Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΝΟΣ ΜΩΡΟΥ


Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια.

Θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας οι πιο εμπειρες μανουλες.

Θηλαζω το γιο μου 14,5 μηνες τωρα χωρις ιδιαιτερα προβληματα και δυσκολιες περαν του υπνου. Απο την πρωτη στιγμη μεχρι και τωρα δεν του εχω στερησει το στηθος καθολου δηλαδη οποτε ηθελε και οσο ηθελε θηλαζε κανονικα.Το προβλημα μας ειναι ο υπνος και μαλιστα το βραδυ. Μεχρι τωρα δεν εχουμε κοιμιθει ποτε πανω απο 4 ωρες.Βεβαια οποτε ξυπνησει πρεπει να θηλασει για να ξανακοιμηθει.

Να σας πω οτι δουλευω και ολη την ημερα προσκυναω στην κυριολεξια απο τη νυστα.Εχει τυχει σε καμια το ιδιο ή ειμαστε εξαιρεση?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

katarxas na se zisei to paidaki sou..

sigxaritiria pou thilazeis tosous mine k malista na douleyeis kiolas..

ego exo ena mpempako sxedon 2 minon k ksipanei kathe 2-3 ores to bradi k mera mporie k kathe 1 ora na thilaso k exo apelpistei..leo pote tha troei ana 3 ores??????

elpizo ta alla koritsia ta empeira na se boithisoun..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

χαρα στο κουραγιο σου!

ποιο εμπειρη δεν ειμαι.. αλλα ακολουθω τα χναρια σου!:laugh:

η μικρη μου κοντευει τους 7 μηνες και δεν εχει κοιμηθει ποτε πανω απο δυωρο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σου chris29,

και το δικό μου παιδί (17 μηνών) ξυπνάει συχνά το βράδυ θηλάζει και ξανακοιμάται. Όταν δε πονάνε και τα δοντάκια, θέλει όλη τη νύχτα στο στήθος. Εμείς πια κοιμόμαστε μαζί, γλυτώνω τα πήγαινέλα και το μρεγαλύτερο μέρος της κούρασης έτσι. Επίσης δουλεύω από το σπίτι και συνήθως δεν έχω πρόβλημα με το ωράριο. Καταλαβαίνω ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι όταν πρέπει να ξυπνάς νωρίς για δουλειά κάθε μέρα. Εκεί η φυσική κούραση είναι αβάσταχτη.

Ξέρεις, η συμπεριφορά αυτή των παιδιών είναι η συνηθέστερη, και είναι φυσιολογική. Από μόνη της δεν είναι πρόβλημα, έχουμε όμως όλοι μεγαλώσει με την ιδέα ότι ΠΡΕΠΕΙ να κοιμόμαστε ένα οκτάωρο συνεχόμενο αλλά δεν είναι έτσι...Τα παιδιά δεν είναι έτσι... Και τη νύχτα συχνά μας χρειάζονται όπως και την μέρα.

Εσύ΄όμως τώρα έχεις ένα πρακτικό πρόβλημα λόγω υποχρεώσεων. Σε εμένα βοηθάει πολύ (όχι πάντα)το να μην το αφήνω να κοιμάται μέρα (γιατί τότε έχει και την τάση να ξενυχτάει). Επίσης έχω παρατηρήσει ότι η ψυχολογία μου παίζει ρόλο. Όσο πιο ήρεμη είμαι τόσο πιο ήρεμος είναι και ο γιός μου, χωρίς να είναι απόλυτο βέβαια, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες. Μάλλον ισχύει ότι όταν εκλύονται ενδορφίνες αυτές περνούν και στο μωρό με το θηλασμό.

Γενικά πρόσεξε μήπως ζεσταίνεται ή κρυώνει και ξυπνάει γι'αυτό.

Φρόντιζε επίσης το δωμάτιο να είναι πάντα δροσερό και καλά αερισμένο.

Ακόμη: προσπάθησε να κοιμάσαι τα απογεύματα ή να κοιμάσαι νωρίτερα το βράδυ..

Καλή συνέχεια και...υπομονή :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μπορεις πλεον το τελευταιο γευμα του να το αντικαταστησεις με 1 μπουκαλι γαλα φρεσκο! ειναι πιο χορταστικο κι ετσι 8α κοιμαται ολη τη νυχτα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσια ευχαριστω για τις ευχες σας,να χαιρεστε τα ζουζουνια σας.

Εχω δοκιμασει να μην κοιμαται την ημερα αλλα απο την υπερενταση τα πραγματα ηταν πολυ χειροτερα.Μπορει να ξυπνουσε και 15 φορες!!!

Ετσι πλεον τον αφηνω να κοιμαται το μεσημερι και μετα οτι ωρα θελει το βραδυ.

Επισης να πω οτι δουλευω σπαστο ωραριο πρωι-απογευμα και το μεσημερι τον μικρο τον εχω στο σπιτι.Ετσι νοιωθω οτι δουλευω 24ωρο!

Αλλα καταλαβαινω οτι του λειπω και γι αυτο ισως να το κανει,το χρυσουλι μου.Βεβαια ενα διαστημα κοιμομασταν μαζι για να μην ταλαιπωρουμαι τοσο αλλα μετα απο ενα σημειο ειχε αρχισει να ξυπναει ακομη περισσοτερο και επισης να σμπρωχνει τον αντρα μου απο το κρεβατι.Οποτε το αλλαξαμε παλι.

Τι να πω κοριτσια υπομονη και παλι υπομονη. Καποια στιγμη Οταν θα μεγαλωσουν δεν θα θελουν ουτε να τα αγγιξουμε οποτε ας τα χαρουμε τωρα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...