Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΛΟΧΕΙΑ!!


juliana

Recommended Posts

Κορίτσια μου γεια σας!!Θα ηθελα τις γνώμες σας και τις εμπειρίες σας όσον αφορά την περίοδο της λοχείας...Τι πρέπει να προσέχει η λεχώνα..;;Ισχύουν τα σενάρια που ακούγονται-εγω τα λέω προκαταλήψεις-για το οτι η λεχωνα δεν πρεπει να βγει εξω καθολου,δεν πρεπει να απλωσει ρουχα το βραδυ και να μην την δουν τα αστερια!!!!:blink: :blink: :blink: Ανοιξα αυτο το θέμα γιατι ειχα μια συζητηση και μαλιστα με νεες μανούλες και οχι μονο τα πιστευουνε αλλα εκνευριστηκαν κιόλας που εγω τα θεωρω προκαταλήψεις:dry: :dry: Υπάρχουν κάποιες βάσιμες αιτιολογίες σε όλα αυτα;;;Μπορει να πιάσει μια κατάρα σε μια λεχωνα και να πάθει κακο και αυτη και το παιδί αργότερα;;;;Περιμένω τις απαντησεις σας γιατι με έχουν τρελάνει με αυτο το θέμα...!!!!και θα ηθελα πραγματικά να ακούσω και τις δικες σας γνωμες περι του θέματος!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

juliana ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΔΟΥΝ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΜΑΤΙΑΞΟΥΝ??:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΗΡΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΕΝΝΗΣΕ Η ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΛΩΝΕΙ ΕΞΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙ Η ΜΑΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ...

ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΩΣ ΟΤΙ ΠΑΘΕΙ Η ΛΕΧΩΝΑ ΤΟ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ:blink: :blink:

ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΟΛΥΠΙΣΤΕΥΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΧΕΙΑ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΚΑΙ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ:kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

KOITA KAI EMENA KATI TETOIA MOU LEGANE KAI POLLA ALLA KAI EIXA EPHREASTEI..:blush:

OTAN HRTHE O PAPAS NA MAS DOSEI THN MISOEUXH

TON ROTHSA GIA OLA AYTA..

KAI MOU EIPE OTI EINAI MUTHOPLASIES DEN EXOUN BASH

APLA TA PALIA TA XRONIA EPEIDH OI GUNAIKES KANANE POLU BARIES DOULIES(P.X.XORAFIA)

KAI GENNOUSAN KAI SE PIO DUSKOLES SUNTHHKES

EIXAN TIS 40 MERES POU DEN EPREPE NA KANEI TIPOTA H LEXONA KAI ERXONTOUSAN OI SUGGENEIS GIA BOHTHEIA

MOU EIPE MALISTA KAI GIA TO APLOMA OTI BGHKE EPEIDH DEN EPREPE NA SHKONOUN THN LEKANH

TOSO PRAKTIKA.....

OLA AYTA KAI POLLA ALLA MOU TA EIPE O PAPAS ETSI OPOTE TI NA PO..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

πωπω εγω τι να πω που βγηκα αμεσως....

βασικα γεννησα το καλοκαιρι και μενω και σε προαστιο οποτε κι εγω και το μωρο σουλατσερναμε ολη μερα στις αυλες:)

ο γιατρος μου τοτε μου ειχε πει "με τετοιο καιρο μη τυχει και το κλεισεις μεσα το μωρο ,καθε μερα εξω"

και τα αστρα μας ειδαν και ολη η γειτονια χαχα:P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Gia onoma tou Theou!!!

Amartia na leme tetoia pragmata,

morfwmena koritsia...

Tha pesei fwtia na mas kapsei!

Tipota den isxyei

kai kanenas Theos, Boudas. Alax

DEN timwrei an dextoume kosmo

i' aplwsoume...

Nomiza pws den legontai pia

tetoia pragmata...

Nomiza pws eixan kseperastei!!!

Maaaaaaaa,, as sovareutoume LIGO...!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμενα τα ειπε ωραια ο παιδιατρος μου. Γεννησα πριν ενα μηνα και μου ειπε να το βγαλω εξω για βολτα οποτε μπορεσω (ναι!!ακομα κ με τετοιο καιρο). Το εβγλαλα λοιπον το παιδακι μου απο 12 ημερων και το καταχαρηκε κι ας ειναι κ βρεφος. Και γω βγαινω δεν εχω τετοια κολληματα. Σχεδον ολοι εχουνε ερθει βραδυ να με δουν. Εχω απλωσει ρουχα ολες τις ωρες και δεν εχω ανιχνευτη σερβιετας (που λεει κ ο παιδιατρος μου) για να δω ποιες εχουνε περιοδο. Το μονο που πρεπει να προσεχεις για το παιδακι σου ειναι να μην το πολυπιανουνε γιατι ερχεται σε επαφη με μικροβια. Ουτε και σενα να πολυαγκαλιαζουνε. Εκει ισχυει ο σαραντισμος στο οτι εχεις ευαισθητο οργανισμο και συ και το παιδι σου και θελει καποιες μερες να επανελθεις, τωρα 30 θα ναι? 40 θα ναι? αναλογα τον οργανισμο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΣΑ ΙΟΥΛΙΟ ΜΕΣ ΤΟ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ. ΒΓΗΚΑ ΕΞΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΜΕΡΕΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΡΑΒΑΓΑΝ ΤΑ ΡΑΜΜΑΤΑ ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ... ΔΕ ΖΟΥΜΕ Κ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ... ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΙΘΙΖΟΥΝ ΣΤΟ "ΕΞΩ" ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΜΑΣ. ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙΡΟ... ΑΥΤΑΑΑ !:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κι εγω κοριτσια εβγαινα. ολα αυτα ειναι προληψεις. οταν πηρα την ευχη του παπα και τον ρωτησα κι εγω αν ολα αυτα εχουν καποια βαση και μου ειπε οχι καμια. ο σαραντισμος δεν ειναι εγκλεισμος!!! και τον μπεμμη μου τον εβγαλα και στο σουπερ μαρκετ πηγα και τα αστρα με ειδανε και ρουχα απλωσα. οπως ειπε και το papaki70 πως μπορεις να διαπιστωσεις ποια εχει περιοδο και ποια οχι; το μονο που δεν αφηνα κι εγω ειναι οι αγκαλιες στο μωρο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα συμφωνησω κι'εγω με τα κοριτσια... ολα αυτα ειχαν βγει για καποιο λογο και τα εχουν παρερμηνευσει... κι'εγω καλοκαιρι γεννησα και απλωνα και το βραδυ και τα αστερια με ειδαν και το φεγγαρι μη σου πω... και σχεδον αμεσως βγηκα βολτα μαζι με το μωρακι... το μονο που εκανα ηταν να μην αφηνω να το πλησιαζουν πολυ οι αλλοι και ιδιαιτερα τα παιδακια... αυτα...:)

:kiss: :kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι εγώ δεν πιστεύω καθόλου σ'αυτές τις προκαταλήψεις. Βγήκα όμως λίγες φορές , κι αυτό γιατί ήταν ανάγκη, όχι όμως γιατί δεν έκανε, γιατί δεν προλάβαινα, η μπέμπα μου θήλαζε συνέχεια ήταν κ το πρώτο κ μέχρι να προσαρμοστούμε ήταν λίγο δύσκολα συν κ τους κολικούς. Εγώ πιστεύω ότι κάθε μανούλα πρέπει να κάνει αυτό που πιστεύει η ίδια πως είναι καλό για αυτή κ το μωράκι της κ να μην ακούει κανένα άλλο , ειδικά σε τέτοια ζητήματα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ρε κορίτσια και γω ειμαι της αποψης οτι ναι μεν οι λεχώνες πρέπει να προσέχουν πολύ..αλλα για ιατρικούς λόγους!!Για να μην φερουν μικρόβια στο νεογέννητο..να μην δέχονται πολύ κόσμο στην αρχη γιατι το μωρακι ειναι πολύ ευάλωτο..Να προσέχουν τον εαυτο τους γιατι και κεινες μολις βγηκαν απο νοσοκομειο και θελει προσοχή...Αυτα που άκουσα χτες όμως..τι να πω..και απο νεες μαμαδες..οι οποιες με κοιταζανε και με ματι που γυάλιζε..επειδη δεν τα πιστευα..Το κακο ειναι οτι εδω που μενω δεν ειναι και καμια μεγαλη πόλη..και δεν θα μπορω να βγω έξω γιατι θα βγαινουν τίποτα γριες αλλα και νέες-δυστηχώς-και θα με μουτζώνουνε..θα με καταριούνται και τέτοια..και γενικώς θα με κράζουνε..!!Σιγουρα πράγματα..και τι κανεις μετα;;;Τις πλακώνεις στο ξύλο;;τις βρίζεις;;Εγω θα βγω η κακια και η "αμαρτωλή"..Εχω τόσα στο κεφάλι μου θα έχω και αυτο τώρα...Τελοσπάντων να γεννησω με το καλό γερο και δυνατο παιδακι να βγει και θα δειξει μετα!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσια κι εγω τα θεωρω αυτα χαζομαριτσες...:silly:

Πιστευω κι εγω οτι απλως εχουν περασει στον χρονο απο τα παλια που ειχαν και λογο να τα κανουν αυτα... να ξεκουραστουν λιγακι οι γυναικες...

Αλλο θελω να ρωτησω εγω.... παπα γιατι παιρνετε στο σπιτι? Τι ειναι αυτη η μιση ευχη??? Σε τι χρησιμευει και ποτε πρεπει να γινεται???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ ειμαστε στο 2009!!!!τι εναι αυτα που ακουω,ολα αυτα τα τηρουσαν οι παλιες και ισως για λογους χρησιμους [τω καιρω εκεινω!] σ αυτες,που πιστευω καμμια σχεση δεν ειχαν με δυσειδαιμονιες και τα συναφη:silly: Μην πιστευετε τιποτα,να κανετε οπως νοιωθετε,και οταν σας στριμωχνουν γιατι δεν κανεις αυτο η εκεινο,...πειτε ετσι μου ειπε ο γιατρος!!!;) και τελος!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Juliana μην πιστεύεις σε τέτοιες - για μένα- βλακείες. Ο μόνος λόγος που δεν πρέπει να δέχεται επισκέψεις μια λοχεία είναι για να μην κολλήσει το μικράκι καμμιά ίωση που ενδεχομένως οι επισκέπτες μπορεί να έχουν. κατά τα άλλα πώς μπορείς να μείνεις 40 ημέρες μέσα στο σπίτι χωρίς να βγεις έξω? δεν θα τρελαθείς? ίσως για αυτό πολλές γυναίκες παθαίνουν κατάθλιψη: όλη μέρα σπίτι, φροντίδα σπιτιού και παιδιού, δηλαδή μία τρέλλα! Εγώ προσωπικά δεν απλώνω ρούχα το βράδυ έτσι και αλλιώς γιατί ίσως να βρέξει, ίσως να τα κλέψει κάποιος!, δεν τα ελέγχω τόσες ώρες.

Και τί γίνεται με τις γυναίκες όλου του υπόλοιπου κόσμου που κυκλοφορούν κανονικά μετά τον τοκετό? γιατί αυτές είναι φυσιολογικές και μόνο στις Ελληνίδες αυτά παθαίνουν???!!! Και αυτό με τά αστέρια, δηλαδή μόλις σκοτεινιάσει πρέπει να κλείνεις τα ρολά και να είσαι στο σπίτι σαν καταζητούμενος μην και σε δει κανένα αστεράκι!!! και καλά να είναι χειμώνας αλλά αν είναι καλοκαιράκι, έχει δροσούλα έξω και θέλεις να απολαύσεις το αυγουστιάτικο φεγγάρι?? ή να καθήσεις στο μπαλκόνι σου και να απολαύσεις το βράδυ σου? όχι εσύ είσαι καταζητούμενη άσε του άλλους να απολαμβάνουν!!!!:unsure:

Εγώ πάντως και τις δυο φορές βγήκα με τον άντρα μου για φαγητό την πρώτη εβδομάδα μετά τον τοκετό και συνέχισα τις βόλτες μου με το καρότσι και αργότερα. Θα τρελενόμουν 40 ημέρες μέσα στο σπίτι!!!:angry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

scarlet30 έγραψε:

Αλλο θελω να ρωτησω εγω.... παπα γιατι παιρνετε στο σπιτι? Τι ειναι αυτη η μιση ευχη??? Σε τι χρησιμευει και ποτε πρεπει να γινεται???

Scarlet30 να σου πω τι ξερω εγω για την ευχη... δεν ειναι αναγκη να φερεις τον παπα στο σπιτι, μπορεις να πας και στην εκκλησια με το μωρο αν θες και να σου δωσει την ευχη για τις 40 ημερες. Αν ειναι αγορι το περναει και μεσα απο το ιερο... υποτιθεται οτι πρεπει να παρεις την ευχη για να μπορεις να βγεις εξω... αν δεν μπορεις να περιμενεις 40 ημερες, πας και παιρνεις την μιση ευχη στις 20 και μπορεις να βγεις απο τοτε... εγω δεν το θεωρησα απαραιτητο αλλα το εκανα (και στις 20 και στις 40) για να μην ακουω διαφορα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Juliana Μου,

Γενικά η λεχώνα είναι πολύ ευαίσθητη - το ανοσοποιητικό της σύστημα δεν είναι στα καλύτερά του - και πρέπει να προσέχει πολά πράγματα και για να μην αρρωστήσει και για να αναρρώσει από τη γέννα πιο εύκολα. Οπότε όλα αυτά που λένε ότι δεν κάνει να τα κάνει μια λεχώνα είναι για να την προστατέψουν.

Αν γεννήσεις χειμώνα καλό είναι το βράδυ να μην βγαίνεις έξω για να μην κρυώσεις, εάν γεννήσεις καλοκαίρι και βέβαια θα βγεις έξω να ξεσκάσεις!!!

Αυτά νομίζω ότι τα κρίνεις ανα περίπτωση, μην αφήσεις όμως κανένα "μύθο" ή μη να σε καταπιέσει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

glikeia mou juliana........fisika kai einai xazomares ola ayta......allaegw sxedon ta tirisa....:)...basika den aplwna rouxa eksw to brady....thimiatiza kathe brady.....den afina kosmo na erxetai to brady kai den bgika eksw gia 40 meres!!!!!ola ayta ta ekana giati me boleyan kai oxi giati pisteyw ayta!!!diladi to aplwma gia na min mazepsoun igrasia ta rouxa...kosmo..giati me boleye as poume ithela na kanw mpanio ton mpempi erxotane kai o antras mou apo tin douleia kai ithela na xaroume oi 3 mas to mwro.....twra to oti den bgika den me peirakse katholou oute kai katalaba aytes tis 40 meres...asxoloumouna me to mwraki kai mia xara perasan.....kai eyxi pira stis 40 giati o papas mou eipe oti ayta ta misa einai xazomares...ayta apo mena:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια συμφωνώ απόλυτα ... στην εποχή μας ...

Εγώ γεννάω αρχές Μαίου και έχω σκοπό να πάρω την μισοσαράντηση και να ξεκινήσω τις βόλτες

Θα είναι καλός ο καιρός και εγώ θα είμαι μέσα ... δεν παίζει με την καμία :P

Γενικά πιστεύω ότι ο λόγος που πρέπει να καθήσουμε λίγο μέσα στο σπίτι είναι απλά για να ξεκουραστούμε λίγο και να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε στην συμβίωση με το νέο μέλος της οικογέννειας. Από εκεί και πέρα ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ιδια εποχη γενναμε. κι εγω τους ίδιους σκοπους έχω και ας μου λεει απο τωρα η μανα μου ότι το παιδι θα είναι για τουλαχιστον 20 με 25 μερες κλεισμενο στην κρεβατοκαμαρα...φανταζεσαι να χει μπει για τα καλα η ανοιξη, τα πουλακια να τιτιβιζουν τα λουλουδια να ανθιζουν και εμεις να κραταμε τα μωρακια μας κλεισμενα μεσα!!!! Ε ΠΟΤΕ!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

julianna, csig και baby sm με το καλό τα μωράκια σας! Συμφωνώ μαζί σας για τις δοξασίες που λέγονται (για τα ρούχα, τις εξόδους κλπ), ότι είναι ανυπόστατες.

Ωστόσο, υπάρχει και η πρακτική πλευρά του θέματος. Από τη δική μου εμπειρία, οι 40 μέρες ήταν απαραίτητες για να 'αναρρώσω'. Παρόλο που γέννησα φυσιολογικά, ένιωθα πολύ αδύναμη τις πρώτες εβδομάδες (ίσως και να είχε πέσει και ο σίδηρος, ήμουν πολύ χλωμή, σχεδόν κίτρινη)...

Χώρια που στην αρχή το μωρό με χρειαζόταν συνχεια και όλες τις ώρες της ημέρας (και της νύχτας!) Και με τον αποκλειστικό θηλασμό δεν έμενε χρόνος (ίσως και ενέργεια) για να κάνω και πολλά πράγματα... Τις πρώτες εβδομάδες μάλιστα, προσπαθούσα να βρω ένα κενό 15' να κάνω ένα μπάνιο της προκοπής και δεν τα κατάφερνα - με 5' ντουζάκια την έβγαζα (πω πω τι θυμάμαι τώρα)!!

Βέβαια ίσως έχει να κάνει και με τον καιρό (γέννησα χειμώνα), ότι ήταν το πρώτο παιδί (και λίγο πολύ όλα ήταν πρωτόγνωρα) αλλά και με τη διαχείριση του χρόνου που κάνει κανείς...

Το σημαντικότερο είναι ότι η κρίση της μαμάς και η διαίσθησή της είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι. Μόνο εσείς ξέρετε τι είναι καλύτερο για εσάς και τα μωράκια σας. Όλα τα υπόλοιπα (γνώμες των συγγενών, των γειτόνων και του κόσμου γενικά) δε θα πρέπει να σας απασχολούν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα η εποχη που γεννας ειναι πολυ καλη και καλα θα κανεις να βγαινεις με το μπεμπακι οταν φυσικα εσυ νιωσεις ετοιμη

εγω γεννησα δεκεμβριο με πολυ κρυο και ετσι τον περισσοτερο καιρο τον περασα μεσα μονο τα αναγκαια εκανα και αυτα γυρναγα πολυ γρηγορα γιατι ο μπεμπης επρεπε να φαει......

αυτο με τα ρουχα το εκανα παντως γιατι με κηνυγαγε η πεθερα μου χα χα χα χα χα

παντως εχω ακουσει και αλλα οτι οποια εχει περιοδο δεν πρεπει να ρθει να σε δει γιατι θα σου κοπει το γαλα και αλλα τετοια πολλοιι τα λενε καποιοι τα πιστευουν ο χειμωνας ειναι δυσκολος για τα μωρακια αλλα η ανοιξη και το καλοκαιρι ιδανικες εποχες

οταν εσυ αποφασισεις αν εισαι ετοιμη τοτε θα βγεις γιατι μη νομισεις αλλες εχουν δυναμεις αλλες οχι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσι μου καλημερα.Ολα αυτα ειναι υποκειμενικα καλη μου.Αλλοι τα πυστευουν και αλλοι οχι.Εγω ανηκω στα ατομα που ειναι μοιρασμενα.Καποια τα θεωρω υπερβολες καποια αλλα τα εζησα και ειδα οτι εχουν βαση.Πχ οταν γεννησα τον μεγαλο γιο μου ηρθε να με δει μια αγαπημενη φιλη που ο αντρας της ηταν ναυτικος.Η κοπελα ειχε να τον δει 8 μηνες και οταν ηρθε ηταν απολυτα λογικο να ερθουν σε επαφη.Καποιο κομματι σε αυτα που λενε οι παλιοι λεει οτι στην λεχωνα πρεπει να εισαι καθαρη και απο περιοδο και απο επαφη.Λοιπον ηρθε η φιλη μου και η μαμα μου με θαρρος την ρωτησε αν λογο του οτι ηρθε ο αντρας της ειχαν επαφη και απαντησε οχι.Το αποτελεσμα ηταν απο της 3 το μεσημερι που ηρθε μεχρι και της 12 ακριβως το βραδυ ο μικρος μου να εχει γεμισει κατι απιστευτα μικρα σπυρια με ασπραδι στην μυτη και το κλαμα να μην σταματα.12 και 1 το παιδι δεν ειχε τπτ.Δλδ μολις αλλαξε η μερα χαθηκαν και δεν ξανα εβγαλε ποτε κατι τετοιο.Λογικη εξηγηση δεν μπορεσε να μου δωσει ουτε ο παιδιατρος για αυτο.Φυσικα αυτο που σου λεω ειναι καθαρα δικη μου εμπειρια και γιαυτο σου ειπε οτι ειμαι καπου στην μεση σε ολα αυτα.Η καθε μανουλα εχει τον δικο της τροπο και αυτη ξερει καλυτερα πως να μεγαλωσει το μωρακι τηςεστω και απο ενστικτο.Αυτο εχω να πω πανω στο θεμα σου καλη μου.Τωρα εσυ αποφασιζεις για το τι θες να πυστευεις και τι οχι :) .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια καλημέρα,και εγώ ολα αυτά τα θεωρούσα βλακείες,ώσπου γέννησα και μάλιστα καλοκαίρι και όπως λέει και η mammycool,θήλαζα συνέχεια και δεν είχα διάθεση να κάνω τιποτα.Στις 20 μέρες πήραμε τη μισή ευχή και πήγαμε μία επίσκεψη στους γονείς μου για να αλλάξουμε περιβάλλον, και εγώ ήμουν συνέχεια μέσα και θήλαζα.Βέβαια μικρές βολτούλες με το καρότσι την έβγαζα, αλλά κόσμο σπίτι δεχτηκαμε μετα τις 40 μέρες.Ο γιατρος μας είχε πει ότι μπορεί να ήταν καλοκαίρι,και δεν κυκλοφορούσαν ιώσεις πολλές αλλά καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τις πολλές επαφές με κόσμο.Είναι βρεφάκια και είναι πολύ ευαίσθητα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

jULIANA πάντως η λοχεία θέλει προσοχή και από άποψη σωματική και ψυχική! Δεν είναι τυχαίο το 40 ήμερο! Ναι καλά είναι να μείνεις στο σπίτι και τις πρώτες ημέρες να ζητήσεις από έναν παπά τις ευχές για σένα και το μωρό κατά της βασκανίας και πολλές άλλες!

Ακολουθεί η ονοματοδοσία που είναι όλο ευχές για το μωρό, πάει στην εκκλησία, μπροστά στην Παναγία!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Οπότε @Ersi85 αν κατάλαβα καλά δεν έχεις γυρίσει στη δουλειά που έλεγες; Είχα μείνει στο ότι θα γυρνουσες στους 3 μήνες περίπου.
    • Καλώς σε βρήκαμε πάλι @Ersi85! Α έχετε πολλά δοντακια εσείς! Κανένα ψωμί του δίνεις; Ξεκίνησε τον έστω πατημένα γιατί συνηθίζουν λένε τα αλεσμένα και μετά δυσκολεύονται πολύ να περάσουν σε κομμάτια. Εγώ της έκανα μικτή διατροφή. Της έδινα και κομμάτια να εξερευνά και αλεσμένα για να τρώει 😅 8 μηνών την ξεκίνησα πατημένα και επειδή τα πήγαινε πολύ καλά μετά από μια εβδομάδα την ξεκίνησα κανονικά κομματάκια. Γενικά με τα φρούτα με έχει "βασανίσει" που δεν τα τρώει αλλά τώρα που μπήκε στον 10ο μήνα σαν να ξεκίνησε να της αρέσουν. Αφού πλέον της δίνω την μπανάνα και τρώει σχεδόν μισή μόνη της, ενώ πριν έκανε γκριμάτσα αηδιας και την πετούσε κάτω 🤣🤣 🤣 Αλλά τα πάει εξαιρετικά με τα κομμάτια από την αρχή, ούτε gagging ούτε τίποτα. Αχ κορίτσια εγώ το σκέφτομαι για 2ο αλλά λέω να περάσει λίγο ο καιρός γιατί 1) θέλω vback 2) ε να γυρίσω λίγο δουλειά να βρω τα πατήματα μου πριν έρθει η καταιγίδα του 2ου 😅 Να έχει μεγαλώσει λίγο και η μικρή να καταλαβαίνει περισσότερα. Κι εμείς μόνοι μας την μεγαλώνουμε, αλλά ευτυχώς έχω πολύ βοήθεια από το σύζυγό ❤️ Αφού καμία φορά που δεν την παλεύω του την δίνω 7 το πρωί που ξυπνάει η κυρία να μου την κρατήσει μέχρι τις 8 που φεύγει για δουλειά για να κοιμηθώ 😅 Τώρα ο ύπνος... Μία έτσι μία αλλιώς. Νομίζω έχω συνηθίσει πια και δεν με ενοχλεί 😅 Κάνει και ψιλοστανταρ αφυπνίσεις (12-4-6-7)  οπότε ίσως έμαθε ο οργασμός μου 🤣  Από κατορθώματα μπέμπας , έτοιμη είναι να περπατήσει 😅 Έχει ξεκινήσει να πατάει όλο το πέλμα (τόσο καιρό κινείται μόνο με τις μύτες) και κάνει πρόβες να σταθεί χωρίς να ακουμπάει κάπου! Έχω τρελαθεί! Δεν το περίμενα τόσο νωρίς. Καλά εννοείται θέλει καιρό ακόμα, αλλά μου κάνει εντύπωση πως προπονεί τον εαυτό της! Όταν ξεκινάει κάτι καινούργιο το κάνει συνέχεια μέχρι να το τελειοποιήσει και μου φαίνεται τόσο υπέροχο όλο αυτό!(Φαντάζομαι όλα τα μωρά το ίδιο κάνουν 😅)
    • Η αλήθεια είναι ότι πας με άλλο αέρα...και μπορώ να καταλάβω πόσο κουραστική είναι αυτή η διαδικασία...φτάνεις πολλές φορές σε σημείο να το κάνεις με το ζόρι, χωρίς να το απολαμβάνεις.. Και να ξέρεις ότι θα έρθει την πιο κατάλληλη στιγμή!!! Να ξεκουράζεσαι και να κάνεις πράγματα που απολαμβάνεις!!! Και μόλις έρθει θα τα ξεχάσεις όλα 🥰🥰
    • Καλά θα κάνεις κορίτσι μου!! Εύχομαι όλα καλά να πάνε! Είναι από μόνη της όλη αυτή η διαδικασία και η αναμονή στρεσογόνα οπότε τουλάχιστον να ξέρεις ότι είσαι σε καλά χέρια και πως έχεις έναν γιατρό που θα σε βοηθήσει να τα καταφέρεις! Θα δεις ότι θα κάνεις τα επόμενα βήματα και θα έρθει το μωράκι σου!! 
    • Ναι εγω τόσο έδωσα την τελευταία φορά αφού παίρνει 50 ευρώ επίσκεψη + 50 για το παπ 🤷‍♀️  Εσυ 40 ευρω πληρώνεις σε ιδιώτη γιατρό Αθήνα ; 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...