Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ


Recommended Posts

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ...ΠΡΙΝ ΜΕΙΝΩ ΕΓΚΥΟΣ ΜΙΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΚΑΝΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΒΙΤ ΓΙΑ ΜΠΙΚΙΝΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΑ ΜΟΝΗ ΝΑ ΤΙΣ ΤΡΑΒΗΞΩ ΣΩΣΤΑ...ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΕΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΟΥΛΑ...ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ 3,5 ΜΗΝΩΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΒΙΤ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΕΙΧΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΙΣ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΕΚΛΕΙΣΑ ΤΟΝ 3 ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ 3,5 ΜΗΝΩΝ?ΕΙΜΑΙ 4 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ?ΠΟΣΟ ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΙΚΑ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αν δεν κανω λαθος με βαση τα στοιχεια που δινεις

εισαι 91 ημερων σε ενδιαφερουσα,

και εχεις πιθανη ημερ/νια τοκετου στις :6-7-09

οσο για το veet ειμαι κατα εντελως και ειδικα στην

περιοδο της εγκυμοσυνης...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΧΑΝΩ ΜΠΑΛΑ ΣΕ ΜΗΝΩΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΜΕ ΡΩΤΑΝΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ.ΝΑΙ ΕΧΩ ΠΗΤ 6-7-09 ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΗΤ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημέρα!!Σύμφωνα με την τελευταια περίοδο σου πρέπει να εισαι 15 εβδ δηλαδή 3μιση μηνών και έχεις μπει αισίως στο 2 τρίμηνο!!

ΕΒΔΟΜΑΔΑ 15 της εγκυμοσύνης σας

το μωρο σας ειναι 13 εβδομάδων.

Το παιδι έχει ύψος απο 104 εώς 114 χιλιοστά απο την κορυφή ως τους γλουτούς και ζυγίζει περίπου 50 γραμμάρια.

Τα πλευρα, τα αγγεια και οι αμφιβληστροειδείς-που εμφανίζονται σαν σκούρες κηλίδες στο πρόσωπο του μωρού σας-διακρίνονται πλέον καθαρά κάτω απο το διάφανο δέρμα του, που τώρα αρχίζει να καλύπτεται με χνούδι,του οποίου οι τριχούλες βοηθουν στην διατήρηση της θερμοκρασίας του σωματος του.Αρχίζουν επίσης να σχηματίζονται τα φρύδια, ενω συνεχίζουν να μεγαλώνουν τα μαλλια στο κεφάλι του.Το χρώμα των ματιών όμως μπορεί να αλλάξει μετά την γέννηση.Τώρα αναπτύσσονται και οι μηχανισμοί που βοηθούν το παιδί να ακούσει.Τα μικροσκοπικά οστά του μέσου ωτός αρχίζουν να σκληραίνουν,καθώς όμως δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί το κέντρο της ακοής στον εγκέφαλο,το έμβρυο δεν έχει την δυνατότητα να αντιληφθεί τους ήχους που ακούει.Το αμνιακό υγρό μέσα στο οποιο κολυμπάει μεταδίδει ευκολα τον ήχο και έτσι σε λίγο καιρό θα μπορεί να ακούει τη φωνή σας και τον χτύπο της καρδιάς σας.

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Τα κεριά για την αποτρίχωση των ποδιών,της περιοχής του μπικίνι και του προσώπου ειναι παρασκευάσματα που εφαρμόζονται τοπικά και δεν περιέχουν συστατικά επιζήμια για το έμβρυο.Γι αυτο μπορείτε να κάνετε αποτρίχωση με κερί κατα την περίοδο της κυοφορίας.Οι ουσίες που ξανθαίνουν την ανεπιθύμητη τριχοφυια μπορεί να περάσουν στην κυκλοφορία του αίματος.Η ηλεκτρόλυση επίσης δεν συνίσταται,αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις οτι μπορεί να βλάψει το έμβρυο.Το ξύρισμα και το απότομο τράβηγμα με το τσιμπιδάκι των ανεπιθύμητων τριχών αποτελούν ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις.

Ιφιγένεια αυτα τα άρθρα τα έγραψα απο την εγκυκλοπαίδια "η βίβλος της εγκυμοσύνης"Για την κρέμα δεν γράφει κάτι...το καλήτερο ειναι να ρωτήσεις τον γυναικολόγο.Φιλάκια και καλο υπόλοιπο της εγκυμοσύνης σου!!!!:) :) :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εισαι 3 μηνων και 3 εβδομαδων

σε μια βδομαδα κλεινεις τον 4ο,

οσο για το veet το θεωρω απολυτα χημικο

προ'ι'ον και γι'αυτο ειμαι κατα,

προτιμω αποτριχωση στην αισθητικο

με κερι που ειναι επαγγελματιας,

στην περιοδο της εγκυμοσυνης καλο θα

ηταν να αποφευγουμε την αποτριχωση διοτι

δεν ευννοει τα αγγεια μας.

προτιματε το ξυρισμα και υπομονη:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

filos`ifigen έγραψε:

ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΕΙΧΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΙΣ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΕΚΛΕΙΣΑ ΤΟΝ 3 ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ 3,5 ΜΗΝΩΝ?ΕΙΜΑΙ 4 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ?ΠΟΣΟ ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΙΚΑ?

Εκτιμώμενη ημερομηνία τοκετού: 6/7/2009

Η σύλληψη του μωρού έγινε περίπου στις: 13/10/2008

Είσαι στην εβδομάδα: 16

Είσαι στο μήνα: 4

Αριθμός εβδομάδων και ημερών εγκυμοσύνης: 15 εβδομάδες 0 ημέρες

Ημέρες που απέμειναν μέχρι τον τοκετό: 175

Εβδομάδα 16

Μωρό:

Το μωρό μπορεί να λυγίζει τα χέρια και τα πόδια του και να σφίγγει τα δάχτυλά του σε γροθιά. Σε λίγο το μωρό σας θα αρχίσει να κλωτσάει. Λεπτό χνούδι αρχίζει να αναπτύσσεται σε όλο το σώμα του μωρού.

Μέγεθος: Περίπου 135 γρ. και μήκος 16 εκ. Οι πατούσες του μωρού έχουν μήκος 2 εκ.

Μαμά:

Μεταξύ της 16ης και της 18ης εβδομάδας μπορείτε να κάνετε υπέρηχο στον οποίο τα ηχητικά κύματα θα δημιουργήσουν εικόνα του μωρού και του πλακούντα. Ο υπέρηχος είναι ένα είδος εργαλείου προγεννητικής διάγνωσης. Είναι προαιρετική εξέταση. Τις περισσότερες φορές, ο υπέρηχος χρησιμοποιείται αυτήν την περίοδο για να προσδιοριστεί το πλήθος των εμβρύων και η ημερομηνία γέννησης. Στον υπέρηχο φαίνεται, επίσης, εάν η σπονδυλική στήλη του μωρού είναι υγιής, εάν η καρδιά του έχει τέσσερις θαλάμους, εάν τα νεφρά λειτουργούν και εάν το μωρό έχει εγκέφαλο και παρεγκεφαλίδα. Πολλοί άντρες συνειδητοποιούν για πρώτη φορά ότι πρόκειται να αποκτήσουν παιδί, όταν συνοδεύουν τη σύντροφό τους στον υπέρηχο.

Δεν καταλαβαίνω όμως ο γιατρός σου δεν σου λέει σε ποιά εβδομάδα είσαι?!! :dry: Κράτα μόνη σου ημερολόγιο. :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΑΤΕ!!

ΣΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΟΤΙ ΑΛΛΑΖΩ ΜΗΝΑ ΚΑΘΕ 3 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΠΗΤ 3/7/09 ΜΕ ΤΕΡ 27/9/08..

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ... ΞΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ!

ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ VEET.

ΙΣΑ ΙΣΑ ΜΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ...!!!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΡΙΧΕΣ..:woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟ ΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΕΧΕΙ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΝ ΕΚΛΕΙΣΑ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΛΛΑ ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ..ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΠΟΤΕ ΚΛΕΙΝΩ ΤΟΝ3ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΙΣ 25 ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ 30ΜΕΡΕΣ ΜΗΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΘΕ 4 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ...ΑΥΤΟ ΞΕΡΩ ΕΓΩ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μια καλή ιστοσελίδα που έχει πληροφορίες για το ημερολόγιο εγκυμοσύνης κλπ. είναι η εξής: www.liberoclub.gr

Μήπως το VEET έχει paraben μέσα? δεν έχω εύκαιρο ένα για να διαβάσω τώρα. Αν έχει να το αποφεύγετε ακόμη και όταν δεν είστε έγκυος γιατί το paraben προκαλεί καρκίνο! Το paraben μόνο του ή σαν δεύτερο συνθετικό δηλ. methyparaben κλπ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΘΑ ΤΟ ΠΡΑΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΩ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ.ΣΤΟ ΛΙΜΠΕΡΟ ΜΠΑΙΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΑΩ...ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΛΕΕΙ ΜΕ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΙ ΜΗΝ ΚΑΙ ΛΕΩ ΑΠΟΚΛΕΙΤΕΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΤΩΡΑ 4 ΜΗΝΩΝ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα μας και χρόνια μας πολλά!! Όσες είναι ήδη μανούλες, όσες πρόκειται να γίνουν, όσες προσπαθούν, όσες έχουμε βιώσει απώλεια.  Να είμαστε καλά και να στηρίζουμε η μία την άλλη σε αυτό το κοινό ταξίδι ♥️ 
    • Σε ευχαριστώ πολύ! Ίσως κάνω μια χοριακη, ανάλογα με το τι θα μου πει ο γιατρός. Βάσει τελευταίας ωορρηξίας πρέπει να είμαι 6+6 😮😮😮 Ακόμα νομίζω ότι έχει γίνει κάποιο λάθος, αλήθεια. Με τον άντρα μου από χτες το βράδυ είμαστε σε άρνηση 😂😂  Είσαι η επόμενη, μην ξεχνιόμαστε ♥️♥️♥️🙏🙏 Χαχαχαχα τώρα εμένα πρέπει να προσέχουν.... ;;;; Τον άντρα μου.... ;;;; Δεν ξέρω 😂😂😂  Είσαι αδυναμία μεγάλη ♥️♥️♥️ Απίστευτο όντως... Γιατί είχα αίμα κανονικό τις δύο από τις 3 μέρες. Κ μάλιστα την δεύτερη είχα κάνει τεστ και δεν είχε δείξει τίποτα (8 dpo). Και είναι από τις περιπτώσεις που διάβαζα κατά καιρούς και έλεγα "αυτά δεν γίνεται να συμβαίνουν". Βέβαια προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη, γιατί τα ξέρετε τα δικά μου... 3 εγκυμοσύνες και μόνο ένα μωράκι στην αγκαλιά μου.... Εύχομαι πολύ σύντομα να έρθει και το δικό σου μωράκι που θα φωλιάσει για 9 μήνες ♥️ Ο Θεός μου κάνει πλάκα μάλλον 😂😂 Τελευταία περίοδο είχα 17/3 αλλά έκανα ωορρηξία 22η ημέρα, οπότε θα είναι 8 ημέρες μικρότερο. Με πρόχειρους υπολογισμούς πρέπει να είμαι 6+6. Είχα αναγουλες αυτές τις μέρες και έκανα και έναν εμετό (πετάχτηκα από το αυτοκίνητο σε κάτι θάμνους και είχα και το μωρό μέσα 😂) αλλά το απέδωσα στις γουρουνιες που κάναμε με το φαγητό ξαφνικά λόγω Πάσχα,από εκεί που έκανα φουλ διατροφή.Ειχα και πολλη κούραση αλλά είπα να, είμαστε διακοπές και μου βγήκε η κούραση από τις αφυπνίσεις της μικρής τώρα που βγάζει δόντια. Και οι θηλές με πονούσαν όταν θήλαζε, αλλα λέω ίσως με δαγκώνει άθελά της. Γενικά δεν πήγαινε το μυαλό μου ούτε με σφαίρες σε εγκυμοσύνη. Είχα απογοητευτεί κιολας επειδή δεν έβρισκα ωορρηξία τόσες μέρες. Εντωμεταξυ, τα one step τα ωορρηξίας δεν έπιαναν την χοριακη. Χτες που έκανα της hometest το βράδυ που γυρισαμε σπίτι από τις διακοπές είδα αυτήν την τοσο έντονη γραμμη. Περίεργο το ένα ωορρηξίας να εντοπιζει τη χοριακη και το άλλο οχι... Σε ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι μου, εύχομαι με το καλό να υποδεχτείς και το δικό σου μωράκι ♥️ Σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου!! Μάλλον ναι για υπέρηχο θα πάω 😂 Έκανα ένα τεστ σήμερα το πρωί απλά για να δω την ένταση της γραμμής, γιατί το χτεσινό το έκανα νύχτα κατά τις 10 και... 
    • Συγνώμη που ρωτάω...είμαι άσχετη τελείως γτ ποτέ δεν χρειάστηκε να ψάξω ωορρηξία κτλ.. ( μη με κοροϊδέψεις 😂😂😂) από πού κατάλαβες ότι είχες κακή ωχρινικη φάση;;;; 🥴 Εγώ ήταν ο πρώτος μήνας που παρακολούθησα την ωορρηξία μου πρώτα με υπέρηχο αλλά επειδή κάνω μεγααααλους κύκλους έχω φτάσει και πάνω από 70ημερες η γιατρός μου είπε ότι δεν βλέπει κάτι κ μάλλον θα αργήσει ο κύκλος μου επομένως πήρα τέστ να κάνω σπίτι μόνη μου....δεν έφτασα ποτέ στην διπλή κόκκινη γραμμή και μου ήρθε τελικά περίοδος στις 40ημερες κύκλο!  Σου βάζω φωτό να δεις τεστακια...
    • Γενικά ναι 26-29 μέρες. Μετά τη βιοχημική παρακολουθώ με τεστακια. Αυτός ο κύκλος ήταν πολύ περίεργος με πολυυυυ καθυστερημένη ωορρηξία κ κακή ωχρινικη φάση. Βέβαια πιστεύω ότι έπαιξε ρόλο το ότι ήμουν άρρωστη αρχή του κύκλου με 39αρια κλπ.. 
    • Συγχαρητήριααααααα!!!!!!! Μα πιο έγκυος πεθαίνεις!!!! Ποια χοριακη;;; Για υπέρηχο τη Δευτέρα στο γιατρό σου κατευθείαν🤣🤣🤣 Με το καλοοοοο
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...