Μετάβαση σε περιεχόμενο

τι γινεται οταν σε πιεζουν να κανεις δευτερο μωρο?


Recommended Posts

κοριτσια γεια σας ηθελα πολυ καιρο να βαλω αυτο το θεμα ομως κολαγα γιατι σκευτομουν τα κοριτσια που προσπαθουν να κανουν μωρακι και δεν θελω με τιποτα μα με τιποτα να τις στεναχωρισω ειλικρινα!!!! ομως ειναι ενα θεμα που με βασανιζει.εγω περασα μια δυσκολη εγκυμοσυνη,μια επικινδυνη γεννα ,τρομερο αγχος για την υγεια του μπεμπουλη μου νοσοκομεια ,εντατικες και μια λοχεια με πολυ εντονη καταθλιψη με κλαματα, νευρα ,απομακρυνση απο το μωρο και τον αντρα μου .τωρα βεβαια ολα πηγαινουν κατ ευχην το μωρο καλα εγω καλυτερη μανα κατα την κριση μου .μπορω να αντιμετωπισω πλεον πολυ δυσκολα πραγματα ειμαι πιο δυνατη απο οταν γεννησα που ημουν πελαγωμενη και απροετοιμαστη (γεννησα στον 7ο)το θεμα ειναι οτι παρολο που εχω συνελθει πια δεν θελω να ακουω με τιποτα την προοπτικη μιας δευτερης εγκυμοσυνης διαφοροι συγγενεις και φιλοι μου λενε να κανω και αλλο ομως εχω μολις το ακουω τρεχωωωωω φοβαμαι πολυ στην ιδεα οτι μπορει να τα ξαναπερασω αυτα και αν μου συμβει ξανα το ιδιο? φοβαμαι αυτην την ανυσηχια του να δεις αν θα τα καταφερει το μωρο σου και πως θα αναπτυχθει!!! δεν με κουρασε το τρεξιμο που ειχαμε και εχουμε ακομη προς θεου ποτε!!! αλλα η αγωνια καθε φορα να σου πει καλα νεα ο γιατρος δεν περιγραφεται απαπαααα ουτε να το σκευτομαι δεν θελω θα μεινω με τον μπεμπουλακο μου δεν θελω αλλο μπορει αργοτερα να αλλαξω γνωμη αλλα τωρα οχι. χαιρομαι παρα πολυ για τα κοριτσια που ειναι εγκυες ειναι μια θαυμασια εμπειρια προσευχομαι για εκεινα που παλευουν να κανουν ενα μωρο και τους ευχομαι παντα τα καλυτερα αλλα οχι για μενα οσον αφορα το αν θα εχει αδερφακια ο μπεμπης μου δεν ειναι μονος ο αντρας μου εχει 2 παιδακια ενα αγορι 8χρονων και ενα κοριτσακι 6χρονων απο τον πρωτο του γαμο (τα εχει βεβαια η μαμα τους )αλλα τον αγαπουν πολυ τον μικρο τους αδερφο και ετσι δεν ειναι μονος του αυτα ειχα να πω απο καταθεση ψυχης και συγνωμη στα κοριτσια που δινουν αγωνα για ενα παιδι αν τις προσβαλα με αυτο το δημοσιευμα δεν ειναι αυτη η προθεση μου μιας και σας αγαπαω ολες σας σαν αδερφες μου

post-7176-1387393465773_thumb.gif

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΞΑΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΣ ΕΣΥ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΝΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Geia sou Mpempoulis

Kali mou den prosvalleis kanenan ki ego prospatho gia mpempe ala se katalavaino.

Eho diavasei post sou kai pragmatika efhomai ola na pigainoun teleia me ton gio sou (pou einai glykas).

Min akous tous allous afta einai prosopikes sou epiloges.

Xero kopeles pou gia kapoious logous den theloun paidi alles den theloun kan gamo aftes na deis ti travane apo tous kalothelites.Vasanistiria.

Min masas.Kai min apologeisai!!!

I zoi kai oi epiloges einai dika mas emeis ta epilegoume emeis ta louzomaste kai o kathe enas as koitaxei ti zoi tou.

Ola kala na sou pane:kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

exeis perasei pola einai para polu noris akoma gia deytero .

otan perasei o kairos kai nioseis etimh na ksanampeis sto louki tote mono .

an se piezoun gia deutero pes tous an theloun toso ena moro akoma na to kanoun aytoi ,esei exeis akoma ena moro sta xeria sou den theleis kialo .kale oute xronos den perase apo to proto,kai me ta osa trexamata ...einai polu noris

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα κ απο μενα μπεμπουλης

η αποψη μου ειναι ιδια με την ritadri32 κ εγω πιστευω πως πρεπει να δωσεις χρονο στον εαυτο σου ειναι παρα πολυ νωρις ακομα πιστευω για ενα 2 μωρακι δωσε χρονο κ σε σενα για να ηρεμησεις αλλα κ στο κουκλο σου για να τον απολαυσεις οσο περισσοτερο μπορεις σκεψου πως μς ενα ακομα μωρακι στο σπιτι θα ειναι λιγακι ποιο δυσκολα τα πραγματα...κ δ πιστευω πως προσβαλεις καμια κοπελα προς θεου κ εγω τωρα αρχιζω τις προσπαθειες για το πρωτο μας αλλα για 2 παιδι αν κανω θα το εκανα τουλαχιστον με 2-3 χρονια διαφορα το βλεπω κ απο μια φιλη μου ποσο πολυ κουραζεται που τα παιδακια της ειναι μικρα κ κοντα οι ηλικιες τους

η μπουμπου ειναι 2,5 κ ο μπεμπης ειναι 16 μηνων αστα μην στεναχωριεσαι κοπελαρα μου κ κοιτα να απολαυσεις τις μοναδικες στιγμες που σου προσφερει το αστερακι σου φιλια απο μενα:kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μπεμπουλης εγω θα συμφωνησω με τη Ριτα αλλα επιπλεον εχω να σου πω πως καθε εγκυμοσυνη ειναι διαφορετικη και καθε γεννα επισης!!Μη παιρνεις παραδειγμα απ αυτα που σου ετυχαν ,στην αρχη ολα τα βλεπουμε βουνο!!Κι εγω ειχα πολυ δυσκολη γεννα στο πρωτο μου παιδακι και με ταλαιπωρησε πολυ μεχρι να μεγαλωσει λιγο κι οταν εμεινα εγκυος στο δευτερο μετα απο ενα χρονο ελεγα πως δε θα τα καταφερω ...ομως οταν εχεις την εμπειρια ολα ειναι πιο ευκολα, δεν πανικοβαλλεσαι ουτε αφηνεις να σε πανικοβαλουν!!Κι οταν εμεινα εγκυος στο τριτο ολοι μου ελεγαν πως θα ειναι πολυ δυσκολο να ξεκινησω παλι απ την αρχη μετα απο 5 χρονια ομως εμενα μου φαινεται παιχνιδακι!!Περασα την πιο χαρουμενη φαση στη ζωη μου στη εγκυμοσυνη αυτη και ενω στο πρωτο μου ειχα παθει επιλοχεια καταθλιψη σε βαρια μορφη τωρα η λοχεια περασε χωρις να το καταλαβω και νοσταλγω ολες τις στιγμες μετα το τοκετο λες και εκανα ενα ομορφο ταξιδι!!!Γι αυτο σου λεω μη σε προκαταβαλλει η πρωτη σου εμπειρια...Τα μωρα ειναι δωρα και φερνουν τοση χαρα που τα ξεχνας ολα τ αλλα!!Οταν και αμα καποια στιγμη νοιωσεις τη αναγκη να του χαρισεις ενα ακομα αδερφακι να θυμασαι πως αν εχεις θετικη ενεργεια και αγαπη ολα θα τα αντιμετωπισεις πολυ πιο ευκολα!!Σου ευχομαι υγεια σε σενα και στην οικογενεια σου και καλη επιτυχια σε οτι κι αν αποφασισεις!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσακι μου οποτε εσυ νιωσεις ετοιμη....

Νομιζω οτι καποια στιγμη θα ερθει η ωρα που θα θες ο μπεμπουλης σου να εχει ενα αδερφακι.... τοτε που ο σημερινος σου φοβος θα εχει ξεθωριασει τοσο πολυ που θα προσπαθεις να θυμηθεις για ποιο λογο το καθυστερησες....;)

Ολα θα πανε καλα με τον μπεμπουλη σου....και θα ξεκουραστεις κι εσυ....(ψυχικα εννοω κυριως) και τοτε θα παρεις τις αποφασεις σου....:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σ'ότι λένε οι άλλοι απλά κλείνε τ'αυτιά σου! Ακούς πολλές μ@λακίες και στην τελική δεν τους αφορά τι θα κάνεις εσύ! Είναι καθαρά δική σου απόφαση και όποτε εσύ κι αν φυσικά θελήσεις να κάνεις ένα δεύτερο παιδάκι μόνο τότε θα το κάνεις! Και φρόντισε να τους το πεις για μένα!

Κοφτά και με αυστηρό τρόπο να τους δώσεις να καταλάβουν ότι είναι μια απόφαση που θα την πάρετε εσύ κι ο άντρας σου και κανένας από αυτούς!

Άσε και τα ξέρω αυτά... Υπομονή κοριτσάκι μου και να χαίρεσαι το μωράκι σου!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ κοριτσια ... αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι σε ορισμενους τους αρεσει να "χωνονται" στην ζωη του αλλου. Ολο κατι εχουν να σου πουν ...

αντε ποτε θα μας γνωρισεις την σχεση σου; το κανεις

... ποτε με το καλο θα αρραβωνιαστεις; μετα

ποτε θα παντρευτειτε;;;; και συνεχιζουν ..

ποτε θα κανετε ενα παιδακι ;;; οταν το κανεις

αντε με ενα θα μεινετε;;;; ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!!!!!!

ειτε ειναι οι γονεις μας ειτε καποιοι αλλοι τι να πω....

λετε και μεις ετσι να κανουμε στα δικα μας παιδια;;;

ενα εχω να πω.... μην ακους κανεναν! εσεις ξερετε ποτε και αν θα κανετε αλλο! να ειστε καλα να χαιρεστε το παιδακι σας. Αυτο μετραει για μενα .

φιλια πολλα ....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαριετακι οπως τα λες ειναι,

τι πραγμα και αυτο να χωνονται ολοι στο τι πρεπει να κανεις, τα θελω μας δηλαδη και τα μπορω μας δεν εχουν λογο;

οποτε ειναι θελημα Θεου θα γινει το καθε πραγμα στην ωρα του μπαααααααααααααααααααα..............

δε θα με γεμισετε εσεις τυψεις αντε!!!!!

μην ακουτε κανεναν ετσι κι αλλιως οι περισσοτεροι δε ρωτανε απο ενδιαφερον αλλα απο κουτσομπολιο μπας και υπαρχει κανα προβλημα; μηπως εκεινο; μηπως το αλλο;

μωρε δε μας παρατατε στην ησυχια μας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ μόλις γέννησα άκουγα συνέχεια και ακόμα ακούω: Άντε κάνε και το τρίτο τώρα για να τελειωνεις με τα παιδια!!!!!!

Όταν γέννησα την πρωτη μου κόρη μου έλεγαν συνέχεια ότι η μικρη θέλει παρέα. Ήξεραν τι ήθελε το παιδι μου παρόλο που ήμασταν χιλιόμετρα μακρια.

Αν θα κάνεις εσύ 2ο παιδί θα είναι δική σου απόφαση και του άντρα σου. Το σπιτικό σας εσείς το ορίζετε. Στα λόγια όλοι λένε ότι τους κατέβει. Αλλά μόλις γεννήσεις λίγοι θα ρωτήσουν τι κάνεις και αν θες βοηθεια!

Σίγουρα εφόσον πέρασες δύσκολα στην εγκυμοσύνη και τον πρώτο καιρό φοβάσαι μην επαναληφθουν. Κάθε εγκυμοσύνη όμως είναι ξεχωριστή και δεν έχει να κάνει με την προηγούμενη.

Τις καλύτερες ευχές μου για να ξεπεραστούν ολα τα προβλήματα και να απολαύσεις το παιδάκι σου και όσα είναι να έρθουν χωρίς στεναχωριες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μπεμπουλης γραψτους όλους και αν κανεις άλλο παιδι θα το αποφασισεις εσυ και μονο .Πρωτα θα το θελεις εσυ καιμετα ο αντρας σου ακομα και αυτος κατα εμενα εχει δευτερο λογο στο συγκεκεριμενο θεμα .Εμεις οι μαμαδες ξερουμε μονο ποτε ειμαστε καλα για να αποκτησουμε ενα παιδι και ποσο ενα δευτερο και μαλιστα αν η πρωτη μας εγκυμοσυνη ειχε τοσα προβληματα .Το σημαντικοτερο απο όλα ειναι να εισαι οσο γινετε ξεκουραστη καλα ψυχολογικα και να ξεπερασεις ολο αυτο που εζησες σε οποιο βαθμο μπορεις ,Παντως αυτο που εισαι η μαμυ 3 οτι καθε γεννα ειναι διαφορετικη εχει απολυτο δικιο.

Αλλα εσυ θα εισα η ιδια το ιδιο ατομο και αν εσυ νομιζεις οτι εισαι χαλια ψυχολογικα μη το κανεις .Τι παει να πει κανε ενα παιδι ακομα για αν μην ειναι μονοι το πρωτο; και αν τα οικονομικα δεν τα επειτεπουν τι γινετε :θα ταιζουμε το πρωτο λιγοτερο για να τρωει και το δευτετρο; η θα ριξουμε την ποιοτητα της ζωης μας για να πουμε οτι εχουμε και αλλο μωρο!Τα παιδια περα απο αγαπη και στοργη χρειαζονται και αλλα πραγματ και το κυριοτερο που χρειαζονται ειναι υγειης γονεις και κυριως μητερα αν λοιοον τα δικα σου νευρα ειναι χαλια τινα το κανεις .Πριν δυο χρονια ο αντρας μου ηθελε πολυ και ενα δευτερο παιδι εγω ομως δεν ημουν ετοιμη με ειχε ριξει ψυχολογικα η μετακομιση και το γεγονος οτο ετρεχα με το μικρο και ειπα αστο τωρα δεν ειμαι σε καλη φαση .Με επιαναν κατι ασχετες και μου ελεγαν :ενα ισο κανενα και τους απανταγα εν ψυχρω προτιμω το κανενα να εχει εμενα καλα παρα να μην εχει καθολου μαμα .Οσοι σε πρηζουν να τους τα χωνεις δεν το καταλαβα αυτο μαζι σου ξενυχταγανε η μαζι σου τρεχανε η μηπως αν εσυ εισαι χαλια θα ερθουν αυτες να κοιταξουν τα παιδια σου.

Το να κανεις παιδια θελει μεγαλη συνειδηση και δυστυχως δεν ειναι θεμα του ποδαριου .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΩΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΣΟΥ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΜΗ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΑΓΧΩΝΟΥΝ.ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΜΩΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ.ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ.ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΓΧΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ.ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΒΟΥΡΛΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ.ΦΙΛΙΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

mpemouli mou...den simainei oti epeidi eixes mia diskoli egkimosini..kai kai..oti kai to deytero tha einai etsi..pros Theou!!!!!!!

parola auta ESI tha apofasiseis pote tha einai i swsti stigmi gia na kaneis!!!!apodeiksate oloi oti eiste agwnistes edw tha kwlosete twra???????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

xaxaxxa auta einai poly gnwsta eidika oi syggenois k oi filoi ta lene kati tetoia:P K emene me eprizan kairo kai na mou eirthan dyo mazi:laugh:

Dallia eimaste k oi dyo 22 evdomadwn k 3 hmerwn xiixiixi.Kale pou gennas k pote?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγαπημενη μπεμπολης με τον κουκλο γιο σου....Η αποψη μου ειναι να κανεις αυτο που νιωθεις εσυ κ ο αντρουλης σου σωστο!Μπορει βεβαια η γνωμη σου για 2ο παιδακι να αλλαξει σε λιγα χρονια!Ακους εκει!Παντου να χωνουν τη μυτη τους αυτοι οι γονεις και οι γυρω μας????

Να σου πω κατι "αστειο"???Ακομα δεν γεννησα τη μπεμπα μου(με το καλο τον Αυγουστο) και ξερεις τι ακουσαν τα δολια μου αυτια απο την πεθερα μου???

"Να κανεις αμεσως ενα δευτερο για να μου δινεις την μπεμπα να την εχω εδω μαζι μου"

Οπως καταλαβαινεις εχω μεινει φαλακρη απο τοτε!!!!!!!!Λες και το μωρο ειναι μηλοπιτα,να φτιαξω 5-6 να μοιρασω στη γειτονια!!!!!!Ακουσε το ευγενικο σιχτιρισμα της και το βουλωσε!!Οποιος θελει ας μου ξαναπει μ$λακια!!!!!

Χαμογελα,δωσε ενα ρουφηχτο φιλι στο παληκαρι σου και κλεισε τα αυτια σου!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...