Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Καλησπέρα κοριτσια, έχω μπερδευτεί λιγάκι σχετικά με ΙΚΑ και πληρωμές. 

Εγώ σταματάω 19.6 από την εργασία μου(56μερες πριν τον τοκετό)  και μου είπαν από εκεί και έπειτα να κάνω τα χαρτιά μου για το επίδομα μητρότητας. Θα μπουν κάποια χρήματα μου είπαν ως επίδομα μητρότητας. Από εκεί και έπειτα για να πληρώνομαι κάθε μήνα πρέπει να ξανακάνω κάποια αίτηση στο ΙΚΑ; και πότε; αφού γεννήσω; η μήπως η ίδια διαδικασία με καλύπτει μέχρι να γεννήσω και να κάνω νέα αίτηση για επίδομα λοχειας; ευχαριστω 

Swiss❤️

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μπορώ να σου πω τι ισχύει στον ιδιωτικό τομέα. Παίρνεις χαρτί από τον γιατρό σου εάν είναι συμβεβλημενος με τον ΕΟΠΥΥ αναφορικά με την κύηση και την ΠΗΤ σου ή πηγαίνεις στο ΙΚΑ σε κέντρο μητέρας και παιδιού (εάν θυμάμαι καλα έτσι λέγεται) για να πάρεις το αντίστοιχο χαρτί. Το δίνεις στον εργοδότη του και στο συμπληρώνει με τα στοιχεία του (είναι τρίπτυχο έγγραφο) και το ιδιο χαρτί το πηγαίνεις στο ΙΚΑ μόλις μπεις στις 56 μέρες πριν την ΠΗΤ. Πλέον κλείνεις ραντεβού στον ΕΦΚΑ για να πας να καταθέσει τα χαρτιά. Εν συνεχεία αναμένεις την πληρωμής του επιδόματος κύησης στην επόμενη ημερομηνία πληρωμής. 

 

Εάν θυμάμαι καλά το χαρτί που θα σου δώσουν το καταθέτεις ξανά όταν γεννήσεις για να πάρεις το επίδομα λοχειας, έχει περάσει καιρός και δεν είμαι σίγουρη, θα σου πούνε και στο ΙΚΑ όταν θα πας να καταθέσεις τα χαρτιά σου. Α επίσης να έχεις και το Iban σου για να δηλωθεί ο λογαριασμός κατάθεσης των χρημάτων. 

 

Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Έτσι όπως τα λέει η @Angel mommy είναι. 

Φτιάχνεις το τρίπτυχο χαρτί, μαζί με το ΙΒΑΝ της τράπεζας και το βιβλιάριο υγείας και τα πας στο Τμήμα Παροχών. Εκεί σου δίνουν ένα μηχανογραφημένο χαρτί και σου λένε να ξαναπάς σε 2-3 μέρες να πάρεις την αποφαση, στην οποία αναγράφεται το ποσό που θα πληρωθείς για τις 56 ημέρες (επίδομα κυοφορίας). 

Όταν γεννήσεις, πας με το ίδιο τρίπτυχο χαρτί (το έχεις βγάλει εις διπλούν από την αρχή), το ΙΒΑΝ και τη ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, τα καταθέτεις και γίνεται η ίδια διαδικασία για το επίδομα λοχείας πλέον. 

Δεν πληρωνόμαστε από κάπου αλλού αυτό το διάστημα, απ' όσο ξέρω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...