Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΓΗΡΑΝΣΗ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑ......ΠΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ???


Recommended Posts

Καλησπέρα κι απο μένα ....

Θα πιάσω το θέμα απ την αρχή κι ελπίζω να μην σας κουράσω.

Ο άντρας μου ειναι στρατιωτικός μ αποτέλεσμα τα δυο τελευταια χρόνια να ζούμε στη Σάμο.Ο γιατρός μου ειναι στην Αθηνα και γεννάω στο Μητέρα.

Εξαιτίας της απόστασης και για να μην κουραστω απ το ταξίδι (απόφαση του γιατρού μου), ειχα να τον επισκεφτώ απ τον Οκτώβρη που έκανα και το τεστ β επιπέδου,(το οποίο παρεπιπτόντως ηταν πολυ καλό).

Τον επισκεφτήκαμε την προηγούμενη Δευτέρα 12 /1ου.Εγώ ήμουν στην 35η εβδομάδα.Στην αρχη μιλούσαμε για τον τοκετό και μου έλυνε σχετικές απορίες (με την προυπόθεση οτι θα γεννήσω φυσιολογικά).Οταν πήγαμε για υπέρηχο,το πρωτο πραγμα που είδε ήταν οτι το παιδί έχει πάρει θέση και αυτο ήταν πολύ καλο γι αρχή.Στη συνέχεια ,μας ειπε οτι εχει βάρος 2.800 και οτι εχει μεγαλο κεφαλακι (ενω εγω ειμαι στην 35η εβδομαδα,η αναπτυξη του κεφαλιου αντιστοιχει στην 38η εβδομαδα).

Στη συνεχεια χαζέψαμε λιγο το μωρακι μας που κουνιόταν ανέμελο και η μαια μου πήρε την πίεση( 15 μισο η μεγαλη).Και εδω αρχίζουν τ άσχημα.

Μας πήρε μέσα στο γραφειο και εν ολίγοις μας ειπε τα εξης :Η εγκυμοσυνη εχει επιβαρινει τον οργανισμο μου και εχει δημιουργησει γήρανση στον πλακουντα μ αποτέλεσμα να μην τρέφεται καλα το μωρο.Οσο τ αφηνουμε μέσα ειναι επιπολαιότητα γιατί επιβαρύνει κι αλλο εμένα.Ηδη έχει πειράξει λίγο τα νεφρά μου και έπεται συνέχεια...Αποτελεσμα ολων αυτων ειναι η ανεβασμενη πίεση και τα σχετικά πρηξιματα σε χερια,ποδια και προσωπο.

Μου εγραψε να κανω εξετασεις αιματος,ουρων και να μετραω πρωι-βραδυ την πίεσή μου και να παιρνω και ειδικο χαπι γι αυτήν.Αν δω πίεση πανω απο 15-16 η μεγαλη και 9 η μικρη να τον παρω αμεσως τηλ,ή αν δω ιδιαιτερο πρηξιμο στο σωμα μου.Μπορει να ειναι λογος να γεννησω.Το πιθανοτερο ειναι να γεννησω μεσα στην 36η εβδομαδα με καισαρική,για το καλο το δικο μου.Το μωρο δεν θα μπει σε θερμοκιτίδα γιατί παρόλο που δεν τρέφεται καλα εχει παρει καλο βαρος για την εβδομάδα του.

Ενας φιλος γιατρος μου ειπε πως ολα αυτα ειναι ενδειξεις προεκλαμψίας και γι αυτο φοβαται ο γυναικολογος μου και θελει να το παρει νωρίτερα.Ισως και να εχει δικιο...

Απο εκεινη την μερα η πίεσή μου ειναι φυσιολογική, δεν εχω δει πρηξιματα ιδιαίτερα, και οι εξετασεις βγηκαν καλες.Την Τριτη θα παω για doοpler.Απ οτι φαινεται ομως θα γεννησω πριν την ωρα μου και με "καισαρικη" κατι που σαφως δεν ηθελα.

Ισως ειχα ανεβασμενη πίεση εκεινη την μερα γιατι απο νωριτερα φοβομουν οτι θα μου κανει εσωτερικη εξεταση και ειχα ανχωθει γιατι φοβαμαι οτι ποναει και γενικα ντρεπομαι.

Σας εχει συμβει κατι σχετικο? Εχει τυχει σε καμια απο σας? Καισαρικη με ολική ή με επισκληρίδιο? Φοβαμαι πως απο μερα σε μερα θα μου πει "ελα να γεννησεις" και δεν εχω προλαβει να προετοιμαστω ψυχολογικά.Θα μου πειτε "και τοσο καιρο τι έκανες κυρά μου?" , και θα χετε δικιο, αλλα νομιζω ετσι 'οπως ηρθαν τα πραγματα,πραγματικα νιώθω απροετοίμαστη.

Αφηστε που με θελει όλο ξάπλα και ήρεμη, ενω εγω αντιθετα θελω να δω τις φίλες μου που τόσο μου χουν λειψει και ειμαι στη τσίτα συνέχεια εξαιτίας όλων αυτων που μου συμβαινουν...

Σας κουρασα το ξερω αλλα ήθελα καπου να τα πω!

Σας ευχαριστώ που μ ακουσατε και ευχομαι σε ολες τα καλυτερα !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kalimera Giorgia mou...

Dystyxws den exw gnwseis na se enimerwsw

gia kati sxetiko, kathws egw eimai akoma

stin 10 ebvomada kyisis...!!!

Mporw me sigouria omws na se enimerwsw

oti den diakrinw kapoio logo anusixias!

Den einai swsto katholou

na kourazesai, enw o giatros sou synestise

ksekourasi...

Mporoun na se episkefthoun oi files sou

kai na perasete super ston xwro sou...!

Oso gia to oti den niwtheis etoimi

pistevw kaneis den exei dikaiwma na se rwtisei

"ti ekanes toso kairo;"

Toso kairo kyoforouses, frontizes ton eauto sou

kai to mwro KAI ypirxe stin akri tou myalou sou

o fysiologikos toketos...

Allaksane ta plana sou, isws mpeis nwritera

kai auto LOGIKO na se ksenizei...!

To thetiko einai pws kai to paidi kai esy

eisaste kala!!!

Dwse ligo xrono ston eauto sou,

gennise symfwna me ton giatro sou

kai xamogela!!!

Se liges meres tha exeis agkalia to bebe sou

kai ola ta ypoloipa THA TA EXEIS KSEXASEI!!!

Me to kalo sou euxomai!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βρε συ γιατί τόσο άγχος? Επρεπε να χαίρεσαι που ο γιατρός σου είναι προνοητικός και σίγουρα θα πάνε όλα καλά;)

Καμιά πιστεύω δεν νιώθει έτοιμη να γεννήσει ανα πάσα στιγμή και ποιος σου λέει ότι άντε ξεκινάς φυσιολογικά και κάτι γίνεται κ πρέπει να κάνεις καισαρική? Ενώ τώρα τα ξέρεις όλα απο την αρχή, δεν θα ταλαιπωρηθείς και θα τελειώσεις και μια ώρα νωρίτερα! Τώρα όσο για την αναισθησία είναι προσωπικό το θέμα, όπως εσύ νιώθεις πιο καλά!

Ξάπλωσε και ηρέμησε τώρα που μπορείς γιατί μετά θα τρέχεις... Οι φίλες σου να έρθουν να σε δουν!

Αντε και στα δικά μας!:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα Γεωργία μου!

Θα συμφωνήσω με τα κορίτσια. Ο γιατρός σου φαίνεται πολύ καλός με αυτά που διάβασα. Που να είχες κανέναν κομπογιαννίτη σαν αυτούς που ακούμε κατά καιρούς...

Ηρέμησε, χαλάρωσε, σκέψου το μπουμπούκι σου και ότι θα το πάρεις αγκαλίτσα νωρίτερα απ'ότι περίμενες!!!

Όσο για τις φίλες σου... Δε νομίζω ότι υπάρχει καλύτερο από καφέ και κουτσομπολιό στη ζεστασιά του σπιτιού... Ειδικά αν συνοδεύεται από κανένα μανικιούρ-πεντικιούρ!

Σου εύχομαι τα καλύτερα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεωργία ο γιατρός σου θεωρώ ότι πράττει ορθά. Εξάλλου δε γεννάς και πρόωρα. Το μωρό είναι καλά στα κιλά του, το αναπενυστικό σύστημα σε αυτήν την εβδομάδα έχει ωριμάσει πλέον, δηλαδή το μωρό σου είναι έτοιμο να γεννηθεί. Όντως είχες συμπτώματα προεκλαμψίας. Δεν είναι κακό η καισαρική είτε ολική είτε με επισκληρίδιο. Ο καλύτερος τρόπος να γεννηθεί ένα μωρό είναι ο ασφαλέστερος γι'αυτό και τη μητέρα. Εξάλλου κανείς δεν ξέρει πως θα γεννήσει. Πόσες κοπέλες ξεκίνησαν για φυσιολογικό τοκετό και τελικά έκαναν καισαρική! Με το καλό να γεννηθεί το μωρό σου! Μην αγχώνεσαι! Να χαίρεσαι που σύντομα θα κρατάς το μωρό σου αγκαλιά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γλυκια μου Γεωργια μη στεναχωριεσαι για τιποτε!!Γεννησα το γιο μου στην 35η προς 36η εβδομαδα προγραμματισμενα γιατι η μητρα μου ειναι τετοια που δεν αντεχε αλλο..Γεννηθηκε με καισαρικη 2.400 και εκατσε προληπτικα στη θερμοκοιτιδα λιγες μονο ωρες! Ολα πηγαν τελεια!!το μονο πραγμα λαθος που εκανα ηταν οτι το μυαλο μου στην αρχη ηταν να τον ταιζω συνεχεια για να τον παχυνω!!!

Απο την μικρη μου πειρα και λογω του πολυ καλου μου γιατρου ξερω οτιτο μωρακι σου ειναι σιγουρα καλυτερα να βγει παρα να το κρατησεις μεσα..Απ τη στιγμη που ο πλακουντας ειναι γηρασμενος δεν μπορει να δωσει ολα αυτες τις βιταμινες κ στοιχεια που επρεπε να δινει..επομενως δεν υπαρχει λογος να μεινει αλλο στην κοιλιτσα σου!

Απ οτι ειδα εισαι σε πολυ καλη εβδομαδα κ το βαρος του μωρου ειναι τελειο!! Μη σε στεναχωρει τιποτε..προχωρα κ ολα θα πανε φανταστικα!Ο γιατρος σου μιλαει πολυ σωστα..ΕΜΠΙΣΤΕΨΟΥ ΤΟΝ!

περιμενω νεα σου!!!

πολλες ευχες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγαπητή μου φίλη σίγουρα αυτά που σου είπε ο γιατρός σε έβγαλαν κάπως εκτός προγράμματος αλλα δεν χρειάζεται να ανυσηχείς και πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στο γιατρό σου,που κατα την γνώμη μου έπραξε πολύ σωστά!Απ ότι ξέρω ο πλακούντας φτάνει στο αποκορύφωμα της ακμής του κατά την 34η εβδομάδα και κατόπιν αρχίζει η γηρανσή του.Ο γιατρός σου προέβλεψε για τα πάντα και για τα συμπτώματα της προεκλαμψίας και σου έδωσε αυτές τις συμβουλές.Οσο για την καισαρική οι μισές-μην σου πω και παραπάνω-γυναίκες σημερα γεννάνε με καισαρική.Αν θα επιλέξεις ολική ή επισκληρίδιο είναι κάτι που θα το συζητήσεις με τον γιατρό σου.τέλος μπορείς να καλέσεις στο σπίτι της φίλςες σου και να περάσετε super!!Με το καλό!!!Περιμένουμε νέα σου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ολα καλά θα πανε μην αγχωνεσαι :)

Ξερεις τι δεν κατάλαβα ...Αφου πιεση δνε εχεις , οι εξετάσεις να υποθεσω βγηκαν καλές , πρηξίματα δεν εχεις ...τοτε γιατι να γεννησεις με καισαρική ?

Ο πλακούντας σε ολες τις γυναικες γερνάει αλλα υπάρχουν στάδια . Το μωρό σου μεγαλώνει κανονικά αρα ειναι μια χαρά και ο πλακούντας σου ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεωργια μου γεια σου .Δεν μπορω να πω οτι ξερω για τη γηρανση του πλακουντα αλλα τυχαινει σε αρκετες . Η απεναντι μου ειχε γηρασμενο πλακουντα και ο γιατρος της το ανακάλυψε - κατ εμενα σχετικα αργα - εκανε καισαρικη και ολα τελεια . Παντως αυτο που γνωριζω απο προσωπικη εμπειρια , εχω ενα αγορακι 6 μιση μηνων , ειναι οτι η εβδομαδα σου και το βαρος του παιδιου ειναι φυσιολογικα για να γεννησεις. Οταν ημουν εγκυος και μετα τον 5 μηνα ειχα διαταση νεφρων, εκανα κολικο και επειδη υπηρχε η πιθανοτητα να προκληθουν προωρες συσπασεις θυμαμαι το γιατρο μου που μου ελεγε οτι αν φταναμε στην 34 εβδομαδα τοτε δεν υπηρχε κανενας φοβος για το παιδι. Οσο για επισκληριδιο ή ολικη ειναι οντως προσωπικο θεμα .Αλλες φίλες μου γεννησαν ετσι και αλλες αλλιως ειναι και θεμα γιτρου. Παντως σε σχεση με τον φυσιολογικο τοκετο η καισαρικη ειναι πιο light κατασταση τουλαχιστον για την αρχη συνεπως δεν θελει και τοσο προετοιμασια κατα τη γνωμη μου . Οσο για τις φιλες σου συμφωνω με την ioannouli καλεσε τις σπιτι κανε και κανενα πεντικιουρ χωρις να υπαρχει και φοβος να το ξεβαψεις αρον αρον , μιας και στο φυσιολογικο απαγορευονται τα βαμμενα νυχια

φιλια και με το καλο. ολα θα πανε καλα σιγουρα,εχεις καλο γιατρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλή μου Γεωργία, κατ' αρχάς κοίτα να ηρεμήσεις γιατί το άγχος δεν είναι καλός σύντροφος για τίποτα, πόσο μάλλον για την σημαντικότερη στιγμή της ζωής σου!!! Ο γιατρός σου θέλησε να σε προετοιμάσει για μία κατάσταση που όλους τους γιατρούς τους φέρνει σε επιφυλακή, την άυξηση της πίεσης. Κι εγώ στην εγκυμοσύνη μου και κυρίως στον 7ο-8ο μήνα ανέβασα υψηλή πίεση σε σημείο που μαζί με τα αυξημένα κιλά που πήρα να κάνουν τη γιατρό μου να με μαλώνει σε κάθε επίσκεψη για γις ...λαίμαργες τάσεις μου και τις διατροφικές επιλογές μου. Με έστειλε και σε καρδιολόγο στο ΜΗΤΕΡΑ για να τσεκάρει και το ενδεχόμενο αυτό και γενικά μου έκοψε το αλάτι, τα τυριά και ό,τι ανέβαζαν την πίεση... Την μετρούσα καθημερινά και τακτικά την ενημέρωνα (όπως και τον καρδιολόγο) και με προετοίμασε και για το ενδεχόμενο καισαρικής, κάτι που δεν ήθελα καθόλου. Φυσικά ο φόβος είναι η προεκλαμψία, μία επικίνδυνη κατάσταση υωηλής πίεσης και μεγάλης κατακράτησης υγρών από τον οργανισμό, σε σημείο που θεωρείται απαγορευτικός ο φυσιολογικός τοκετός για την υγεία και του βρέφους αλλά κυρίως της μητέρας. Το γεγονός ότι ο γιατρός σου απλά σε ενημέρωσε για αυτό το ενδεχόμενο (και μάλιστα λόγω του ότι δεν μπορεί να σε παρακολουθεί λόγω απόστασης τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα) θα πρέπει να μη σε πανικοβάλλει αλλά να σε συμβουλέψει να αποφεύγεις το άγχος και ό,τι γενικότερα νιώθεις ότι σου ανεβάζει την πίεση, ώστε να το περιορίσεις.

Το θέμα όμως της καισαρικής μη σε φοβίζει... Εγώ τελικά με καισαρική γέννησα, λόγω του ότι μου έσπασαν τα νερά και δεν είχα ίχνος συσπάσεων, ενώ η μικρή ...κολυμπούσε αμέριμνα στην κοιλίτσα μου, τυλιγμένη γύρω από το λώρο της... Επέλεξα φυσικά την καισαρική με επισκληρίδιο και όχι με ολική νάρκωση, κυρίως γιατί είναι πολύ πιο ασφαλής αλλά γιατί ήθελα να ζήσω και όλη τη διαδικασία της γέννας της κόρης μου, χωρίς να χάσω στιγμή από αυτή τη μαγική στιγμή!!!

Προσπάθησε να μην αγχώνεσαι, να ξεκουράζεσαι αρκετά και να τηλεφωνείς στο γιατρό σου για ο,τιδήποτε σε προβληματίζει, όσο χαζό κι αν σου φαίνεται!!! Το μωράκι σου είναι εξάλλου αρκετά αναπτυγμένο κι ακόμη κι αν χρειαστεί να το πάρει πρόωρα, δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο!!!

Καλή γέννα και να είσαι ήρεμη!!! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

Κορίτσια εχθές έπειτα από το doppler είδαμε γήρανση πλακούντα σε βαθμό 3! Ανησυχώ ότι η μπέμπα δε θα πάρει το επιθυμητό βάρος από εδώ και στο εξής! Είναι βέβαια καλά τώρα σε κιλά (2343-34 εβδ) αλλά με έχει πιάσει ανησυχία από εχθές αλλά όχι τόσο για το βάρος, όσο αν υπάρχει και άλλου αντίκτυπο της γήρανσης του πλακούντα. Ποια η εμπειρία σας; Επίσης υπάρχει περίπτωση καισαρικής λέτε;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κατερινα μου τα ειπαμε και κατ'ιδιαν.

Μη στεναχωριεσαι για τιποτα!

Μια χαρα ειναι το βαρος της μικρουλας σου.

Σκεψου οτι η δικη μου εχει το ιδιο βαρος και ειμαι 2 εβδομαδες μπροστα απο σενα...

Αφου ειναι υγιης μη σε νοιαζει τιποτα...

Απλα θα βγαλουμε μικρα μωρακια.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νατάσσα μου δεν είναι το βάρος τόσο που με ανησυχεί όσο ότι μπορεί να φέρει αντίκτυπο και θέλω 2 εβδομάδες να είμαι στον μήνα μου! Επίσης και η καισαρική με φοβίζει, αν χρειαστεί. Γενικά φοβάμαι, γιατί ήρθαν όλα μαζί! Συσπάσεις-πλακούντας και ανυπομονώ να περάσουν οι ημέρες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριέσαι.Μια ξαδέρφη μου έχει το ίδιο πρόβλημα,μέχρι που της είπαν ότι παίζει να μη κάνει και παιδιά μετά την αποβολή της!

Σε πληροφορώ ότι τώρα έχει 2...και είναι ΥΓΙΕΣΤΑΤΑ.

Χαλάρωσε κι απόλαυσε την εγκμοσύνη σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...