Μετάβαση σε περιεχόμενο

Υπάρχει περίπτωση έγκυος να πάθει εμφραγμα?


Recommended Posts

Nomizw pws an mia gynaika exei provlimmata ygeias opws provlimmata me th kardia ths h kati allo pou mporei na prokalesei emfragma den paizei rolo an einai egkyos h oxi.Twra de kserw kai gw!Giati omws tetoies apories?

Koitaksa sto internet gia egkymosynh k emfragma kai de vlepw na ta syndeoun auta ta dyo.

Pandws vrika ena arthro to opoio elege oti:Κίνδυνο να εκδηλώσουν έμφραγμα ή αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο κάποια στιγμή στη ζωή τους παρουσιάζουν ενήλικες των οποίων η μητέρα κάπνιζε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Opote xalarwse kai koitakse na apolauseis auth th periodo!

Apovale ola ta agxoi koukla mou :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου Αναστασια.Δεν ξερω γιατι κανεις αυτην την ερωτηση παντως θα σου πω κατι απο προσωπικη εμπειρεια.Οταν εμεινα εγκυος ο γυναικολογος μου μαζι με τις προγεννετικες εξετασεις με εστειλε σε εναν καρδιολογο για υπερηχο καρδιας και καρδιογραφημα χωρις να εχω καποιο προβλημα η καποια υποψια.Οταν τον ρωτησα προς τι αυτες οι εξετασεις μου ειπε οτι καλο ειναι μια γυναικα που σχεδιαζει να γινει μαμα να ελεγχει και την καρδια της για τυχον προβληματα γιατι η εγκυμοσυνη επιβαρυνει κατα καποιο τροπο και την καρδια της μαμας.Οταν λοιπον πηγα σε εναν καρδιολογο και του ειπα οτι με εστειλε ο γυναικολογος μου πρωτον του εκανε τρομερη εντυπωση και μου ειπε οτι ηταν πολυ καλο και σωστο αυτο που εκανε γιατι πολλες φορες υπαρχουν μικροπροβληματα που δεν εχουν εμφανη συμπτωματα.Ευχομαι απλως να ειναι μια ερωτηση αγχους απο σενα και να μην διατρεχει τιποτα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα,δεν γνωριζω κατι γι'αυτο,παντως γενικοτερα ξερω οτι οι γυναικες προστατευονται απο τετοιες παθησεις λογω καποιων ορμονων που εχουν ιδιαιτερα κατα την αναπαραγωγικη ηλικια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΙΑ.ΕΙΧΑ ΠΟΛΛΕΣ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟΥΓΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΦΟΒΙΣΕΙ.ΡΩΤΗΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΓΕΛΩΝΤΑΣ. ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ!ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ.Η ΕΓΚΥΟΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ ΛΙΓΟ.ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ.ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νιώθω κάτι ενοχλήσεις, πονάκια, σαν να μουδιάζω ακριβώς κάτω από το στήθος στην περιοχή της καρδιάς...αυτό είναι η αφορμή της ερώτησης που έθεσα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η καρδιά μας, κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης κάνει διπλή δουλειά γιατί στέλνει αίμα και στα νινάκια μας να τους προσφέρει τροφή κι οξυγόνο! Δεν νομίζω να είναι κάτι ανυσηχητικό αυτό που λες, αλλά για να είσαι πιο σίγουρη, γιατί δεν ρωτάς τον γιατρό σου;; Αυτός ξέρει πολύ περισσότερα από μας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αναστασια απο τα συμπωματα που γραφεις θα σου πω οτι το ιδιο παθαινε και η αδερφη μου στην 2η εγκυμοσυνη γιατι ο ανηψιος μου ηταν μεγαλο μωρο και η αδερφη μου σχετικα μικροκαμωμενη και ο γιατρος της την ειχε πει οτι επειδη το μωρο δεν εχει πια χωρο λογω οτι ηταν κι αυτη στις μερες της πιεζει τα οργανα της τοσο ωστε να νιωθει δυσφορια ακομα και στην αναπνοη της.Μην ανησυχεις λοιπον οταν με το καλο γεννησεις θα δεις πως θα ανακουφιστεις.Δεν χρειαζεται να ανησυχεις για τιποτα κοπελα μου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλα...το τι μπορεί να περάσει από το μυαλό μιας εγκυου..δεν το φανταζόμουν!:)) Νομιζα ότι μονο εγώ έκανα τέτοιεσ σκέψεις!!Εγώ μάλιστα φοβόμουν μήπως έχω ανεύρισμα στο κεφάλι και από το πολύ το σφίξιμο σπάσει κ πεθάνω ακαριαία!!χαχαχαχαχα...βέβαια την ώρα που γεννούσα μου περνούσε από το μυαλό αλλά έλεγα στον εαυτό μου <<αν είναι να μου συμβεί, θα μου συμβεί!!τι να κάνουμε τώρα!!!>> και τελικά μια χαρά γέννησα! Δεν πιστεύω ότι έχεις πρόβλημα και είμαι σίγουρη πως είναι της εγκυμοσύνης, ειδικά στον μήνα που είσαι, καθώς το μωρό είναι ήδη μεγάλο και το σώμα σου κουράζεται περισσότερο και πιέζεται απο το μωρό. Χαλάρωσε, δεν θα σου συμβεί τίποτα! Ακόμη και να σου συμβει <λέεεεεμε τώρα, επειδή θέλω να σε καθησυχάσω περισσότερο, παρά να σε τρομάξω> οι γιατροί δίπλα σου ΄θα είναι !! Ξέρουν να συνεφέρουν έναν άνθρωπο τηνώρα που παθαίνει έμφραγμα!! Αλλά ας μην είμαστε τόσο απαισιόδοξοι !Είπαμε πια...δεν είσαι κ καμιά γιαγιά ή κάποια με προηγουμενα προβλήματα καρδιας!! Αλλιως να εμφανισεις καρδιά κατα τη διάρκεια της γεννας πολύ χλωμο μου φαίνεται!!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

anastasia32 έγραψε:

Κορίτσια δεν ειμαι εγκυος ακομα!!!

:blink: :woohoo:

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Με το καλο να μεινεις λοιπον!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σοβαρά;;; :) βρε τόσες μέρες δε μας το λες...κ εμείς νομίζαμε ότι είσαι!! Αφού ρωτάς αν μια έγκυος μπορεί να πάθει έμφραγμα..τι να υποθέσουμε;;;Έχεις βάλει κ το τικεράκι από κάτω με το μωρό...πάει σε κάναμε 9 μηνών έγκυο!!Κοιτα αν δεν είσαι έγκυος και αισθάνεσαι βάρος...κάθε πότε το αίσθάνεσαι το βάρος; Αν σε πιάνει κάθε πρωι που ξυπνάς ,μετά από έντονη δραστηριότητα ή συναισθηματική φόρτιση έντονη, τότε να πας να κοιταχτείς οπωσδήποτε!!Επιπλέον νιώθεις τον πόνο να αντανακλά στην πλάτη ή στο χέρι; ΝΙώθεις έντονα κουρασμένη; Όλα αυτά πρέπει να σε κινητοποιήσουν!Αλλιω΄ς αν είναι τυχαία ,δεν νομίζω πως είναι κάτι σοβαρό, κάποιο κρυολόγημα μάλλον. εχω πάθει κ εγώ και επειδή έχω κάτι φοβίες ότι παθαίνω διάφορα μου έχουν εξηγήσει τα σημάδια που σε κινητοποιούν. Δεν πιστεύω να είναι κάτι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα,

βρε απο το άγχος τα παθαίνεις αυτά, χαλάρωσεεεεεεεεεε

Για να βρεις την ησυχία σου θα πας να κάνεις κάτι πολύ εύκολο, ένα καρδιογράφημα!!! Πολλές φορές λίγο να κοιμηθούμε σε άβολη στάση το βράδυ και να πιεστεί το διάφραγμα να τα αποτελέσματα! Ισως νιώθεις και αυτό που λέμε "ψυχοπλάκωμα", σε πιάνει ένα "βάρος" στο διάφραγμα και νομίζεις οτί είναι η καρδιά σου..

Μπορεί απλά να περνάς μια περίεργη ψυχολογική φάση και σε λίγο να σε πιάνουν κ κρίσεις πανικού γιατί να νομίζεις οτι θα πάθεις έμφραγμα! Μην ανησυχείς όλα θέμα άγχους είναι, αλλά για να σου φύγει το άγχος θα πρέπει να πας να στο πει ο γιατρός, γιατί οτι και να σου λέμε δεν πρόκειται να σε πείσουμε!

Ακόμα ένα σημάδι άγχους είναι και το να νομίζουμε οτι δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε και ανοίγουμε τα παράθυρα για να αναπνεύσουμε πιο πολύ αέρα..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...