Μετάβαση σε περιεχόμενο

Εμβόλια Αλήθειες Και Μύθοι


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

 

δεν ξέρω αν έχει ξαναανοιχτεί το θέμα σχετικά με τα εμβόλια για το αν είναι πλέον απαραίτητα ή όχι..Σήμερα λοιπόν βρισκόμουν σε μία συζήτηση για το θέμα αυτό..2 μαμάδες ήταν κατά του εμβολιασμού λέγοντας ότι τα εμβόλια που ήρθαν στην Ελλάδα μετά το 2005 είναι προβληματικά..μάλιστα το MMR το τριπλό αν το λέω σωστά που είναι από τα πρώτα που γίνονται στα βρέφη είναι υπεύθυνο για τα αυξανόμενα κρούσματα αυτισμού τα τελευταία χρόνια..επίσης πολλά από αυτά είναι καρκινογόνα όπως το εμβόλιο για HPV που είναι για τον καρκίνο στον τράχηλο της μήτρας και οτι τελικά οι γυναίκες παθαίνουν καρκίνο από το ίδιο το εμβόλιο..ουσιαστικά υποστήριζαν ότι οι γιατροί τα προωθούν γιατί τα παίρνουν από τις φαρμακευτικές εταιρείες (κάτι το οποίο γίνεται άλλωστε και το πιστεύω όπως γίνεται και με τα βρεφικά γάλατα) και ότι αποτελούν κρυφό φόνο. Εγώ εχω κάνει μέχρι στιγμής όλα τα εμβόλια που απαιτούνται στην κόρη μου και νομίζω ότι είμαι υπέρ..με συμβούλεψαν να μην συνεχίσω να της κάνω εμβόλια και να σταματήσω αμέσω..έχω ένα κοριτσάκι 11 μηνών αλλά δεν νομίζω..όταν το συζήτησα με την παιδιατρό μου, μου είπε ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχουν τέτοιες απόψεις στην εποχή μας, η επιστήμη έχει προχωρήσει και ότι με αυτές τις μεθόδους θα γυρίσουμε στον μεσαίωνα που ο κόσμος πέθαινε από ασθένειες που πλέον δεν υπάρχουν..τι να πω...είμαι πραγματικά προβληματισμένη και αρκετά ανήσυχοι με το θέμα..θα ήθελα πάρα πολύ να ακούσω γνώμεις και απόψεις πραγματικά θέλω να ακούσω κι άλλους γονείς για το θέμα αυτό..

ευχαριστώ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γενικώς υπάρχει ένα ρεύμα σήμερα που αμφισβητεί πολλά από τα επιτεύγματα της επιστήμης. Π.χ. πολλοί άνθρωποι αμφισβητούν τα εμβόλια, όπως είπες κι εσύ, άλλοι τα φάρμακα γενικότερα και προτιμούν τα γιατροσόφια, άλλες γυναίκες προτιμούν να γεννήσουν στο σπίτι με μαία, χωρίς να κάνουν κανένα προγεννητικό έλεγχο. 

Αν σκεφτούμε, όμως, πόσοι άνθρωποι πέθαιναν στο παρελθόν από ένα απλό κρυολόγημα, μία απλή γρατσουνιά, πόσα νεογέννητα και πόσες γυναίκες πέθαιναν στη γέννα, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσουμε αυτές τις απόψεις. Σίγουρα, το ζητούμενο δεν είναι η κατάχρηση των φαρμάκων και των εμβολίων, αλλά η σωστή χρήση τους. 

Εμείς έχουμε κάνει όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια στο παιδί μας, αλλά όχι και άλλα που είναι προαιρετικά, π.χ. το εμβόλιο της γρίππης. Δε θα το διακινδύνευα να μην το εμβολιάσω. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

όταν ακούς όμως όλα αυτά τα αρνητικά για τον εμβολιασμό όπως και να έχει επηρεάζεσαι..μπορεί να λες εγώ θα τα κάνω κανονικά αλλά στην άκρη του μυαλού σου πάντα σκέφτεσαι και ανησυχεις μήπως το παιδί πάθει σόβαρες παρενέργειες ή κάτι άλλο σοβαρό..τι να πω πραγματικά προσωπικά αισθάνομαι πολύ μπερδεμένη με όλο αυτό..υπάρχει μάλιστα και μια σελίδα στο facebook που λέγεται "κρυφός φόνος ΕΜΒΟΛΙΑ" και γράφονται διάφορα εκεί τα οποία είναι αρκετά τρομακτικά θα έλεγα..μπορείτε να την επισκεφθείτε..δεν ξέρω τι γίνεται με όλη αυτή την ιστορία γιατί όμως δεν βγαίνουν οι παιδίατροι να μιλήσουν επίσημα για όλο αυτό?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

βρήκα και αυτό το ενδιαφέρον άρθρο από τον παιδίατρο Παναγιώτη Σπυρίεδη και με σοβαρή επιχειρηματολογία αντικρούει όλα αυτά που λέγονται για τα εμβόλια..συνιστώ να το διαβάσετε είναι πολυ κατατοπιστικό

 

http://www.mamakid.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1454:2011-05-04-10-13-49&catid=50:1-3-&Itemid=82

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σίγουρα επηρεάζεσαι, αλλά πλέον εγώ τουλάχιστον έχω σταματήσει να δίνω σημασία σε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας και καταστροφολογίας που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Παλιότερα κάποιος με είχε βάλει σε μια ομάδα στο facebook σχετική με τη φυσική ζωή, κ.λπ. Το τι γραφόταν εκεί μέσα για τα εμβόλια, δε λέγεται... Από κάποιο σημείο και μετά, η ομάδα είχε καταλήξει να έχει ως βασικό της θέμα τα εμβόλια. Οι περισσότεροι γονείς εκεί μέσα δεν εμβολίαζαν τα παιδιά τους, και έβρισκαν παιδιάτρους που ήταν εναντίον των εμβολίων, για να τους υπογράψουν ότι τα παιδιά τους είχαν εμβολιαστεί, για να μην έχουν πρόβλημα στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία. Τέτοιες ομάδες υπάρχουν πολλές, αλλά, όπως είπα και πριν, έχω πάψει να δίνω σημασία. 

Το άρθρο που παραθέτεις το διάβασα και είναι αρκετά καλό. Δεν είναι επιστημονικό, βέβαια, αφού λέει, π.χ. ότι πολλοί άνθρωποι γλίτωσαν από την τάδε ασθένεια, αλλά δε δίνει ούτε στατιστικές, ούτε πηγές, αλλά ίσως και να μη χρειάζονται σε ένα εκλαϊκευμένο άρθρο.

Το ερώτημα που θέτεις, γιατί δε βγαίνουν οι παιδίατροι να πάρουν επίσημα θέση για το θέμα, απαντάται νομίζω στο άρθρο. Κατ' αρχήν, υπάρχουν πολλές ανακοινώσεις από παιδιάτρους και σχετικές υπηρεσίες, ενώ έχω παρακολουθήσει και σχετικές εκπομπές στην τηλεόραση, αλλά και στο ραδιόφωνο. Αλλά, όπως αναφέρεται στο άρθρο, συχνά οι παρεμβάσεις αυτές έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Πολλοί μπορούν να σκεφτούν ότι οι παιδίατροι είναι υπέρ των εμβολίων, επειδή παίρνουν ποσοστά από τις εταιρείες. Επίσης, υπάρχουν παιδίατροι που είναι κατά των εμβολίων, άρα δεν είναι και τόσο εύκολο να βγει μια ανακοίνωση γενικά από τον παιδιατρικό σύλλογο ή από κάποιο άλλο επίσημο όργανο. Π.χ. γνωρίζω περίπτωση παιδιάτρου που λέει στους γονείς ότι κάνει στο παιδί τους εμβόλιο, ενώ του βάζει σκέτο νεράκι... 

Σίγουρα κάθε φάρμακο έχει παρενέργειες, αλλά σημασία έχει πιο πολύ το καλό που κάνει. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

πάντως το θέμα με τα εμβόλια είναι αρκετά περίπλοκο..μου είναι αδιανόητο να υπογράφει παιδίατρος χαρτί για ένα παιδί ότι έχει εμβολιαστεί ενω στην πραγματικότητα δεν έχει κανει κανένα εμβόλιο ή επίσης παιδίατρος να λέει ότι κ΄άνει εμβόλιο και να είναι σκέτο νερό..το θεωρώ μεγάλη αλητεία...επίσης έχω ακούσει ότι οι ομοιοπαθητικοί παιδίατροι ειναι κατά των εμβολίων..στην τελική ας βγουν οι γιατροί που είναι κατά και με επιστημονικές αποδείξεις να εξηγήσουν για ποιο λόγο είναι αντίθετοι στον εμβολιασμό και οι γιατροί που είναι υπέρ να κάνουν και αυτοί το ίδιο...τουλάχιστον να υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα και απο τις δύο πλευρές..πιστεύω κάτι τέτοιο θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον για τους γονείς..και  τέλος  και ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας να  πάρει μία θέση για το θέμα ..ειναι ηλίθιο πάντως να βγαίνει ο καθένας και να λέει ο μακρύ του και το κοντό του..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, απ' όσο ξέρω, είναι σαφής επί του θέματος: είναι υπέρ των εμβολίων. 

Κοίτα εδώ: http://www.onmed.gr/farmako/312037/pou-ta-emvolia-sozoun-ekatommuria-zoes-kathe-chrono/ και εδώ http://www.protothema.gr/ugeia/article/372785/o-emvoliasmos-sozei-zoes-leei-o-pagosmios-organismos-ugeias-/ ενδεικτικά.

Οι ομοιοπαθητικοί γιατροί έχουν πάρει θέση επίσης για τα εμβόλια. Μπορείς να δεις στη σελίδα τους: http://www.homeopathy.gr/homeopathy/vaccines_homeopathy.html Όσα λέγονται εδώ είναι τεκμηριωμένα και νηφάλια, μακριά από εκφοβισμούς και καταστροφολογίες.

Το μακρύ τους και το κοντό τους το λένε συνήθως διάφοροι μη επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι κάνοντας έρευνα (στο ίντερνετ συνήθως) κάθονται και γράφουν άρθρα, σε μεγάλο βαθμό τρομακτικά, επίσης στο ίντερνετ, και όχι σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό (αφού άλλωστε δεν είναι επιστήμονες, τουλάχιστον όχι επιστήμονες γιατροί), τα οποία άρθρα θα γίνουν την επόμενη μέρα υλικό για την έρευνα άλλων τέτοιων "ερευνητών". Προχτές διάβαζα ένα σχόλιο που είχε γράψει κάπου ένας τύπος, ότι τα εμβόλια έχουν σκοπό τη στείρωση και το γενετικό αφανισμό των Ελλήνων, μαζί με τους ψεκασμούς και τα μεταλλαγμένα. Τώρα, πώς να πάρεις στα σοβαρά τέτοιες ανοησίες, που λέγονται από κάποιον "Ανώνυμο", σε κάποια μη επιστημονική σελίδα στο ίντερνετ, και φυσικά, χωρίς κανένα στοιχείο; 

Σίγουρα τα εμβόλια έχουν παρενέργειες, σίγουρα υπάρχουν πολλά συμφέροντα γύρω από αυτά, αλλά δεν είναι ανάγκη να τρελαινόμαστε κιόλας... 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

συμφωνώ μαζί σου... πάντως αυτοί οι ανώνυμοι ερευνητές του internet για κάποιο λόγο έχουν μεγάλοι επιρροή προφανώς τοκοινό που απευθύνονται έχει άγνοια επι του θέματος..τι να πω..το θέμα είναι οτι πάρα πολλοί γονείς δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους ή έχουν σταματήσει τους εμβολιασμούς και πολύ φοβάμαι ότι στο μέλλον θα αρχίσουν να εμφανίζονται ασθένειες που είχαν εξαλειφθεί..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 4 months later...

Καλημέρα! Είμαι καινούρια στο πολύ ωραίο φόρουμ και θέλω να ρωτήσω τη γνώμη σας σχετικά με το νέο εμβόλιο που έχει κυκλοφορήσει για τη μηνιγγίτιδα τύπου Β. Έχω δύο κόρες 2 χρονών η μεγάλη και 2 μηνών η μικρή. Έχω κάνει όλα τα εμβόλια κανονικά αν και πάντα προβληματίζομαι για το τι είναι καλύτερο για τα παιδιά! Γι αυτό αναρωτιέμαι τι σας έχουν συστήσει οι δικοί σας παιδίατροι για το νέο αυτό εμβόλιο. Αν είναι απαραίτητο και πόσο ασφαλές είναι! Πρόσφατα ενημερώθηκα για αυτό και δεν έχω μιλήσει ακόμα με τη δική μας παιδίατρο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...