Μετάβαση σε περιεχόμενο

Γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε παιδιά?


Recommended Posts

Γιατί βρε κορίτσια τέτοια υπογονιμότητα στα ζευγάρια του "Δυτικού" πολιτισμού? Εννοείται πως έχουμε καλύτερες συνθήκες ζωής από το παρελθόν, έχουμε ανεβάσει το μέσο όρο ζωής, τη θνισημότητα κλπ... Πως γίνεται να μη μπορούμε να τεκνοποιήσουμε σε τόσο μεγάλο ποσοστό και όσο παιρνούν τα χρόνια να είναι όλο και περισσότερα τα ζευγάρια που καταφεύγουν σε φαρμακευτικές αγωγές, ορμονοθεραπείες, επεμβάσεις, σπερματεχύνσεις, εξωσωματικές? Έχουμε όλοι μας μια καραμέλα στο στόμα, "άγχος" και τα αποδίδουμε όλα σε αυτό.

Συγχωρήστε με μα δεν πιστεύω ότι είναι μόνο αυτό...

Γιατί σε υπανάπτυκτους πολιτισμούς (Αφρική, Ινδία κλπ.) τα παιδιά γεννιούνται σοριδών? Τι συμβαίνει? Ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι ακόμη και απλά πράγματα της καθημερινότητάς μας, όπως τα "υποχρεωτικά" εμβόλια που γίνονται στα μωράκια όταν γεννιούνται, δεν επεμβαίνουν με τέτοιο τρόπο στον οργανισμό τους ώστε να φτάνουν σε σημείο δυσκολίας τεκνοποίησης και κατά συνέπεια να ανατρέχουν ως ενήλικες στις γνωστές μεθόδους τεχνιτής γονιμοποίησης; Δεν ξέρω, ίσως με χαρακτηρίσεται υπερβολική μα με προβληματίζει πολύ το ζήτημα... Μας έκαναν να μην μπορούμε να γεννάμε παιδιά, το ποιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου. Τρέμω στην ιδέα ποια θα είναι η επόμενη μέθοδος που θα ακολουθήσει την εξωσωματική... Όλα "τεχνιτά" και κατευθυνόμενα θέλουν να τα κάνουν σε αυτό τον κόσμο... Παρεμβολή στο DNA μας, και πάει λέγοντας.... Ατυχώς, δεν έχω καμία γνώση επί του θέματος, μόνο μάτια και αυτιά, και νομίζω, μυαλό για να σκέφτομαι, δόξα το Θεό. Μια γνωστή μου εργάζεται σε εργαστήριο μοριοβιολογίας, αν το λέω σωστά... Η συνείδησή της την έχει ταράξει τελευταία με αυτά που βλέπει... Δεν θέλω να πω τίποτε άλλο.

Την καλησπέρα μου σε όλες. Εύχομαι η δύναμη της πίστης μας να σταθεί εμπόδιο σε όποια σχέδια έχουν οι απο πάνω μας... :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αναστασία33, συμμερίζομαι τις ανησυχίες σου και όντως πιστεύω κι εγώ πως από αυτά που μας "πληροφορούν" υπάρχουν άλλα τόσα που δεν θέλουν οι ειδικοί να γνωρίζουμε. Εδώ για πιο απλά θέματα που αφορούν τις γεννήσεις έχει αναπτυχθεί ολόκληρο εμπόριο (βλέπε καισαρικές, που σύμφωνα με υπεύθυνη μαρτυρία μαίας φίλης μου τις κάνουν ακόμα και γιατί ο γιατρός έχει να πάει για φαγητό και δεν θέλει να του χαλάσουν το πρόγραμμα... Λέει εκείνη τη στιγμή μια βαρύγδουπη δικαιολογία και άντε στη φάση που είναι το ζευγάρι να του την αντικρούσει ή να ζητήσει δεύτερη γνώμη!!) Από την άλλη όμως, θα διαφωνίσω μαζί σου όσον αφορά τις συνθήκες ζωής μας... Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι πολύ χειρότερη η ποιότητα ζωής μας από αυτή των παππούδων μας, που για παράδειγμα δεν έτρωγαν μεταλλαγμένα τρόφιμα και δεν ανέπνεαν το καυσαέριο που περνάει στον οργανισμό μας κάθε μέρα. Ακόμα και στην επάρχία η ατμόσφαιρα δεν είναι αγνή, με τόσα φυτοφάρμακα!! Όλα αυτά λοιπόν σαφώς και επηρεάζουν τους οργανισμούς μας. Ακόμα και το άγχος πραγματικά επηρεάζει όσο δεν μπορείς να φανταστείς το σώμα μας γενικότερα, όχι μόνο το αναπαραγωγικό μας σύστημα, αλλά ίσως περισσότερο αυτό εφόσον έχει να κάνει με ορμόνες. Άσε δε το κάπνισμα! Ναι μεν και οι παππούδες μας μπορεί να κάπνιζαν αλλά δεν ήταν επιφορτισμένος ο οργανισμός τους με τα δηλητήρια που τρώμε και αναπνέουμε εμείς σήμερα. Δυστυχώς όλα συμβάλουν, κακά τα ψέματα, όμως σε καμία περίπτωση δεν αποκλύω και την δική σου εκδοχή. Με τόσα που ακούω πιστεύω πλέον πως όλα είναι πιθανά και αυτό με κάνει περισσότερο δυστακτική και επιφυλακτική απέναντι στα "δεδομένα" που μου σερβίρουν!! Επειδή όμως είναι λίγο αργά να σπουδάσω τώρα γεννετική (αστειεύομαι) δυστυχώς είμαι έρμαιο όπως και όλοι μας στα χέρια του "ειδικού" που θα βρεθεί στο δρόμο μου! :unsure:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

eheis dikio na provlimatizesai ta eho skeftei ki ego.

Den xero nomizo oti einai suntheto to provlima kai sigoura den yparhoun apolutes apantiseis para mono provlimatismoi.

Nomizo oti ftaiei poli pou oi perissoteres dytikes (ohi oles)xekinoun oikogeneia sta 30 pou i gonimotita arhizei kai fthinei kai tote arhizoun na anupomonoun (ki ego mesa).Genika ehoume xefygei apo ti fysi mas pairnoume antisylliptika kapnizoume dinoume gia polla hronia vasi sto dynamismo kai pos den tha mas xepernoun oi antres kai i protereotita den einai to paidi.

O antras mou einai afrikanos kai otan pigame afriki epixe to mati mou apo ta apeira paidakia pantou.

I adelfi tou ehei 10! paidia einai 50 kai moiazei me 35 kai ehei oli tin ora zosmeno apo piso ena eggonaki ,perpataei aneti kai halari ,kai einai panta geiomeni kai isoropimeni kamia shesi me emas pou kathomaste aki skame gia hilies dyo malakies.

Mas ehoun perasei oti gia na kaneis paidi prepei na eisai anetos oikonomika allios giati na to fereis ston kosmo .Enan kosmo pou ton ehoun kanei aftoi skata psuhanagastiko an den eheis kai den katanaloneis afta pou sou ypagorevoun aftoi eisai loser.

Prepei na eisai epityhimeni panta omorfi kai plousia.

Gia ta emvolia pou les to eho skeftei ki ego alla mallon den tha mathoume pote ti paizei.

pistevo pantos ki ego oti i pisti sozei apo ola afta.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ειναι απλο ο ανθρωπος σε καθε ενεργεια που κανει προσπαθει να εκμεταλευτει την φυση αλλα χωρις παραλληλα να προσπαθει και να την προστατευσει Π.χ ενας γεωργος πλεον δεν τον ενδιαφερει τοσο η ποιοτητα του προιοντος που θα παραγει αλλα η ποσοτητα ετσι δηλητηριαζει την γη ωστε να μην χαλασει η σοδεια και του την καταστεψουν εντομα και πουλια αλλα μαζι με τα πουλια και τα εντομα που εξαφανιζονται ερχεται μετα μια βροχη περναει το φαρμακο μεσα στην γη και τελικα καταληγει σε ποταμια οπου και το περισοτερο απο αυτο το νερο το πινουμε βεβαια εχουν ελαχιστες ποσοτητες πλεον σχεδον μη ανιχνευσιμες και αμελητεες αλλα νερο πινουμε καθημερινα .

Φαντασου καθε μερα επι 30 χρονια να σε εκθεταν σε μια ελαχιστη ποσοτητα ραδιενεργειας ολο και κατι δεν θα αλλαζε στον οργανισμο σου:huh: ??? Φαντασου επισης ολα τα χημικα που περνουμε απο τα συσκευασμενα τροφιμα καθε μερα π.χ ψωμι για τοστ ενα κανονικο ψωμι κραταει το πολυ 2 μερες να μπορεις να το φας και μετα απο μια βδομαδα εχει πιασει μουχλα τωρα φαντασου το συσκευασμενο ψωμι για τοστ να το παθαινε αυτο???

Θα ειχαν φαληρησει οι εταιριες ενω τωρα το εχεις και σου κραταει απο την ημερομηνια παραγωγης τουλαχιστον 2 η 3 μηνες μεχρι να καταναλωθει!

Οσο για τα εμβολια και για α φαρμακα πιστευω οτι τα υπερ εκει ειναι περισοοτερα απο τα κατα εκτος αν σκεφτεις οτι εχουμε προβλημα υπερπληθισμου επανω στην γη και θα επρεπε να αραιωνουμε σιγα σιγα για να μπορει στο μελλον να μην υπαρξει προβλημα πορων σε τροφιμα νερο κ.α αρκει να μην γινεται αλογιστη χρηση εμβολιων

και φαρμακων;) .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω θεωρω οτι η υπογονιμοτητα οφειλεται στην ηλικια που αποφασιζει να κανει καποιος παιδι......οχι σε ολες τις περιπτωσεις αλλα στις πιο πολλες!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ειναι ενα μεγαλο θεμα...

συνηθως οι λογοι ειναι περιβαλλοντικοι...

εγω για παραδειγμα που ειχα ενδομητριωση αλλιως λεγοταν και νοσος της υψηλης κοινωνιας δηλαδη δεν την συναντας σχεδον ποτε σε τριτες χωρες!!!

Να λεμε Δοξα Το Θεο που μπορουμε και αντιμετωπιζουμε τα προβληματα υγειας που εχουμε διοτι μπορουμε και ζηταμε βοηθεια απο γιατρους ενω αλλου δεν υπαρχουν οι γιατροι!!

Αλλα τα ερωτηματα που εχετε βαλει ειναι οντως μεγαλα!!

:) :) :kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συγχαρητήρια Αναστασία μου για το θέμα που άνοιξες. Είναι από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα που έχω διαβάσει τους τελευταίους μήνες.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για την καραμέλα "δεν πρέπει να έχεις άγχος". Είμαι δυστυχώς από αυτές που όλη η ζωή τους είναι βασισμένη σε ένα ατελείωτο άγχος! Αυτό τι σημαίνει ότι δε θα κάνω ποτέ παιδί ή ότι θα ταλαιπωρηθώ οπωσδήποτε πολύ; Δε δέχομαι να το πιστέψω αυτό.Αν ήταν έτσι κανένας αγχώδης τύπος δε θα γινότανε γονιός. Αυτός είναι και ο λόγος που συνήθως δε θέλω να συζητάω τις ανησυχίες μου σ' αυτό το θέμα. Βαριέμαι και εξοργίζομαι να ακούω την ίδια απάντηση.

Όσον αφορά τα εμβόλια και τα άλλα "επιτεύγματα" του δυτικού κόσμου ναι σίγουρα όλα με τον τρόπο τους συμβάλλουν στη μείωση της γονιμότητας. Ακόμα και τα πλαστικά ποτήρια που χρησιμοποιούμε ή τα στενά τζήν...Τι ψάχνεις να βρεις...Δυστυχώς όλα αυτά τα παραδεχόμαστε μόνο θεωρητικά γιατί στην πράξη τι να κάνεις; Ακολουθείς αναγκαστικά το κοινωνικό σύνολο για να επιβιώσεις σ' αυτό.

Πάντως κακά τα ψέματα ο μεγαλύτερος λόγος υπογονιμότητας είναι η ηλικία.Δεν είναι δυνατόν να είσαι κοντά 40 και να αναρωτιέσαι γιατί δε μένεις έγκυος. Εγώ κοντεύω τα 30 και θεωρώ ότι έπρεπε να είχα ξεκινήσει νωρίτερα. Προσπαθώ 5 μήνες και τώρα μπαίνω στον 6ο. Μπορεί να μην είναι πολύ είναι όμως αρκετό για τον χαρακτήρα μου να αγχωθεί. Λες να πρέπει να πατήσω το κουμπί του "ξεαγχώματος";;;) Sorry για το μεγάλο post.

Εύχομαι όλες μας σύντομα πολύ ευχάριστα νέα:kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ,2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΓΙΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΑΓΧΟς!!!!ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟς ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΧΟς,ΜΟΝΟ ΕΜΕΙς ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΥΤΟ?ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΠΟΛΥ Κ ΔΥΣΤΥΧΩς ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΟΛΥ Κ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΗΤΕΡΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις, χαίρομαι που διαβάζω ότι προβληματίζεστε και εσείς, ακόμη και εσείς που είστε ήδη μανούλες.

Ανεξάρτητα από το αν οι γνώμες μας διαφέρουν σε κάποια σημεία, θέλω να πω ότι χαίρομαι που συζητάμε για ένα τέτοιο θέμα. :)

Juno, σαφώς και η ποιήτητα ζωής των παπούδων μας ήταν καλύτερη, ακόμη και δικά μου παιδικά χρόνια ήταν ποιοτικότερα από αυτά των σημερινών μωρών (είμαι 33 στα 34).... Τουλάχιστο τότε δεν υπήρχε παιδικό γάλα σε σκόνη με χημικές ουσίες ή μεταλλαγμένα παιδικά γιαούρτια, ή επιθετικά παιχνίδια και play station, ή κινητά κλπ...

Quinta μου, όπως είπε και η φίλη apis και η bourique1983, ναι, έχεις πολύ δίκιο, παίζει ρόλο και η ηλικία που επιλέγουμε να γίνουμε γονείς, τόσο εμείς οι γυναίκες, όσο και οι άντρες... Η ερωτική μου ζωή ξεκίνησε στα 18 και προσπάθειες τενκοποίησης ξεκίνησα στα 30... Δώδεκα χρόνια προφύλαξης, είχαν το κόστος τους. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Είναι και όλα τα υπόλοιπα που προαναφέρθηκαν.

Franita, μαζί σου και σ΄αυτό που είπες, δεν θεωρώ πως οι χώρες που δεν ανήκουν στο Δυτικό Πολιτισμό είναι υπανάπτυκτες... Λάθος έκφραση χρησιμοποίησα. Τις προάλλες έβλεπα ένα ντοκυμαντέρ, αφορούσε συνθήκες διαβίωσης σε κάποια "τριτοκοσμική" χώρα, ξέρεις όμως τι παρατήρησα? Οι άνθρωποι ήταν χαρούμενοι, παρά τη φτώχεια, τη λειψυδρία και την πείνα. Πολύ χαρούμενοι, ξέγνοιαστοι μπορώ να πω...

ΕλενηΧ, μεγάλη η κουβεντα σου για τη σχέση ανθρώπου-φύσης... Πόσο σωστά τοποθετήθηκες! Αναφορικά με τα εμβόλια, ασφαλώς πιστεύω ότι οφελούν στο μεγαλύτερο βαθμό, απλά, αν θέλουν να μας περάσουν κάτι βλαβερό, είναι πολύ εύκολο μέσα από τη διαδικασία των εμβολίων...

Τόμα μου, αχ κοριτσάκι μου, έθιξες το θέμα της ενδομητρίωσης... Πολύ σωστά την αποκάλεσες νόσο της υψηλής κοινωνίας... Δεν νομίζω να έχουν ενδομητρίωση οι υπόλοιπες κοινωνίες...Πως θα μπορούσαν? Γνωρίζουν τη χρήση του ταμπόν????????? Ως παθούσα και εγώ, έχω να πω ότι σαν να μου φαίνεται πως είχε δίκαιο η μαμά μου που δε με άφηνε να χρησιμοπιώ ταμπόν από μικρή, αλλά εγώ δεν άκουγα... Βλέπεις, ήθελα να μη στερηθώ το λευκό παντελόνι ή το μπάνιο στη θάλασσα, ούτε για τις μέρες της περιόδου. Και δώστου τα ταμπόν.... Έλα τώρα που κάθομαι και σκέφτομαι, πως είναι δυνατόν να μη βλάπτει ένα προϊόν που όταν το φορούσα κατά τη διάρκεια της περιόδου, η περίδος σταματούσε;;; Που πήγαινε αυτό το αίμα? Ποιος επιστήμονας μου εγγυάτε ότι δεν παλλινδρομούσε και κολλούσε στα όργανά μου, με αποτέλεσμα να έχω σήμερα ενδομητρίωση?

Maru μου, ναι, φταίνε τα επιτεύγματα του Δυτικού κόσμου... Και η ηλικία που αποφασίζουμε να τεκνοποιήσουμε, κομμάτι του δυτικού πολιτισμού και αυτή η ιστορία, τα είπε πολύ ωραία η quinta00...

Ράντα μου σ΄ευχαριστώ, δεν πιστεύω πως είναι το άγχος που μας δημιουργεί πρόβλημα... Κι αν είναι, είναι ο τελευταίος παράγοντας στη σειρά...

Τζοάνα, σε ευχαριστούμε για τη θετική σκέψη!

Barbie, χαίρομαι που ακόμη και εσύ, ως μέλλουσα μανούλα, προβληματίζεσαι. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ελπίδα!

Είμαστε σκεπτόμενα κορίτσια! Εύγε! :)

Συγνώμη-συγνώμη-συγνώμη, είμαι λέω πολλά, μάλλον πρέπει να σκεφτώ την αλλαγή ονόματος στο forum, σε "Πολυλογού33"!!!... :):):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΜΟΥ,ΠΟΣΟ ΣΑΣ ΝΙΩΘΩ!!!!!ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΟΣΑ ΕΙΠΑΤΕ.ΟΜΩΣ,ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ.ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ.ΟΠΟΤΕ ΑΦΕΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ.Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ.ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΕΥΧΟΜΑΙ.ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

συμφωνώ μαζι σας κορίτσια, φταίει οπωσδήποτε το περιβάλλον και η τροφή μας

και αυτό με το άγχος δεν μπορώ να το ακούω πια...λογικό δεν είναι να αγχωνόμαστε..? πως θα τα ξεχάσουμε όλα...? μακαρι να ζούσα κάπου που να μην χρειάζεται να σκέφτομαι πολλά...πράγμα αδύνατο στην Αθήνα

φταίει σίγουρα η ηλικία μας, και πότε αποφασίζουμε να κάνουμε παιδί...

φταίει πως οταν το αποφασίζουμε έχουν περάσει και κάποια χρόνια γνωριμίας και γάμου και έχει χαθεί το αυθόρμητο!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αναστασία, γεια σου!

Είναι να μην προβληματιζόμαστε με όλα αυτά που ακούμε και βιώνουμε;;.. Άστα...

Αυτό που γράφεις περί ταμπόν.. σου'χουν πει ποτέ κάτι σχετικό;

Δεν το'χω ξανακούσει.. Και δε μου'χει πει ο γιατρός μου να τα αποφεύγω.. απλώς να'μαι προσεκτική κλπ κλπ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 33 ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ??????

ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΚΑΘΕΤΙ. ΦΥΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟΤ ΤΑ 16-17 ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΑ ΤΑ 35!!!!

ΕΝΩ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ FAST FOOD ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΚΟΣΜΟ.

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΒΡΕΧΟΥΝ ΑΣΚΟΠΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!!(ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ) ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ...

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΑΤΑΛΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΚΟΙΝΩΣ ΒΑΛΑΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ.

ΠΑΝΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑΝΕ ΕΝΑ ΜΩΡΑΚΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΠΟΚΤΑΝΕ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ.

ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑς ΟΤΙ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ!!!! ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΩΡΑ... Η ΕΥΚΟΛΗ ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ. ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΠΡΩΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΜΕ ΝΕΥΡΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ??????? ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ON/OFF ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ!!!

ΟΥΦ! ΤΑ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΞΑΛΑΦΡΩΣΑ!!! SORRY ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΗΞΙΜΟ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ax....μεγαλο θεμα ανοιξες....γιατι τι να πρωτοπουμε για τον τροπο ζωης μας....το ποσο εχει αλλαξει και ποσο αρνητικα μας επηρεαζει ολα ειναι ενας φαυλος κυκλος που ολο και γυριζει με εμας μεσα...σαν πλυντηριο....το ενα επηρεαζει το αλλο και ολα εμας...που πλενομαστε μια χαρα!!!και δεν κανουμε τιποτα για να βγουμε εξω απο αυτον....μια μερα λοιπον το πλυντηριο θα χαλασει κι εμεις παλι με σα θα ειμαστε....

Ειλικρινα δεν καταλαβα ποτε αυτη την ανικανοτητα να κανουμε κατι και να ξεπερασουμε την αυτοκαταστροφη μας....

Οταν τα σκεφτομαι ολα αυτα η θλιψη μου ολοενα και μεγαλωνει....αδιεξοδο....

Και με αποτελεσμα λοιπον να μην μπορουμε πια να κανουμε ουτε αυτα που η φυση μας μας καλει...την χαλαμε?ΜΑΣ ΧΑΛΑΕΙ!!!!

Αρκει να καταλαβουμε τι συμβαινει με μια απλη ματια στο παρελθον μας....

Το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι την δικη μας στροφη απο οοοοοολα αυτα που μας καταστρεφουν!!!Οσο και οπως μπορουμε!!!

Ισως ετσι να κανει και ο διπλανος μας και ο ενας και ο αλλος....Ο Θεος μας εδωσε μυαλο για μεγαλεια....κι εμεις(αναρωτιεμαι αν πραγματικα εχουμε)απλα οτι φτιαχνουμε το γκρεμιζουμε....κριμα γιατι ολοι ζουμε στην ιδια σφαιρα.....αλλα μαλλον αυτο καποιους τους αφηνει αδιαφορους....κοιτανε το σημερα και ΜΟΝΟ!

Αυτες τις μερες πηγα στο χωριο του αντρα μου....εκει αν ζουσαμε ολοι οχι ενα 5 παιδια θα καναμε....και οποτε θελαμε,να φανταστειτε τηλεοραση πριν 6 χρονια βαλανε και παρολα αυτα η γιαγια του ξερει πιο πολλα και απο εμας που βλεπουμε ολη μερα τοοοοσα χρονια....λοιπον ρωτησα την πεθερα μου(η οποια οταν παντρευτηκε εφυγε απο το χωριο) μια μερα...μα καλα πως καταλαβαινατε ποτε ειναι οι μερες σας για να πιασετε παιδακι...και γελαγε...εμεις μονο απο βουνα και ζωακια ξεραμε...τι ειναι αυτα...μια φορα καναμε και πιαναμε....και ολη μερα δουλεια ζωα...κι εμεις πιανουμε καναπε μην μας πεσει(δεν μιλαω για περιπτωσεις που πρεπει)

Για να φανταστειτε....κι εμεις....το θεωρουμε θαυμα πια να γινεται με την πρωτη

Ο Θεος να μας βοηθησει....κι εμεις εμας οσο μπορουμε...

Ασχετο αλλα αν επιανα αυτον τον μηνα παιδακι θα ητανε βουνισιο...ευχομαι ο καθαρος αερας να βοηθησε κι εμενα την καημενη χα χ αχ α χα χα!!!

Φιλακια και συγνωμη για τα τοσα που εγραψα...το ειχα αναγκη μαλλον!!

Ολα θα γινουν....Αμην!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αχ!!!πόσο δίκιο έχετε σε όσα λέτε....είναι μεγάλο πρόβλημα η υπογεννητικότητα ειδικά στη χώρα μας...με όσα γίνοντα και τον τρόπο ζωής μας τα επηρεάζουμε όλα..να φανταστείτε οτι και εγώ πάντα αυτό το άγχος είχα, αν θα μπορέσω να κάνω παιδιά...ευτυχώς ο Θεός με αξίωσε να πιάσω με την πρώτη και εύχομαι να με βοηθήσει να πάνε όλα καλά στη εγκυμοσύνη....δλδ μπαίνουμε όλες μας στο τρυπάκι ακόμα και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, να σκεφτόμαστε πριν καν ξεκινήσουμε προσπάθειες οτι ίσως δεν μπορούμε να κάνουμε παιδιά...και θεωρώ οτι και αυτό επηρεάζει στο μέγιστο...και η ηλικία μεγάλος παράγοντας...

μας έφαγε η καριέρα και η δουλειά...αλλά τι να κάνεις το επιβάλλουν οι συνθήκες...μα άκουγα προχθές στις ειδήσεις πόσες κοπέλες απολύουν επειδή είναι έγκυες...πως να κάνεις παιδιά μετά;;;αν σκέφτεσαι οτι αύριο δεν θα έχεις δουλειά;;;;και ειδίκα με την κρίση που περνάμε τώρα...

δεν ξέρω τι να πω κορίτσια μου...

ο Θεός να είναι μαζί μας και μακάρι όλες οι κοπέλες που θέλουν να γίνουν μανούλες να τα καταφέρουν σύντομα!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κ εγώ κοπέλες αρχίζω και λυγίζω. Είμαι 32 κ πάω για τους 14 μήνες. Πόση αισιοδοξία πια; Που να την εύρω; Μου ρχεται να ουρλιάζω! Το θέλω τόσο γαμώτο... Κ στους γύρω μου το παίζω ψύχραιμη. Δεν θέλω να φαίνιμαι υστερικιά.

Σας φιλώ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα φεφεκι μου και καλως ηρθες στην παρεα μας!!!Να σε ρωτησω εχετε κανει τιποτα εξετασεις?Με τον γιατρο τι συζητατε....σε βοηθησε να εντοπιζεις τις γονιμες μερες σου....γενικα τι κανεις γι αυτο?Σου ευχομαι καλη επιτυχια παντως γιατι δεν αξιζει σε καμια γυναικα να περιμενει!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Anastasia μου σπουδαίο το θέμα σου κι όλες οι απαντήσεις όλων των κοριτσιών. Αλλά... μήπως τελικά σε κάποια θέματα δε βρίσκουμε ποτέ την απάντηση που θέλουμε? Διότι όντως... και το άγχος φταίει, και ο τρόπος ζωής μας, κι ότι τρώμε, και τα φάρμακα, και το οικονομικό, και η επαγγελματική μας αποκατάσταση, και η ηλικία που ξεκινάμε προσπάθειες για παιδάκι... (κι εγώ μη νομίζεις, είμαι παντρεμένη από τα 25 μου κι αποφάσισα πως θέλω παιδί 7 χρόνια μετά... ) όλα φταίνε... αλλά, τί να κάνουμε τελικά? Να παρακαλάμε τον Θεό μας, να μας έχει καλά και κάποια στιγμή να μας δώσει ένα μωράκι, την ευτυχία μας δλδ, γιατί πραγματικά μόνον Εκείνος ξέρει πότε είναι η καταλληλότερη χρονική στιγμή για την κάθε μία από εμάς! Φιλιά και καλή συνέχεια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ax φεφεκι μου, μόλις μπήκα 33 κ έχω ψιλοφρικάρει γιατί πάω κ εγώ στους 14 μήνες......σε νοιώθω αφάνταστα, ΟΜΩΣ κορίτσια ειλικρινά από όλη αυτή τη ταλαιπωρία έχω ένα θετικό, όταν ξεκίνησα δεν πολύ τρελαινόμουν κ ας ήμουν κοντά 32, αυτή τη στιγμή νοιώθω ότι αν μου είχε τύχει τότε θα ήταν σα να τύχαινε Λαχείο σε μικρό παιδί, τώρα αν μου συμβεί θα είναι για μένα πολύ ανώτερο από οποιοδήποτε λαχείο...θα ΤΡΕΛΑΘΩ από ευτυχία, να μην αργήσει πολύ όμως γιατί έχω ήδη αρχίσει να τα βάφω μαύρα :huh: !!!

Όσο για το άγχος, έχω κάνει άπειρες συζητήσεις κ με γιατρούς , προχθές ο γιατρός μου, μου είπε ότι με το στρες εκκρίνεται τεστοστερόνη στις γυναίκες κ μπλοκάρει το αναπαραγωγικό σύστημα.

Εγώ πάλι, σεβόμενη όλες τις απόψεις δεν το αποκλείω αλλά δεν το πολυδέχομαι, άπειρα παραδείγματα γυναικών με σοβαρά οικογενειακά προβλήματα (π.χ. να χάσεις δικό σου άνθρωπο) που τα κατάφεραν κατευθείαν. (αυτή κ αν είναι στεναχώρια) Καταλαβαίνω ότι με το στρες οι ορμόνες μας παίζουν, αλλά στο θέμα εγκυμοσύνης τουλάχιστον για μένα, πιστεύω ότι είμαι σαν μια σβηστή μηχανή, πάω με 30 ενώ άλλες με 100. Εξάλλου πολλές γυναίκες μετά το 1ο παιδάκι ακόμα κ αν ταλαιπωρήθηκαν, έκαναν κατευθείαν 2ο, σαν να ενεργοποίησαν το σύστημα.

Δεν υπάρχουν κανόνες, αυτό είναι σίγουρο, αλλά αν πρέπει να πάψω να το σκέφτομαι για να μείνω έγκυος, πολύ απλά δεν θα μείνω ποτέ!!!!

Καλή τύχη σε όλες μας, με όλη μου την καρδιά,

Φιλιά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Πέρυσι την άνοιξη έκανα απλές εξετάσεις, παπ τεστ, ορμονικές αίματος και υπέρηχο. Όλα εντάξει. Τσέκαρα κ με το γιατρό 2-3 φορές την ωορηξία. Θα περιμένω μέχρι το Μάιο οπότε κ θα ξανακοιταχτώ. Κ ο άντρας μαζί.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...