Μετάβαση σε περιεχόμενο

ισχυα!!


Recommended Posts

Καλησπέρα ΜΠΕΜΠΟΥΛΟμαμά! :P

Είμαι καλά, δόξα τω θεώ!

Εσείς πως είστε? Ο Μπεμπούλης σου?

Δυστυχώς δεν γνωρίζω κάτι γι' αυτό που ρωτάς..:S

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα και απο μενα/δεν ξερω αν εννοεις το προβλημα που εχουν μερικα μωρα στα ισχυα τους οτι δεν ανοιγουν τα ποδαρακια τους αρκετα και σωστα;αν αυτο εννοεις το ειχε η κορη μου.τωρα ειναι 4 μηνων.το διεκρινε ο γιατρος απο 15 ημερων.η λυση ηταν να φοραμε μερα νυχτα στο μωρο μια διπλωμενη πετσετα προσωπου που την στερεωνες με παραμανες ωστε να ειναι μονιμα ανοιχτα τα ποδια του μωρου.σαν δευτερη πανα πανω απο το φορμακι του.δεν ηταν βεβαια βολικο καθε φορα να βγαζεις ολα αυτα για να την αλλαξεις αλλα ηταν απαραιτητο.για 2 μηνες το εβαζα ωσποου βελτιωθηκε παρα πολυ και το σταματησα.δεν ειναι προβλημα μην ανυσυχεις..πολλα μωρακια το εχουν.να επιμεινεις να βρεις με τον γιατρο σου μια λυση γιατι ειναι κριμα οταν θα μεγαλωσει να παταει στραβα η να περπαταει καπως....αυτα ξερω.ελπιζω να βοηθησα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα κοριτσι μου και φιλακια στον μπεμπουλη!!!!!:kiss:

Ολες αυτες τις οδηγιες,οπως και τι ακριβως θα κανεις θα σου τις πει ο φυσιοθεραπευτης που θα πηγαινεις το μωρο.Στα προωρα ειναι απαραιτητες οι φυσικοθεραπειες και δεν πρεπει να το αμελησεις.Στο νοσοκομειο θα σου πουν ποσες φορες και με ποια συχνοτητα θα γινονται.Μιας φιλης μου της ειπανε εκτος των αλλων να φοραει στο μωρο διπλη πανα,ομως ολα αυτα μονον ο φυσιοθεραπευτης θα σου τα πει,γιατι καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη.

Μην ανησυχεις παντως, ολα θα πανε καλα:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

GEIA SOY MPEMPOYLHS! EMEIS EXOYME STHN OIKOGENEIA MOY KLHRONOMIKOTHTA SE MIA PA8HSH POY LEGETAI "SYGGENES EKSAR8RHMA" - ISWS EXEI KAI KAPOIO ALLO ONOMA TWRA...

AYTO POY SYMBAINEI EINAI OTI TA ISXIA DEN EINAI KALA "BALMENA" STIS KOTYLES KAI MPOREI NA DHMOYRGHSEI PROBLHMATA STH BADISH H KAI PIO MAKROXRONIA PROBLHMATA OPWS AR8RITIDES GIAYTO KAI EINAI SHMANTIKO NA DIAGNWSTEI KAI NA 8ERAPEYTEI NWRIS. H PA8HSH EINAI KYRIWS KLHRONOMIKH GIAYTO RWTHSE AN KAPOIOS STHN OIKOGENEIA SOY H TOY ANTRA SOY TO EXEI. BEBAIA EMFANIZETAI PIO POLY STA KORITSAKIA, ESY EXEIS AGORAKI YPO8ETW APO TO NICKNAME :)

ME SYGGENES EKSAR8RHMA GENNH8HKE H ADERFH MOY KAI THS FOROYSAN OTAN HTAN MWRAKI ENAN EIDIKO NAR8HKA GIA NA MEOYN TA ISXIA STH SWSTH 8ESH. AYTO PRIN 23 XRONIA...TWRA FANTAZOMAI ISWS EXEI DIAFORETIKH ANTIMETWPISH. PANTWS AN EINAI AYTO, MHN ANYSHXEIS GIATI AN 8ERAPEYTEI EGKAIRWS DEN 8A EXEI KANENA PROBLHMA ARGOTERA.

NA SOY ZHSEI O MPEMPHS!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 4 weeks later...

η δικη μου κορουλα δεν ειχε ιδιαιτερο αλλα προληπτικα ο γιατρος μου ειπε να της φοραω μια δευτερη πανα (ενα νουμερο μεγαλυτερη) πανω απο την κανονικη της. αυτο το καναμε απο 2 μεχρι 5 μηνων. καναμε και υπερηχο ισχυων μετα και Δοξα τον Θεο δεν ηταν τιποτα.

(Στην δικη μας περιπτωση το συστησε ο γιατρος, γιατι παρατηρησε οτι οταν της ισιωνε τα ποδαρακια, στην εξεταση, οι ρυτιδες-ζαρες του ενος ποδιου ηταν διαφορετικες απο οτι του αλλου? μου εκανε εντυπωση η παρατηριτικοτητα του αλλα με καθυσηχασε οτι ειναι κατι το οποιο αντιμετωπιζετε)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 3 weeks later...

Κορίτσια καλημέρα!!

Το μωράκι μου είναι 40 ημερών και πήγαμε χτες στον παιδίατρο. Όλα πολύ καλά στην ανάπτυξη της αλλά μας πρότεινε κι εμάς να κάνουμε υπέρυχο στο ένα ποδαράκι προληπτικά γιατί έτσι όπως της κουνούσε το ποδαράκι σαν να το ένιωθε λίγο χαλαρό. Μας εξήγησε ότι μάλλον δεν είναι τίποτα άλλα ότι και αν είναι αντιμετωπίζεται με τους τρόπους που αναφέρατε(διπλές πάνες κλπ). Έχουμε τη Δευτέρα το απόγευμα ραντεβού στον ορθοπαιδικό.Λίγο αγχώθηκα χτες αλλά με καθυσήχασε ο παιδίατρος και οι απαντήσεις σας στο θέμα.Δεν είναι κάτι σοβαρό ε?:dry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

mariaioanna μου εμεις ανακαλυψαμε τελικα οτι εχει υπια υπερτονια ακρων (τα ισχυα του τελικα ειναι σκληρα και πρεπει να χαλαρωσουν) οπως και το υπολοιπο κορμακι του βεβαια δεν χρειαστηκε να κανουμε υπερηχο και τωρα ξεκιναμε φυσικοθεραπειες την τριτη 5 μαιου και θα κανουμε για εναν χρονο θεωρω και εγω μετα απο πολυ ψαξιμο οτι δεν ειναι ιδιαιτερα σοβαρο και οτι διορθωνεται..μπορει και εμας η φυσικοθεραπευτρια να μας πει για διπλη πανα θα δειξει στην πρωτη μας συνεδρια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ & ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!!!!!!!

ΕΜΑΣ Η ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΣΤΟ ΜΗΤΕΡΑ, ΒΡΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΧΑΛΑΡΑ ΤΑ ΙΣΧΥΑ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ...ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΔΙΠΛΗ ΠΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1 ΜΗΝΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΞΑΝΑ.Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΕ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΕΝΑ ΚΡΑΚ:blink::ohmy: ΕΓΩ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΑΑΑ!!!ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΑΝΑΕΙΔΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΚΑΤΙ .ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΗΤΕΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΝΑ 20ΗΜΕΡΟ ΑΚΟΜΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μην ανησυχεις βρε κοριτσι μου,στα περισσοτερα κοριτσακια ετσι λενε οι γιατροι να βαζουμε διπλη πανα τον πρωτο καιρο για προληπτικους λογους,δεν ειναι κατι σοβαρο,το κανουν καθαρα για προληψη!!!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Υβόννη μου πραγματικά με καθησύχασες!:) Πάντα τα λόγια σου είναι τόσο όμορφα και δίνεις θάρρος σε όλες τις κοπέλες εδώ:kiss: .

Μη με βρίσετε αλλά από χτες το απόγευμα βλέπω συνέχεια γύρω μου κουτσούς και παρατηρώ τους ανθρώπους να περπατάνε και όλοι μου φαίνονται περίεργοι... περπατάνε κάπως ρε παιδί μου... Τι βλακείς λέω:huh:

Πόσες αγωνίες έχουμε να περάσουμε σαν γονείς ρε κορίτσια...:( αυτά έλεγα χτες στον άντρα μου και γούρλωσε τα μάτια του και με κοιτούσε:huh: λες και τρελάθηκα. Πόση αγωνία είχα όταν κάναμε προληπτικά εξετάσεις αίματος και ούρων στην Ιωάννα μας όταν χρόνισε, όταν κουτούλησε στα ντουλάπια της κουζίνας και τρέχαμε στο νοσοκομείο(τίποτα δεν ήταν ουτε καν ράμματα), όταν η Ιωάννα μου είχε έκζεμα και βάζαμε κρεμούλα... εγώ τρελαίνομουν από στεναχώρια, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο:( Δηλαδή πόσα ακόμα μας περιμένου???

Γίνομαι υπερβολική εεε??:blink: Διαβάζω θέματα και άλλων μαμάδων σχετικά με τα αγγελούδια τους και πραγματικά αγχώνομαι. Πως να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις αγωνίες που δεν πρόκειται να τελειώσουν ποτε??:blink:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

:laugh: Αγαπη μου εχεις δικιο,οι αγωνιες δεν τελειωνουν ποτε,και οσο παραξενο κι αν ακουγεται, οσο μεγαλωνει το παιδι μεγαλωνουν και οι αγωνιες.. οποτε καταλαβαινεις:blink: ,πρεπει ομως ναμαστε παντα ψυχραιμες και να τα βλεπουμε θετικα,να περνανε και να ειναι ολα τα παιδακια του κοσμου γερα!!!!!Υπομονη και δυναμη να εχουμε ολες οι μαννουλες!!!Φιλακια πολλα!!!!:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια καλησπέρα!

χτες πήγαμε στον ορθοπαιδικό και όλα τέλεια!! Μας βρήκε μια χαρά, έκανε τις μετρήσεις του και όλα καλά! Μας είπε πως δεν χρειάζεται να την δει ξανά όμως καλά κάναμε και τον επισκεφτήκαμε γιατί τα χαλαρά ισχύα είναι κάτι που παρουσιαζεται σε πολλά μωράκια και θα πρέπει να διορθώνεται όσο το μωράκι είναι μικρό;)

Αυτά!!!Ξεαγχώθηκα λοιπόν...:laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Sygxaritiria stin beboula sas loipon

Mariaiwanna mou

.......kai bravo sas pou kanate to kalytero

xwris fovo kai xwris taboo......!!!

Tetoies periptwseis

einai spoudaia paradeigmata

gia tous goneis pou apo "ntropi"

thavoun tyxon provlimatakia twn paidiwn tous.........

Xairomai pou ola pigan kala!!!!!!!

Filia stin mikroula...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οταν γεννηθηκε η Κατερινα μου λογω της θεσης που ειχε στην κοιλια μου (ισχυακη προβολη) αντιμετωπιζε προβλημα με τα ισχυα της.

Απο την αρχη φορουσαμε διπλη πανα για περιπου 40 ημερες, οπως διαβασα οτι εκαναν κ αλλα μωρακια.

Περιπου στους 3 μηνες η παιδιατρος προτεινε υπερηχο ισχυων απο παιδοορθοπεδικο προκειμενου να γινει ενας πιο εξειδικευμενος ελεγχος. Τετοια ειδικοτητα δεν υπαρχει στη Λαρισα κ ετσι πηγαμε στον καλυτερο (κατοπιν μεγαλης ερευνας) παιδοορθοπεδικο της Θεσ/νικης.Εννοειται οτι θα εφτανα οπου χρειαζοταν χωρις "ντροπες".

Ολα βεβαια πηγαν καλα κ αυτο ηταν ενα μικρο προβλημα μπροστα στα σοβαρα προβληματα που αντιμετωπιζουν αλλα παιδακια.Ειμαι της αποψης ομως οτι καλο ειναι να χειριζομαστε το καθε προβλημα δυναμικα οσο μικρο κ αν ειναι.Ειδικα σε οτι αφορα στα παιδακια μας...

Μαρια χαιρομαι που ολα πηγαν καλα με τη μπεμπουλα σου:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...