Μετάβαση σε περιεχόμενο

Προετοιμασια για το βρεφικο δωματιο- ΒΟΗΘΕΙΑ!


Recommended Posts

Στις 21 Μαρτιου (ΠΗΤ) 2009 θα ερθει στον κοσμο το κοριτσακι μου!

Ειπαμε με τον αντρα μου να ετοιμασουμε το δωματιο της σιγα σιγα ομως εχω καταμπερδευτει με ολα αυτα τα επιπλα και αξεσουαρ που κυκλοφορουν στο εμποριο και την πληθωρα τους. Τελικα ποσο χρησιμα ειναι?

Εχω ερωτησεις οπως:

1) H καλαθουνα που κυκλοφορει με την βαση (κοστος περιπου 170 ευρω και ανω) ειναι σταθερη και ασφαλης? Την ειδα και μου φανηκε ψευτικη.

Επισης η απορια μου ειναι για ποσο καιρο θα κοιμαται εκει το μωρο για να την εχω διπλα μου-στην κρεββατοκαμαρα μου μεχρι να την παω στο κρεββατακι της σε διπλανο δωματιο.

2) Η συρταριερα - αλλαξιερα που επισης κυκλοφορει πακετο με το κρεββατακι ειναι απαραιτητη? Μπορει να αλλαξει μια αρχαρια μαμα (συμπεριλαμβανομενου και του αγχους της) ενα νεογεννητο εκει πανω?

3) Καροτσι απο ποια στιγμη και μετα να αγορασω?

Γενικα, τα ρωταω απο τις εμπειρες μαμαδες και γιατι δεν θελω να παρω κατι περιττο αλλα και γιατι θεωρω οτι στην πραξη φαινεται το ποσο θα

μου ειναι κατι απαραιτητο.

Αν εχω κι αλλες αποριες θα σας ρωτησω!!!

Ευχαριστω και σορρυ αν σας ζαλισα!!:S

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

geia sou annio me to agxos sou..

ego teli tou mina mpaino sto mina mou k tora arxisa na pairno..

loipon kalathouna k basi k go exo..eini asfali..skepsou oti to proto kairo ekei pou to bazeis ekei tha einai..de kounietai...

i allaksiera an exeis xoro partin..giati einai axristo prama...etsi meexoun pei..ego pira mono tin allaksiera..xoris basi...th tin akoumpao sto krebati..dil apo kaggelo se kaggelo..de ksero an katalabes..

karotsi perimeno ekptoseis gia an paro..

prosoxi oxi iperboles..

filia k kala psonia

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ANNIO MOU ME ENAN PONO SOU EUXOMAI

1)EGO THS MIKRHS MOU DEN THS PHRA KALATHOUNA GIATI MOU EIXAN DOSEI ENA POLY MEGALO PORT-BEBE KAI THN EIXA EKEI SE AUTO AGORASA MIA XEHORISTH BASH ME RODAKIA APO LHTO 50 EURO KAI TO EBAZA EKEI PANO,HTAN SUPER!!

H DIKIA MOU EINAI ARKETA PSHLH KAI ANAGKASTIKA KAI THN EBALA STO DOMATIO THS APO 2 MHNON PERIPOU(KALO EINAI OTAN ARXHSEI KAI TA PERIORIZOUN OI KALATHOUNES NA PHGAINOUN STIS KOUNIES TOUS)

2)H SYRTARIERA EINAI XRHSIMH POLU AN DEN EXEIS GENIKA POLU APOTHHKEUTIKO XORO(EXOUN POLLA PRAGMATA TA PAIDIA:silly: :side: )EMENA ME BOLEPSE POLU,

ALLA OSO AFORA KAI THN ALLAXIERA EGO DEN TO BLEUTIKA EINAI POLU LIGO TO XRONIKO DIASTHMA POU THN ALLAZA EKEI,MOLIS ZOHREPSE FOVOMOUNA NA MHN PESEI KAI ETSI PHRA TO STROMATAKI THS ALLAXIERAS KAI TO EBALA KATHETA STHN KOYNIA, AKOMA EKEI THN ALLAZO..:silly:

3)KAI KAROTSI EGO TO HTHELA(ALLA DEN TO EIXA AFOU SARANTHSE)GIATI EIXE KALO KAIRO KAI MPOROUSAME NA BGOUME KAMMIA BOLTA TO TETRAGONO TORA POU EXEI KRUO EINAI SXETIKA AXRHSTO,PANTOS PARTO AFOU GENNHSEIS..:)

ELPIZO NA BOHTHHSA KAI EMEIS 3 MHNON EIMASTE EXOUME NA MATHOUME POLLA.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννιω γεια σου!

Και γω κοντευω σιγα σιγα και τα εχω σχεδον ολα ετοιμα!

Εγω οηρα συρταριερα αλλαξιερα γιατι μαρεσει καιεχω χορο.

Νομιζω οτι θα την χρησιμοποιω γενικα

Τωρα για την καλαθουνα αποψη μου ειναι να μην παρεις γιατι ειναι κατι που θα χρησιμοποιησεις πολυ λιγο/

Εγω παρηγγειλα ενα παρκοκρεβατο με εξτρα στρωματακι το οποιο θα εχω αρχικα στο δωματιο μου.Θα το χρησιμοποιησω στις διακοπες και επειτα στο σπιτι για να παιζει σαν παρκο.

Η καλαθουνα νομιζω δεσμευει πολυ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννιώ μου, κατ'αρχάς μην πανικοβάλλεσαι!!

Η γνώμη μου λοιπόν είναι η εξής στα ερωτήματά σου:

1) Εγώ θεώρησα περιττή την καλαθούνα, καθώς ούτε χώρο για περιττά πράγματα έχω σπίτι μου, ούτε θεωρώ ότι θα μου προσέφερε κάτι παραπάνω από το κρεββατάκι της... Από την αρχή έβαλα την κόρη μου στο κρεββάτι της, δίπλα στο δικό μας και για τις μετακινήσεις της χρησιμοποιούσα το ειδικό καθισματάκι αυτοκινήτου, με το οποίο και τη μεταφέραμε από το μαιευτήριο, με ασφάλεια και άνεση για το παιδί! Άσε που πάνω στο τρίμηνο, θα την βάλεις στην άκρη... Αντιθέτως, ιδιαιτέρως χρήσιμο θα σου φανεί ένα καλό ρηλάξ που θα περνάει το μικρό σας την ώρα του όταν δεν θα κοιμάται ή όταν πάτε κάπου επίσκεψη...

2) Η συρταριέρα - αλλαξιέρα δεν είναι απαραίτητη με την έννοια με το λες, απλά συνδυάζεις δύο χρήσιμα έπιπλα σε ένα. Στην συρταριέρα θα βάζεις τα βρεφικά (που καλό είναι να μην βρίσκονται στα ίδια συρτάρια που βάζεις τα δικά σας ρούχα) και πάνω στην αλλαξιέρα θα αλλάζεις το μωρό σας και θα έχεις πρόχειρα και τα απαραίτητα είδη για τις αλλαγές... πάνες, μωρομάντηλα, γάζες, λαδάκι, μπατονέττες, πετσετάκια, ορούς κλπ... Εγώ επειδή δεν είχα πολύ χώρο, δεν πήρα συρταριέρα (αλλά μία μικρότερη σε φάρδος από το ΙΚΕΑ) και πήρα μόνο μία πτυσσόμενη αλλαξιέρα με βάση που ενσωματόωνεται και το μπανάκι της μικρής, από το ΗΡΑ. Είναι πολύ βολική γιατί κλείνει (αν και την έχω μόνιμα ανοικτή) και βολεύει πολύ καθώς το να σκύβεις στο κρεββάτι σου για τις συχνές αλλαγές θα επιβαρύνει πάρα πολύ τη μέση σου και ίσως προκληθούν και ...ζημιές στα παπλώματά σου ή τα καλά σου σεντόνια... π.χ. τσισάκια που ξέφυγαν ή ...ατίθασα κακάκια που σε ιδιαίτερα ευαίσθητα υφάσματα δεν ...φεύγουν!!!

3)Καρότσι είχα πάρει πριν ακόμη γεννήσω καθώς δεν σκεφτόμουν να κλείσω το παιδάκι μου στο σπίτι... Η πρώτη μας βόλτα έγινε στην εκκλησία για την ευχή του σαραντίσματος και έκτοτε το χρησιμοπιούμε παντού και πάντα!!! Πρόσεξε μόνο να είναι καλής ποιότητας γιατί θα καταπονείται αρκετά και να έχει καλές αναρτήσεις για να μην κουράζεται η μεσούλα του μωρού σας όταν θα κάθεται... Εξάλλου, αν το αφήσεις για μετά τη γέννα, δεν θα έχεις και τον απαραίτητο χρόνο για να ψάξεις και να συγκρίνεις τις πάμπολλες προτάσεις που θα βρεις στην αγορά...

Καλές αγορές λοιπόν και με το καλό να φέρεις στη ζωή το μικρό σας μωράκι!!! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ,ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΑΛΛΑΞΙΕΡΑ-ΣΥΡΤΑΡΙΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΛΑΚΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΑΞΙΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΣΥΡΤΑΡΙΕΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΑΝ ΕΠΙΠΛΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ,ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΒΑΛΑΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΣ ,Η ΚΑΛΑΘΟΥΝΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΣΤΙΣΕ 150 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΕΥΣΕΙ ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΑΚΙ ΤΗΣ ,ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΩΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΗΣ ΕΒΑΛΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΜΙΖΕΙ ΑΠΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΣΕ ΑΥΤΟ,ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΣΙ ΔΙΟΤΙ ΠΑΡΟΤΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΒΟΛΤΙΤΣΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ,ΚΑΘΙΣΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ,ΕΠΙΣΗΣ ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΚΟΚΡΕΒΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ,ΠΕΡΙΤΤΑ Η ΄ΟΧΙ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ..ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΑ ΑΓΟΡΑ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου πω το θέμα αυτό είναι υποκειμενικό!Τί αρέσει στον καθένα, τί χώρο έχει! Προσωπικά πήρα καλαθούνα(70 ευρώ), είναι ένας τρόπος να βγάλεις το μωρό από το μαιευτήριο, καθώς και να το μετακινείς μέσα στο σπίτι, να κάθεται μαζί σας. Η αλήθεια είναι ότι είναι για τους πρώτους μήνες. Συρταριέρα είναι χρήσιμη για τα ρουχαλάκια, η κούνια φυσικά για να κοιμάται

και η ντουλάπα αν και δεν είναι άμεσα χρήσιμη, απλά αγοράζεις το δωμάτιο κομπλέ. Αλαξιέρα προσωπικά δεν πήρα, φοβάμαι να βάζω το μωρό εκεί πάνω, προτιμώ να το αλλάζω στα σελτεδάκια του. Αλλά αυτά είναι απόψεις. Πάντως όλα είναι θέμα προσωπικής επιλογής και τί αρέσει στον καθένα! Καλή ετοιμασία και με το καλό το μωράκι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σας κορίτσια! Είμαι καινούρια στην παρέα, αν και καιρό παρακολουθώ τις συζητήσεις σας (σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου!) Είμαι τώρα στην 31 εβδομάδα αισίως!

Φιλενάδα τα πράγματα είναι απλά για το παιδικό δωμάτιο. Μην φορτωθείς με πολλά πράγματα, αλλά εγώ θεωρώ απαραίτητα καλαθούνα- κούνια-αλλαξιέρα (με συρτάρια).

1. Η καλαθούνα είναι καλή για το μωρό μέχρι 3 μηνών γιατί μιμείται το σχήμα της μήτρας και το μωρό νιώθει πιο ασφαλές. Δεν το "πετάς" απευθείας απο νεογέννητο και κουλουριασμένο σε μια αχανή κούνια!! :S Θα του φανεί γήπεδο!!!:laugh: :laugh:

2. Η κουνίτσα σαφώς είναι απο τα Νο 1 που πρέπει να είναι εκεί και να το περιμένει όταν με το καλό θα πάει στο δωμάτιό του.

3. Η αλλαξιέρα-εμάς ευτυχώς μας την πήρε δώρο η...γιαγιά;) έχω ακούσει οτι είναι πολύ σημαντική γιατί αφενός δε σκύβεις για να το αλλάξεις, και αφετέρου έχοντας συρτάρια απο κάτω έχεις όλα όσα χρειάζεσαι για να το αλλάξεις τσακ μπαμ και με ασφάλεια: πάνες, κρέμες, εσώρουχα, ζιπούνια. Νομίζω οτι πρέπει τουλάχιστον να έχει 3-4 συρτάρια. Κάνε μια έρευνα αγοράς και δες αυτές που μετά μετατρέπονται σε παιδικό έπιπλο και τις έχεις για τα ρουχαλάκια του.- συμφέρει!

Καλά, καρότσια, πορτ μπεμπέ και ριλάξ εννοούνται οτι πρέπει να υπάρχουν. Δες μήπως κάποια φίλη έχει να σου δώσει κάποια απο αυτά γιατί είναι κρίμα να δώσεις τόσα λεφτά. Εγώ ευτυχώς ήμουν τυχερή σε αυτό και τα περισσότερα μου τα χάρισε μια φίλη που το παιδάκι της είναι τώρα 3 και δεν τα χρειάζεται...Είναι καλή ποιότητα και σε άριστη κατάσταση, οπότε...

Ξεκίνα όμως, σιγά σιγά, γιατί κι εγώ Μάρτιο γεννάω την μπέμπα μου, αλλά θέλω μέχρι τέλος αυτού του μήνα να είναι όλα έτοιμα, για να κάτσω να χαλαρώσω!!!!! Καλή ιδέα είναι το πολυκατάστημα ΛΗΤΩ: άπειρα πράγματα, καλές τιμές και σου βγάζουν και κάρτα μέλους οπότε επωφελείσαι απο μελλοντικές αγορές σου!!

Ελπίζω να μη σε κούρασα!

Με το καλό!!!!!!!!!!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννιώ μαζί γεννάμε!! Έχω ΠΗΤ απο το γιατρό 17 Μαρτίου και απο τον υπέρηχο 21 Μαρτίου!

Που γεννάς? Εγώ ΙΑΣΩ...Λες να συμπέσουμε??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

anniw mouoi gnwmes diistantai...egw as poume kalathouna den pira..den mou arese...mou fanike pseftiki kai apopniktiki..pira likno pou to mwro aneta koimatai mexri ton 6-7 mina...einai ksilini kai einai idia me tin kounia...kai einai poli omorfi....syrtariera fisika kai pira giati boithaei sta rouxa..fanelakia kaltsakia tou mwrou..opws episis kai oti den sou bgainei i ,mesi gia na allakseis to mwro...fisika den tha to afineis ekei panw mono tou...twra gia karotsi pali pira amesws,,,giati as poume etixe stis 40 meres na to paw me auto stin paidiatro mias kai tin ftanw me ta podia kai o antras ou den mporouse na pame...ayta filia kai me to kalo

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Οπότε @Ersi85 αν κατάλαβα καλά δεν έχεις γυρίσει στη δουλειά που έλεγες; Είχα μείνει στο ότι θα γυρνουσες στους 3 μήνες περίπου.
    • Καλώς σε βρήκαμε πάλι @Ersi85! Α έχετε πολλά δοντακια εσείς! Κανένα ψωμί του δίνεις; Ξεκίνησε τον έστω πατημένα γιατί συνηθίζουν λένε τα αλεσμένα και μετά δυσκολεύονται πολύ να περάσουν σε κομμάτια. Εγώ της έκανα μικτή διατροφή. Της έδινα και κομμάτια να εξερευνά και αλεσμένα για να τρώει 😅 8 μηνών την ξεκίνησα πατημένα και επειδή τα πήγαινε πολύ καλά μετά από μια εβδομάδα την ξεκίνησα κανονικά κομματάκια. Γενικά με τα φρούτα με έχει "βασανίσει" που δεν τα τρώει αλλά τώρα που μπήκε στον 10ο μήνα σαν να ξεκίνησε να της αρέσουν. Αφού πλέον της δίνω την μπανάνα και τρώει σχεδόν μισή μόνη της, ενώ πριν έκανε γκριμάτσα αηδιας και την πετούσε κάτω 🤣🤣 🤣 Αλλά τα πάει εξαιρετικά με τα κομμάτια από την αρχή, ούτε gagging ούτε τίποτα. Αχ κορίτσια εγώ το σκέφτομαι για 2ο αλλά λέω να περάσει λίγο ο καιρός γιατί 1) θέλω vback 2) ε να γυρίσω λίγο δουλειά να βρω τα πατήματα μου πριν έρθει η καταιγίδα του 2ου 😅 Να έχει μεγαλώσει λίγο και η μικρή να καταλαβαίνει περισσότερα. Κι εμείς μόνοι μας την μεγαλώνουμε, αλλά ευτυχώς έχω πολύ βοήθεια από το σύζυγό ❤️ Αφού καμία φορά που δεν την παλεύω του την δίνω 7 το πρωί που ξυπνάει η κυρία να μου την κρατήσει μέχρι τις 8 που φεύγει για δουλειά για να κοιμηθώ 😅 Τώρα ο ύπνος... Μία έτσι μία αλλιώς. Νομίζω έχω συνηθίσει πια και δεν με ενοχλεί 😅 Κάνει και ψιλοστανταρ αφυπνίσεις (12-4-6-7)  οπότε ίσως έμαθε ο οργασμός μου 🤣  Από κατορθώματα μπέμπας , έτοιμη είναι να περπατήσει 😅 Έχει ξεκινήσει να πατάει όλο το πέλμα (τόσο καιρό κινείται μόνο με τις μύτες) και κάνει πρόβες να σταθεί χωρίς να ακουμπάει κάπου! Έχω τρελαθεί! Δεν το περίμενα τόσο νωρίς. Καλά εννοείται θέλει καιρό ακόμα, αλλά μου κάνει εντύπωση πως προπονεί τον εαυτό της! Όταν ξεκινάει κάτι καινούργιο το κάνει συνέχεια μέχρι να το τελειοποιήσει και μου φαίνεται τόσο υπέροχο όλο αυτό!(Φαντάζομαι όλα τα μωρά το ίδιο κάνουν 😅)
    • Η αλήθεια είναι ότι πας με άλλο αέρα...και μπορώ να καταλάβω πόσο κουραστική είναι αυτή η διαδικασία...φτάνεις πολλές φορές σε σημείο να το κάνεις με το ζόρι, χωρίς να το απολαμβάνεις.. Και να ξέρεις ότι θα έρθει την πιο κατάλληλη στιγμή!!! Να ξεκουράζεσαι και να κάνεις πράγματα που απολαμβάνεις!!! Και μόλις έρθει θα τα ξεχάσεις όλα 🥰🥰
    • Καλά θα κάνεις κορίτσι μου!! Εύχομαι όλα καλά να πάνε! Είναι από μόνη της όλη αυτή η διαδικασία και η αναμονή στρεσογόνα οπότε τουλάχιστον να ξέρεις ότι είσαι σε καλά χέρια και πως έχεις έναν γιατρό που θα σε βοηθήσει να τα καταφέρεις! Θα δεις ότι θα κάνεις τα επόμενα βήματα και θα έρθει το μωράκι σου!! 
    • Ναι εγω τόσο έδωσα την τελευταία φορά αφού παίρνει 50 ευρώ επίσκεψη + 50 για το παπ 🤷‍♀️  Εσυ 40 ευρω πληρώνεις σε ιδιώτη γιατρό Αθήνα ; 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...