Μετάβαση σε περιεχόμενο

ποτε περνουν επιτελους οι κολικοι?


τονιαχαν

Recommended Posts

γεια σας κοριτσια..εχω εναν μπεμπη 2,5μηνων και ακομα σφαδαζει απο τους κολικους..την ερχομενη εβδομαδα μπαινουμε στον 3 μηνα και ανυπομονω να τελειωσει ολο αυτο..με πιανει η ψυχη μου να το βλεπω να κλαιει ετσι..σας ευχαριστω

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου Τονια. Νομιζω μεχρι τον τριτο μηνα. Μετα σταματανε. Ο δικος μου ευτυχως δεν εκανε κολικους... Του εχεις δωσει αυτο το γαλα που ειναι ειδικο για κολικους η μηπως θηλαζεις;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kalispera koritsia...

Kai egw pisteuw ton 3 mina pernoun...

Ax re gmt einai asximo na vlepoume mikra mwrakia na upoferoun etsi...

Koritsia kserw pws uparxei stagones,tsai,kai kati alla gia kolikous...

Tonia mou,,,euxwme na sas perasoun suntoma...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΤΟΝΙΑ ΜΟΥ,ΟΙ ΚΟΛΙΚΟΙ ΚΡΑΤΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 3 ΜΗΝΑ ΟΜΩΣ ΣΕ ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ 6 ΜΗΝΑ.......ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΕΒΑΖΕΣ ΕΝΑ ΖΕΣΤΟ ΠΑΝΙ ΣΤΗ ΚΟΙΛΙΤΣΑ ΤΟΥ,ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΟΛΥ......ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΛΥΓΙΖΕΙΣ ΤΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΚΟΙΛΙΑ ΤΟΥ........ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΙΡΟΠΑΚΙΑ.....ΤΕΛΟΣ ΑΝ ΤΟ ΘΗΛΑΖΕΙΣ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ,ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ,ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΟΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΦΕΙΝΗ...Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΘΗΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΙΡΕΑΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.......ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ Ο ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΣΟΥ.....ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ......

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σου Τόνια, να σου ζήσει ο μπεμπούλης σου!!!! Είχαμε κι εμείς μεγάλο πρόβλημα με τους κολικούς κ σε καταλαβαίνω, πονάς κι εσύ που βλέπεις το μωράκι σου να ποναέι!!!! Έχε τον όσο μπορείς αγκαλίτσα να αισθάνεται την σιγουριά της μαμάς κ το χάδι, βοηθάει κι αυτό πολύ ξέρεις κ μην ακούς αυτά που λένε, μην το παίρνεις αγκαλιά -κακομαθαίνει- ίσα ίσα τα μωράκια μας έχουν τόσο πολύ ανάγκη την αγκαλίτσα μας.

Εμείς είχαμε κολικούς μέχρις 3,5 μηνών. Είχα ρωτήσει την παιδίατρο κ μου είχε πει πως αν δεν περάσουν μέχρι τον 3ο μήνα συννήθως σταματάνε με την εισαγωγή στερεάς τροφής, που γίνεται στον 5ο μήνα. Μακάρι να του περάσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Δεν ξέρω αν θηλάζεις, εμένα πάντως έβρισκε ησυχία στο στήθος, μόλις την έβαζα στο στήθος της περνούσαν κ οι κολικοί έριχνε κ τις μάσες της!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τόνια μου να σου ζήσει ο μπεμπάκος σου!

Δεν μπορώ να σου πω ότι σε καταλαβαίνω γιατί δεν περάσαμε κολικούς.

Φαντάζομαι πόσο άσχημο είναι να βλέπεις το σπλάχνο σου να πονάει..

Έχω διαβάσει ότι ζεστό μπανάκι και μασαζάκι στην κοιλίτσα με τη φορά των δεικτών του ρολογιού βοηθάει. Υπάρχουν και μικρές θερμοφορίτσες για τα μωράκια.. Δεν δοκιμάζεις? Και συμφωνώ με τα κορίτσια! Πολλές αγκαλίτσες και χαδάκια στο γιαβρί σου, να αισθάνεται ασφάλεια!

Εύχομαι να περάσουν γρήγορα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια σας ευχαριστω πολυ!!!βεβαια ξερω οτι εφ'οσον θηλαζω πρεπει να προσεχω το τι τρωω και πινω..του δινω και συμπληρωμα βεβαια γιατι ειναι φαγανος¨:-).. ελπιζω να περασουν συντομα..και παλι σας ευχαριστω

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Tonia na sou zisei to mwraki!Vrika auto elpizw na voithisei!

Τι είναι οι κολικοί;

Πολλά νεογνά, συνήθως μετά τη 2η εβδομάδα ζωής, γίνονται ανήσυχα, κλαίνε έντονα και παρατεταμένα κυρίως τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες. Κοκκινίζει το πρόσωπο τους, μαζεύουν τα πόδια στη κοιλίτσα τους, από όπου μπορεί να ακούγονται ήχοι (βορβορυγμοί) και να μοιάζει φουσκωμένη.

Δεν γνωρίζουμε την αιτία των κολικών. Τους παρουσιάζουν τόσο παιδιά που θηλάζουν όσο και αυτά σε τεχνητή διατροφή. Άλλοι κατηγορούν την λαιμαργία του βρέφους και τον εγκλωβισμό αέρα στο έντερο, άλλοι σχετίζουν το άγχος και τον υπερπροστατευτισμό των γονιών και ιδίως της μητέρας.

Τι μπορώ να κάνω για τους κολικούς;

Η πρόγνωσή τους είναι καλή και στο σύνολό τους τα παιδιά σταματούν ή μειώνουν τους κωλικούς νωρίτερα από τον 3ο μήνα. Στο μεταξύ προσπαθήστε να ηρεμήσετε, συζητείστε με τον παιδίατρό σας την πιθανότητα αποκλεισμού των γαλακτοκομικών από τη δίαιτα της θηλάζουσας μητέρας ή την αλλαγή του γάλατος στην περίπτωση τεχνητής διατροφής του βρέφους και δοκιμάστε την βόλτα, ειδικά τις απογευματινές ώρες και μάλιστα με τον αυτοκίνητο..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τη μπεμπουλα μου την ανακουφιζε να της τριβω την κοιλιτσα της με ζεστο λαδακι κινησεις παντα με τη φορα που γυριζουν οι δεικτες του ρολογιου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...