Μετάβαση σε περιεχόμενο

ενδομητριο 7mm


Recommended Posts

κοριτσια καλη χρονια σας ευχομαι!ειμαι νεο μελος.το ονομα μου ειναι Περιτα και ειμαι 27 ετων παντρεμενη και δεν εχω παιδακια.πριν 7 μηνες ειχα μια παλλινδρομη κυηση στη 10η εβδομαδα και εδω και 2 μηνες ξεκινησαμε παλι προσπαθειες χαλαρα....πριν 2 μηνες ειχα κανει υπερηχο τη 17η μερα του κυκλου μου βρηκε η γιατρος ωοθηλακιο 22mm και ενδομητριο περιπου 7mm.Μαλιστα μου ειχε πει οτι θα ειχα ωορρηξια ή εκεινη την μερα ή την επομενη.μου ειπε οτι ολα ειναι πολυ καλα και αν θελουμε να ερθουμε σε επαφη εκεινη τη μερα.ομως λογω αντιβιωσης που επαιρνα δε το επειχηρησαμε.Ο κυκλος μου κυμαινεται απο 27-32 μερες.θελω να ρωτησω αν καποια κοπελα γνωριζει αν το παχος του ενδομητριου μου ειναι καλο και αν μπορει να υπαρξει εγκυμοσυνη.εχετε καποια αναλογη εμπειρια και θα μπορουσατε να με βοηθησετε.Επισης θα ηθελα να μαθω τι ρολο παιζει το ενδομητριο;;

απο 'δω και περα θα τα λεμε συχνα.......

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟ ΟΜΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΝΕΣ ΕΓΚΥΟΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΞΑΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ. ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ. ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Κ ΟΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!ΘΕΛΕΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΖΗΜΙΑ!B)B)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΠΕΡΙΤΑ ΜΟΥ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ!

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΠΑΑΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΜΗ.

ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ "ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ" ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ ΠΧ ΑΠΟ ΕΚΤΡΩΣΗ 'Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΛΥΤΟ!

ΑΧ! ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

ΦΙΛΙΑ... ΦΑΝΗ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΠΕΛΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΑΙΤ ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ

Καταχώρηση 22 Ιούνιος 2004 at 23:44:21

--------------------------------------------------------------------------------

Καταρχήν συγχαρητήρια για τις πολύτιμες συμβουλές σας! Είμαι 30 ετών και ο σύζυγος είναι 34 ετών! Προσπαθούμε εδώ και ενάμισι χρόνο για να κάνουμε ένα παιδάκι! Πρέπει να σας πω ότι η σαλπιγγογραφία που έκανα ήταν πολύ καλή και το ίδιο το σπερμοδιάγραμμα του συζύγου! Έκανα πριν από 1 μήνα και ορμονολογικές εξετάσεις και βρέθηκε προλακτίνη 24,77 αλλά αυτό το μήνα μετά από θεραπεία έπεσε στο 9,58. Στους υπέρηχους έχω καλή ωορρηξία μόνο που το πάχος του ενδομητρίου πότε είναι 7mm πότε 8mm και πότε 6mm!( Οι υπέρηχοι έχουν γίνει την 11η και την 13η μέρα του κύκλου). Αυτό σημαίνει ότι μας δυσκολεύει στη σύλληψη ή κατά τη γνώμη σας δεν παίζει ρόλο; Υπάρχει τρόπος για να το αυξήσουμε και αν ναί σας παρακαλώ πολύ να μου τον πείτε γιατί η αγωνία μου είναι μεγάλη!

Σας ευχαριστώ πολύ, φιλικά Χριστίνα!

---------------

ballarina

Go Top

dr.zissopoulos

Expert

Πρώτη εγγραφή στις:

08 Οκτώβριος 2003

Τοποθεσία:

Greece

Posts:9309

STATUS: Καταχώρηση 23 Ιούνιος 2004 at 04:38:08

Τροποποιηση 23 Ιούνιος 2004 at 04:52:19

--------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητή Χριστίνα!

Μαλλον δεν σας συμβαίνει τίποτε και η εγκυμοσύνη θα έλθει. Ενδομήτριο 8 χιλ είναι επαρκές. Αν αυτό είναι καποιες φορές σημαντικά λεπτότερο, τοτε πιθανόν, ή κάτι συμβαίνει με την ποιότητα της τρέχουσας ωοθυλακιορρηξίας, ή αυτή έχει μετατοπιστεί για αργότερα, οπότε βέβαια και το ενδομήτριο θα φτάσει το απαιτουμενο πάχος επίσης αργότερα . Δεν μπορεί όμως να έχεις κάθε φορά λεπτό ενδομητριο! Είμαι δεκατίες στην γυναικολογία και δεν μου έχει τύχει παρόμοια περίπτωση ποτέ! Εξαιρούνται βέβαια οι γυναίκες που υποβλήθηκαν σε ορισμένου είδους επεμβάσεις, που μπορεί να κατέστρεψαν μεγαλη επιφανεια ενδομητρίου. (εκτρώσεις). Αν δεν συλλάβεις σε 6 μηνες ακόμη - αφού δηλαδή περάσουν 2 χρόνια επιθμίας σύλληψης - να ξανατσεκάρεις από την αρχή όλο το ''αλφαβητάριο'' σύλληψης! ( βασική θερμοκρασία, σπερμοδιάγραμμα, Sims - Huhner -test . Ορμονικές εξετάσεις σε ρυθμικό κύκλο, δεν προσφέρουν όσα πιστεύει ο κόσμος! ). Σ΄ αυτή την περίπτωση μάλλον κάτι παραβλέφθηκε, ή υπερεκτιμήθηκε.

Για το θέμα αύξησης του πάχους ενδομητρίου: Οπως προανέφερα, δεν νομίζω ότι είναι εδώ η σωστή επιλογή. Αν ναι, η ενίσχυση της ωοθυλακιορρηξίας θα ήταν λογικότερη λύση. Ωστόσο: Ναι, υπάρχει δυνατότητα με την χορήγηση οιστρογόνων στην α΄φαση του κύκλου, που δεν δρουν ανασταλιτικά στην ωοθυλακιορρηξία, να βοηθήσει κανείς προς αυτή την κατεύθυνση.

Η σελίδα δίνει ωστόσο μονον κατευθυντήριες συμβουλές και δεν μπορεί να υποδείξει σκευάσματα. Για το θέμα, θα μιλήσεις με τον γυναικολόγο σου, που σίγουρα έχει προβληματιστεί. Ολοι οι γυναικολόγοι έχουν γνώση του πως αντιμετωπίζεται το συγκεκριμένο πρόβλημα και ο γιατρός που σε εξήτασε είναι ο πλεον κατάλληλος να προσδιορισει το είδος της αντιμετώπισης, αν βέβαια αυτή χρειάζεται.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Π.Ζ.

είναι το ενδομήτριο και ποιος είναι ο ρόλος του στη διαδικασία της

σύλληψης;

Απάντηση: Το ενδομήτριο είναι το εσωτερικό κάλυμμα της μητρικής κοιλότητας. Αναπλάσεται από την βασική του στιβάδα αμέσως μετά την απόπτωσή του με την περίοδο και αναπτύσσει βιοχημική επικοινωνία με το έμβρυο για να δεχθεί την εμφύτευση και την ανάπτυξη της εγκυμοσύνης. Χρειάζεται να βρίσκεται σε καλό προφίλ ανάπτυξης για να μπορέσει να ξεκινήσει μια εγκυμοσύνη, επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες και είναι αντικείμενο ερευνών όλων όσοι ασχολούμαστε με την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Ερώτηση: Συγχαρητήρια για το Site σας. Σας γράφω για κάποιο πρόβλημα που με απασχολεί. Στις 18/10/96 υποβλήθηκα σε κωνοειδή εκτομή λόγω H.P.V. προσβολής. Έκτοτε 3 έως 7 ημέρες πριν αρχίσει η περίοδος έχω μικρή ποσότητα καφέ αίματος. Στις 16/05/9, 17η ημέρα του κύκλου μου, έκανα εξωτερικό υπέρηχο που έδειξε πάχος ενδομητρίου 17.4 χιλιοστά. Ωστόσο στις 18/04/9, 22η ημέρα κύκλου, με ορμονολογικές εξετάσεις είχα προγεστερόνη 4.2 ng/ml, LH 14.3mU και FSH 3.9 mU. Στις 05/12/00 21η ημέρα του κύκλου, έκανα κολπικό υπέρηχο και μετρήθηκε πάχος ενδομητρίου 18 χιλιοστά. Η γνώμη του ιατρού μου είναι ότι το ενδομήτριο είναι αρκετά υπερπλαστικό και προτείνει υστεροσκόπηση. Πόσο απειλείται η υγεία μου από αυτό; Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές για το πάχος του ενδομητρίου και της προγεστερόνης; Υπάρχει πιθανότητα κακοήθειας και ποιοι οι τρόποι αντιμετώπισης; Ευχαριστώ και ελπίζω σε σύντομη απάντησή σας.

Απάντηση: Η υστεροσκόπηση την οποία προτείνει ο γιατρός σας είναι η πιο αξιόπιστη μέθοδος διάγνωσης και συγχρόνως θεραπευτικής αντιμετώπισης του "πεπαχυμένου" ενδομητρίου. Οι φυσιολογικές τιμές για το πάχος του ενδομητρίου εξαρτώνται από την ηλικία της γυναίκας , το ιστορικό της και την φάση του κύκλου στην οποία βρίσκεται. Φυσιολογικό πάχος ενδομητρίου είναι κάτω από 15 χιλιοστά. Και η προγεστερόνη μεταβάλλεται πριν και μετά την ωοθυλακιορρηξία στην παραγωγική φάση είναι κάτω από 1 ng/ml στην ωχρινική φάση είναι 3,1-31ng/ml. Η περιγραφή των ευρημάτων που υπάρχουν από το 1997 αποκλείει την πιθανότητα κακοηθείας που έτσι η αλλιώς είναι μηδαμινή.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΒΓΑΛΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΚΡΗ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

περιτα27

ΚΙ ΕΜΕΝΑ (ΑΠΟ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ) ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ Η ΙΔΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.... ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟ 6,5-7mm ΑΛΛΑ ΣΤΗ 12 ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 7,5-8ΜΜ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΩΑΡΙΟΥ).... ΤΟ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΩΟΘΗΛΑΚΙΟ.... ΕΣΕΝΑ ΗΤΑΝ 7 ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΩΟΡΡΗΞΙΑΣ Η ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΚΡΙΒΩΣ.... ΑΡΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΡΙΑΚΑ...

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ (ΙΣΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕΣ...?:dry: ....ΔΕΝ ΞΕΡΩ....)

ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΣΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Μ'ΑΥΤΟ.... ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗ ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ..... ΦΙΛΑΚΙΑ....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...