Μετάβαση σε περιεχόμενο

Συσπάσεις....πολλές συσπάσεις....


Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια,

είμαι στην 29η εβδομάδα της κύησης και από 5 μηνών περίπου έχω συσπάσεις. Αρχικά το θεωρούσα φυσιολογικό να έχω πονάκια, αλλά μια φίλη με παρότρυνε να επικοινωνήσω με το γιατρό μου.

Παίρνω έξι Trofocard (μαγνήσιο) την ημέρα, αλλά εξακολουθώ να έχω συσπάσεις πού και πού, οι οποίες γίνονται όλο και πιο δυνατές ή διαρκούν περισσότερο.

Ο γιατρός με καθησύχασε πως είναι συνηθησμένο, αλλά δεν ξέρω, εγώ ανησυχώ!

Έχει καμιά σας ανάλογη εμπειρία;

.png

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε καταλαβαινω!

Και γω απο την 30η βδομαδα εχω και συνεχιζουν!

Παιρνω pre par ανα 4ωρο και ξεκουραζομαι οσο μπορω για να ειμαι ησυχη!

Το καλο ειναι οτι δεν ειναι επιπονες απλα μονο ενοχλητικες.

Εχω εντοπισει μαλιστα ποτε συμβαινουν και με ποιες κινησεις!

Για παραδειγμα με πιανουν παντα τη στιγμη που σηκωνομαι απο την τουαλεττα 'η οταν ανεβαινω σκαλες.

Υπομονη κανε και να ξεκουραζεσαι!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλλιόπη μου καλησπέρα!!Και γω ειμαι 29 εβδ+2 μέρες και παίρνω trofocard απο την 22η εβδ.2 την μέρα..Δεν νιώθω και πολλές συσπάσεις θα έλεγα..αλλα ο γιατρος μου ειχε πει οτι αμα νιώσω δυνατες συσπάσεις θα μου δώσει prepar.Επισης εχω ακουσει για ένα μηχάνημα που βλέπει το μεγεθος των συσπάσεων.Σου τοποθετει ο γιατρος μια ζώνη στη μέση και απο κει τις μετράει και αναλόγως πράττει.Εχεις και πετρώματα;;Αν έχεις πολλά να το συζητησεις με τον γιατρο σου..Επισης να αποφευγεις το σεξ και ειδικα την εκσπερμάτωση εντός του κόλπου γιατι το σπέρμα έχει μια ουσια που συνδέεται με πρωωρότητα.Οπως επισης και τα πολύ ζεστα μπάνια..Πιστευω να σε βοηθησα λίγο.Σου εύχομαι όλα να πάνε καλα!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ δεν έχω εντοπίσει πότε με πιάνουνε, θα συμφωνήσω όμως τις περισσότερες φορές είναι ενοχλητικές.

Όταν όμως είναι επώδυνες είναι! 3 φορές νόμιζα πως θα γεννήσω!

Αλήθεια είναι σαν τους πόνους της γέννας;

Το σεξ το έχω ξεχάσει από την πρώτη στιγμή λόγω αποκολλήσεων...

Ο γιατρός μου δεν μου μίλησε για κάτι άλλο εκτός από τα Trofocard και τα Buscopan.

Υπάρχει φόβος πρόωρου τοκετού;

dev084pfs__.png

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αντριάννα μου ο γιατρος της ξαδερφης μου επειδη δεν μπορούσε να γεννήσει της είπε να γεμιζει την μπανιέρα με ζεστο νερό και να κάθεται για 15 λεπτα περίπου για να της έρθουν πιο ευκολα συσπάσεις.να σημειωσω οτι οταν λέω ζεστο εννοώ καυτό οσο μπορει να αντεξει το σώμα βέβαια..Εγω π.χ ανεκαθεν μου άρεσε να κάνω μπάνιο με αρκετα ζεστο-καυτο θα έλεγα νερο..μέχρι που όταν έμεινα έγκυος.Εκτος αυτου οι πολύ μεγάλες θερμοκρασίες δεν ενδεικνύονται κατα το πρώτο τρίμηνο καθώς συνδέονται με αποβολές(αυτο το έχω διαβάσει απο την "βίβλο της εγκυμοσύνης"εκδόσεις Ψυχογιός γραμμένο απο ειδικούς γυναικολόγους και μαιευτήρες.)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ από ό,τι έχω διαβάσει το ζεστό μπάνιο για πολλή ώρα δεν συνίσταται, καθώς υπάρχει κίνδυνος να μην αιματωθεί καλά το σώμα, να πέσει η πίεση και να ζαλιστείς. Γενικά τα ζεστά λουτρά πάνω από 10 λεπτά πρέπει ν'αποφεύγονται σε οποιαδήποτε στιγμή της εγκυμοσύνης.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kalhmera!

Me eixan piasei kai emena syspaseis sthn 29 evdomada ths egymosynhs

mou kai xreiastike na noshleytw gia 6 meres nosokomeio me orous kai

apolyth akinhsia.Tha se symvouleva oti an deis kapoia stigmh na

dynamwnoun na trexeis amesws sto nosokomeio giati an to afhseis

mporei kai na gennhseis! Xapla kathe fora pou tis niwtheis.

O giatros sou den se fwnaxe kamia fora na se valei ston kardiotokografo?

Kanonika prepei na se parakolouthei mia fora thn evdomada sthn katastash sou.Emena etsi mou ekane...Filia! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δε νοιώθω ότι είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα ώστε να νοσηλευτώ κιόλας.

Οι δυνατές συσπάσεις που με ανησύχησαν περισσότερο δεν κράτησαν πάνω από 5' την κάθε φορά.

Με ανησυχεί περισσότερο η συχνότητά τους. Η αλήθεια είναι πως δεν ξεκουράζομαι αρκετά, κάτι που μου έγινε μάθημα...

Θα το ξανασυζητήσω όμως με το γιατρό μου την επόμενη Δευτέρα που έχω και το προγραμματισμένο ραντεβού μου.

Ελπίζω ως τότε να μην ξαναέχω...

dev084pfs__.png

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλλιοπώ καλησπέρα!Διανύω την 33η εβδομάδα κύησης και έχω συσπάσεις εδώ και 3 εβδομάδες...Και εμένα ο γιατρός μου είπε να μην ανησυχώ και να ξεκουράζομαι όσο μπορώ...Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που είναι το δεύτερο παιδί μου, στο πρώτο δεν είχα τέτοιους πόνους, ώρες - ώρες είναι τόσο έντονες ( οι συσπάσεις ) που νομίζω ότι θα γεννήσω...Πρίν τρείς μέρες για να καταλάβεις πήρα τηλ. τον άντρα μου στην δουλειά και του είπα ότι δεν ξέρω άν αυτό που νιώθω είναι συσπάσεις ή πόνοι γέννας...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 3 weeks later...

Καλλιοπώ τί έγινε με τις συσπάσεις; Έχεις πάρει κάτι; Εγώ ξεκίνησα με ήπιες, τελικά έγιναν δυνατότερες αλλά δεν πολυασχολήθηκα... Ο γιατρός μου με μάλωσε! Έκανα άμεσα καρδιοτοκογράφημα και ευτυχώς πρόκειται για μικρές, ''ψευτοπόνοι'' αλλά άρχισα 1/2 prepar ανά 12ωρο και φυσικά απόλυτη ξεκούραση! Ήταν απότομη η αύξησή τους! Έχω να πω ότι αν είναι οι πόνοι γέννας έτσι και φυσικά δυνατότεροι, ΩΧ!...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κατρίνα μου σε ευχαριστώ που ρωτάς.

Λοιπόν ένας λόγος που είναι πολύ χρήσιμο αυτό το forum είναι γιατί κατάλαβα πως οι "πολύ δυνατές συσπάσεις" που ένοιωθα δεν ήταν συσπάσεις τελικά:P

Έχω συσπάσεις από πολύ νωρίς, αλλά πού και πού με έπιαναν πολύ δυνατοί πόνοι λίγο χαμηλότερα από ότι συνήθως και νόμιζα πως ήταν συσπάσεις πιο δυνατές!Από τις περιγραφές σας κατάλαβα πως κάτι δεν έδωσα στο γιατρό μου να καταλάβει καλά και το ξανασυζητήσαμε.

Αφού έγινα πολύ πιο λεπτομερής μου εξήγησε πως αυτοί οι πόνοι που νοιώθω είναι νεύρα που πιέζει η μήτρα ή ο μικρός μου!

Είδατε λοιπόν γιατί είναι σημαντική η κουβέντα μας αλλά και η καλή εξήγηση στο γιατρό μας;

dev094pb___.png

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημέρα!παιδιά συσπάσεις νιώθω και εγώ που έχω συμπληρώσει την 20η εβδομάδα.είναι το πρώτο μας παιδάκι και δεν ξέρω που πανε τα τέσσερα!δεν ξέρω τι νιώθω,αν αυτό που νιώθω είναι καλό ή κακό ή φυσιολογικό...ουφφφ!:S

λοιπόν έχω παρατηρησει ότι (επειδή είμαι νευρικό και κινητικό άτομο γενικά) οταν δεν κάθομαι ήσυχα,και κάνω δουλειές ή περπατάω πολύ γρήγορα και νευρικά κουράζομαι και μεσα στην ημέρα έχω κάτι πόνους στο κάτω μέρος της κοιλιάς χαμηλά,που είναι σαν να τεντώνει εσωτερικά η κοιλιά,και πονάει φτάνει σε σημείο που δεν μπορείς να τον αγνοήσεις και μετά σταματάει.Το έχω περιπου 4 φορές την ημέρα.πρέπει να είναι συσπασεις...αναστατωθηκα πολύ και είπα να καθίσω ήσυχα και στα αυγά μου 1-2 μερες να δω αν φταίει η κινητικότητά μου...και βλέπω ότι η ξεκούραση μου κάνει καλό.Μπορεί να έχω ενοχλήσεις αλλα όχι τέτοιας μορφής.;)

νομίζω ότι το θέμα θέλει ξεκούραση.;) ούτε περπάτημα πολύ ούτε υπερβολές.:dry:

Να ρωτήσω κάτι αλλο ρε παιδιά??

το σαββατοκύριακο των αποκρεών,λέμε με τον άντρα μου να πάμε βόρεια Ελλάδα και να περάσουμε μία μερα από τα θερμα λουτρά στο Ποζαρ.Η θερμοκρασία είναι 37 βαθμοί κελσίου και κάνουν μπάνιο όλο το χρόνο.

Αναρωτιέμαι...τότε θα έχω συμπληρώσει την 24η εβδομάδα κύησης.Θα ήταν κακό να κάνω και εγώ μπάνιο εκεί???και αν ναι ξέρετε για πόση ώρα μπορώ να μπώ??B)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλλιοπώ είναι ευχάριστο που δεν είναι συσπάσεις! Εγώ δεν είχα και απότομα εμφανίστηκαν και αυξήθηκαν! Οι συσπάσεις περιγράφονται ψηλά στη μήτρα, εκεί όπου είναι η μήτρα κάθε γυναίκας, είναι τα γνωστά πετρώματα, που παγώνει και τεντώνει η κοιλιά αλλά και πόνοι περιόδου, λίγο πιο δυνατοί! Αυτούς είχα εγώ λοιπόν και ως ''έξυπνη'' το θεώρησα φυσιολογικό! Όπως λέει και η Καλλιοπώ gigi καλό είναι να το συζητάς με το γιατρό σου. Εμένα μου συνέστησε απόλυτη ξεκούραση και υπομονή να είμαι στον μήνα μου Πρώτα ο Θεός σε 13 ημερές! ΄Επειτα δεν φοβόμαστε. Gigi σε ποια εβδομάδα είσαι; Cris γιατί δεν επκοινωνείς με τον γιατρό σου; Έτσι όπως το περιγράφεις έχεις συσπάσεις και αρκετούτσικες! Όσο για τα λουτρά απαγορεύονται ''δια ροπάλου''! Είναι ωραία το ξέρω, εμάς ήταν η αγαπημένη μας εξόρμηση, όλες τις εποχές τα Πόζαρ αλλά απαγορεύονται ρητά! Ρώτησε και τον γιατρό σου και θα σου το πει και αυτός! Καλή συνέχεια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...