Μετάβαση σε περιεχόμενο

Δεν παιρνει αρκετό βάρος. Μηπως ηρθε η ώρα για να δωσω ξένο;


Recommended Posts

Μανούλες καλησπέρα.

23 Ιανουαρίου γινόμαστε 5 μηνών κ δεν εχουμε πιει ουτε μια σταγόνα απο οτιδήποτε αλλο...

απλα βλεπω πως μηνα μήνα μειώνεται το βάρος που παιρνει. Τωρα εχει πάρει 250γρ σε 22 μερες ... δλδ στο μηνα θα εχει παρει μάξιμουμ 320 γρ... τον προηγούμενο πηρε 360 κ μας ειπε πως ειμαστε μια κλίμακα πανω απο το μέσο όρο σε ύψος αλλα μια κλίμακα χαμηλότερη απο το μέσο όρο σε βάρος.τωρα παιζει να πέσαμε κ αλλο δλδ...

23 του μήνα εχουμε παιδίατρο για το μηνιαίο εμβόλιο κ το μηνιαίο ραντεβου μας.

Να της πω να δωσω συμπλήρωμα; Ή να της προτείνω αν σε περίπτωση δεν μου το πει η ιδια να μπούμε σε κρέμες κ στέρεες τροφες; Να σας πω πως ειναι πολυ ένθερμη με τον θηλασμό όπως κ εγω βεβαια αλλα με νοιαζει κ το να εχει το παιδι το σωστό βάρος 

Αν ρωτήσετε σήμερα ειμαστε 6580 ...

για δώστε τις συμβουλες κ τα φώτα σας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσάκι Γεια! Εγώ είμαι της αποψης πως αν είναι παθολογικο το βάρος σας ο γιατρός σας θα σου το έλεγε? 

Γνώμη μου είναι να τον ρωτήσεις ξεκάθαρα αν είναι οκ το βάρος του παιδιου ή αν έχει θέμα. Αν χρειαστεί, θα σου παειι αυτός την κουβέντα στο ξενομ. 

Παντως Από 5-6 κ μετά, δεν παίρνουν όσο βάρος έπαιρναν στην αρχή. Εμένα πχ από τον 7ο μέχρι τον 9ο (Δηλ σε 2 μηνες) , η μικρή μου πήρε 350 γραμμάρια κ η γιατρός μου είπε πως είμαστε πολύ καλά. Στο μεσο ορο της καμπυλης.. 

Πως είστε εσείς στην καμπύλη? Το θέμα δεν είναι να είσαι πάνω στον μ.ο. αλλά μεσα στην καμπύλη.. 

Επίσης γράψε κ στην ομάδα του θηλασμού μήπως βοηθηθείς.. Πχ δίνεις ένα γεύμα ανα στήθος? Το αφήνεις να φάει όσο θέλει ή το διακόπτεις? Θηλαζεις συχνά? 

Μην αγχώνεσαι! Όλα θα γίνουν φυσικά κ όπως πρέπει αν δεν κάνεις σπάσμοδικες κινήσεις!! 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Rosemary μου είπε πως ειμαστε εντός καμπύλης αλλα μια κλίμακα κατω από το μ.ο! Συγκεκριμένα ειπε «αποδεκτό το βάρος, ειναι ψηλός κ λεπτός»... 

μεχρι τον 3ο θήλαζα γευμα κ στηθος κ απεριόριστη ωρα (ενώ καταλάβαινα πως μετα απο καποια ωρα απλα πιπιλουσε κ χάζευε) μεχρι που μου ειπε η παιδίατρος πως 3 μηνών κ με αποκλειστικό θηλασμό 15 λεπτα ανα στηθος σε καθε γευμα ειναι μια χαρα. Δεν το τήρησα κατα γράμμα δλδ μπορει να τον αφήσω κ 20-25 λεπτα ανα στηθος σε καθε γευμα.θηλαζω απο την 1η μέρα οσο συχνα θελει το μωρό. Μπορει κ ανα 1 ωρα μπορει κ ανα 2,5.. σπάνια περναει περισσότερη ωρα για να φαει. Οσο για την ομάδα που λες εννοεις στο Facebook ή καπου αλλού; Γιατι δεν εχω Facebook...

Οσο για τις στέρεες Τι γνώμη εχεις;Εσείς ποτέ αρχίσατε κρέμες;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοπέλα μου, εμείς πάντα είμασταν στην προτελευταία γραμμή των καμπυλών βάρους με εξαίρεση την περίοδο του θηλασμού που είμασταν στον μ.ο.. Δεν θα σου πω να μην δώσεις ξένο ούτε θα σου πω να δώσεις. Θα σου πω ότι ενδεχομένως αυτό είναι στο σκαρί του παιδιού σου, πάρτο απόφαση σιγά σιγά και μην αγχώνεσαι για το βάρος! Έχω κλάψει με μαύρο δάκρυ γιατί δεν έπαιρνε κιλά και ο δικός μου αλλά κάποια στιγμή το φιλοσόφησα και είπα "έτσι είναι το παιδί, μοντέλο!" ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμεις ξεκίνησαμε στερεες στον 6ο. Φρούτα κ λαχανικά. Έτοιμες κρέμες δεν έδωσα καμία. Γενικά δεν είμαι υπέρ του ρυζάλευρου ούτε των γλυκών κρεμών τύπου φαριν λακτε, μπισκότοκρέμες κλπ. Τίποτα δεν είναι πιο υγιεινό για έναν καθάριο βρεφικό οργανισμό από το γάλα του κ έπειτα τα λαχανικά, το κρέας κ τα φρούτα!! 

Πάντως οι γυναίκες που θηλαζουν καλό είναι να κάνουν εισαγωγή στον 6ο κ όχι νωρίτερα. Από αυτές που δε θηλάζουν έχω ακούσει κ για τον 5ο μήνα. 

Κι εγώ πιστεύω ότι έτσι είναι το παιδι. Άλλωστε κ ξένο να έδινες, αν το παιδί χορταίνει εύκολα, θα θηλαζε λιγότερο εφοσων θα έπαιρνε τις θερμίδες του ξένου κ έτσι ξεκινάει ένας φαύλος κύκλος.. 

Για μένα πάλεψε να συνεχισεις τον θηλασμό εχοντας στο μυαλό σου πάντα, ότι κ να χρειαστεί να δώσεις κ ξένο, δε χάθηκε ο κόσμος. Εσύ θα έχεις προσπαθήσει για το καλύτερο! 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κι από μένα @NicolVall. Κατ αρχας συγχαρητηρια για την προσπαθεια σου μέχρι τωρα. 

Ειναι λογικο οπως ειπε και η φιλη  @Rosemary πιο πανω να μειωνεται το βαρος που παιρνει το μωρακι ανα μηνα μετα το πρωτο τριμηνο της ζωης του. Σημασια εχει να μενει σταθερος ο ρυθμος, να ακολουθει δηλαδη την καμπυλη του. Εφοσον θηλαζεις απεριοριστα, χωρις προγραμμα και δεν υπαρχει καποιο παθολογικο αιτιο, το μωρακι σου τρεφεται οσο θελει, δεν ειμαστε ολοι αλλωστε 1,90 και 80 κιλα! Μην αγχωνεσαι, αφου και η παιιδιατρος ειναι καθησυχαστική. 

Εμεις ξεκινησαμε επίσης στερεες στον εκτο, με λαχανικά, φρούτα και κρέας τον πρωτο μήνα και σταδιακα καναμε εισαγωγες. Ωστοσο και απ τις στερεες μην περιμενεις να τρωει το μωρακι απ την αρχη ποσοτητες. Ειναι μεταβατικη η περιοδος τους πρωτους μηνες. Θα εξερευνει, θα ανακαλυπτει υφες και γευσεις και σταδιακα θα αυξησει την ποσοτητα. Το γαλατακι ειναι το βασικοτερο τον πρωτο χρονο. Μη σαμποταρεις την παραγωγη σου, χωρις λογο, αφου τα πατε τοσο καλα.

Περιμενουμε νεα σας κι απ την παιιδιατρο! Να τον χαιρεσαι!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα κορίτσια κ ευχαριστω για τις απαντήσεις σας!

@KONSTANTIA Η αληθεια ειναι πως κ εγω ειμαι αδύνατη πολύ απο γεννησιμιού μου αλλα όταν είναι για το παιδι μας δεν το σκεφτόμαστε ετσι!μακαρι να αποδίδεται εκει! 

@Rosemary γιατι ειναι καλύτερα εισαγωγή στερεών στον 6ο σε μωρα που θηλάζουν; Δεν το ηξερα αυτο,ρωτώντας την παιδίατρο Κάποια στιγμή μου είχε πει πως τα παιδιά που δεν παίρνουν σωστό βάρος ξεκινούν στον 5ο μήνα αλλιως στον 6ο... Βέβαια ήτανε πολύ αρχή ακόμα, στα πρώτα ραντεβου στις πρώτες ερωτήσεις που της έκανα και δεν μου είχε ξεκαθαρίσει αν μιλάει για μικτή διατροφή,μόνο θηλασμού ή αν είναι γενικότερα έτσι.

@Vivi.Nik. γενικότερα ειναι πολυ ζωηρό μωρό, λερώνει πανες κ με κακά 2-3 φορες την ημέρα..Δηλαδή δεν έχω σημάδια ότι δεν τρέφεται σωστά αλλά με προβληματίζει πολύ το θέμα του βάρους!Και έλεγα μήπως ξεκινώντας κρέμες αποφύγουμε τουλάχιστον την φόρμουλα...Εκτός αν καταπιέσω το συναίσθημα της Ελληνίδας μάνας (??) και περιμένω ένα μήνα ακόμα Που βέβαια αν πάλι δεν πάρει το επιθυμητό βάρος θα στεναχωρηθώ πολύ! Γενικά ευχαριστιέμαι πολύ το θηλασμό και μου αρέσει πολύ και σαν διαδικασία εκτός από τα οφέλη που προσφέρει στο παιδί μου εννοείται! Αλλά δεν θα ήθελα να είμαι «εγωίστρια»  Αν δεν μπορεί το δικό μου γάλα να καλύψει τις ανάγκες του γι’ αυτό και προβληματίζομαι! Επειδή αφορά το μωρό…σε οποιοδήποτε πρόβλημα προέκυψε με το θηλασμό είτε πληγωμένες θηλες είτε πετρώματα δεν το σκέφτηκα ποτέ να σταματήσω...απλά τώρα επειδή έχει να κάνει με το μωρό αυτό καθαυτό 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εδώ εγώ που δεν είμαι αδύνατη απο γεννησιμιού μου και το πήρα απόφαση! Εσύ που έχεις αντίστοιχο σκαρί, μην το συζητάς καν! Πάντως να ξέρεις ότι και όταν ξεκινήσει να μπουσουλάει και να περπατάει ξέχνα τα τα κιλά, εκεί θα καταναλώνει ακόμα περισσότερες θερμίδες από αυτές που προσπαθείς να του δώσεις! Εμείς μέχρι και εξέταση για θυροειδή κάναμε μήπως το  έχει κληρονομήσει από τον παππού του, κάναμε καλλιέργεια ούρων μήπως έχει πάθει ουρολοίμωξη και γιαυτό δεν παίρνει βάρος κλπ. Τώρα πλέον τρώει όσο θέλει, δεν τον πιέζω και έχει ανοίξει η όρεξη του! Χθες βράδυ έφαγε 1 μερίδα εστιατορίου μακαρόνια....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα σου προτεινα να καταπιεσεις το συναισθημα της Ελληνιδας μανας και να αποδεχτεις οτι στα πλαισια του φυσιολογικου, υπάρχουν πιο αδυνατα και πιο στρουμπουλα μωρα, χωρις να σημαινει οτι τα μεν ή τα δε δεν ειναι υγιη. :) Η εισαγωγη των στερεων στον εκτο συστηνεται, επειδη γενικα το γαστρεντερικο συστημα των μωρων ειναι ανωριμο και δεν μπορει να πεψει τα θρεπτικα συστατικα του στερεου φαγητου.  Πρεπει επισης το μωρο να πληρει τα σημαδια ετοιμοτητας, δηλαδη να δειχνει ενδιαφερον για το φαγητο, να μπορει να κρατησει το κεφαλι του ορθιο και νακατσει στον πωπο του χωρις υποστηριξη, να εχει διπλασιασει το βαρος γεννησης... Συζητησε το και με την παιδιατρο σου και μην αγχωνεσαι οσο μπορεις! Καλο ειναι το φαγητο να αποτελει χαρα και αναγκη μαζι, χωρις καταπιεση και αγχος! (βαλε τον εαυτο σου στη θεση του μωρου!)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ισχύει αυτό που σου λέει η Vivian για τον 6ο μήνα. Κανονικά είναι για όλα τα μωρά είτε πίνουν φόρμουλα είτε ξένο. Βέβαια σε ένα παθολογικα ελλειποβαρες μωρο δεν ξέρω τι ισχυει.

Απλά θέλω να σου πω ότι με τις κρέμες παίζει να τρώνε κ λιγότερο. Η δικιά μου είναι 10,5 κ ακόμα 10 κουταλιές τρώει μόνο! Στις άρχες έτρωγε 3, 5, καθολου...!

Επισης στα παιδιά που θηλάζουν ένας λόγος παραπάνω να μην δώσεις νωρίτερα στερεες είναι για να μην αντικαταστήσεις έστω κ ένα τόσο πολύτιμο γεύμα στην ημέρα, όπως είναι το γεύμα του θηλασμού με ένα φτωχό ρυζάλευρο .. 

Καμία τροφή δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτά τα οφέλη τον πρώτο χρόνο, γι αυτό άλλωστε το γάλα είναι η βασική τους διατροφη.

Να σε ρωτήσω κάτι ασχτετο-σχετικο? Θεωρείς ότι το στήθος σου είναι γενικά πρησμένο από το γαλα? Ρωτάω γιατί μπορεί να έχει σχέση κ η σύσταση του γάλακτος σου μιας κ είδα ότι έχει πολλές πανες το παιδί αλλά παίρνει λίγα κιλά... 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Vivi.Nik. Τετάρτη που θα ερθει η παιδίατρος θα το συζητήσω μαζι της κ οτι με συμβουλέψει εκεινη θα ακολουθήσω! Ευχαριστω πολυ παντως κ για τις συμβουλες κ που με καθησυχάζετε !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Rosemary μεχρι κ πριν 10 μερες μου πέτρωσε το ενα στηθος .. θελω να πω πως παρόλο που εχει ρυθμιστεί η παραγωγή κ πλεον δεν στάζει/τρέχει το γαλα, αν ο μικρός κοιμηθεί λιγο παραπανω μεσα στην ημέρα ή τελοσπάντων δεν φαει το ιδιο απο το καθε στηθος μπορει ακομα κ τωρα να μαζευτεί κ να χρειαστώ κομπρέσες,μαλάξεις στο μπανιο κτλ 

 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@NicolVall καλησπέρα...Κατανοώ απόλυτα τον προβληματισμό σου... Παρόμοια πράγματα σκεφτομουν και εγω πριν απο λιγο καιρο καθώς και η κόρη μου είναι στην κατηγορία "φτερου"... Εσυ ανησυχείς που το μωρο σου είναι 6650 στους 5 μηνες και εμένα αυτο το βάρος το ειχε στη μηνιαία επίσκεψη στον παιδίατρο τον 7ο μηνα. Βέβαια εμένα είχε σχετικα μικρό βάρος γέννησης (2600) οποτε τα 6650 ηταν πολυ ικανοποιητική αύξηση βαρους για ένα θηλάζον βρέφος το οποίο έπαιρνε κατά μέσο όρο 500 γρ το μηνα... Παρ'όλα αυτα τον 7ο μήνα πηρε μόνο 250 γρ. Επειδή λοιπον αγχώθηκα το εψαξα και εγω... Κατέληξα στο εξης...Δεν έχει τόση σημασία το πόσο βάρος παίρνει το παιδί κάθε μήνα... Το σημαντικό είναι να υπάρχει οπωσδήποτε κάποια αύξηση βάρους έστω κατά 200-250 γραμμάρια....Όπως και οι ενήλικες δεν έχουν τον ίδιο σωματοτυπο έτσι και τα μωρά.. Το πρόβλημα είναι όταν το βάρος παραμένει σταθερό ή μειώνεται (ετσι τουλάχιστον μου είπε η παιδίατρος μας..) ή όταν το παιδί δε λερώνει αρκετές πανες. Εφόσον αυτά δεν συμβαίνουν στην περίπτωση σας νομίζω πως πρέπει να το δεις πιο ψυχραιμα και να συνεχίσεις μα ταΐζεις το παιδι σου με τον ίδιο τρόπο που το τάιζες τοσο καιρο... Ελπίζω πως ο γιατρός σου θα σε ξεαγχωσει και το δεις λίγο πιο ψύχραιμα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 1 ώρα, ο/η NicolVall είπε:

@Rosemary μεχρι κ πριν 10 μερες μου πέτρωσε το ενα στηθος .. θελω να πω πως παρόλο που εχει ρυθμιστεί η παραγωγή κ πλεον δεν στάζει/τρέχει το γαλα, αν ο μικρός κοιμηθεί λιγο παραπανω μεσα στην ημέρα ή τελοσπάντων δεν φαει το ιδιο απο το καθε στηθος μπορει ακομα κ τωρα να μαζευτεί κ να χρειαστώ κομπρέσες,μαλάξεις στο μπανιο κτλ 

 

Εγώ θα σου πρότεινα να μιλήσεις με έναν σύμβουλο θηλασμου. Η' έναν παιδίατρο που είναι κ σύμβουλος. 

Άκου λίγο το μπορεί να γίνεται. Αν έχεις πχ υπερπαραγωγή ή αν το παιδί πιπίλαει πολύ κλπ, παράγεις περισσότερο γάλα απ' όσο χρειάζεται το μωρό σου. Το γάλα που θηλάζει το παιδί τα πρώτα λεπτα είναι το νερουλό (αυτό που τα ξεδιψαει) κ έπειτα έρχεται το λιπαρό (αυτο Δηλ που δίνει κ το βάρος). Αν λοιπόν εσύ έχει περισσότερο γάλα στο στήθος απ όσο χρειάζεται το παιδί, ίσως να μην φτάνει στο λιπαρό ή τέλος πάντων να πίνει λίγο από αυτό. 

Βέβαια το πιο πιθανό σενάριο είναι να είναι έτσι το σκάρι του αλλά στη θέση σου θα πήγαινα σε μια πιστοποιημενη συμβουλο, να με καθοδήγησει. Τα χρήματα που δίνεις είναι όσα μια επίσκεψη παιδιάτρου. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 29 λεπτά, ο/η Rosemary είπε:

Εγώ θα σου πρότεινα να μιλήσεις με έναν σύμβουλο θηλασμου. Η' έναν παιδίατρο που είναι κ σύμβουλος. 

Άκου λίγο το μπορεί να γίνεται. Αν έχεις πχ υπερπαραγωγή ή αν το παιδί πιπίλαει πολύ κλπ, παράγεις περισσότερο γάλα απ' όσο χρειάζεται το μωρό σου. Το γάλα που θηλάζει το παιδί τα πρώτα λεπτα είναι το νερουλό (αυτό που τα ξεδιψαει) κ έπειτα έρχεται το λιπαρό (αυτο Δηλ που δίνει κ το βάρος). Αν λοιπόν εσύ έχει περισσότερο γάλα στο στήθος απ όσο χρειάζεται το παιδί, ίσως να μην φτάνει στο λιπαρό ή τέλος πάντων να πίνει λίγο από αυτό. 

Βέβαια το πιο πιθανό σενάριο είναι να είναι έτσι το σκάρι του αλλά στη θέση σου θα πήγαινα σε μια πιστοποιημενη συμβουλο, να με καθοδήγησει. Τα χρήματα που δίνεις είναι όσα μια επίσκεψη παιδιάτρου. 

 @Rosemary δε μπορεί να συμβαίνει αυτό...Μετά απο τον 4ο-5ο μήνα οι θηλασμοι έχουν πια εδραιωθεί και τα μωρά θηλάζουν μέσα σε 7-8 λεπτα... Αν το μωρό είναι στο στηθος και μόνο  πιπιλίζει απλά δεν πεινάει.. Όταν μπαίνει στο στηθος πεινασμένο ξέρει ακριβώς τον τρόπο να τραφεί ειδικά όταν έχει θηλάσει άλλους 5 μήνες πριν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 5 ώρες, ο/η Gelie είπε:

 @Rosemary δε μπορεί να συμβαίνει αυτό...Μετά απο τον 4ο-5ο μήνα οι θηλασμοι έχουν πια εδραιωθεί και τα μωρά θηλάζουν μέσα σε 7-8 λεπτα... Αν το μωρό είναι στο στηθος και μόνο  πιπιλίζει απλά δεν πεινάει.. Όταν μπαίνει στο στηθος πεινασμένο ξέρει ακριβώς τον τρόπο να τραφεί ειδικά όταν έχει θηλάσει άλλους 5 μήνες πριν.

Αυτό εννοώ. Αν πχ από τα 7 λεπτά θηλασμού τα 5 παίρνει νερουλό γάλα?. Φυσικά μια σύμβουλος είναι ειδική να απαντήσει. Μια γυναικα μπορείς να έχει για διαφόρου; λόγους υπερπαραγωγή. Ορμονικους πχ. Αρα από τα 7 λεπτά που θηλάζει, τα 5 να πίνει πιο αραιά... 

Τώρα όμως καθώς σου γράφω σκέφτομαι ότι αν πεινούσε το παιδί, θα θηλάζει περισσότερο.. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αλλά μόλις διάβασα ότι τα μωρά από μαμάδες που έχουν υπερπαραγωγή παίρνουν πολύ βάρος, οπότε άκυρο το σενάριο επιστημονικής φαντασίας! 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Gelie με προβλημάτισε γιατι μειώνεται μηνα μηνα το βάρος που παιρνει, αν ηταν για ενα μηνα μπορει κ να ελεγα έτυχε! Για την ακρίβεια την πρωτη φορα στον 3ο μηνα το απέδωσε η παιδίατρος στο συναχακι που ειχε ο μικρος οτι δεν μπορούσε να ρουφήξει επαρκώς. Αλλα απο τοτε φτάσαμε στον 5o και εξακολουθεί να παιρνει λιγο..λιγο για τα δικα μου δεδομένα βεβαια ως μανα..γιατι την παιδίατρο δεν την είδα ανήσυχη 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Rosemary το ειχα σκεφτει κ διαβάσει κ εγω αυτο για το νερουλο κ λιπαρό γάλα, γι’αυτο τον λογο αφήνω τον μικρο κανα 20λεπτο σε καθε στηθος κ παντα τον επόμενο θηλασμό τον ξεκιναω απο το στηθος που τελειώσαμε πριν... Κ εννοειται χωρις ωραριο. Λιγο αν γκρινιάξει τον βάζω στηθος κ πλεον ειναι κ σε ηλικία που δεν τρώει «με το ζόρι» αν δεν πεινάει κ πλεον πιπιλαει μονο βραδυ κοιμισμένος πια αφού φαει. Πλεον δεν τον ξεγελάς κ με το στηθος δλδ αν δεν θελει, δεν ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δες λίγο κ το πιάσιμο της θηλης α  είναι σωστό. Επίσης μήπως να θηλαζεις με τον κλασικό τρόπο? Μια το ένα στήθος, μια το άλλο? Γιατί αυτό το κάνουν αυτές που έχουν υπερπαραγωγή. Μπόρει να μην γεμίζει καλά το στήθος ή να πίνει λιγότερο επειδή δυσκολεύεται να το ρουφήξει... 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@NicolVall κορίτσι μ Καλημέρα! Να χαίρεσαι τ παιδάκι σου. Εγώ ως μαμά ενός μπαμπατσικού κ καλοφαγου μωρου θα σ πω μην αγχώνεσαι για τ βάρος του. Θηλάζα μέχρι κ τ 8ο μήνα κ τ μωρο τους πρώτους 6 μήνες έπαιρνε πάνω από κιλό τ μήνα. Για να σ δώσω ένα παράδειγμα γεννηθηκε 2590 βγήκαμε 2430 κ ακριβώς σε ρ να μήνα είχε πάει στα 4200. Μέσα σε 30 μέρες ρ μωρο πήρε 1.800!!! Κ κάπως έτσι συνεχίστηκε κ ρους υπόλοιπους μήνες. Όταν μπήκαν οι στέρεες μ λέγαν θα πέσει ο ρυθμός ανάπτυξης της. Αμ δε!!! Αυτή συνέχισε ακαθικτη.  Από τ 9ο στο 10ό μήνα πήρε 1350!!! Που τους έτρωγε φρούτα τ πρωί, κρέας με λαχανικά στον ατμο τ μεσημέρι κ γιαούρτι τ απόγευμα. Όλα ελαφρύά. Κάπου αγχώθηκα γτ τ παιδί ήταν τεράστιο. 

Το συζήτησα λοιπόν με τ παιδίατρο κ μ είπε ότι τ κάθε παιδί έχει τ δικό του ρυθμό ανάπτυξης. Ότι είναι μωρο ακόμη για να μας απασχολούν τα κιλά του. Γτ έλεγα αν πάμε ετσι όταν μεγαλώσει λίγο τι θα ρης κανω; δίαιτα; όντως μετά τ χρόνο έκοψε λίγο. Κ πάλι είμαστε εξω απο τις καμπύλες ανάπτυξης προς τα πάνω. Αλλά είναι ένα κοριτσάκι π σε καμία περίπτωση δ τ λες χοντρό.

Είμαι σίγουρη πως εγώ κ συ δ έχουμε τ ίδιο σωματοτυπο. Γτ να ειναι ίδια τα παιδιά μας;; αν τ μωρο πεινάει θα φάει. Το δύσκολο είναι να πεινάει και εσύ να μην έχεις να τ δώσεις να φάει. Εφόσον η παιδίατρος δ ανησυχεί θα αε συμβούλευα να κάνεις τ ίδιο. Το μωρό σου σου δείχνει ποτέ κ πόσο θα φάει. Ακολούθησε το χωρίς αγχος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Rosemary μία το ένα στηθος μία το άλλο έδινα μεχρι κ τον 3ο αλλα μου ειπε η παιδίατρος να δίνω κ τα δυο στο ιδιο γευμα. Επίσης νομιζω πως δεν εχει να κανει με την ποσοτητα οσο το καλοσκέφτομαι..εφόσον λερώνει πανες δεν σημαίνει κ οτι τρώει; Συν οτι ψηλώνει..δλδ τον προηγούμενο μηνα πηρε σε ύψος 2,5 πόντους ενώ μετα τον 4ο παίρνουν 1-2 μάξιμουμ μου ειπε η παιδίατρος! Για να δουμε πως εχει παει κ αυτο τον μηνα συνολικά, Τετάρτη απογευμα ερχεται η παιδίατρος 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Diwni Καλημερα κοπέλα μου να σου ζήσει το κοριτσι σου, γερό να είναι να τρώει τον κόσμο όλο! Χαχα 

Παραπανω απο 1 κιλό καθε μηνα ε; Ε να κατι τέτοια ακουω κ λεω ρε γαμωτο τοσο μεγαλη απόκλιση εμεις παλεύουμε για 400γρ! Αν εχει σχέση κ το dna σε αυτο απο τέτοια ηλικία κ εχει παρει απο εμενα τοτε ναι θα βγει ψηλο κ αδύνατο! Η παιδιατρος Γενικα τουλάχιστον μεχρι κ τον προηγούμενο μηνα δεν έδειξε ανήσυχη απλα εμενα με πιάνει το άγχος της μάνας  κ λεω μηπως συμβαινει κατι αλλο! Θα περιμενω μεχρι την Τετάρτη που ερχεται να μας δει κ βλέπουμε!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@NicolVall μην αγχώνεσαι καθόλου! Στο λέω εγώ που ο γιός μου είναι 2 ετών και ενός μήνα και είνα σκάρτα 11,5 κιλά. Αφού το παιδί περπάτησε από 9 μηνών, τώρα να μην σας πω ότι ανεβαίνει στον καναπέ και πηδάει κάτω και σας πιάσει η ψυσή σας, και είναι γενικά υπερκινητικό, πως περιμένω να είναι περισσότερα κιλά; Γερό να είναι και ας είναι όσα κιλά θέλει!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...