Μετάβαση σε περιεχόμενο

Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ


juliana

Recommended Posts

Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ

Προτού αρχίσουν οι πραγαματικές ωδίνες,στο σώμα σας συντελούνται διάφορες αλλαγές.Για την πλειονότητα των γυναικών αυτές οι προετοιμασίες του οργανισμού λαμβάνουν χώρα τρείς εβδομάδες πρίν ή δυο εβδομάδες μετά την πιθανή ημερομηνία τοκετού.

θα παρατηρήσετε συχνές συναισθηματικές μεταπτώσεις πριν απο τον τοκετό.Την μια στιγμή θα ενθουσιάζεστε στην ιδέα του μωρού που έρχεται και την άλλη θα αισθάνεστε παντελώς ανέτοιμη για τον τοκετό και την μητρότητα.Ολα αυτα τα συναισθήματα είναι απολύτως φυσιολογικά.Ειναι συνήθες,επίσης,να αισθάνεστε κάποια κατάπτωση κατα την διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων της εγκυμοσύνης σας.-το μωρό έχει καταλάβει το μεγαλυτερο μέρος της ζωής σας όπως και του σωματος σας.Αν αισθάνεστε έτσι,βγείτε να ψωνίσετε για το μωρό ή μιλήστε με κάποιο φιλικό σας πρόσωπο σε κάποιο γεύμα.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ

Τις ημέρες ή τις εβδομάδες πριν απο τον τοκετό μπορεί να διαπιστώσετε πολλά σωματικά συμπτώματα που σας προιδεάζουν για το επερχόμενο γεγονός.Μάλιστα,αν ειστε πρωτότοκος αυτές οι φυσιολογικές αλλαγές ενδεχομένως να ξεκινήσουν εβδομάδες πριν απο την πραγματική έναρξη των ωδινών.

ΕΜΠΕΔΩΣΗ

Καθώς μαλακώνει το κατώτερο μέρος της μήτρας σας,το κεφάλι του μωρού κατέρχεται χαμηλότερα στην λεκάνη σας.Αυτο περιγράφεται ως "εμπέδωση κεφαλής εμβρύου"και όταν συμβεί,θα ανακαλύψετε πώς έχετε περισσότερο χώρο για να αναπνεύσετε.θα ανακουφιστείτε απο καούρες και δεν θα αισθάνεστε πια δυσφορία έπειτα απο κάθε γεύμα.Η εμπέδωση συνήθως συμβαίνει δύο με τέσσερις εβδομάδες πριν απο την έναρξη των ωδινών,αν πρόκειται για το πρώτο σας παιδί.Στις επόμενες κυήσες συμβαίνει σχεδόν ταυτόχρονα με την έναρξη του τοκετού.

ΠΙΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΕΛΟ

οταν εμπεδωθεί η κεφαλή του εμβρύου στην πύελο μπορεί να αισθανθείτε κάποια δυσφορία.Θα νιώθετε έντονα την ανάγκη για ούρηση και αφόδευση εξαιτίας της πίεσης που ασκεί το έμβρυο στα αντίστοιχα όργανα.Η χαλάρωση των αρθρώσεων και των συνδέσμων μπορεί να προκαλέσει πόνο στο ηβικό οστό και στην σπονδυλική στήλη.Ισως νιώσετε έντονη πίεση καθώς το έμβρυο πιέζει την πυελική χώρα.Η συμπιεση των αγγείων της πυέλου μπορεί να δημιουργήσει οίδημα στα πόδια σας.Οι πυελικές έλξεις και η ανάπαυση στο πλάι θα ανακουφίσουν την πίεση της λεκάνης.

ΚΟΛΠΙΚΕΣ ΕΚΚΡΙΣΕΙΣ

Πολλές γυναίκες εμφανίζουν αυξημένες κολπικές εκκρίσεις καθώς ο τράχηλος μαλακώνει.Η έκκριση μοιάζει με λεύκωμα αυγού αλλά μπορει να εμφανίζει και ροζ στιγματα.Οι κιτρινωπές εκκρίσεις ίσως αποτελούν ένδειξη λοίμωξης την οποία θα πρέπει να αναφέρετε στον γιατρό σας.

ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΦΩΛΙΑΣ

Αν τον τελευταίο μήνα νιώθετε μιαν ακατανίκητη επιθυμία να αδειάσετε όλα τα ντουλάπια, να καθαρίσετε τα συρτάρια και να σκουπίσετε όλο το σπίτι,τότε βιώνετε αυτο που αποκαλείται "ενστικτο δημιουργίας φωλιάς".Ειναι μια καταπιεσμένη μητρική ανάγκη να προετοιμάσετε το σπίτι για τον επικείμενο ερχομό του μωρού.Ενω θα επιθυμείτε να κάνετε οσο γίνεται περισσότερα πράγματα σε αυτήν την έκρηξη ενεργητικότητας,φροντίστε να μην το περακάνετε.πρέπει να φυλάξετε δυνάμεις για τον τοκετό.

ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ Βraxton-Hicks

H oνομασία τους έχει δοθεί απο το όνομα του γιατρού που πρώτος τις ανακάλυψε.Δεν πρόκειται για πραγματικές συσπάσεις αλλά για "προπαρασκευαστικές ωδίνες",που προκαλούν διάταση στο κατώτερο μέρος της μήτρας και λέπτυνση του τραχήλου.Ο τράχηλος επίσης μαλακώνει.Καθώς πλησιάζει ο τοκετός αυτές οι συσπάσεις μπορεί να γίνουν πιο έντονες δίνοντας σας την αίσθηση της διάτασης ή του "κουλουριάσματος"στην κοιλιά σας.Αν ξαπλώσετε,μαλλον θα υποχωρήσουν.

ΡΙΓΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ

Μπορεί να αισθανθείτε ρίγη ή τρόμο διχως εμφανή λόγο,καθώς επέρχεται ο τοκετός ή και νωρίς,στα πρώιμα συμπτώματα-συχνά χωρίς αισθηση κρύου ή σδυναμίας.Αυτό ίσως οφείλεται σε διαταραχή των ορμονών ή σε μεταβολή των επιπεδων προγεστερόνης στο αίμα.

ΔΙΑΡΡΟΙΑ

Οι προσταγλανίδες είναι χημικές ουσίες που παράγονται στον οργανισμό την περίοδο πριν απο τον τοκετό και μπορεί να οδηγήσουν σε συχνές κενώσεις.

απο το βιβλίο:Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Juliana μου και εγώ τη ''βίβλο της εγκυμοσύνης '' διάβαζα και παραλίγο να γεννήσω και να μην το καταλάβω! Ιδιαίτερα εγώ έχω τρελό κόλημμα με άρθρα, βιβλία και ό,τιδήποτε σχετικό, ιδιαίτερα τώρα στην περίοδο της εγκυμοσύνης! Τελικά έχω συμπεράνει ότι οι εμπειρίες κάποιων γυναικών είναι ό,τι καλύτερο από το ''στείρο'' διάβασμα που συνήθως δεν περιελαμβάνει όλες τις παραμέτρους και απλά παρουσιάζει τα καθιερωμένα! Προσωπικά εάν είχα ανακαλύψει την ιστοσελίδα νωρίτερα θα ήμουν πιο χαρούμενη! Βέβαια τα βασικά ΠΡΕΠΕΙ να τα διαβάζεις και πραγματικά σου τα προσφέρει αλλά είναι μόνο τα βασικά... Η επικοινωνία με τον γιατρό είναι το παν! Καλύτερα να συνέχιζα τα λογοτεχνικά βιβλία που διάβαζα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης παρά όλα τα σχετικά, γιατί θα είχα λιγότερο άγχος!

Julianna που βρίσκεις τόσα άρθρα γενικότερα και όλα τα υπόλοιπα! Αν μπορείς πόσταρε κανένα με εξέλιξη εμβρύου, μέγεθος(μηριαίου οστού, κεφαλιού, κοιλίας), κοιλίας (όρια ανώτερα και κατώτερα). Ψάχνω σε ιστοσελίδες, έχω βρει μόνο σε εκτός Ελλάδας και γενικά δυσκολεύομαι να τα διαβάσω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Katrina μου καλησπέρα!Και γω πιστευω οτι οι εμπειρίες των κοριτσιών ειναι πιο αξιόλογες και πιο αληθινές απο ένα άρθρο το οποιο σου παραθετει ψυχρα κάποιες τυπικές και γενικές διαδικασίες..Οι εμπειρίες της ζωης δεν ανταλάσσονται.Φυσικα πρέπει και να εμπιστευομαστε κάποια άρθρα και έγκυρες ιστοσελίδες αλλα η καθε γυναικα ειναι διαφορετική δεν υπάρχει κάποιος νόμος..Επισης να σου πώ οτι μάλλον με μπερδεύεις με την φίλη μας την Τζοάννα καθώς δεν βάζω συνέχεια αρθράκια.και μένα μου αρέσει να ψάχνω και να διαβάζω πάρα πολύ!!!Το www.gyn.gr έχει πολύ ωραια θέματα..Φιλιά πολλά!!!!

Υ.Γ:Εχεις και συ το συγκεκριμένο βιβλίο;;Πως το βρισκεις;;Εγω το έχω πάρει απ την αρχή της εγκυμοσύνης και με έχει βοηθησει πολύ..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αχ κοριτσια δεν ξερω,εγω δεν νοιωθω τιποτα σπο ολα αυτα και η μπουμπου εχει κατεβει οσο μπορει να κατεβει ειπε η γιατρος ,ποτε θα βγει?μου ειπε να περπαταω!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Juliana μου χίλια συγγνώμη που μπερδεύτηκα! Όντως όπως τα λες είναι! Ευχαριστώ για την ιστοσελίδα! Θα κοιτάξω, δεν την έχω επισκεφτεί! Καλό το βρήκα στην αρχή(και αμέσως το πήρα) αλλά τώρα έχω την εντύπωση ότι έχει ελλείψεις! Δεν αναφέρει αναλυτικά υπερηχογραφήματα, εξετάσεις και γενικά κάνει απλή αναφορά, δεν εισέρχεται σε βάθος! Ίσως ''το ημερολόγιο της εγκυμοσύνης'' της ίδιας έκδοσης να ήταν καλύτερο! Αυτό τουλάχιστον θεωρώ εγώ! Δεν ξέρω εσύ τί άποψη έχεις. Φυσικά και εμένα με βοήθησε πάρα πολύ στα γενικά, καθώς δεν είχα ιδέα από εγκυμοσύνη! (να φανταστείς θεωρούσα ότι το μωρό το αισθάνεσαι από την αρχή! Γέλασε ελεύθερα!)Συγγνώμη και πάλι πάντως!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κατρίνα δεν πειράζει κοπέλα μου!!!Εμενα με βοήθησε πολύ ιδίως στην αναπτυξη εμβρύου βδομάδα με βδομάδα:) :) Μην νομίζεις και γω το π΄ρωτο μου παιδάκι περιμένω οπώτε ειχα τις ιδιες απορίες;) ;) Ασχετη τελείως..:lol: :lol:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...