφουλα μου να γινει κ νονουκα οταν κ αν πρωτα ο θεος κανω νινακι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

mpougatsoula24 έγραψε:

αδερφια δ εχετε η εσυ η ο ανδρα σου ?? εγω θα ηθελα η αδερφουλα μου να γινει κ νονουκα οταν κ αν πρωτα ο θεος κανω νινακι

Είμαι της θεωρίας ότι οι θείοι έχουν ήδη τον "τίτλο" τους απέναντι στο παιδί και ότι καλό θα ήταν (και εύχομαι και εφικτό) να δημιουργηθεί στενότερη σχέση και με κάποιους φίλους οι οποίοι σαφώς να είναι και ικανοί πνευματικοί γονείς για το παιδί σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και εγω το ιδιο πιστευω ,Κανεις κουμπαρια για να ανανεωσεις και να μεγαλωσεις το κυκλο των γνωριμιων σου . Ο /η νονος -α πρεπει καταρχιν κατα τη γνωμη μου να ειναι πντρεμενος γιατι αν ερθει μετα τη βαφτιση το ταιρι μπορει να μην κολλατε και να υπαρχει αποξενωση και το θυμα θα ειναι το μωρο

Μετα να εχει επιγνωση τι σημαινει πνευματικος πατερας να ξερει τις υποχρεωσεις και τα καθηκοντα του , οι γονεις να μην λενε στο νονο -α παρε αυτο το δωρο να αφηνουν το νονο να επιλεψει εκτος και αν ζητησουν τη γνωμη τους .Να μην παρεξηγειτε και να νιωθετε μια οικογενια .Αν εχεις υποψιν κατι τετοιο πηγαινε και προτεινε το και αν υπαρχει οικονομικο θεμα μην ξεχναμε η βαφτιση ειναι μυστηριο μπορει να γινει απλα λιτα αλλα ομορφα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αιντε να πα να το "ξεφουρνήσω" να δούμε...:unsure: :unsure:

Κοίτα να δεις ρε παιδί μου.... Εγώ τόσα χρόνια ήθελα να γίνω νονά και δεν εύρισκα βαφτηστήρι! Τώρα θέλω να βαφτίσω το παιδί μου και δεν βρίσκω (αρεστόB) ) νονό!!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Mary και εμένα η γνωμη μου είναι να προτεινεις εσύ αν θες κάποιον να γίνει νονός του παιδιού σου!! αν ο άλλος σας αγαπαει αληθινά το οικονομικό δεν θα αοτελέσει πρόβλημα!!

διαφωνώ με θείους και θείες που γίνονται και νονοί γιατί έτσι χάνει η συγγένεια το νόημα της και ο κύκλος του ζευγαριού δε διευρύνεται!!

πέρσι τέτοια εποχή ήθελα να ζητήσω από ένα συνάδελφο να του βαφτίσω το δευτερο παιδάκι του -- μια οικογενεια που εκτιμώ πολύ και θα ένιωθα πολύ όμορφα αν γινόμουν νονά στο συγκεκριμένο παιδάκι.. δεν το πρότεινα γιατί σκέφτηκα ότι αν με ηθελαν θα μου το πρότειναν οι ίδιοι..αυτοί περιμεναν να το προτεινω εγω για ανα μη με πιέσουν και τελικά το βαφτισε άλλος -- μια λύση συμβιβασμού!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Mary μου οπως ανεφερα και πιο πριν εγω εκανα προταση στην ξαδερφη-κολλητη μου πριν καν γεννηθει!!!:laugh: :lol:

Αυτο που της ειπα οτι αν ολα πανε καλα πρωτα ο θεος και θελει και μπορει οικονομικα να βαφτισει την ζουζουνα μου

αυτο που μου απαντησε μιας και ειμαστε αρκετα δεμενες ειναι οτι αν συμφωνησει και ο συντροφος απλα να την ενημερωσω ωστε να κανονισει και αυτη την πορεια της στα οικονομικα

Βεβαια η δικια μου εχει και ενα χρονο+ να κανονισει μεχρι να γινει η βαπτιση

Προτεινε το σε ενα πολυ κοντινο σου ατομο και δεν νομιζω οτι θα παρεξηγηθει

ακομα και αν αρνηθει για καποιους λογους ειναι τιμη για το συγκεκριμενο ατομο γιατι σημαινει οτι τον θεωρεις δικο σου ανθρωπο και του εχεις εμπιστοσυνη:huh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

&γω είμαι της γνώμης οτι το ζευγάρι πρέπει να προτείνει το νονό!

Επίσης, δε συμφωνώ με το θέμα των συγγενών να γίνονται και νονοί, αλλά αυτί είναι προσωπική αντίληψη...

Εμένα η κουμπάρα μου, μου είχε κάνει την πρόταση για νονά, πριν ακόμη παντρευτώ... τόσο καημό το είχε!

Φυσικά μας πάντρεψε και τώρα θα βαφτίσει και το μωρό μας, όταν με το καλό μας επισκεφθεί!

Εσείς δε θέλετε τον κουμπάρο που σας πάντρεψε;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΓΩ ΝΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ Κ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΕΑ Κ ΤΑ ΠΑΝΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ! ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΠΑΝΤΡΕΨΑΝ Κ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΟΥΝ Κ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ..:)

ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΝΑ ΓΙΝΩ ΝΟΝΑ Κ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΝΩ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΚΑΠΩΣ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΗΚΑ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΑ ΤΙΜΗΤΙΚΟ. Η ΒΑΦΤΙΣΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ 24 ΜΑΙΟΥ Κ ΕΓΩ ΒΑΦΤΙΖΩ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΙΟΥ Κ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΚ ΟΛΙΓΑ.... ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΩ Κ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ... ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ Κ ΕΚΕΙ ΚΟΛΛΗΣΑ ΛΙΓΟ... ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΣΤΑΘΗΚΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΝΟΝΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΒΑΦΤΗΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΤΛ! ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ Κ ΑΝΕΣΗ ! ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΝΟΝΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Κ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ....

ΑΥΤΑΑΑΑ! ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αληθεια ειναι οτι ειναι σημαντικο το θεμα του νονου και της κουμπαριας.

εμεις θα παντρευτουμε τον σεπτεμβρη και θα βαφτισουμε και τη μικρη.

το ζευγαρι που θα μας παντρεψει δεν ξερω αν θα μας βαφτισει και το παιδι.δε το διευκρινιζουν. και το θεμα εχει μεινει ετσι.

εμεις απο τη μερια μας ντρεπομαστε να ρωτησουμε γιατι η αληθεια ειναι οτι με δυο μυστηρια ( γαμος - βαφτιση ) τα εξοδα θα ειναι πολλα γι αυτους και το καταλαβαινουμε.απο την αλλη ομως δε ξερουμε τι να κανουμε γιατι αλλες προτασεις που να μας αρεσουν δεν εχουμε.

τι κανουν αυτα τα οικονομικα.!!!!:blush::blink:

ακομα και στα βαφτισια υπαρχει κριση.

αυτοι που θελουν να βαφτισουν δε μπορουν.

εγω παντως αν δε βγαλουμε ακρη εχω τον αδελφο μου που θελει να βαφτισει τη μικρη.γιατι ξερω οτι την αγαπαει και θα μου τη προσεχει.

δε θα της στελνει τη λαμπαδα με κουριερ καθε πασχα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

sweety έγραψε:

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΝΟΝΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΒΑΦΤΗΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΤΛ! ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ Κ ΑΝΕΣΗ !

Συμφωνω απολυτα

καλο θα ειναι το ατομο που θα το βαφτισει να ειναι πολυ κοντα στους γονεις και να συναντιουνται συχνα οχι 1-2 φορες το χρονο και αν

Τωρα δεν εχει σημασια αν ειναι απο το συγγενικο περιβαλλον η φιλικο ασχετο το ζητημα ειναι να υπαρχει μια καλη επικοινωνια με τον υποψηφιο νονο και τους γονεις

Γι αυτο διαλεξα την ξαδερφη μου και μια ξαδερφη του αντρα μου που και να παρεξηγηθουν και να βριστουν θα τα βρουμε μετα απο 3-4 το

πολυ και δεν θα απομακρυνθουμε

Και αλλο σημαντικο για εμενα το παιδι με τα συγκεκριμενα ατομα που εχω επιλεξει για νονους συναντιωμαστε αρκετα συχνα ξερω οτι ακομα και νονοι να μην γινοταν δεν θα της λειψουν τα χαδια και η επικοινωνια με με αυτα τα ατομα οποτε δεν εχω και πολλες επιλογες συμφωνα παντα με τις αντιληψεις μου

Καλυτερο να ειναι ατομα που μετρατε χρονια φιλιας και οχι συμφωνα με την οικονομικη ανεση που εχει καποιος

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμένα και τις 2 φορες που εγινα νονα μου το ζήτησαν οι ιδιοι οι γονείς και ενω δεν ήμουνα στην καλύτερη οικονομική περίοδο και τις 2 φορές δεχτηκα γιατι πραγματικά είναι τιμή να σου ζητάει κάποιος να γίνεις πνευματικός γονέας του παιδιού του. Πιστευω οτι αν θελετε πολύ ενα άτομο μη διστάσετε να του το προτείνετε γιατι πραγματικά ο άλλος αισθάνεται πολύ ωραία. Αν τώρα το οικονομικό είναι δυσβάσταχτο και παλι δεν υπάρχει θέμα καμμιας παρεξηγησης αν αρνηθεί. Το θέμα είναι αυτός που θα το βαπτίσει να αγαπαει τα παιδιά και να έχει τη διαθεση να ασχοληθει περα απο τα τυπικα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

mary78 καλημερα!

ειμαι κ εγω της αποψης οτι εμεις επιλεγουμε το νονο,γιατι οπως ειπαν κ τα κοριτσια παραπανω εχει σημασια να εχει επαφη με το παιδι,θα ειναι πνευματικος πατερας/μητερα.Στο μελλον το παιδι μας θα πρεπει να μπορει να στραφει στο νονο/νονα για οτιδηποτε χρειαστει.Οποτε καλο ειναι να επιλεγουμε καποιον ανθρωπο που ξερουμε καλα,που εχουμε σχεσεις. Τωρα να στο βαφτισει συγγενης κι αυτο καλο ειναι αν εχεις καλη σχεση.Εμενα με βαφτισε θειος μου και ολα τα ξαδερφια κ τα αδερφια μου συγγενεις μας βαφτισαν.Το εχουμε στην οικογενεια.Αλλα καλο ειναι μωρε να διευρυνουμε τον κυκλο μας και να συγγενευοθμε και με καλους φιλους.

εμας θα το βαφτησει φιλος μας,του το ζητησαμε εμεις και μας ειπε οτι ηθελε πολυ αλλα δεν μας εκανε κουβεντα γιατι σκεφτοταν οτι θα βαλουμε τους κουμπαρους μας (που ειναι ο αδερφος μου κ μια καλη μας φιλη).

Συν οτι ο νονος μας εχει τους αρραβωνες και γαμο του να πληρωσει.Οποτε τους ειπα να διαλεξουν οτι θελουν αυτοι (για να μην τους φερω σε δυσκολη θεση).

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ , ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΦΤΙΣΗΣ. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΟΤΙ Ο ΝΟΝΟΣ-ΝΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ.ΕΜΕΝΑ ΤΗΝ 1 ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΤΗΝ ΚΑΠΑΡΩΣΕ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΗ ΒΑΦΤΙΣΕ ΑΥΤΟΣ.ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΜΟΥ ΤΗ ΖΗΤΗΣΑΝ ΠΑΛΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΜΩΣ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΗ ΒΑΦΤΙΣΕΙ . ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΓΕΝΝΗ ΣΤΗ ΤΡΙΤΗ ΚΟΡΗ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΒΡΟΧΗ , Η ΑΛΛΗ ΜΟΥ ΑΔΕΡΦΗ (ΕΙΜΑΣΤΕ 4 ΠΑΙΔΙΑ 3 ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ 1 ΑΓΟΡΙ) ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΤΗ ΒΑΦΤΙΣΕΙ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ , ΑΣΕ ΠΟΥ ΑΜΑ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΜΕ. Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΚΟΛΛΑΣ ΣΤΑ ΤΥΠΙΚΑ , ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΖΑΛΙΣΑ ΜΕ ΤΗ ΠΟΛΥΛΟΓΙΑ ΜΟΥ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ifigeneia έγραψε:

Mary 78 καταρχήν να σας ζήσει η μπουμπούκα και με το καλό η βάφτιση!:)

Μην τα βλέπεις μονόπλευρα όμως..

Αν το προτείνετε τελικά εσείς, θα είναι η μέγιστη τιμή για τον υποψήφιο αναδοχο! Έτσι τουλάχιστον θα ένιωθα εγώ αν μου γινόταν η πρόταση. Κι επιπλέον πιστεύω πως δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεται κάποιος να αρνηθεί κουμπαριά για οικονομικούς λόγους. Με την κρίση στις μέρες μας η άρνηση γι'αυτό το λόγο δικαιολογείται. Θα μου άρεσε εμένα προσωπικά να μου απαντήσει ο υποψήφιος "Πολύ θα το ήθελα, με τιμάτε με την πρότασή σας αλλά δυστυχώς δε θα μπορέσω γιατί τα οικονομικά μου δεν είναι καλά αυτή την περίοδο". Στην περίπτωση αυτή θα συζητούσα το ενδεχόμενο να συμμετέχουμε κι εμείς οι γονείς σε κάποια έξοδα, προκειμένου να γίνει η κουμπαριά. Και αυτό σε περίπτωση που τον εκτιμούσα πολύ και ήθελα σώνει και καλά αυτός να βαφτίσει το παιδί μου. Αν είχα και άλλη επιλογή, θα πρότεινα και σε άλλον.

Πάλι πολυλογώ..

Η συμβουλή μου είναι να το προτείνετε. Με όποιον τρόπο και να το κάνεις (απλά, λιττά ή ευρηματικά) το αποτέλεσμα θα είναι ένα! Ο υποψήφιος θα αισθανθεί μεγάλη τιμή, ασχέτως της απάντησής του. Και σκέψου αν δεχτεί.. Θα έχετε επιλέξει εσείς τον καταλληλότερο για ανάδοχο του παιδιού σας.

Συμφωνώ απόλυτα με την Ιφιγένεια. Το ίδιο θα σου έλεγα κ εγώ....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νανούκα έγραψε:

Εσείς δε θέλετε τον κουμπάρο που σας πάντρεψε;

Νανούκα μου, ο κουμπάρος που μας πάντρεψες, βρίσκεται σε οικονομικό κυκεώνα αυτήν την περίοδο της ζωής του.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κατ'αρχήν κορίτσια μου σας ευχαριστώ όλες μία προς μία για τις πολύτιμες συμβουλές σας.Να χαίρεστε τα μπεμπούλια σας και να τα δείτε όπως ποθείτε..

Κατά δεύτερον όλες όσες απαντήσατε σε αυτό το θρεντ είπατε πάνω κάτω τα ίδια, με ρεζουμέ δηλαδή να κάνω τελικά εγώ την πρόταση για νονό για τους λόγους που ανέφερε η καθεμιά σας. Οφείλω να ομολογήσω ότι έχω αρχίσει και το σκέπτομαι (με τους όποιους δισταγμούς μου ακόμα!) αλλά τελικά σε αυτούς τους καιρούς τους χαλεπούς που ζούμε και με την οικονομική κρίση που περνάει ο κόσμος, πολύ φοβάμαι ότι αν το αφήσω μπορεί να το βαφτίσω στο λύκειο! Πέραν της πλάκας, όπως ειπώθηκε καλό είναι να επιλέγεις εσύ τους νονούς για να έχουν συχνή επικοινωνία με το παιδί και καλή σχέση με τους γονείς. Και επειδή από ότι κατάλαβα και οι σχέσεις των ανθρώπων είναι "δύσκολες", πολλές από εσάς έχουν καταλήξει σε συγγενικά πρόσωπά τους.

Είδομεν λοιπόν... "προχωράω" και ... η μισή ντροπή δική τους αν δεν το δούνε σαν τιμή!!!! B)

Φιλιά σε όλες

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...