Μετάβαση σε περιεχόμενο

Διακοπή καπνίσματος - Βελτίωση σπερμοδιαγράμματος;


Recommended Posts

Αγαπητές φίλες, ήθελα να ρωτήσω το εξής : Το Νοέμβριο ο σύζυγος διέκοψε το κάπνισμα ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα του σπέρματός του, καθώς το σπερμοδιάγραμμα που είχε κάνει χαρακτηρίστηκε τόσο από τον ουρολόγο του, όσο και από τον γυναικολόγο μου απλά "γόνιμο". Δεδομένου ότι χρειάζεται να περάσουν 3 μήνες για να δημιουργηθεί η νέα παρτίδα σπερματοζωαρίων, περιμέναμε ώσπου ήρθε ο καιρός να κάνουμε το καινούργιο. (Σημειωτέον ότι είμαι στο στάδιο παύσης περιόδου, μετά τη λαπαροσκόπηση του Δεκεμβρίου).

Το ερώτημά μου είναι το εξής : Έχετε παρόμοια εμπειρία αναφορικά με το κάπνισμα? Είδε κάποιος σύζυγος βελτίωση? Να κάνουμε νέο σπερμοδιάγραμμα ή να ξεκινήσουμε απλά νέες προσπάθειες το καλοκαίρι που θα επανέλθει η περίοδός μου, χωρίς ένοια αν βελτιώθηκε το σπέρμα?

Ευχαριστώ που με ακούσατε!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!

ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ.

ΑΛΛΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΙΜΟ ΑΡΑ ΟΛΑ ΟΚ!!

ΑΝ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΗΣΥΧΟΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!!!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμένα ο σύζυγος, μου φόρεσε τα γυαλιά για τα καλά.. Γκρίνιαζα ότι καπνίζει πάρα πολύ κι ότι πρέπει να το κόψουμε. Εγώ φυσικά δεν το έκανα. Ο σύζυγος από τον Οκτώβριο του 2007 το έκοψε! Με το σπέρμα του δεν γνωρίζω αν υπήρχε πρόβλημα με το κάπνισμα, αλλά ξέρω πως παίζει ρόλο. Μην στενοχωριέσαι. Αφού το βρήκαν γόνιμο ενώ κάπνιζε, σίγουρα θα έχει βελτιωθεί κατά πολύ τώρα που σταμάτησε. Κάντε μια εξέταση για σιγουρευτείτε..

Υ.γ.: Τώρα που είμαι έγκυος δεν καπνίζω κι εύχομαι να μην το ξαναρχίσω μετά..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αναστασία γεια σου! :)

Δεν έχω προσωπική εμπειρία στο θέμα που θέτεις, όμως ένας καλός μας φίλος που κάπνιζε πάρα πολύ, είχε κάνει σπερμοδιάγραμμα κι ήταν μια απελπισία από άποψη κινητικότητας. Έκοψε μαχαίρι το κάπνισμα και μέσα σε τρεις μήνες το σπέρμα του ανέβασε γκάζια!! :P:) Στην επόμενη εξέταση η κινητικότητα ήταν ανεβασμένη σε εντυπωσιακό βαθμό.

Αυτό έγινε πριν τουλάχιστον 6-7 χρόνια κι από τότε δεν έχει βάλει τσιγάρο στο στόμα του!

Οπότε, θα σου έλεγα το εξής: ο σύζυγος έκανε ένα πολύ μεγάλο δώρο στον εαυτό του! Και μπράβο του! Κι είναι σχεδόν σίγουρο ότι κόβοντας το κάπνισμα θα βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα και η κινητικότητα του σπέρματός του.

Εϋχομαι να περάσει ο καιρός γρήγορα και να ξεκινήσετε τις προσπάθειές σας χωρίς άγχος! Και να'χετε το συντομότερο δυνατό τα ευχάριστα νέα!

Φιλάκια! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια! Τόμα και dallia με το καλό να δεχθείτε τα μωράκια στην αγκαλιά σας! Crazy, σ΄ευχαριστώ, όντος έκανε δώρο στον εαυτό του ο σύζυγος, ανεξάρτητα από το θέμα γονιμότητας. Είδωμεν λοιπόν... Περιμένω με αγωνία να επανέλθει το καλοκαίρι η περίοδός μου, ως τότε παρακαλάω την Παναγιά να μου δώσει υπομονή...

Σας ευχαριστώ και πάλι!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Geia soy Anastasia33. Epeidh emas to spermodiagramma den htan kalo exw diabasei ta panta peri toy thematos... Lene loipon oti h diakoph toy kapnismatos mporei na beltiwsei thn kinhtikothta twn "mikrwn kolymbhtwn" mexri kai 40% !!! O ourologos sas eipe na to ksanakanete? An htan etsi ki alliws gonimo kai de sas eipan na to ksanakanete tote de nomizw oti xreiazetai opws les na to exeis ennoia. Apo thn allh bebaia, mias kai einai toso aplh eksetash kai to shmantikotero an den agxwnei ton antra soy, mporei na thn ksanakanei na sas fygei h idea.

Ena megalo mprabo sto syzhgo poy ekopse to kapnisma :) kai kalh tyxh stis nees prospatheies!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγαπητή μου snowgirl, ο ουρολόγος χαρακτήρισε το σπέρμα "μέτριο αλλά γόνιμο"....

Ποιο συγκεκριμμένα, είχαμε 18 εκ. σπερματοζωάρια ανά ml με συνολικό αριθμό 99 εκ.

Τα ζωντανά ήταν 64% και η κινητικότητα της πρώτης ώρας ήταν : 23% ζωηρή και 22% νωθρή...Οι φυσιολογικές Μορφές : 9%

Σκέφτομαι λοιπόν: να κάνουμε νέο σπερμοδιάγραμμα ή μήπως να μην κάνουμε, ώστε να μη χαλαστούμε σε περίπτωση που δε βελτιώθηκαν τα νούμερα? Όχι τίποτε άλλο, αλλά αν δεν υπάρχει βελτίωση, θα ξαναρχίσει το κάπνισμα ο καλός μου, ενώ έτσι, ανεξάρτητα της γονιμότητας, έκανε καλό στην υγεία του...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΑ.ΟΛΑ ΒΟΗΘΑΝΕ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ?

ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΧΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ (ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑ ΤΕΛΙΚΑ)ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΚΤΛ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΓΧΟΣ!

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΜΕΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΕΙΝΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠ ΟΛΑ,ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΣΑΣ ΑΡΧΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΑΣ ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Geia soy kai pali Anastasia33,

ki egw se blepw agxwmenh alla se katalabainw - oles oses prospathoyme etsi eimaste :) Egw lew na ksekinhsete tis prospatheies xwris agxos otan tha soy erthei periodos - tha einai kai kalokairaki, na pate kai diakopoyles, na hremhsete - kai na balete ena xroniko perithwrio, as poyme 3-6 mhnes ki an den exei ginei tipota tote to ksanakoitate. Na peis toy kaloy soy oti sigoyra tha exei beltiwthei to sperma - poy egw pisteyw oti etsi tha einai - na toy anebaseis to ithiko, giati kai s'aytoys paizei rolo h psyxologia.

Ta noymerakia sas einai ligaki oriaka, alla an ola ta alla me sena einai kala de nomizw oti tha exete problhma. Eyxomai ola na sas pane kala. Ypomonh! Tha erthei kai gia mas, poy tha paei...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριστάκια μου σας ευχαριστώ!:) Νομίζω πως πήρα την απόφασή μου. Θα αφήσω τον καιρό να κυλίσει, θα έρθει το καλοκαίρι, θα πάμε διακοπές, θα χαρούμε και αν δεν έρθει το επιθυμητό, θα επαναλάβουμε το σπερμοδιάγραμμα το Σεπτέμβριο... Εξάλλου ο γιατρός μας άφησε περιθώριο ως τα Χριστούγεννα και μετά μας είπε πως θα πάμε σε IVF

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...